英语高一阅读理解训练
『壹』 如何进行高一英语阅读理解训练
我真正掌握英语阅读理解是在高三那一年,到现在我还是感激那位英语老师!大概给你总结为以下几点:
1、首先快速浏览全文,保持对全文有个大致理解。能理解多少算多少,也不要抱有畏难情绪,因为这是为你做题打基础!
2、根据问题精读文章。一般问题都是根据段落出现(当然总结性的除外),这时需要做的就是:找到该问题大致所在的段落,或具体到文章的哪几句,重点深入的读懂读透它们!给你个技巧,不妨用笔针对该问题可能与之相关联的句子用横线化出来,然后细细品味!
3、要举一反三。熟能生巧,每做完一套试卷要反思要总结,为什么错了?错在哪?
4、具体问题具体分析。比如划线部分的、词语解释的、最接近的是以下哪个选项的等等,这就要求对上下文,对相邻几句,或者段与段之间的理解了。还是一样要找到该问题所在的具体句子在文中哪个地方,多读几遍重点句子,重点段落,比较答案选择一个最佳选项!
5、把握全文,设身处地,切忌自以为是!通常最后那一两个问题是最难的,这时切忌以自己的想法推断,要把自己想象成作者,他想表达出一个什么意思?想陈述一个什么故事?想引导一个什么目的?
6、当机立断,快速解决!做题的时候肯定会出现几个模棱两可的答案,不要着急,平静心态,大胆取舍。文章中没有涉及、没有提过的答案,那好我就打上叉号,直到最佳选择!
我高一高二那两年也跟你一样对阅读理解无从下手,40分的题,最多捞个十几二十分,高三老师的提点让我醍醐灌醒,一有时间我就拿出试卷来练,练的多了,信心就足了,后来慢慢的从没下过30分。最后高考还不错,英语就是提分的科目,好像考了126。想想以前都是70-80分,考出来我也满足了。
相信自己,没有什么克服不了的!
『贰』 英语周报.高一新课程(2015—2016)阅读理解专项训练(15)
英语周报.高一新课程(2015—2016)阅读理解专项训练(15)
高一新课程第15期参考答案及部分解析
[参考答案]
专项技能训练(15)
1-5 AABBC 6-10BCAAC 11-15 BACBC
16-20 AABCC 21.which 22. better
23. funny 24.too 25. his
26. to 27.was shown 28. laughing
29. a 30.stars
31. ... but Li Bing like ... like→ likes
32. ... at an age of ... an→ the
33. ... bring back to ... 去掉to
34. ... a few old coin. coin→ coins
35. ... he values it ... it→ them
36. ... hundreds coins ... hundreds后加of
37. Look at ... Look → Looking
38. ... get him exciting. exciting→ excited
39. ... makes him smiles. smiles→ smile
40. Li Bing was ... was→ is
阅读理解专项训练(15)
1-4 CBCA 5-8 DACC
9-12 BDCD 13-16 CCBA
[部分解析]
专项技能训练(15)
语法填空:
21. which。考查定语从句。“in 21 ”引导定语从句,修饰先行词a waste basket,关系代词在从句中作介词的宾语,故填which。
22. better。考查副词的比较等级。由句中的than any of the others可知,设空处应该填well的比较级better。
23. funny。考查词性转换。设空处所填单词在句中作定语,修饰名词man, 故填fun的形容词形式funny。
24. too。考查副词。too常用在肯定句末尾,意为“也”。
25. his。考查代词。设空处作of的宾语,故应填名词性物主代词his。
26. to。考查介词。sell sth. to sb.是固定搭配,意思是“把某物卖给某人”。
27. was shown。考查时态、语态。主语the film是谓语动词show的动作承受者,谓语要用被动语态;上演电影是过去发生的事,要用一般过去时,故填was shown。
28. laughing。考查非谓语动词。can't help doing sth.是固定搭配,意思是“忍不住做某事;情不自禁做某事”。
29. a。考查冠词。a success指“一个成功的人或一件成功的事”,此处指“一部成功的电影”。
30. stars。考查名词的复数。one of后面应该跟可数名词的复数形式。
阅读理解专项训练(15)
A篇
英国失明姑娘Edwards在互联网视频网站上向盲人讲授化妆技巧。
1. C。细节理解题。由第二段末句中的started going blind when she was 11 e to a rare disease可知,Edwards在十一岁时视力开始减弱。
2. B。细节理解题。由第三段首句可知,Edwards在YouTube网站上开办的这个栏目是向盲人讲授化妆技巧的。
3. C。细节理解题。由第四段末句中的I might have to get someone to check it after可知,Edwards化眼妆的最后一步可能是询问他人对眼妆的意见。
4. A。推理判断题。由最后一段首句可知,Edwards失明后为了学会化妆花了很长时间,这说明她很有决心;由本段第二、三句可知,为了提高盲人的生活质量,她不仅提供化妆视频供盲人学习,还在网上分享一些其它话题,这说明她很有爱心。
B篇
本文主要介绍了一个埃及七日游的行程安排。
5. D。细节理解题。由Day 1中的After lunch,you'll be taken to visit all the major sites in Cairo可知,游客们在第一天下午主要游览开罗的一些著名景点。
6. A。细节理解题。由Day 2中的you'll checkin to your Nile Cruise以及Day 5中的You'll checkout of the Nile Cruise可知,乘坐尼罗河游轮大约历时三天。
7. C。细节理解题。Philae Temple在第二天参观,The Karnak Temple在第五天参观,the Roman Theater在第七天参观,而The tomb of Queen Tee是在第一天参观,所以这几处景点中最后参观的是the Roman Theater。
8. C。推理判断题。由Day 6中的the EgyptianMuseum which holds over 25,000 artworks from ancient Egyptian times可知,对古埃及艺术品感兴趣的游客会很期待第六天的行程。
C篇
研究发现,通过唱歌学外语效果很好。
9. B。推理判断题。第一段中呈现了一个情景:人们在听儿时唱过的歌曲时,歌词仍然记得很清楚。作者以这一情景为例,为的是引出下文要讲的话题:通过唱歌学习外语效果不错。
10. D。细节理解题。由第三段内容可知,这次实验共有六十人参加,随机分成三组,每组学习十五分钟匈牙利语,且学习方式不同。
11. C。细节理解题。由第四段第四、五句可知,这次实验选择匈牙利语的原因是许多人不太熟悉这种语言。
12. D。推理判断题。第二段中提到了这次实验的研究目标是音乐与学外语间的关系,研究人员发现通过唱歌学外语效果很好,文章的末句也提到了这一点。
D篇
大量移民的涌入,加上白人老龄化及人口增长缓慢,美国社会的面孔正在悄然发生变化——少数族群正在发展成为多数群体。
13. C。细节理解题。由第二段第二句可知,在斯普林菲尔德社区的克雷斯特伍德小学里,许多学生都是最近和父母一起移民到美国的。
14. C。推理判断题。由第四段第三句可知,在美国下一代人口中,少数民族的人口将会占到所有人口的大多数。由此推断,在这五个州中,这种现象已经存在,故选C项。
15. B。推理判断题。由第六段末句可知,美国白人人口增长缓慢,且老龄化现象严重,由此推断,目前美国白人的死亡率高于出生率。
16. A。标题归纳题。本文以美国弗吉尼亚州斯普林菲尔德社区以及另外五个州为例,并辅以人口统计局的数字,旨在说明在美国少数民族的人口数量在快速增长,故A项最适合作文章标题。
『叁』 高一,英语阅读理解题
我也曾经有过这种抄经历。给你些建议:1、高一还早,要注重基础;2、找一本英语阅读理解参考书,要求是:高考历年真题,而且含详细答案;3、找一本听力参考书,要求是:一套一套安排的,比如新火的,那种什么训练的没什么用;4、注重积累,坚持
『肆』 介绍一本适合高一学生的英语阅读训练题
首先,对英语来学习要有信源心,这点很重要。其次,找一本适合自己的单词书,给自己一个计划,坚持每天都有记忆单词,最后,每天的阅读完型联系跟上,一个学期下来英语成绩绝对猛涨。阅读资料我推荐黑皮英语系列,不过刚用的时候会觉得有难度。
『伍』 适合江苏高考的高一英语阅读理解训练资料
江苏英语不分年级,高三就能做考研阅读
『陆』 请高手帮我找找高一英语的阅读理解训练题,越多越好。
阅读理解
A
New York, September 15. During a heavy rainfall last night a bus carrying 42 passengers slipped off the road on Highway 28, killing 36 of the passengers and the driver.
A spokesman for the Highway Patrol (巡逻队) which arrived at the scene shortly after 11:30 p. m. estimated (估计) that the accident had happened about half an hour before. The injured and the dead were sent to the nearest town of Valley View.
At the point where the accident happened the road has a three-lane (三条行车线) highway with many curves (弯道). Cause of the accident has not been fully found out.
1. consideration of what caused the accident, one should pay attention to ________.
A.the careless driver
B.the nearest town of Valley View
C.Highway 28
D.the road with many curves
2.It was very likely that the accident happened ________.
A.after 11: 30 p. m.
B.in the city of New York
C.at or about 11: 00 p. m.
D.in the town of Valley View
3.How many people died in the accident? A.37 B.36 C.43 D.42
keys:DCA
B
The United States is a large country. From the East Coast to the West Coast it is about 3, 000 miles wide. The Atlantic Ocean is on the East Coast and the Pacific Ocean is on the West Coast. Canada is the country to the north of the United States and Mexico is the country to the south. There are many rivers in the United States. The most important ones are the Mississippi River and the Missouri River in the central part of the country, and the Colorado and Columbia River in west. There are 50 states in the United States today.
The American people are of almost every race in the world. This is because of immigrations from abroad throughout American history. The population is now over two hundred million. English is the common language. The largest city in the United States is New York. It is on New York Bay and at the mouth of the Hudson River.
1. It is about 3, 000 miles wide _________.
A. from Canada to Mexico
B. from the East Coast to the West Coast
C. from the Atlantic Ocean to the East Coast
D. from the Pacific Ocean to Canada
2. “The American people are of almost every race in the world,” means ________.
A. the American people include nearly all the races of the world
B. there are several main races in the United States
C. the American people are made up of the white and the black people
D. the American people consist of only one race
3. What do you know about New York?
A. It is the capital of the United States.
B. It is in the central part of the country.
C. It is the largest city in the United States.
D. It is at the mouth of the Missouri River.
4. New York is ________.
A. in the central part of the U. S.
B. on the West Coast
C. at the mouth of the Mississippi River
D. at the mouth of the Hudson River
5. Which of the following pictures shows the right positions of Canada and Mexico?
(C== Canada M —Mexico)
keys: BACDD
C
In the United States, it is not usual to telephone someone early in the morning. If you telephone early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. So it is with the telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call ring sleeping hours, he may think that it’s a matter of life and death. The time chosen for the call communicates its importance.
In social life, time plays a very important part. In the USA guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party reaches them only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time is not the same in different cultures that treat time differently; being on time is valued highly in American life, for example. If people are not on time, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the USA no one would think of keeping a business friend for an hour; it would be too impolite. A person who is 5 minutes late is expected to make a shout apology. It he is less than 5 minutes late, he will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.
1.A call at midnight would mean_________.
A. the matter is less important
B. the matter is too difficult to handle
C. the matter requires immediate attention
D. it is a matter of life and death
2.According to the passage, time plays a very important part in_______.
A. everyday life B. private life
C. getting along with others D. business
3.In the passage, the author suggests that invitation cards should be sent________.
A. three or four days before the party date in all cultures
B. three or four days before the party date in some cultures
C. three or four days before the party date in the USA
D. at your chosen time
Keys: DCB
D
Napoleon agreed to plans for a tunnel (隧道) under the English Channel in 1802. The British began digging one in 1880. Neither tunnel was completed. Europe has had to wait until the end of the 20th century for the Channel Tunnel. After nearly two centuries of dreaming, the island of Great Britain is connected to Continental Europe for the first time since the Ice Age, when the two land masses moved apart.
On May 6, 1994, Britain's Queen Elizabeth Ⅱ and France's President Mitterrand carried out the official opening. The Queen was accompanied (陪同) on her train journey through the historic tunnel by one of her Rolls-Royce cars which was placed on the train. The following day saw celebrations taking place in Folkestone and Calais. Regular public services did not start until the latter part of 1994.
1.Queen Elizabeth Ⅱ________ at the opening.
A.took her car Rolls-Royce through the tunnel
B.took her car which was placed on her train through the tunnel
C.took her train through the tunnel
D.took Mitterrand's train through the tunnel
2.The island of Great Britain is ________.
A.connected to France all the time
B.separated from France with a tunnel
C.separated from France all the time
D.joined to France with the tunnel
3.Which of the following is right?
A.Napoleon made plans for the tunnel.
B.The public could pass through the tunnel by train after May 6, 1994.
C.The tunnel was built for two centuries.
D.The tunnel will do great good to Britain and France.
4.Before 1994, one could go to Britain from France ________. A.only by ship B.by ship or plane C.by car or train D.by ship, car or train
keys: DCBD
E
About ten men in every hundred suffer from color blindness in some way. Women are luckier, only about one in two hundred is affected in this matter. Perhaps, after all, it is safer to be driven by a woman!
There are different forms of color blindness. In some cases a man can not see deep red. He may think that red, orange and yellow are all shades of green. Sometimes a person cannot tell the difference between blue and green. In rare cases an unlucky man may see everything in shades of green - a strange world indeed.
Color blindness in human beings is a strange thing to explain. In a single eye there are millions of very small things called“cones”. These help us to see in a bright light and to tell difference between colors. There are also millions of“rods” but these are used for seeing when it is nearly dark. They show us shape but no color.
Some insects have favorite colors. Mosquitoes (蚊子) like blue but do not like yellow. y red light will not attract insects, but a blue lamp will. In a similar way human beings also have favorite colors. Yet we are lucky. With the aid of the cones in our eyes we can see many beautiful colors by day, and with the aid of </PGN0007B.TXT/PGN>the rods we can see shapes at night. One day we may even learn more about the invisible (看不见的) colors around.
1.Why do some people say it is safer to be driven by women?
A.Women are more careful.
B.There are few color-blind women.
C.Women are fonder of driving than men.
D.Women are weaker but quicker in thinking
2. This passage is mainly about ________.
A.color and its surprising effects
B.women being luckier than men
C.danger caused by color blindness
D.color blindness
3.According to the passage, with the help of the“cones”, we can ________.
A.tell orange from yellow
B.see in weak light
C.kill mosquitoes
D.tell different shapes
4.We can attract and kill mosquitoes by using a ________. A.red light B.yellow light C.blue light D.green light
keys:DABC
F
Until late in the 20th century, most Americans spent time with people of generations. Now mid-aged Americans may not keep in touch with old people until they are old themselves.
That’s because we group people by age. We put our three-year-olds together in day-care center, our 13-year-olds in school and sports activities, and our 80-year-olds in senior-citizen homes. Why?
We live away from the old for many reasons: young people sometimes avoid the old to get rid of fears for aging and dying. It is much harder to watch .someone we love disappear before our eyes. Sometimes it’s so hard that we stay away from the people who need us most.
Fortunately, .some of us have found our way to the old. And we have discovered that they often save the young.
A reporter moved her family onto a block filled with old people. At first her children were disappointed. But the reporter baked banana bread for the neighbours and had her children deliver it and visit. Soon the children had many new friends, with whom they shared food, stories and projects. “My children have never been less lonely,” the reporter said.
The young, in turn, save the old. Once I was in a rest home when a visitor showed up with a baby. She was immediately surrounded. People who hadn’t gotten out of bed in a week suddenly were ringing for a wheelchair. Even those who had seemed asleep wake up to watch the child. Babies have an astonishing power to comfort and cure.
Grandparents are a special case. They give grandchildren a feeling of security and continuity. As my husband put it, “my grandparents gave me a deep sense that things would turn out right in the end.”
Grandchildren speak of attention they don’t get from worried parents. “My parents were always telling me to hurry up, and my grandparents told me to slow down,” one friend said. A teacher told me she can tell which pupils have relationships with grandparents: they are quieter, calmer, more trusting.
1 Now in an American family, people can find that ____.
A. children never live with their parents
B. not all working people live with their parents
C. aged people are supported by their grandchildren
D. grandchildren are supported by their grandparents
2 The reason why old people are left alone may be that ____.
A. the old don’t like to live in a big family
B. the young can’t get enough money to support the old
C. different generations have different lifestyles
D. the old are too weak to live with the young
3 The fact that the reporter told us shows that ___.
A. old people in America lead a hard life
B. old people in America enjoy banana bread
C. she had no time to take care of her children
D. old people are easy to get along with
4 Seeing a baby, the old people get excited because ____.
A. they had never seen a baby before
B. the baby was clever and beautiful
C.the baby brought them the image of life
D. the baby’s mother would take care of them
5 Why do children not get attention from their parents?
A. Because they often make trouble and make their parents disappointed.
B. Because their parents are too busy to take care of them.
C. Because their parents have to take care of their grandparents.
D. Because their parents have been out of work for a long time.
Keys: BCDCB
G
The following are four forms about medicine. How to use the medicine is very important. Never take some by mistake.
Take the medicine with water, followed by one tablet (药片) every eight hours, as required. For further nighttime and early morning, take two tablets at bedtime. Do hot take more than six tablets in 24 hours. For children six or twelve years old, give half the alt dosage (成人剂量). For children under six years old, go to your doctor for advice. Rece dosage if nervousness, restlessness or sleeplessness takes place.
Each pill of the medicine taken three times every day for fourteen years old. As usual, a pill 6:00 am, before breakfast, one before 11:00 and one before sleep. Not for children under six years old and old persons with heart-attack.
The medicine for a person with a fever. Once two pills a day before sleep for alt. Not take the medicine without fever. Half for children under 12 years old. Children with a high fever, go to see a doctor. </PGN0009B.TXT/PGN>
The medicine taken three times a day, once five pills for alt with a cold. Half of the pills for children 10 years old. Take the medicine before breakfast, lunch, supper or before sleep.
1.If one with fever requires to get rid of pain, it's suggested that he ________.
A.take three tablets before sleep
B.stop to take another pill
C.take two tablets before sleep
D.go to see a doctor
2.Obviously a kind of medicine can't be proper for ________ , judging from the information.
A.children over twelve years old
B.some alts 18 years old
C.some old persons with heart-attack
D.neither alts nor children</PGN0010A.TXT/PGN>
3. When a person has a cold, he had better ________.
A.have about more than fourteen pills a day
B.have twice a day
C.have four times a day
D.have nine pills a day
4.How many kinds of medicine are used for the children six years old?
A.All of them.
B.Three kinds of medicine.
C.Two kinds of medicine.
D.Almost not any medicine
Keys:CCAB
H
About three hundred and fifty years &go, Africans first began to arrive in America. But they were not like other immigrants (移民) to the new American colonies (殖民地). They came unwillingly, kidnapped into slavery. Men, women and children were forced to work on large farms owned by whites in the South. Others were slaves in the northern colonies, working in the homes or businesses of their owners. Even after the American War for Independence, slavery continued.
Slaves were bought and sold like animals. Husbands and wives, parents and children, might be traded to different owners and never see each other again. If they displeased their owners, they might be beaten or even killed. This was life for most black Americans as recently as one hundred and forty years ago.
During America’s Civil War in the eighteen-sixties, slavery was finally ended. But for many years after, blacks were not treated equally with whites. Blacks were often forbidden stores, eating places, theatres and hotels. They were refused good ecation, jobs and housing. Often, they were prevented from voting (投票).
1. The first group of Africans arrived in America in the ________ century.
A. fifteenth B. sixteenth
C. seventeenth D. eighteenth
2. Africans were kidnapped to America and forced to work there as _________.
A. farmers B. workers
C. servants D. slaves
3. The slavery in America continued ________.
A. until the American War for Independence
B. until the American Civil War
C. since one hundred and forty years ago
D. after the American Civil War
4. After slavery was ended, American blacks _________.
A. were still treated badly
B. could be beaten or even killed freely
C. could be traded freely
D. were not set free from their slave owners
5. The title of this passage would be ________.
A. the American Immigrants
B. the American Slavery
C. the History of the United States
D. the History of American Blacks
keys: CDBA
『柒』 高一英语周报阅读理解专项训练20
高一英语周报阅读理解专项训练20
阅读理解专项训练(20)
1-4 DACC 5-8DBBC
9-12 CBAD 13-16CBDB
阅读理解专项训练(20)
A篇
市场上一位老农告诉作者采摘豆子的秘密,之后作者付诸实施,尽管没有实现,却得到了意想不到的收获。
1. D。细节理解题。根据第一段中的If you pick the whole plant clean once it's ready, it'll keepprocing all summer, into fall可知,这个老农告诉了作者如何让豆子结出更多果实的方法。
2. A。推理判断题。根据第二段中作者一回家就按照这个农民的建议去做可知,她认为这值得一试。
3. C。细节理解题。根据第三段中的But here's the secret that the farmer failed to tell me: It'simpossible to pick them all可知,作者意识到摘掉所有的豆子是不可能的。
4. C。标题概括题。作者通过践行一个农民的秘密“把熟好的豆子摘干净可以一季摘7次”,尽管这一秘密没有实现,但作者从采摘中得到了快乐,因此, C项作为标题符合文章主旨。
B篇
作者尽管年事已高,但是仍然被美国硅谷一家设计公司录用。
5. D。推理判断题。根据第二段中的Can you imagine a young child being brought into the house of an80-year-old who didn't like kids可知,80岁的外婆不喜欢孩子,所以作者儿时和外婆在一起时不高兴。
6. B。推理判断题。由划线句子前面的My father had a sharp eye for everything and passed that on to me.My mother was very creative可知,作者眼光敏锐,母亲很有创造力,由划线句子后面的we used to make our own可知,作者经常和父母一起制作玩具,由此可推断划线部分意思为作者也变得很有创造力。
7. B。细节判断题。根据第四段中的I worked with children with learning problems. I wanted to developsomething that would not only interest them but also help improve their balance可知,作者发明的所谓飞船是为了引起孩子们的兴趣,帮助他们学习。
8. C。细节理解题。通读全文可知,作者大学毕业后就进入部队培训项目,1966年作者辞去在部队的工作开始教书,1997年她重新回到大学里学习艺术,2013年她被IDEO设计公司录用。
C篇
研究表明学校里的绿化面积越大越有益于学生的心智发展。
9. C。主旨大意题。文章开头就点名主旨,即学校绿化面积大有益于学生的心智发展,下文通过调查数据和科研成果进行了说明。
10. B。细节理解题。根据第三段中的Existing urban schools should think about replacing concrete orother hard surfaces with green space可知,Mark认为学校应该给学生提供更多的绿色空间。
11. A。推断理解题。根据文章最后一句the results fit with previous findings that views of nature helpchildren and alts lower stress and perform mental tasks better可知,Sally Augustin认为这次研究发现是正确的,有意义的。
12. D。推断理解题。本文主要是关于学校里的绿化面积对学生心智发展的影响,因此是关于教育方面的。
D篇
本文是某研讨会的组织者们关于会议安排的邮件。
13. C。推理判断题。这封电子邮件的日期是6月10日,根据第一段中的I wish we had scheled it for next Monday instead of for the day aftertomorrow和however, wecan't change the date now可知,研讨会将于6月12日举办。
14. B。推理判断题。根据第二段中的Tea and snacks should be served immediately after Mr. Chang'spresentation. He plans to talk for just an hour和表格里Chang先生于九点半开始做讲座可知,茶点应该在10点半提供。
15. D。推理判断题。根据第二段中的Also, Room C is a small room, and serving a meal there would bedifficult. See if you can exchange places with the Market Research workshop和表格中Market Research安排在D厅可知,Park先生希望午餐设在D厅。
16. B。细节理解题。根据最后一段中的Mr. Wang will have to leave right after lunch, so please give himMs. Lee's time slot (period), and she can take Mr. Wang's afternoon time slot和表格中安排D. Wang作讲座的时间是下午三点可知,J. H. Lee将在下午三点开讲。