英語四級真題閱讀理解答案解析
你好,我是兔兔禿90,用網路網盤分享給你,點開就可以保存,鏈接永內久有效^_^鏈接:https://pan..com/s/10l5r9FXDkpfRCtHdxlAe2Q 提取碼容:0000
② 2010年12月英語四級試卷閱讀理解試題選項及答案。
你好哦~~滬江網上有關於這次12月份四級考試的真題和答案,不妨去看一下哦~~~:)
③ 英語四級 閱讀理解 ,求題目及答案解析
四級仔細閱讀答題技巧:
(1) 細節題
在做細節題時,首先應當仔細閱讀題目,弄清題目的具內體要求容,以及所給4個選項,然後在題目或選項中確定關鍵詞,再利用關鍵詞迴文章中定位,找出文章中相對應的細節性句子,與4個選項進行對照,以確定正確答案。
(2) 主旨題
首先要確定文章有無主題句,以及主題句在文章中的位置。文章的主題句通常位於首段或尾段,有時也出現在文章的中間段落。段落的主題句通常位於段首或段尾,有時也在段落的中間。
(3) 推理題
推理題在大學英語四級考試閱讀理解中是比較難的一類試題,切忌主觀臆斷,推理必須基於文章中的具體事實細節。做題時雖不能直接找到答案,但一定要在文中找到推測的依據,進行合理嚴密的推斷。
(4) 觀點態度題
在回答態度類問題時,對文章體裁的考查是一個非常重要的方面。一般來說,在說明文中作者的態度是客觀的(objective)或中立的(neutral);而在議論文中,作者的觀點才會顯得多種多樣。
④ 求一篇英語四級閱讀理解題和答案 還要有解析
Part II Reading Comprehension (35 minutes)
Passage One
Questions 21 to 25 are based on the following passage:
Lecturing as a method of teaching is so frequently under attack today from ecational psychologists ꘒꐛ竝⪫鞽䟙櫨챷http://bulo.hjenglish.com/q/&;版權所有滬江網챷櫨䟙鞽⪫竝ꐛꘒand by students that some justification is needed to keep it. Critics believe that is
results in passive methods of learning which tend to be less effective than those which fully engage the learner. They also maintain that students have no opportunity to ask questions and must all receive the same content at the same pace, that they are exposed only to one teacher' s
interpretation of subject matter which will certainly be limited and that, anyway, few lectures rise above llness. Nevertheless, in a number of inquiries this pessimistic evaluation of lecturing as a
teaching method proves not to be general among students although they do fairly often comment
on poor lecturing techniques.
Students praise lectures which are clear 頏ឞ簁ꁽﲌ剅欉鴻http://bulo.hjenglish.com/menu.htm&;版權所有滬江網鴻欉剅ﲌꁽ簁ឞ頏and orderly outlines in which basic principles are
emphasised but dislike too numberous digressions(離題) or lectures which consist in part of the
contents of a textbook. Students of science subjects consider that a lecture is a good way to in-
trace a new subject, putting it in its value as a period of discussion of problems and possible
solutions with their lecturer. They do not look for inspiration(靈感) -this is more commenly
mentioned by teachers - but arts students look for originality in lectures. Medical and dental
students who have reports on teaching methods, or specifically on lecturing, suggest that there
should be fewer lectures or that, at the least, more would be unpopular.
21. The passage states that
A) few students dislike lecturing as a teaching method
B) lecturing is a good method of teaching
C) lecturing as a teaching method proves to be uninspiring
D) most students like lectures because they can fully engage the learner
22. According to the critics,
A) lectures can't make students active in their studies
B) some lecturers' knowledge of their subjects limited
C) most lectures are similar in content
D) few lectures are ll
23. According to this passage, students dislike lectures which
A) introce mat la[ not included in the texbook
B) present many problems for discussion
C) always w츥췙�ﱯ嚖藵鿿勐http://www.hjbbs.com/&;版權所有滬江網勐鿿藵嚖ﱯ�췙츥ander from the subject
D) stress the main points
24. Lecturing as a teaching method is less appreciated by
A) dental teachers B) medical students
C) arts lecturers D) science learners
25. According to the author, the evaluation of lecturing as a teaching method by ecational
psychologists is
A) defonsive B) conservative C) realistic D) negative
Passage Two
Questions 26 to 30 are based on the following passage:
From the moment that an animal is born it has to make decisions. It has to decide which of
the things around it are for eating, and which are to be avoided when to attack and when to run
away. The animal is, in effect, playing a complicated 譱숵蛐∹䙁뽥獓㷵滬江四六級歡迎您!&;版權所有滬江網㷵獓뽥䙁∹蛐숵譱and potentially very dangerous game with
its environment, discomfort or destruction.
This is a difficult and unpleasant business and few animals would survive if they had to
start from the beginning 덐䵘詉嗝ﲀ鴴恥職http://bulo.hjenglish.com/group.htm&;版權所有滬江網職恥鴴ﲀ嗝詉䵘덐and learn about the world wholly by trial and error, for there are the
have possible decisions which would prove fatal. So we find, in practice, that the game is always
arranged in favour of the young animal in one way or another. Either the animal is protected
ring the early stages of its learning about the world around it, or the knowledge of which way
to respond is built into its nervous system from the start.
The fact that animals behave sensibly can be attributed partly to what we might call
genetic(遺傳的) learning, to distinguish it from the indivial learning that an animal does in the
course of its own life time. Genetic learning is learning by a species as a whole, and it is achieved
by selection of those members of each generation that happen to behave in the right way. How-
ever, genetic learning depends upon a prediction that the future will more or less exactly resemble
the past. The more variable indivial experience is likely to be, the less efficient is genetic
learning as a means of getting over the problems of the survival game. It is not surprising to find
that very few species indeed depend wholly upon genetic learning. In the great majority of animals, behaviour is a compound of indivial experience 훟䳀�ꂫ륏�㭽http://bulo.hjenglish.com/goal.htm&;版權所有滬江網㭽�륏ꂫ�䳀훟and genetic learning to behave in particular
ways.
26. According to the first paragraph, the survival game is considered potentially very dangerous
because
A) animals are constantly threatened by attacks
B) wrong decisions will lead to the disappearance of a species
C) decisions made by an animal may turn out to be fatal
D) few animals can survive in their struggle with the environment
27. It is implied but not directly stated in the passage that most animals
A) are likely to make wrong decisions
B) have made correct decisions for their survival
C) depend entirely on their parents in learning about the world around them
D) survive by means of indivial learning
28. Genetic learning is effective only if
A) the survival game is arranged in favour of the young animals
B) the animals can adapt themselves to the changing surroundings
C) circumstances remain more or less the same
D) the animals have varied indivial experiences
29. The best TITLE for this passage would be
A) The Decision - Making Ability of Animals
B) Survival and Environment
C) Reward and Penalty for Animals
D) Behaviour 낵㻰畼ᘤ쯜
⑤ 2019年大學英語四級考試閱讀模擬試題及答案解析
考友們都准備好考試了嗎?本文「2019年大學塵李畢英語四派芹級考試閱讀模擬試題及答案解析」,跟著我一起來了解一下吧。要相信只要自己有足夠的實力,無論考什麼都不會害怕!
2019年大學英語四級考試閱讀模擬試題:女人的地位
It is not often realized that women held a high place in southern European societies in the 10th and 11th centuries. As a wife, the woman was protected by the setting up of a dowry (彩禮). Admittedly, the purposeof this was to protect her against the risk of desertion, but in reality its function in the social and family life of the time was much more important. The dowry was the wife』s right to receive a tenth of all her husband』擾卜s property. The wife had the right to with hold consent, in all transactions the husband wouldmake, and more than just a right; the documents show that she enjoyed a real power of decision, equal to that of her husband. In no case do the documents indicate any degree of difference in the legal status of husband and wife.
The wife shared in the management of her husband』s personal property, but the opposite was not always true. Women seemed perfectly prepared to defend their own inheritance against husbands who tried to exceed their rights, and on occasion they showed a fine fighting spirit. A case in point is that of Maria Vivas. Having agreed with her husband Miro to sell a field she had inherited, for the needs of the household, she insisted on compensation. None being offered, she succeeded in dragging her husband to the scribe(法學家) to have a contract ly drawn up assigning her a piece of land from Miro』s personal inheritance. The unfortunate husband was obliged to agree, as the contract says, 「for the sake of peace.」 Either through the dowry or through being hot-tempered, the wife knew how to win herself, with the context of the family, a powerful economic position.ric illnesses including depression often do not manifest themselves until the late teens or early 20s.
練習題:
Choose correct answers to the question:
1. A decimum was ________.
A. the wife's inheritance from her father
B. a gift of money to the new husband
C.a protection of the wife』s right
D. a written contract
2. In the 10th and11th centuries in southern European, women』s social position was ______.
A. higher than men』s
B. as high as men』s
C. lower than men』s
D.never recognized
3.The purpose of mentioning the case of Maria Vivas_____
A.to show women had the same rights as,if not more than,their husband
B.to prove hot-tempered woman held a powerful economic position
C.to tell the readers the real situations in some countries
D.to show the fight spirits of woman
4.Could a husband sell his wife's inheritance?
A. Yes, if she agreed.
B. No, under no circumstances.
C. Yes, whenever he wished to.
D, Yes, if his father-in-law agreed.
5. Which of the following is NOT mentioned as an effect of the dowry system?
A. The husband had to share the power of decision in marriage.
B. The wife could manage her husband』s personal property.
C. The wife gained a powerful economic position.
D. The wife would not be deserted by her husband.
參考答案及解析
1.[C] 詞義推斷題。第1段第2句指出了 decimum的作用,即與「彩禮」相當,作為保護婦女的工具。第4句以 「The decimum was...」的句式指出其定義,綜合這兩句,可斷定選項C正確。
2.[B] 推理判斷題。文章第1句就表明婦女當時的地位很高,第1段最後兩句表明婦女與其丈夫的地位並無不同,是平等的,因此可以推斷本題答案應為B。
3.[A] 推理判斷題。本題考查例子與觀點的關系。該例子是為了證明其前面,即第2段開頭兩句的觀點,選項A是對這兩句話的總結。
4.[A]推理判斷題。本題考査從例子的推斷。根據Maria Vivas的例子可確定答案,而且從第2段第4句中的Having agreed with her husband可推斷售賣妻子繼承的財產必須先徵得妻子的同意,因此選項A正確。
5.[D] 事實細節題。可用排除法找出答案。第1段倒數第2句可證明選項A正確,第2段首句可證明選項B正確,第2段末句可表明選項C正確,只有選項D太絕對。
2019年大學英語四級考試閱讀模擬試題:單詞拼寫
There is a popular belief among parents that schools are no longer interested in spelling .No school I have taught in has ever _____ spelling or considered it unimportant as a basic skill. There are, however , vastly different ideas about how to teach it , or how much _____ it must be given over general language development and writing ability. The problem is , how to encourage a child to express himself freely and _____ in writing with out holding him back with the complexities of spelling? If spelling become the only focal point of his teacher』s interest, clearly a __4__ child will be likely to 「play safe」. He will tend to write only words within his spelling range, choosing to avoid __5__ language. That』s why teachers often __6__ the early use of dictionaries and pay attention to content rather than technical ability. I was once shocked to read on the bottom of a sensitive piece of writing about a personal experience :「 This work is __7__ !There are far too many spelling errors and your writing is illegible( 難以辨認的 ).」 It may have been a sharp __8__ of the pupil』s technical abilities in writing, but it was also a sad reflection on the teacher who had omitted to read the essay, which __9__ some beautiful expressions of the child』s deep feelings.
The teacher was not wrong to draw attention to the errors, but if his priorities had centred on the child』s ideas, an expression of his disappointment with the presentation would have given the pupil more __10__ to seek improvement.
A)priority B)criticism C)contained D)clearly
E)adventurous F ) discourage G)motivation H)terrible
I)ignored J)difficult K)encourage L)expressed
M)confidently N)bright O)motive L)expressed
答案及解析:
1. 選 I )。 由該句中的 has 可知,此處應填動詞過去式,且表達的含義應和後面的 consider…unimportant 相近,故應排除 contained 和 expressed
而選擇 ignored 。
2. 選 A )。 此處應填名詞,但能與後面 over 構成固定搭配的名詞只有 priority ,故排除 了 criticism 和 motivation 。
3. 選 M). 由空格前面的 and 可知,此處應填副詞和 freely 並列。從句意來理解,在沒有拼寫困難的情況下,怎樣鼓勵學生自由且 …… 地表達自己,選項中只有 confidently 「自信地「符合題意。
4. 選 N )。 很明顯這里應填形容詞,選項中 terrible , difficult 後接事物名詞 something ,只有 adventurous 和 bright 可用來形容 somebody ( child ),再由後面的play safe「不冒險」,可排除adventurous而選擇bright。
5. 選 E )。 由前一句中的 be likely to 「 play safe 」和空格前的 avoid 可以推知,此處所填詞的意思應與play safe表達的意思相反,故選項中只有adventurous符合題意。
6. 選 K )。 很明顯此處應填動詞的一般現在時,可選項有 encourage 和 persuade 。由 That』s why 知本句與前一句構成因果關系,而前一句說的是學生往往會用他們拼寫范圍內的詞寫文章,從而選擇避免用那些不會的詞,故由此可推知此句應理解為老師鼓勵學生用字典,因此排除 persuade 而選 encourage。
7. 選 H )。 此處應填形容詞。由空格後面的 too many spelling errors 和illegible可知,這篇文章是寫的很糟,而不是很難理解。故排除difficult而選terrible。
8. 選 B )。 此處應填名詞。由後半句中 a sad reflection on the teacher 可知,前半句是在指責學生,故選項中只有criticism符合題意。
9. 選 C )。 此處填動詞過去式,本句中由 which 引導的從句是對 essay 的解釋,剩餘選項中 contained 和 expressed ,根據句意,文章 …… 兒童內心感受的一些好的表達,故只有contained 符合題意。
10. 選 G )。 此處應填名詞。根據句意,如果老師更注重學生思想的表達的話,會給學生更大的動力去尋求提高;故排除 motive 「動機,原因」而選 motivation 。
全文翻譯:
家長們普遍認為中學現在已不再關注單詞的正確拼寫了。但我所教過的學校從來沒有忽視過拼寫,或就一種基本技能來說從沒有認為它不重要。然而對於怎麼來教拼寫或者是從提高整個語言的發展和寫作能力方面來說,把拼寫放在什麼樣優先的地位存在著許多不同的看法。所存在的問題是,在寫作當中怎樣鼓勵孩子不要讓復雜的拼寫來影響他流暢地,自信地表達自己的思想。
如果字的拼寫成為老師關心的惟一焦點,很明顯,聰明的孩子很可能就會為「保險起見」,只寫一些他會寫的字,避免因冒險而出錯的語言。那就是為什麼老師常常鼓勵學生很早就要使用字典,而且寫作時重視內容而非拼寫技能。
有一次我非常震驚,在一篇描寫個人經歷的感情細膩的文章後面讀到了這些話:「這篇糟透了!單詞拼寫錯誤太多。自己很難辨認!」這對於一個學生的寫作技能也許是一次尖銳的批評,但它同時也悲哀地反映出那位老師忽視了去閱讀一篇包含了表達孩子內心感情的文章。老師注意到了這些問題並沒有錯,但是如果他把重點放在關注孩子的思想上,只表示出他對孩子的拼寫錯誤有點失望,就會給學生更大的動力去進一步提高。
⑥ 2019年6月大學英語四級閱讀理解訓練三篇
2019年6月大學英語四級閱配殲讀理解培猛沖訓練:夢
Of all the components of a good night's sleep, dreams seem to be least within our control. In dreams, a window opens into a world where logic is suspended and dead people speak. A century ago, Freud formulated his revolutionary theory that dreams were the disguised shadows of our unconscious desires and fears; by thelate 1970s, neurologists had switched to thinking of them as just "mental noise"-the random byprocts of the neural repair work that goes on ring sleep. Now researchers suspect that dreams are part of the mind's emotional thermostat, regulating moods while the brain is "off line." And one leading authority says that these intensely powerful mental events can be not only harnessed but actually brought under conscious control, to help us sleep and feel better. "It's your dream," says Rosalind Cartwright, chair of psychologyat Chicago's Medical Center, "if you don't like it, change it."
he link between dreams and emotions shows up among the patients in Cartwright's clinic. Most people seem to have more bad dreams early in the night, progressing toward happier ones before awakening, suggesting that they are working through negative feelings generated ring the day. Because our conscious mind is occupied with daily life we don't always think about the emotional significance of the day's events-until, it appears, we begin to dream.
知脊And this process need not be left to the unconscious. Cartwright believes one can exercise conscious control over recurring bad dreams. As soon as you awaken, identify what is upsetting about the dream. Visualizehow you would like it to end instead; the next time it occurs, try to wake up just enough to control its course. With much practice people can learn to, literally, do it in their sleep.
At the end of the day, there's probably little reason to pay attention to our dreams at all unless they keep us from sleeping or "we wake up in panic," Cartwright says. Terrorism, economic uncertainties and general feelings of insecurity have increased people's anxiety. Those suffering from persistent nightmares should seek help from a therapist. For the rest of us, the brain has its ways of working through bad feelings.Sleep-or rather dream-on it and you'll feel better in the morning.
練習題:
Choose correct answers to the question:
1.By saying that 「dreams are part of the mind's emotional thermostat," (Lines 4-5, Para. 1) the researchers mean that _______.
A.we can think logically in the dreams too
B.dreams can be brought under conscious control
C.dreams represent our unconscious desires and fears
D.dreams can help us keep our mood comparatively stable
2.What did Cartwright find in her clinic?
A.Most bad dreams were followed by happier ones.
B.Divorced couples usually have more bad dreams.
C.One』s dreaming process is related to his emotion.
D.People having negative feelings dream more often.
3.Cartwright believed with much practice,we can learn to _____.
A.control what dreams to dream
B.sleep well without any dreams
C.wake up in time to stop the bad dreams
D.identify what is upsetting about the dreams
4.The author points out that a person who has constant bad dreams should ______
A.learn to control his dreams
B.consult a doctor
C.sleep and dream on it
D.get rid of anxiety first
5.The author most probably thinks that controlling dreams is ______.
A.a good practice
B.a new discovery
C.helpful for everyone
D.not essential for everyone
參考答案及解析
1.[D] 詞義理解題。在第1段第4句中,逗號後面的regulating moods是對emotional thermostat的功能進行解釋說明,因此可以推斷出選項D正確。
2.[C] 事實細節題。最具干擾的是選項A,因為其陳述與第2段第2句的陳述有點相似,但是,此長句說的是大多數人上半夜做噩夢,之後都會做好夢,而不是像選項A中所說大多數噩夢之後是好夢。而且,根據本段第1 句,很明顯,選項C是這一句的近義替換。
3 [C] 推理判斷題。本題考査對代詞的理解。在第3段的最後一句中,代詞it應指上文說到的控制噩夢,及時醒來等做法,因此只有選項C涉及了其中一個做法。選項A太泛了,選項B和D在文中並無提及。
4.[B] 事實細節題。本題考查根據構詞法猜測詞義的能力。解題關鍵是推斷最後一段第3句中therapist的意義,在考綱詞彙表中,therapy是「治療」的意思,因此,therapist應該是專門負責某種治療的醫生,由此可見,選項B是對原文seek help from a therapist的近義替換。
5.[D] 觀點態度題。根據最後一句可以推斷作者認為如無必要,夢還是不要控制的好。做夢會讓你早上感覺舒服一些,因此本題應選D。
2019年6月大學英語四級閱讀理解訓練:機器人跳舞
The dancers stand motionless at their position and the room grows silent. But as the music starts, they began to move, bending, turning and waving their fans gracefully as they perform. a traditional Japanese dance. Yoshihiro Kuroki watches in silence, occasionally making notes. But as the dance ends, he beams with happiness. The performance has been flawless.
There have been many performances of traditional Japanese dances over the centuries, but this one is unique,because it is performed not by human dancers but by robots. And the performance takes place not in a dance studio but in a laboratory of Sony Corp.'s Entertainment Robot Co. in Shinagawa, Japan, where Kuroki isgeneral manager. He is the mastermind behind a series of even more capable humanoid entertainment robots,starting with the Sony Dream Robot, or SDR, in 1997, up to the current QRIO in 2003.
These delightful machines are only 58 cm tall, about the size of a newborn infant, weigh about 7 kg, and move with 38 degrees of freedom, each with its own servomotor(輔助馬達).
QRIO's predecessor, the SDR4X, announced in 2002, can walk, dance, sing, speak, recognize faces, and understand continuous speech. Each robot has two charge-coupled-device cameras to detect color and position andcan locate a colored ball, move toward it, and kick it into a goal. It also has contact sensors in severaljoints to avoid pinching real human fingers. Seeing the robot perform, it is difficult to remember that there is no sentience(知覺)behind those glass eyes.
練習題:
Choose correct answers to the question:
1.Which of the following is the most suitable title of this passage?
A.New Entertainment Robots Proced in Japan.
B.QRIO the Robot Dancers.
C.Robots Man's Best Friend.
D.An Extraordinary Performance in Sony's Lab.
2.Yoshihiro Kuroki ______.
A.is excited when the robots are performing a traditional Japanese dance
B.keeps silent because he is a little unsatisfied with the new proct
C.witnesses the creation of a series of entertainment robots
D.is an executive manager of Sony Corp.
3.Which aspect of the robots is NOT mentioned in the passage?
A.The vividness of their motion.
B.Their pleasant appearance.
C.Their smart designing principles.
D.Their communicative ability.
4.The Sony Dream Robot was___
A.the first human-like entertainment robot developed by the Sony Corp
B.as capable as the QRIO of speaking,dancing,singing and walking
C.largest among all the entertainment robot developed by the Sony Corp
D.the first entertainment robot sold at the market by the Sony Corp
5.The robot can locate colored balls by mens of ____
A.a charge-coupled device
B.two cameras
C.two contacts sensors
D.a digital detector
參考答案及解析
1.[A] 主旨大意題。標題需要既全面又突出地概括文章的主題。本文先是描述「舞蹈演員」,然後揭曉這是些「機器人」(第2段第1句),接著對Sony公司的一些機器人產品進行詳細介紹。選項A比較全面地概括了文章內容。選項B、D只是涉及細節,不能全面地概括本文的內容。而C又過於籠統,不具有針對性。
2.[C] 事實細節題。選項C符合第2段最後一句「He is the mastermind behind a series of... robots...」。仔細閱讀有關的細節信息會發現,第1段第3句可幫助否定選項A。第1段最後兩句可幫助否定選項B。另外,根據第2段倒數第2句可否定選項D。
3.[D] 事實細節題。全文分四段,分別討論機器人三方面的特點:第1段和第2段描述機器人舞蹈演員栩栩如生的表演,即選項A;第3段描寫它們的外表,即選項B;第4段介紹它們巧妙的設計,即選項C;只有選項D是沒有提到的,故為答案。
4.[A] 推理判斷題。該句中的分詞結構「starting with...」表明the Sony Dream Robot是第一個人形娛樂機器人,因此選項A正確。文章在最後一段的第1句提到兩種能說話、跳舞的機器人,但沒有提到SDR是否和它們一樣,由此可否定選項B。在第3段討論機器人大小的時候也沒有提到SDR體型最大,因此選項C不正確。選項D在文中沒有討論到。
5.[B] 事實細節題。該句中「two…cameras to...」的結構表明這兩個攝像頭可以用於定位,所以選項B正確。選項A在該句中也有提到,但它只是攝像機的工作機制,而不是用於定位的裝置。選項C在下一句提到,但與題干提到的定位功能無關。選項D在文中並未提及。
2019年6月大學英語四級閱讀理解訓練:決定嬰兒性別
Henry III didn't know much about biology. He went through six wives back in the 1500s, looking for one whocould bear him a son. Scientists now know that it's the father's sperm, not the mother's egg, which determines whether a baby is a boy or a girl. And last week researchers at the Genetics and IVF Institute, a private fertility(生育能力)center in Virginia, announced a new technique that will allow parents to choose the sex of their baby-to-be, before it has even been conceived. The scientist used a tiny laser detector to measure the DNA in millions of sperm cells as they pass single file through a narrow tube, like cattle being herded through a corral(牲口欄). In a study published last week, "girl sperm," which has more DNA—the genetic material— in each cell, was collected, while "boy sperm" was discarded. And when purified girl sperm was used to impregnate(使受孕)a group of mothers, 15 of 17 resulting babies turned out to be girls.
The researchers say that "sex selection" can also double a mother's chance of having a son and can be usedto avoid genetic diseases that affect only one gender, such as hemophilia(血友病). But some experts, like New York University fertility specialist Dr. Jamie Grifo, worry that sex selection could lead to a kind ofin uteri(子宮)discrimination, especially in cultures where sons are considered superior to daughters. "It's valuing one gender' over another," Grifo says. "I don't think that's something we should be doing." So far, patients at the institute have been asking for both boys and girls, in order to "balance" their families. And some ethics experts say that's fine, as long as parents are just looking for a little gender variety. "If you have three boys, and you want a girl," says University of Texas reproctive-law professor John Robertson, "that's not gender bias at all."
練習題:
Choose correct answers to the question:
1.The DNA in the sperm cells can be measured ______.
A.in the same way how the cattle are herded
B.when they pass through a tube one behind the other
C.after they pass through a laser tube
D.when they are scanned by a laser detector all at a time
2.The gender of the baby is decided by ______.
A.the father's DNA
B.the mother's DNA
C.the father's sperm
D.the mother's egg
3.According to this passage, the practice of "sex selection" ______.
A.can help to prevent all genetic problems
B.is totally unacceptable to ethics experts
C.was already realized five hundred years ago
D.will benefit families with certain inheritable diseases
4.Girl sperm was preferred to boy sperm in the research most probably because____
A.girl sperm contains more genetic material
B.more mother want to have girl babies
C.girl sperm is healthier and more active
D.girl sperm is more easily purified
5.It can be concluded from the passage that author』s toward」sex selection」is____
A.negative
B.positive
C.neutral
D.favorable
參考答案及解析
1.[B] 推理判斷題。解答本題的關鍵在於推斷single file的意思。該句把精子通過試管的情形與牛群被趕入牲口圈的情形作對比,結合single一詞本身的意思,可以推斷single file是「一個接一個」的意思,只有選項B能表達這個意思,由此也可否定選項D。選項A最具干擾性,原句是把精子通過試管的情形比作牛群被趕人牲口圈的情形,而選項A說的是測定精子內DNA的方法與放牧的方法相同,顯然選項A只是引用了原文的某些詞語,但表達的意思與原文卻截然不同。
2.[C] 事實細節題。第1段第3句which引導的非限制性定語從句修飾的是the father's sperm,而不是插入語the mother』s egg,因此選項C正確。
3.[D] 推理判斷題。第2段第1句中的genetic暗示有些疾病是遺傳的,即如選項D所述。第2段第1句同時表明選項A的說法是不全面的。選項B與第2段最後兩句正好相反。第1段前兩句說明選項C是錯誤的。
4.[A] 事實細節題。第1段倒數第2句中的由which引導的定語從句表明選項A的敘述正確。
5.[C] 觀點態度題。文章第2段中作者給出了一些反對者和贊成者的觀點,但是沒有加以評論,可以看出作者的態度是中立的,故選項C正確。
⑦ 2021年12月英語四級閱讀理解真題解析(卷三)
大學英語四級考試滿分:710。聽力(35%)249分、閱讀(35%)249分、綜合(10%)70分、寫作和翻譯(20%)142分。
12月英語四級閱讀理解真題解析
仔細閱讀:
Have you ever wondered how acceptable it is to hug or touchsomeone ?
46.C)Its absence might suggest a lack of warmth in interpersonal relationships .
47.D)How close the communicator『s relationships are .
48.B) They take touching as a cultural norm in social interactions.
49.A)Men can show friendship in public through physical affection.
50.D)Take other people's preference into consideration .
From climate change to the ongoing pandemic (大流行病) and beyond ,the issues facing today's world are increasingly complex and dynamic .
51.A)It faces problems that are getting more varied and compli-cated.
52.C) People are divided about the nature of interest .
53.D)How a growth mindset of interest can contribute to crossdisciplinarythinking.
54.C) Making innovative procts needs multidisciplinary procts.
55.B) Broadening their interests .
提高四級閱讀理解成績的方法
1、了解文章main idea(主要意思)
做英語閱讀理解就好像做語文閱讀理解時一樣,要知道這篇文章的主旨或者說是中心思想,對文章所講的主旨內容和它的中心思想做到心裡有數。達到一種高度——只要一做英語閱讀理解題,腦子里就要條件反射的蹦出main idea,然後再去閱讀問題和文章。
2、先看問題,再粗讀文章
帶著尋找main idea的思想,先去看一遍問題,把問題中的關鍵詞圈出來,然後再去粗略的讀一遍文章。在讀的時候,不用做到每個單詞都看懂,每句話都能翻譯出來。只要對文章大致上有一個了解就夠了,這樣文章的main idea也就出來了。
要注意的是,在讀到覺得跟所問問題有關聯的句子的時候,可以先用筆把句子勾出來,在上邊標記上有關聯的問題的題號,然後接著往下讀。
3、精讀問題和所標記的句子
讀完通篇的同時,也把跟問題有關的的句子畫出來了,這個時候再去精讀標記的句子,仔細研究問題和跟問題有關的句子,琢磨其意思,盡量做到胸有成竹,然後再回答每一個問題。