英語四級考試寧夏人民出版社聽力
㈠ 英語四級考試有聽力嗎主要有哪些題型
英語四級考試當然有聽力啦,聽說讀寫必不可少缺少呢。而聽力內主要考察的方容面,你做一套真題就足夠了解清楚,其實重點是你要知道自己處於什麼水平,怎麼備戰?對於基礎差的考生而言,選擇一家好的英語四級學習機構是明智的,有些機構的外教都擔任過四級考官呢,尤其阿西吧這家,對四六級考點重點都很了解,因為他們家的四六級課程都很火熱,分享一節四級課程給大家,點擊免費領取:【https://www.acadsoc.com】
好不好也要自己親身的體驗過才好決定哦,只能說他們家的外教均有證,並是國內唯一一家可在線查詢的機構呢。
還有什麼其他學習問題,也可以咨詢「阿西吧vivi老師」。
如果想免費下載英語資源,歡迎各位網路搜索「阿西吧官網論壇」。

㈡ 英語四級聽力每題幾分詳細一點
我國英語四級聽力共249分,聽力共25題,聽力理解部分分值比例為%;
其中短片新聞3段,共7題,每題1分。
長對話2篇,共8題,每題1分。
聽力篇章3篇,共10題,每題2分。

英語四級總分710分,英語四級各檔的分數分布是:聽力(35%)249分、閱讀(35%)249分、綜合(10%)70分、寫作和翻譯(20%)142分。
(2)英語四級考試寧夏人民出版社聽力擴展閱讀:
英語四級考試改革
新大學英語四級考試試卷結構
就所測試的語言能力而言,試點階段的四級考試由以下四個部分構成:1、聽力理解;2、閱讀理解;3、完型填空或改錯;4、寫作和翻譯。
聽力理解部分分值比例為35%;其中聽力對話15%,聽力短文20%。聽力對話部分包括短對話和長對話的聽力理解;聽力短文部分包括選擇題型的短文理解和復合式聽寫。
閱讀理解部分分值比例為35%;其中仔細閱讀部分(Reading in Depth)25%,快速閱讀部分(Skimming and Scanning)10%。
仔細閱讀部分分為:(a)選擇題型的篇章閱讀理解;(b)篇章層次的詞彙理解(Banked Cloze)或短句問答(Short Answer Questions)。快速閱讀理解部分測試的是瀏覽閱讀和查讀能力。
完型填空部分分值比例為10%。完型填空部分採用單項選擇題型,改錯部分的要求是辨認錯誤並改正。
寫作和翻譯部分分值比例為20%;其中寫作部分(Writing)15%,翻譯部分(Translation)5%。寫作的體裁包括議論文、說明文、應用文等,翻譯部分測試的是句子、短語或常用表達層次上的中譯英能力。
2013年12月改革
2013年12月考次起,全國大學英語四、六級考試委員會將對四、六級考試的試卷結構和測試題型作局部調整。調整後,四級和六級的試卷結構和測試題型相同。
一、試卷描述
四級和六級的試卷結構、測試內容、測試題型、分值比例和考試時間如上表所示。
二、新題型說明
1. 單詞及片語聽寫
原復合式聽寫調整為單詞及片語聽寫,短文長度及難度不變。要求考生在聽懂短文的基礎上,用所聽到的原文填寫空缺的單詞或片語,共10題。短文播放三遍。
2. 長篇閱讀
原快速閱讀理解調整為長篇閱讀理解,篇章長度和難度不變。篇章後附有10個句子,每句一題。每句所含的信息出自篇章的某一段落,要求考生找出與每句所含信息相匹配的段落。有的段落可能對應兩題,有的段落可能不對應任何一題。
3. 翻譯
原單句漢譯英調整為段落漢譯英。翻譯內容涉及中國的歷史、文化、經濟、社會發展等。四級長度為140-160個漢字;六級長度為180-200個漢字。
三、成績
成績分為總分和單項分。單項分包括:(1)聽力,(2)閱讀,(3)翻譯和寫作。
㈢ 大學英語四級考試聽力資料
我們大學時候,聽的四級英正激語聽力不在少數,但是否會提升就慎岩要看個舉孝襪人努力了。下面是我給大家整理的大學英語四級考試聽力,供大家參閱!
大學英語四級考試聽力素材
聽力真題:
Section C
pound Dictation
puters are increasingly important in health care.But can they also help poor people escape 36 ______? Vikram Sheel Kumar thinks so. MisterKumar is a doctor, an engineer and the owner of a *** all business in Boston, Massachusetts. And, inSeptember, this 28-year-old received an 37 ______ for Technology in Service to Humanity, which came from Technology Review magazine.
His 38 ______ is to improve health care in poor nations with the help of puters *** allenough to hold in one hand. These devices are known as personal digital 39 ______ , orP.D.A.'s.
Doctor Kumar started his pany two years ago. It is called Dimagi, which means " *** art guy"in Hindi 北印度語. His parents came from India. There, Dimagi puter programs are used to40 ______ medical information on more than seventy thousand patients.
Doctor Kumar says health care workers had problems at first, but then learned quickly how touse the devices. Nurses no longer have to carry heavy 41 ______ whenever they travel to42 ______. And they no longer have to large amounts of health information by hand.
In South Africa, health workers are using a Dimagi program for a different purpose in theKwaZulu-Natal area. They use it to provide 43 ______ with results from tests for H.I.V., thevirus that causes AIDS. 44 ____________________________________________________________ .
Doctor Vikram Kumar says 45 _______________________________________________________ . He says 46 _______________________________________________________________ . And he urgespeople to suggest ways to improve it. Dimagi programs are written in code that is open toanyone.
答案解析:
答案解析:
36. poverty
解析:poverty n.貧窮,貧困,貧乏,缺少。不要漏寫r。
37. award
解析:不定冠詞後一定要用名詞。不要和rewardn.報酬,獎金混淆。
38. goal
解析:物主代詞後面一定是名詞。不要誤聽成girl或go。
39. assistants
解析:不要漏掉表復數的s。
40. organize
解析:注意區別:be used to do sth.被用來做某事;used to do sth.過去常常做某事;be get used to doing sth.習慣於做某事。
41. documents
解析:別忘記在document後加s。
42. villages
解析:同樣別忘記在village後加s。注意i和a的位置及雙寫l。
43. patients
解析:provide *** . with sth.為某人提供某物;不要漏掉patient後的s,也不要誤以為是patience。
44. 標准答案:People who get tested must enter a secret identification code to see the results
聽音關鍵:People, tested, enter a secret identification code, to see the results
答案重構:1 People tested must enter a secret ID code to see the results
2 People tested cannot see the results unless they enter a secret ID code
畫龍點睛:who get tested作people的定語,可以簡化為過去分詞定語。enter a secret identification code稍有難度,若熟悉電腦操作及相關指令,應明白其含義,可以改為:need a secret ID number。
45. 標准答案:it is important to get patients involved in their own health care by helping them gain information
聽音關鍵:important, to get patients involved, health care, help them gain information
答案重構:1 we must make patients fully informed so that they can be involved in their own health care
2 it is vital that patients gain information and get involved in their own health care
畫龍點睛:句子結構it is important to...比較簡單,get...involved in是一個常用短語,their own health care是本文的主題第1句就有,by後面的方式狀語也沒有復雜單詞。總之,本句宜盡量照搬原文。當然,也可以換一種方式表達,比如用主語從句從句中須用should do虛擬語氣。
46. 標准答案:there are endless possible uses for this technology, especially in developing countries
聽音關鍵:endless possible uses for this technology, developing countries
答案重構:this technology may be used widely, especially in developing countries
畫龍點睛:there be句型。endless possible uses都是常見詞,不難拼寫。可能technology和especially稍難,容易寫錯。
大學英語四級考試聽力練習
聽力真題:
Passage Two
29.
A. 10.7 hours.
B. 4.1 hours.
C. 3.1 hours.
D. 5.35 hours.
30.
A. China.
B. Japan.
C. The U.S.
D. The Philippines.
31.
A. Friends and neighbors.
B. Teachers and friends.
C. Parents and friends.
D. Parents and grandparents.
答案解析:
Passage Two
[29]Indians are the world's biggest bookworms,reading on average 10.7 hours a week, twice as longas Americans, according to a new survey. The NOPWorld Culture Score index surveyed 30,000 people in30 countries from December 2004 to February 2005.Analysts said the spirit of self-help could explainIndia's high figures. Time spent on reading meantfewer hours watching TV and listening to the radio-India came fourth last in both. [30]The NOPsurvey of 30,000 consumers aged over 13 saw China and the Philippines take second and thirdplace respectively in average hours a week spent reading books, newspapers and magazines.Britons and Americans scored about half the Indians' hours and Japanese and Koreans wereeven lower-at 4.1 and 3.1 hours respectively. R. Sriram, chief executive officer of CrosswordsBookstores, a chain of 26 bookshops around India, says "For Indians, reading is afundamental part of their being." "They place a great deal of emphasis on reading. That's thereason why they do well in ecation and universities abroad," he said. "People ecatethemselves and deal with change throughout their lives. And the way to do that is to updatethemselves with books." Mr. Sriram says social changes have also made a difference: [31]"Earlier people often turned to their parents and grandparents for advice. Now they turn tobooks."
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. How many hours on average do Americans read a week according the survey?
正確答案:D
解析:短文第1句話就說:印度人是世界上最愛讀書的人了,他們平均每周讀書10.7小時,是美國人的兩倍。因此美國人每周讀書5.35小時,即D。數字題。選項所指的含義需要做記號,A指印度,B指日本,C指韓國,D指美國。據此,一聽到問題,答案就信手拈來了。
30. Which country takes the second place in average hours a week spent reading books?
正確答案:A
解析:短文稱:NOP調查了3萬名年滿13歲的消費者,發現按每周花在閱讀收報雜志的時間來排名,中國和菲律賓分別名列第2和第3。本題問排名第2的國家,故A正確。語義強調之處出題:本文比較不同國家的人們的閱讀習慣,有比較的內容應特別留意。
31. Who did Indians often turn to for advice in the past?
正確答案:D
解析:短文最後說:「過去人們從父母和爺爺奶奶那裡尋找建議和忠告。」故選D。本題各個選項為並列名詞,問細節。這種題目最容易解答,符合短文聽力「聽到什麼選什麼」的解題原則。此外,短文結尾處常設考點。
大學英語四級考試聽力材料
聽力真題:
Section B
Passage One
26.
A. He jumped to the mouth of the well from thegoat's back.
B. He came out by pulling the horn of the goat.
C. He climbed to the mouth of the well by himself.
D. He swam out of the well when the water was rising.
27.
A. The water was sweet.
B. The water had saved his life.
C. He wanted to lure the goat to descend.
D. He wanted to fort the goat.
28.
A. One is never too old to learn.
B. Look before you leap.
C. A friend in need is a friend indeed.
D. The early bird gets the worm.
答案解析:
Section B
Passage One
A fox one day fell into a deep well and could find no means of escape. A thirsty goat came to the same well, and seeing the fox, inquired if the water was good. [27]Concealing his sad situation under a merry guise, the fox sang high praise of the water, saying it was excellent beyond measure, and encouraging him to descend. The goat, mindful only of his thirst, thoughtlessly jumped down, but just as he drank, the fox informed him of the difficulty they were both in and suggested a scheme for their mon escape. "If," said he, "you will place your forefeet upon the wall and bend your head, I will run up your back and escape, and will help you out afterwards." [26]The goat readily assented and the fox leaped upon his back. Steadying himself with the goat's horns, he safely reached the mouth of the well and made off as fast as he could. When the goat blamed him for breaking his promise, he turned around and cried out, "You foolish old fellow! If you had as many brains in your head as you have hairs in your beard, [28]you would never have gone down before you had inspected the way up, nor have exposed yourself to dangers from which you had no means of escape."
Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
26. How did the fox e out of the well?
正確答案:A
解析:短文提到,狐狸跳上了山羊的背。利用山羊角站穩,然後安然地到了井口,並迅速地逃離。可見狐狸是從山羊背上跳出井口的,故A正確。山羊不是在井外,狐狸抓住山羊角也不可能爬出井,B不對;C、D很容易排除。對於故事性短文,可以先大體瀏覽一遍題目,看題目可能問到什麼內容,然後認真聽故事,盡量把聽到的資訊在腦海里轉化為畫面,最後再根據問題答題。對故事情節想像得越清楚,解題就越容易。
27. Why did the fox sing high praise of the water?
正確答案:C
解析:短文提到,狐狸大贊井水的好處,說它妙不可言,一再誘使山羊下井。故C正確。A、B以The water為主語,C、D以He wanted開頭。本題可能問「水」怎麼樣,也可能問「他」有什麼動機;根據故事的大致情節,聽到問題應能很快判斷出C正確。「與主題相關的選項正確。」
28. What does the story try to tell us?
正確答案:B
解析:結尾處狐狸的話揭示了故事的寓意:在檢查是否有退路之前,絕不可貿然行事;絕不要陷入你無法從中解脫的險境。B「三思而後行」即是此寓意的高度概括。四個選項都是諺語,本題應當問哪一條諺語與這則寓言最貼切。從山羊的遭遇中,可以自然地得出B的結論。
看過大學英語四級考試聽力的人還:
㈣ 四級英語聽力的三個部分分別叫什麼名字
四級總分抄710分,其中聽力部分佔35%,滿分為249分。其它還有閱讀部分佔35%,滿分為249分;綜合部分佔10%,滿分為70分;作文部分佔15%,滿分為106分;翻譯部分佔5%,滿分為36分。
大學英語四級在2006年改革後分值總分為710分,分數達到520分以上才可以報考口語,425分以上才可以進行六級報考。現在招聘單位主要看英語四級分數,分數越高代表英語越好。

(4)英語四級考試寧夏人民出版社聽力擴展閱讀:
全國英語四級改革之後,報道成績滿分為710分,凡考試成績在220分以上的考生,由國家教育部高教司委託「全國大學英語四六級考試委員會」發給成績單。
英語四級的試卷由四個部分構成。第一部分是聽力理解,第二部分是閱讀理解,第三部分是翻譯,第四部分是作文,四級的筆試成績不再作為報考成績線,凡是完成了筆試報名的考生都具有報考口試的資格。
㈤ 誰能幫我找到1994年一月的英語四級聽力考試原文
CET4大學英語四級94年1月份考試聽力答案
【發布時間:2005-5-10 1:24:55】【正文字體:大 中 小】【收藏到TopLink】
大學英語四級考試1994年1月答案
聽力原文:
Section A
1.
M: Your son seems to have made much progress in playing the piano. Does he attend any piano classes?
W: Yes, he takes lessons twice a week, but from next week on, he will go to the class on Saturday evenings too.
Q: How often will the woman's son have piano lesson from next week on?
2.
W: Do you mind if I borrow your notes?
M: No, of course not. They are on my desk.
Q: What does the man mean?
3.
W: Would you like to go to the dance with me tonight?
M: I'd love to, but I'm just getting over my cold.
Q: Will the man go dancing with the woman tonight?
4.
W: I'm afraid we are going to miss the 3-o'clock train.
M: Don't worry. We can get our tickets changed for this evening.
Q: What does the man suggest they should do?
5.
W: Do you enjoy life in Washington?
M: Yes, indeed. I'm planning to move to New York or Boston. Anyway, I've never regretted my earlier decision.
Q: Where does the man live now?
6.
W: Could you please tell me if Flight 858 from San Francisco will be on time?
M: Yes, Madam. It should be arriving in about 10 minutes.
Q: Who do you think the woman is talking to?
7.
M: Sorry to trouble you. But is there any possibility of borrowing a blanket? I feel cold.
W: I think we've got one. Could you wait until after take-off please?
Q: What is the probable relationship between the two speakers?
8.
W: I heard you caught a cold. How are you feeling today?
M: I can't complain. At least I'm out of bed.
Q: How is the man today.
9.
W: I wish my hair was longer.
M: Yes, pity you had it cut. If only you'd listened to me.
Q: What can we learn from the dialogue?
10.
W: Has Andrew come back from his trip to Paris?
M: Yes, and he liked it so much that after only two weeks at home, he went back to study French for a year.
Q: What does this conversation tell us about Andrew?
Section B
Passage One
My parents ran a small restaurant. The restaurant was open 24 hours a day, seven days a week. And my first job when I was six years old was shining shoes for customers. My ties increased as I grew older. By age ten I was clearing tables and washing plates. My father made it clear that I had to meet certain standards. I had to be on time, hard-working and polite to the customers. I was never paid for any work I did. One day I made a mistake of telling Dad I thought he should give me 10 pounds a week. He said, "Ok, then how about you paying me for the three meals a day when you eat here and for the times you bring in your friends for free drinks." He figured I owed him about 40 pounds a week. This taught me quite a lot.
Questions 11 to 14 are based on the passage you have just heard.
11. What was the speaker's job before he was 10 years old?
12. What was one of the requirements laid down by the boy's father?
13. What did the boy ask his father to do one day?
14. Why did the boy's father refuse to pay him?
Passage Two
Cambridge is about 90 kilometres northeast of London. It is one of most beautiful places in Britain. Everything about the city of Cambridge reminds you of its famous university: student on bicycles, an atmosphere of learning, traditions and the magnificent buildings of the 30 colleges that are in the University of Cambridge. Most of the colleges stand on the bank of the Cam River a gentle river that flows through the heart of the city. Tourists and students like boating in a kind of flatbottom boat to see the colleges or to relax themselves. If the water traffic reminds the visitor of Venice, the road traffic is more likely to recall Beijing or Amsterdam. The streets are full of bicycles, hundreds and hundreds of them. They provide a cheap form of transport for the students and very conveniently of getting around the Cambridge's nearer streets.
Questions 15 to 17 are based on passage you have just heard.
15. What do tourists enjoy doing in Cambridge for relaxation?
16. Why does the road traffic in Cambridge remind one of Beijing?
17. What is the speaker's impression of Cambridge?
Passage Three
Mr. Foster started his publishing business with only one magazine. It was called "World-news". Mostly it had summaries of important week events from around the world. But it always included one or two stories about interesting people. Mr. Foster put these in because he believed all people like to read about other people. Several years ago, Mr. Foster started two other magazines. One was called "Enterprise". It is for business people. And the other was called "Action", for sportsmen. Like "Worldnews", they always have two or three stories about interesting people. Five years ago. Mr. Foster got another idea for a magazine. He wanted this one to have even more stories about people than the others and to have more photographs. This one was named "Faces and Places". From the very beginning, it was a big success.
Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
18. Why did Mr. Foster add stories about interesting people to the magazine "Worldnews"?
19. Which magazine is a sportsman most likely to buy?
20. What is Mr. Foster's profession?
參考答案
Part I
1.C 2.D 3.B 4.C 5.D
6.A 7.B 8.A 9.A 10.B
11.C 12.B 13.A 14.D 15.C
16.D 17.B 18.C 19.C 20.D
㈥ 大學英語四級歷年真題+MP3(附聽力原文+答案詳解)百度雲下載
你好,我是夢夢打醬油8,用網路網盤分享給你,點開就可以保存,鏈接永久有效^_^鏈接:
https://pan..com/s/1LjXc3OkTJA3iCfwczDovag 提取碼: hfy7
復制這段內容後打開網路網盤手機App,操作更方便哦
--來自網路網盤超級會員v3的分享
