當前位置:首頁 » 英語四級 » 大學英語四級模擬題1

大學英語四級模擬題1

發布時間: 2023-10-12 22:47:40

A. 2019年大學英語四級考試閱讀模擬試題及解析

考友們都准備好考試了嗎?本文「2019年大學英語四級考試閱讀模衡襪擬試題及解析」,跟著我一起來了解一咐辯激下吧。要相信只要自己有足夠的實力,無論考什麼都不會害怕!

2019年大學英語四級考試閱讀模擬灶和試題:父親形象

Congratulations, Mr. Jones, it's a girl."

Fatherhood is going to have a different meaning and bring forth a different response from every man who hears these words. Some feel pride when they receive the news, while others worry, wondering whether they will be good fathers. Although there are some men who like children and may have had considerable experiencewith them, others do not particularly care for children and spend little time with them. Many fathers and mothers have been planning and looking forward to children for some time. For other couples, pregnancy wasan accident that both husband and wife have accepted willingly or unwillingly.

Whatever the reaction to the birth of a child, it is obvious that the shift from the role of husband to that of father is a difficult task. Yet, unfortunately, few attempts have been made to ecate fathers in this reconciliation (協調) process. Although numerous books have been written about American mothers, only recently has literature focused on the role of fathers.

It is argued by some writers that the change to the father's role, although difficult, is not nearly as great as the change the wife must take to the mother's role. The mother's role seems to require a complete transformation in daily routine and highly innovative(創新的) adaptation. On the other hand, the father's role is less demanding and immediate. However, even though we mentioned the fact that growing numbers of women are working outside the home, the father is still thought by many as the breadwinner in the household.

練習題:

Choose correct answers to the question:

1.What can we know about fatherhood from the passage?

A.It brings a feeling of excitement to most man

B.It make some man feel proud and others uneasy

C.It has a different meaning for men who have daughters

D.It means a responsibility that men accept unwillingly

2.What does the passage say about the shift from the role of husband to that of father?

A. Numerous books have been written about it.

B. Not enough attention has been paid to it.

C. The shift is harder for men than for women.

D. The shift is a difficult but incomplete one.

3.What can we know about mothers from the passage?

A.Mothers get more attention and recognition from society

B.Mothers are innovative and demanding according to some writers

C.Mothers generally stay at home to take care of the children

D.Mothers should help fathers in their reconciliation process

4.Which of the following will the author most probably disagree with?

A. It's as difficult to be a father as it is to be a mother.

B. More books should focus on the role of fathers.

C. The father is still the breadwinner in the household.

D. Fathers are as important to children as mothers.

5.The author's purpose in writing this passage is to

A. explain why there are few books on the role of fathers.

B. praise mothers for their great contributions to the home.

C. criticize fathers for not taking enough responsibility in bringing up the children.

D. complain about the lack of social programs to help fathers in their role shift.

參考答案及解析

1.[B] 事實細節題。由第2段第2句中的pride和worry可以判斷選項B是對該句的近義替換。選項A原文未提到。選項C曲解了原文第2段第1句的意思,該句中的「Fatherhood is going to have a different meaning」表示對於每個男人來說當上父親具有不同的意義,而不是就瓊斯先生而言。第2段最後一句表明只有部分人不情願接受責任,因此在D選項men前面加上some才正確。

2.[B] 推理判斷題。根據第3段最後兩句可以推斷選項B正確。選項A與第3段最後一句陳述的相反。最後一段第1句雖有提及向父親角色的轉變很困難,但並未像選項C那樣對比。選項D錯在incomplete一詞,文中並未提及與該詞相關的內容。

3.[A] 推理判斷題。本題可用排除法。選項B曲解了最後一段第2、3句對母親角色的描述。選項C與原文最後一句不符。選項D原文未提及。只有選項A概括了全文關於母親的論述,而且第2段最後一句也暗示母親受到的關注更多。

4.[C] 推理判斷題。最後一句提到很多人仍然認為父親應該負擔家計,但從本句的用詞如even though和still可以看出作者對這種看法並不認同,由此可以判斷只有選項C作者可能不贊成。

5.[D] 主旨大意題。原文第1、2段講到父親們對將為人父的不同反應;第3段指出很少有人嘗試幫助父親完成角色的轉換;最後一段是一些作家對此做出的不太符合事實的解釋,因此,只有選項D能概括文章的寫作目的。選項A只是文中第2段中的某個細節;選項B的重點是mother,與本文的論題不符;作者並無批評父親之意,因此選項C不正確。

2019年大學英語四級考試閱讀模擬試題:技能多樣性

It』s very interesting to note where the debate about diversity(多樣化) is taking place. It is taking place primarily in political circles. Here at the College Fund, we have a lot of contact with top corporate(公司的) leaders; none of them is talking about getting rid of those instruments that proce diversity. In fact, they say that if their companies are to compete in the global village and in the global market place,diversity. In fact, they say that if their companies are to compete in the global village and in the global market place, diversity is an imperative. They also say that the need for talented, skilled Americans means we have to expand the pool of potential employees. And in looking at where birth rates are growing andat where the population is shifting, corporate America understands that expanding the pool means promotingpolicies that help provide skills to more minorities, more women and more immigrants. Corporate leaders know that if that does not occur in our society, they will not have the engineers, the scientists, the lawyers, or the business managers they will need.

Likewise, I don』t hear people in the academy saying.」Let』s go backward. Let』s go back to the good old days, when we had a meritocracy(不拘一格選人才)」 (which was never true-we never had a meritocracy, although we』ve come closer to it in the last 30 years.) I recently visited a great little college in New York where the campus has doubled its minority population in the last six years. I talked with an African American who has been a professor there for a long time, and she remembers that when she first joined the community, there were fewer than a handful of minorities on campus. Now, all of us feel the university is betterbecause corporate board rooms or on college campuses.

練習題:

Choose correct answers to the question:

1.The word」imperative」(Line5,Para.1) most probably refers to something _____

A.Superficial

B.remarkable

C.debatable

D.essential

2.Which of the following groups of people still differ in their views on diversity?

A. Minorities.

B. Politicians.

C. Professors.

D. Managers.

3.High corporate leaders seem to be in favor of promoting diversity so as to ______

A. lower the rate of unemployment

B. win equal political rights for minorities

C. be competitive in the world market

D. satisfy the demands of a growing population

4.It can be inferred from the passage that _____

A. meritocracy can never be realized without diversity

B. American political circles will not accept diversity

C. it is unlikely that diversity will occur in the U.S. Media

D. minorities can only enter the fields were no debate is heard about diversity

5.According to the passage diversity can be achieved in American society by ____

A. expanding the pool of potential employees

B. promoting policies that provide skills to employees

C. training more engineers, scientists lawyers and business managers

D. providing ecation for all regardless of race or sex

參考答案及解析

1.[D] 詞義理解題。本句說到公司要在地球村和全球市場上競爭,多樣性是imperative,由前文「沒有取消引起多樣性的手段」和下文提到的公司對各種各樣有技能的美國人的需求可知,多樣性對於企業來說應該「必需的」故D正確。

2.[B] 事實細節題。第2段末句指出這種辯論主要存在於政治圈和媒體中,結合上句內容,可知其中的this debate指的就是關於多樣性的辯論,故B正確。

3.[C] 事實細節題。由第1段第4句可知,公司高層領導人促進多樣化的原因是想要在全球市場上更具競爭力,C與此相符。

4.[A] 推理判斷題。第2段中提到有些人認為在沒有多樣性的過去照樣能做到不拘—格選人才,但作者馬上which was never true否定此觀點,故A正確。第2段只提到多樣性的辯論存在於政治圈和媒體,但並不代 表在這兩個圈子裡不能接受或從未出現多樣性,故排除B、C;D說法過於絕對,且在文中找不到依據,也可排除。

5.[D] 推理判斷埋。由第1段倒數第2句可知企業expand the pool就意味著向more minorities,more women 和 more immigrants提供技能培訓,而expand the pool對應的就是題干中的說的多樣性的形成,D中的race 和sex分別對文中minorities和women,故正確。A泛泛而談,沒有說到點子上,不如D具體、准確;B與多樣性沒有關系,C是利用文中的有關職業的詞拼湊而成的干擾項。

2019年大學英語四級考試閱讀模擬試題:心理健康

Thoughts of suicide haunted Anita Rutnam long before she arrived at Syracuse University. She had a historyof mental illness and had even attempted to kill herself. During her junior year of college, she tried again. On a February morning in 1998, just days after a campus counselor recommended she be hospitalized for her suicidal tendencies, Rutnam threw herself off the eighth floor of a Syracuse dormitory.

Miraculously, she survived. But three years later, Rutnam still feels the effects of that day. She has notbeen able to finish college and is suing her former school for malpractice. Her suit asserts that, given the campus counselor's advice, school officials should have done more to prevent her suicide attempt.

This incident and others have thrown a spotlight on an issue that is causing growing concern in dorm roomsand students center. Are colleges providing adequate care for students who may be struggling with a range of mental illnesses? In the Syracuse cases, a spokesman for the school contends, "The University tried repeatedly to help Anita, and we felt that they acted appropriately." But lawyers are busy there and elsewhere.

After accidents, suicide is the second biggest killer of kids in college. And while the number of studentswho kill themselves on campus is no higher than that of 18-to-24-year-olds in the general population, a series of sensational incidents has raised the question of whether troubled students are getting proper attention.

So what are the schools' responsibilities to at-risk students, particularly those who may be genetically predisposed (易患……病的)to mental illness? College can be a breeding ground for Psychiatric problems. Poor eating habits and irregular sleeping patterns-especially combined with the academic stress of college life -may all play roles in triggering mental problems. Additionally, many of the major psychiatric illnesses including depression often do not manifest themselves until the late teens or early 20s.

練習題:

Choose correct answers to the question:

1. Anita Rutnam couldn't finish college most probably because_____

A. she couldn't get enough concern from Syracuse University

B. she wasn't physically healthy enough to continue schooling

C. she still kept thinking about killing herself whenever at school

D. she has been troubled by the memory of the incident very often

2. What does the author want us to know through Anita Rutnam's story?

A. The universities are not responsible for their students.

B. Suicides are popular on college campus and should be handled properly.

C. Why Anita committed suicide is still a mystery.

D. Universities should get prepared in case their students sue them.

3. What does Anita accuse her former school of?

A. Ignorance of her abnormal behaviors.

B. Lack of safeguard against her suicidal intention.

C. Failure to give her proper academic instructions.

D. Indifference to her physical disease.

4. How does Syracuse University defend itself against Anita's suit?

A. It has given her e attention as well as help.

B. Alt students should be able to control their own behavior.

C. It is more than the school's responsibility to supervise the students.

D. Colleges can be a breeding ground for psychiatric problems.

5. All the following problems are implied as possible causes of campus suicide incidents EXCEPT _____.

A. poor academic results

B. failing to get proper sleep

C. lack of family concern

D. family history of mental illness

參考答案及解析

1.[D] 事實細節題。根據題干定位第2段第2、3句。這兩句之間存在隱含的因果關系,第2句是因,第3句是果。只有選項D在第2句提到其他選項均未提及。

2.[B] 推理判斷題。本文開頭的例子所支持的現點在第3段第1句,同時結合suicide,此題答案為B。選項A、D的觀點有誤,選項C與本文的寫作目的無關。

3.[B] 事實細節題。第2段第3句中的malpractice和第4句中的虛擬語氣說明,她認為學校沒有對她的自殺企圖採取足夠的防範措施,故選B。選項A最具干擾性,但第3句說明學校關注過她的問題,只是關注不夠,因此選項A過於絕對。選項C中的academic instructions和D中的physical disease屬於與文章無關的信息。

4.[A] 事實細節題。第4段倒數第2句引文是該校發言人的辯護詞,與選項A的意思一致。選項B、C為無關信息。選項D是原文最後一段的原句照搬,與此題不相關。

5.[C] 事實細節題。最後一段提到造成精神疾病的多種原因。第1句中的generally predisposed為先天具有之意,與選項D的內容吻合。選項B和A分別對應文中破折號前後的內容。

B. 2019年大學英語四級考試語法模擬題

英語語法在句子中代表著很多種意義,你學會了多少游余呢?來試試我為你准備的2019年大學英語四級考試語法模擬題吧,希望能幫助到大激數家考試順利。

2019年大學英語四級考試語法模擬題(1)

1. Ever since Picasso』s painting went on exhibit, there large crowds at the museum every day.

A) is B) have been C) has been D) are being

2. This is the second time he Mr. Smith.

A) had seen B) has seen C) sees D) saw

明磨首3. By the end of this month, we surely a satisfactory solution to the problem.

A) have found B) will be finding

C) will have found D) are finding

4. Before the first non-stop flight was made in 1949, it necessary for all planes for refueling.

A) would be B) has been

C) had been D) would have been

5. If the whole operation beforehand, a great deal of time and money would have been lost.

A) was not planned B) has not been planned

C) had not been planned D) were not planned

6. 「You are very selfish. It』s high time you that you are not the most important person in the world,」 Tom said to his boss angrily.

A) have realized B) should realize C) realize D) realized

7. It is essential that these application forms back as early as possible.

A) must be sent B) will be sent C) are sent D) be sent

8. In some countries, is called 「 equality 」does not really mean equal rights for all people.

A) which B) what C) that D) one

9. There are signs restaurants are becoming more popular with families.

A) that B) which C) in which D) whose

10. Although many people view conflict as bad, conflict is sometimes useful it forces people to test the relative merits of their attitudes and behaviors.

A) by which B) to which C) in that D) so that

答案: 1.B 2.B 3.C 4.C 5.C 6.D 7.D 8.B 9.A 10.C

2019年大學英語四級考試語法模擬題(2)

1. difficulties we may come across, we』ll help one another to overcome them.

A) However B) Whenever C) Wherever D) Whatever

2. you are leaving tomorrow, we can have dinner together tonight.

A) For B) Since C) Before D) While

3. We』ll visit Europe next year we have enough money.

A) provided B) unless C) until D) lest

4. The few points the president stressed in his report are very important.

A) which B) who C) as D) where

5. All is a continuous supply of the basic necessities of life.

A) what is needed B) for our needs

C) the thing needed D) that is needed

6. The day will come soon China will become a modern, powerful, socialist country.

A) when B) before C) since D) as

7. The village I once worked has taken on a new look.

A) which B) where C) when D) that

8. We need a chairman .

A) for whom everyone has confidence B) in whom everyone has confidence

C) who everyone has confidence of D) whom everyone has confidence on

9. Helen was much kinder to her youngest child than she was to the others, ____ of course, made the others jealous.

A) who B) that C) what D) which

10.She wanted to go .

A) and so her brother did B) and so did her brother

C) and too her brother D) and did her brother ,too

答案:1.D 2.B 3.A 4. A 5.D 6.A 7.B 8.B 9.D 10.B

C. 2019年大學英語四級考試閱讀模擬試題及答案

2018年12月大學英語四級考試已經結束了,各位同學們發揮的怎麼樣呢?很多考生迫不及待的想要估算一下自己的分數,不要著急,考試欄目組我為大家帶來了本次四級閱讀真題答案,大家一起看看吧。

2019年大學英語四級考試閱讀模擬試題:如何寫作

Learning how to write is like taking a course in public speaking. I'd ask whether anyone in class had evertaken such a course. Always a few hands would go up.

"What did you learn in that course?" I'd ask.

"Well, the main thing was learning how to face an audience: not to be inhibited (拘謹)... not to be nervous. "

Exactly, when you take a course in public speaking nowadays, you don't hear much about grammar and vocabulary. Instead. you're taught how not to be afraid or embarrassed, how to speak without a prepared script. how to read out to the live audience before you. Public speaking is a matter of overcoming your long-standing nervous inhibitions.

The same is true of writing. The point of the whole thing is to overcome your nervous inhibitions, to break through the invisible barrier that separates you from the person who』ll read what you wrote. You must learn to sit in front of your typewriter of dictating machine and read out to the person at the other end of the line.

Of course, in public speaking with the audience right in front of you, the problem is easier. You can lookat them and talk to them directly. In writing, you 're alone. It needs an effort of your experience or imagination to take hold of that other person and talk to him or her. But that effort is necessary or at least it' s necessary until you've reached the point when you quite naturally and unconsciously "talk on paper".

練習題:

Choose correct answers to the question:

1.The main task of a public speech course is to __________.

A.teach grammar and vocabulary

B. teach how to write a script

C. teach how to overcome nervousness

D. teach live spoken-language expressions

2.Learning how to write is similar to learning how to speak in public in that writer should _____.

A.overcome his or her nervousness in the first place

B. take hold of a reader and talk to him or her before writing

C. learn to use a typewriter or dictating machine

D. talk to himself on paper

3.what does the author compare writing and public speaking?

A.Writhing needs more experience and imagination than public speaking

B.Both writing and public speaking require great effort

C.Writhing is just as imagination as public speaking

D.Writhing is not as natural as public speaking

4.Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A.Few students feel the need to learn public speaking

B.Training is necessary before you can speak with a script

C.In public speaking, the audience are more nervous than the speaker

D.Writing is just like making a public speech on paper

5.This selection is mainly about ___________.

A.the effort involved in writing

B.the similarities between writing and public speaking

C.learning how to make a public speech

D.learning how to talk on paper

參考答案及解析

1.[C] 事實細節題。原文第4段,特別是第4段的最後一句表明c為正確選項。本題稍具干擾性的是D,該選項中的live一詞在第4段第2句末尾也有出現,但事實上D與該句的意思不相同。

2.[A] 事實細節題。本題考查對比處。第5段第1句表明下一句就是演講和寫作的相似之處,而A就是對該句的同義替換。其他選項並未按照題目的要求對比演講與寫作,只是說明了寫作必須做的,因此都不正確。

3.[A] 推理判斷題。本題考查對比處。結尾段對比了演講和寫作的不同之處,第1、2句和第3、4句形成了內在的對比關系,由此可推斷寫作比演講更需要經驗和努力,因此可確定A正確,而C不正確。雖然在這一段可找到effort和naturally等詞,但原文並沒有從是否要付出同樣多的努力(B)或是否自然(D)等方面對比演講與寫作,因此B和D也不正確。

4.[D] 推理判斷題。根據最後一句中的「在紙上說話」,可推斷作者認為寫作如在紙上作演講一樣,因此D正確。A中的Few students與事實不符;B中的speak with a script在文中未有提及;C中的separated by a barrier錯誤。

5.[D] 主旨大意題。文章的開頭句就是全文的主題句,作者在前四段說明如何演講,從第5段開始,作者轉向說明如何寫作,文章的結尾句對開頭句做出了呼應。作者之所以將演講和寫作過程做比較是為了讓自己的觀點更容易、更生動地被讀者明白和接受,因此本文的中心內容是圍繞寫作,而不是演講。其餘選項雖然文中都有提及,但只是各個具體的側面內容,不能概括全文大意。

2019年大學英語四級考試閱讀模擬試題:農業技術

Even plants can run a fever, especially when they're under attack by insects or

disease. But unlike humans, plants can have their temperature taken from 3,000 feet away-straight up. A decade ago, adapting the infrared (紅外線) scanning technology developed for military purposes and other satellites, physicist Stephen Paley came up with a quick way to take the temperature of crops to determine which ones are under stress. The goal was to let farmers precisely target pesticide(殺蟲劑) spraying rather than rain poison on a whole field, which invariably includes plants that don't have pest(害蟲) problems.

Even better, Paley's Remote Scanning Services Company could detect crop problems

before they became visible to the eye. Mounted on a plane flown at 3,000 feet at night ,an infrared scanner measured the heat emitted by crops. The data were transformed into a color-coded map showing where plants were running "fevers".Farmers could then spot-spray, using 50 to 70 percent less pesticide than they otherwise would.

The bad news is that Paley's company closed down in 1984, after only three years. Farmers resisted the new technology and long-term backers were hard to find.But with the renewed concern about pesticides on proce, and refinements in infrared scanning, Paley hopes to get back into operation.Agriculture experts have no doubt the technology works. "This technique can be used on 75 percent of agricultural land in the United States, "says George Oerther of Texas A&M. Ray Jackson, who recently retired from the Department of Agriculture, thinks.remote infrared crop scanning could be adopted by the end of the decade. But only if Paley finds the financial backing which he failed to obtain 10 years ago.

這是一篇說明文。文章一開頭就介紹了原用於軍事和衛星的紅外線掃描技術,如今被用在農業上。通過遠距離測量植物的溫度來判斷農作物是否遭受蟲害和疾病。在第二段中指出,物理學家帕里組建了帕里遠紅外掃描服務公司,來專門探測農業方面的情況。最後他的公司在三年後被迫關閉,主要是因為缺乏資金。另外,農民們也一時不能接受這種新技術。作者期待將來有一天可以解決財政困難,將這一新技術重新用到農業上去。

大學英語四級考試閱讀模擬試題

1. Plants will emit an increased amount of heat when they are _______

A) sprayed with pesticides B) facing an infrared scanner

C) in poor physical condition D) exposed to excessive sun rays

2. In order to apply pesticide spraying precisely, we can use infrared scanning to

_______.

A) estimate the damage to the crops

B) measure the size of the affected area

C) draw a color-coded map

D) locate the problem area

3. Farmers can save a considerable amount of pesticide by _______.

A) resorting to spot-spraying B) consulting infrared scanning experts

C) transforming poisoned rain D) detecting crop problems at an early stage

4. The application of infrared scanning technology to agriculture met with some

difficulties _______.

A) the lack of official support B) its high cost C) the lack of financial D) its failure to help increase proction

5. Infrared scanning technology may be brought back into operation because of _______.

A) the desire of farmers to improve the quality of their proce.

B) growing concern about the excessive use of pesticides on crops

C) the forceful promotion by the Department of Agriculture

D) full support from agricultural experts

參考答案及解析

1、[答案及分析]:[C]。片語理解題。本文第一段的第一句話談到:「Even plants can run fever...by insects or disease.」這就告訴了我們植物升高溫度的原因。本句所問的也正是這個原因。因此,C正告訴了我們這一點,所以C是正確答案。

2、[答案及分析]:[D]詞彙理解題。在第一段的原文中「The goal was to let farmers precisely target pesticide spraying...」其中的意思是「確定」(蟲害發生的地方)」而答案D是說「要確定問題所在地區」,信息與本文相符,故D為正確答案;而A、B、C都與本文不符。

3、[答案及分析]:[A]。判斷題。問農民通過何種方式可節省殺蟲劑。在文章的第二段中談到帕里遠紅外線掃描服務公司利用飛機上的遠紅外線掃描儀夜間在3000英尺的高度探測到莊稼的情況,然後可將這些情況提供給農民,農民可噴灑農葯,這樣只使用原來農葯量的50%-70%就足夠了。故答案A的信息與本文相符;而B、C、D均不正確。

4、[答案及分析]:[C]。詞彙理解題。問遠紅外掃描技術用於農業上時遇到的阻力,原因何在。在本文最後段中指出:1984年,帕里公司被迫關閉的原因一資金缺乏。並呼籲說:「But only if Paley finds the financial backing which he failed to obtain 10years ago.」其中financial backing的意思與本題C的「financial support」相同。所以答案C正確。

5、[答案及分析]:[B]。正誤判斷題。問遠紅外掃描技術有可能重新用於農業,原因何在。在文章最後一段中說「But with the renewed concern...to get back into operation」由此可明顯看出,B的信息與本文內容相符,所以答案B是正確的;而A、C、D都與本文不符。

熱點內容
半開鉸鏈英語怎麼說及英文翻譯 發布:2025-10-20 08:55:17 瀏覽:887
我的信用英語怎麼翻譯 發布:2025-10-20 08:52:05 瀏覽:222
一直遲到用英語怎麼翻譯 發布:2025-10-20 08:50:22 瀏覽:172
英語家鄉作文怎麼寫作文 發布:2025-10-20 08:45:58 瀏覽:742
怎麼解決網路上癮英語作文 發布:2025-10-20 08:36:26 瀏覽:188
旅行的作文用英語怎麼寫 發布:2025-10-20 08:34:57 瀏覽:404
怎麼才能寫好英語四級作文題目 發布:2025-10-20 08:32:25 瀏覽:470
用英語說說你的媽媽作文怎麼寫 發布:2025-10-20 08:28:21 瀏覽:221
怎麼度過春節的英語作文 發布:2025-10-20 08:25:40 瀏覽:93
英語的作用英文作文英語怎麼說 發布:2025-10-20 08:25:31 瀏覽:575