高二英语阅读成都
1. 成都市高二上期调研考试英语难吗
这取决于你的英语水平和准备程度。一般来说,英语考试的难度取决于题目的设置和你的英语水平。如果你的英语水平较高,那么考试的难迟橘哪度就会更小;如果你的英语水伍没平较低码码,那么考试的难度就会更大。此外,如果你有足够的时间和精力准备考试,那么也会有利于你的考试成绩。总之,成都市高二上期调研考试英语难易程度取决于你的英语水平和准备程度。
2. 推荐几本适合高二阅读的英语课外书
书虫系列图书。 编辑本段书虫牛津英汉双语读物“书虫”是外语教学与研究出版社和牛津大学出版社共同奉献给广大英语学习者的一大精品。如今这只“书虫”漂洋过海,奇迹般的降落到了中国英语学习者的掌中。“书虫”首先将给你自信,即使你目前只有几百的词汇量,也可以不太费劲地阅览世界名作了。书虫还会用它细细的鸣叫声不停地提醒你:要坚持不懈地读下去,要广泛而丰富地读下去。待到读完丛书系列中的最后一本,你也许会突然发现:你已经如蛹画碟,振翅欲翔了! “书虫”系列丛书主要用于英语阅读的启蒙和提高。 中英双语对照阅读,提高阅读量,扩增单词量。建议初学者能熟练的掌握3-5本,通读100本左右。对英语的提高很有好处。 第三级第三级:1000生词量,适合初三、高一学生,分上、下两册,共19本 上册(共10本) 1、《弗兰肯斯坦》 2、《野性的呼唤》 3、《秘密花园》 4、《曾达的囚徒》 5、《爱丽丝镜中世界奇遇记》 6、《风语河岸柳》 7、《神秘幻想故事集》 8、《铁路少年》 9、《三个陌生人》 10、《伊桑·佛罗姆》 下册(共9本) 1、《圣诞欢歌》 2、《多里安·格雷的画像》 3、《勃朗特一家的故事》 4、《牙齿和爪子》 5、《星际动物园》 6、《诱拐》 7、《公正》 8、《化学秘密》 9、《劫机! 1、《大卫·科波菲尔》 2、《远离尘嚣》 3、《远大前程》 4、《呼啸山庄》 5、《园会》 6、《理智与情感》第六级第六级:2300生词量,适合高三、大学低年级学生,共5本 1、《简·爱》 2、《雾都孤儿》 3、《傲慢与偏见》 4、《苔丝》 5、《白衣女人》
3. 英语高二阅读怎么做题
高二英语: 高二英语:高考英语阅读理解解题策略和技巧 一, 题型解读 从英语科《考试大纲》对考生阅读理解能力测试的要求看,高考英语阅读理解的命题思路突 出"得体地使用英语的能力;用英语获取和处理信息的能力;用英语分析问题和解决问题的能力以 及批判性思维的能力". 按体裁划分,英语的阅读理解文章可分为记叙文,应用文,说明文和议论文,其中记叙文包括 新闻报道,人物传记等,应用文包括广告,通知,申请书,图表文章等,说明文中科普类文章在 高考试题中出现的比较频繁,议论文包括文化,历史,教育,文学,还有社科类题材. 1.记叙文 记叙文 记叙文多以人物为中心,以时间或空间为线索,按事件的发生,发展和结局展开叙述.记叙文 的阅读要注意: 1)注重对人物和事件的分析.了解记叙文的六要素,即时间,地点,人物,事件的起因,发展 和结果,从整体上把握文章的内容 2)理清文章的线索.记叙文都有一个贯穿全文的线索,以人物,事件,行踪为线索,或以人物 的思想感情变化为线索.分析线索有利于把握文章的行文思路和文章的结构 3)弄清文章的记叙顺序 4)分析各种描写的方法并理解不同方法对不同主题的表达作用 5)注意分析记叙文中的议论和抒情文字 2.议论文 议论文 议论文是高考英语阅读理解中必考的体裁,文章内容涉及人文类题材,如文化,历史,教育, 风俗习惯,以及社会科学类,如社会学,心理学,经济学,以及自然科学 ,生命科学等.在做这 类阅读理解试题时要注意把握文章的论点,论据和论证.议论文的文章一般来说有一定的难度, 试题多为观点辨认题,推理判断题,写作宗旨题和细节理解题,解题时要立足语篇,寻找与试题 有关的关键词句,把握文章的内涵,不能主观臆断或凭空想象,更不能以自己的观点代替作者的 观点. 3.应用文 应用文 高考英语阅读理解的内容更生活化,信息化,时代化,较多涉及广告等应用文体.应用文是贴 近生活的文体,包括广告,通知,申请书,图表文章等,形式多样,题材各异,是英语阅读理解 中出现得较多的文体.从近年的高考英语阅读理解试题看,应用文的题材出现的比较多,比如学 术活动安排,大学介绍,旅游观光全品等. 广告文章的阅读一般可采用跳读,略读等快速阅读方法,快速浏览信息,先了解文章的大致结 构内容,再看试题,带着问题在文章中搜寻相关信息;做此类阅读理解时,是先看试题还是先看 文章应视个人的阅读习惯和具体语篇而定,但广告文章比较长,不必记住所有信息,而要抓住文 章的主要线索,再看试题,带着试题的问题到相关信息处寻找答案. 新闻报道与科普文 4.新闻报道与科普文 新闻报道的文章在高考试卷阅读理解中占有一定的比例,文章短,句子结构比较复杂,要注意 正确理解文章的含义. 科普类文章包括太空与海洋,环境保护,发明创造,动物世界等,是高考英语阅读中必不可少 的体裁,一般来好所科普类文章的特点为: 1)结构严谨,逻辑性强,文章有明确的主题,论证主题的事实以及清晰的文章结构,一般由导 入,背景,主体和结尾这几个部分,主题局出现在文章的开头或结尾.这种阅读文章往往有比较 复杂的句子结构,长难句较多,句法分析比较困难,有时会使用多种语言现象,如被动与态,定 第1页 共2页 语匆遽,虚拟语气等. 2)在处理科普类文章时要通读短文,了解文章的主题,抓住体现主题的关键词句,特别是长 难句的理解,这是理解文章和解题的关键. 5.高考阅读理解还有海外风情类的文章,多为名胜古迹,地域特色,异域风光,英美国家节日 介绍等. 二,命题分析 从近年高考英语阅读理解文章和试题看,主要有以下特点: 1.词汇量保持稳定,并略有增长 .词汇量保持稳定, 近几年高考阅读理解部分的阅读量基本保持稳定,但自主命题省市新增加的其他阅读理解考 查形式如阅读填空,阅读简答题的出现使阅读量略有上升,这增加意味着对阅读速度的要求在提 高,因此我们要提醒和培养考生提高阅读速度. 2.更加注重综合理解能力的考查 . 阅读理解能力测试的主要设题方式有:1)理解所读材料的主旨和大意;2)理解文中用以说 明主旨和大意的事实和细节;3)根据上下文推断词,短语或句子的含义;4)根据文章的叙述, 作出简单的推理判断;5)理解文章的基本篇章结构;6)理解作者的意图,观点和态度. 阅读理解题型为:主旨大意题;分析推理题;细节理解题;猜测词义题;以细节判断试题为 主,并加大深层次理解试题和篇章结构试题的考查力度. 3.更加注重语言材料的真实性 . 高考阅读理解文章的语言材料一般都出自英美国家阅读材料原文或适当修改,体现原汁原味, 即 in English, about English (cultures, countries, etc.),不会出现反映中国的人或事的文章 4.选材多样化 . 阅读理解试题体裁广泛,一般有记叙文,议论文,说明文和应用文;题材涉及内容广,在选 材方面,突出生态环保,人物传记,名人轶事,社会风俗文化,大众科普,广告,文学作品,社 会热点,时文报道等,这些题材能使考生扩大对异域文化的接触. 5.阅读速度要求每分钟 60 单词. . 单词. 命题特点如下:阅读材料的选择尽量作到体裁分布均匀,题材多样,语言地道,材料多为最 近几年国内外报刊,杂志上具有时代性的原汁原味的文章.有很强的时代气息. 三,应试技巧 常用解题方法(三遍阅读法) 第一遍:浏览全文,把握文章大意 第二遍:扫读语块,搜索有效信息 第三遍:查读题项,定位正确答案 阅读理解题目设置类型 1 浅层理解 细节题 细节转述题 数字题 图表题 排序题 2 深层理解 中心思想 最佳标题 作者意图 推断题 划线句子和段落在文章中的作用 阅读理解应试技巧 阅读理解应试技巧 1. 快速,准确地捕捉信息词句,做好细节理解题 细节理解题 先浏览一遍题目,把题目的要求储存在大脑中,带着疑问去快速阅读,然后找出与题目相关 的信息词句加以理解分析,去伪存真.此种办法能有效地避免做细节理解题时的失误. 第2页 共 2页 【技巧总结】准确捕捉信息,注意对信息进行综合分析,分清主次,真伪,避免受信息的干扰, 陷入高考题所设下的"陷阱",误选干扰项,因为某些干扰选项在文章中也能找到"依据",具有很强 的迷惑性. 2. 进行推理判断,做好推理判断题全品高考网 推理判断题全品高考网 推理判断题 策略指导:深层含义通常是隐藏在文字背后的延伸之意,弦外之音,如作者的意图,倾向, 语气,人物的性格,心理,情感,故事的结局,事情的因果关系等.因此大家需调动自己的逻辑 思维能力,透过字里行间,去严密推理,合理想象. 【技巧总结】隐含信息并非"空穴来风", 而是"有源之水",即隐含信息也是以文章的语言为载 体.大家应准确捕捉信息,调动智力因素,严密推理,合理想象,忌"凭空想象 "或"断章取义". 在阅读理解中结合自己的常识进行判断是必要的,但决不能以常识取代信息分析.推理判断既要 严密,又要灵活. 3. 进行词义的判断,做好语意理解题 语意理解题 策略指导: 首先从词汇所处的语境进行分析, 注意上下文之间的关系, 如果出现 that is, that 如: is to say 或破折号等, 我们可以断定, 后面的内容是对前面内容的解释; 如果出现转折词 but, however, yet 以及表示相反结果的 on the contrary, on the other hand 等,我们可以从所给内容相反的意义去考 虑. 【技巧总结】高考语意判断题很多都是考查旧词新义的理解.因此大家需把词汇或短句的字 面意义与语境和上下文结合起来,选择最切合文章内容,最符合上下文逻辑的意义,切忌望文生 义. 4. 抓住文章的中心和主线,做好主旨大意题 主旨大意题 主旨大 策略指导:读完一篇短文后应有意识地回味一下文章的大致内容,理一理文章的脉络,体会 一下段与段之间的内在联系, 这样做文章的中心一般都能概括出来, 涉及文章主旨大意方面的题目 自然会在头脑中由模糊变清晰. 【技巧总结】我们在归纳文章主题时,一定要注意选项的内涵和外延必须能恰如其分地概括 文章的主题,既不能范围过大,也不能把某一细节或侧面误当作主题.阅读时我们还应注意捕捉 文章出现频率较高的中心词汇以及文章和段落的主题句.在选择文章题目时,还应注意语言方面 的特点:文章题目往往具有凝练,醒目的特点. 5. 猜测词义题 猜测词义是从特定的角度考查考生的阅读理解能力和处理生词的能力.猜测词义包括对词, 词组和句意的理解,是高考英语试题阅读理解中的一类必考题.猜测词义题常见的解题方法如下: (1)根据上下文线索猜测词义 任何一篇文章中的句子在内容上都不是绝对孤立的,都跟句子所在的段落及整篇文章有关. 利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析而推测词义,是阅读过程中的一大关键, 也是高考的热点. (2)根据定义或解释猜测词义 阅读文章中的有些生词尤其是新闻报导及科普类文章中的生词,往往在其后有对该词进行解 释说明性的短语或句子,如 to be, that is , mean, stand for, namely, to refer to, to mean ,in other words 等,有时也以同位语,定语从句的形式出现,或用破折号,括号来表示. (3)根据反义词或反义关系 有的文章作者为了增强表达效果,会用一对反义词揭示事物的不同点,形成鲜明的对比,这 时只要把握其中的一词,就不难推出另一词的含义. (4)根据同义词或近义词关系 常见的引出同义词的标志性词语有 or, like, similarly 等. (5)利用例证性线索 某些冷僻的词汇后面会举一个例子,使词汇具体易懂.等连接性词语往往用来举例说明前面 较难理解的名词. (6)根据构词法猜测词义 阅读中常会遇到一些由所熟悉的单词派生或合成的新词,可利用构词法知识来推测其意思. 6. 阅读理解中的长难句理解 策略指导:阅读理解中的结构复杂的句子一般分为两大类:第一类是由复合句或并列句构成的长 复杂句子;第二类是省略句.对于第一类句子,大家应抓其主干成分,理解其主体意思,其他的 成分都是对主体意思的修饰和补充.对于第二类句子,大家应通过上下文找出省略成分,把句子 补充完整. 【技巧总结】结构复杂的句子往往出现在说明文或议论文中,这是造成考生心理紧张的主要 原因.大家应冷静下来,结合文章所说明或议论的中心话题,抓住主干,层层理解. 四 阅读理解的主要题型 1 主旨大意 (一)这种题型常见的提问方式: (1) The best title/headline for this passage is _______. (2) The passage (or the first paragraph) is mainly about ________. (3) What is the main idea/topic/purpose/subject of the passage? (4) Which of the following titles best summarizes the main idea of the passage? (5) The passage mainly discusses/deals with ________. (6) Which of the following best states the theme of the passage? (7) What topic is treated in the passage? (8) The passage makes clear that ________. (二)怎样概括段落大意和中心思想 段落大意即是段落的中心思想.它体现了作者对文章段落的写作意图,是该段落所有句意的集中 体现.概括段落大意的方法有:① 寻找主题句,有些段落大意在主题句上.主题句有的在句首, 有的在段中,有的在段尾.② 寻找关键词,有些段落大意就散落在关键词上. ③ 用读者自己的 语言概括段落大意. 中心思想即对文章内容进行概括,掌握文章中心思想是英语阅读的关键.概括中心思想主要有 三条要求:① 了解所阅读文章的文体是说明文,记叙文还是议论文等.② 抓住文章的段落大意. 各段落大意的整体归纳就是文章的中心思想.③ 用简明扼要的文字将文章的中心思想表达出来. (三)怎样捕捉标题 文章的标题是段落中心思想的简练的表达形式.它的特点是:短小精练,多为短语;涵盖性强, 一般要求能覆盖全文,其确定的范围要恰当,既不能太大,也不能太小;精确性强,不能随便改 变语言表意的程度和色彩.那么如何迅速地捕捉标题呢?首先要在阅读原文的基础上,仔细考虑 这句话或者短语与文章主题是否有着密切的关系;其次要看它对文章的概括性或者覆盖面如何; 然后还要看标题是否过大或者过小. 2 细节事实 (一)这种题型常见的提问方式: (1) Which of the following is NOT included/ mentioned in the passage? (2) Which of the following (sentences/statements) is NOT true? (3) According to the passage, all of the following are true except/but _____. (4) Choose the right order of the events given in the passage. 第3页 共4页 第4页 共 4页 (5) Which of the following maps/diagrams gives the right position of…? (6) Which of the drawings below gives an idea of what …is like? (二) 怎样找到细节事实 (1) 直接辨认 就是直接从文章中获取信息,难度不大,但是要十分仔细. (2) 间接辨认 就是不仅要求考生从文章中获取信息, 而且要将获取的信息用同义或者近的形式复 述出来. 3 猜测词义 (一)这种题型常见的提问方式: (1) The word "…"in the passage means______. (2) The word "…" could be best replaced by ______. (3) Which of the following is nearest in meaning to _______. (4) The word "…" probably refers to _______. (5) According to the passage, the word "…" is known as ______. (6) From the context, we can infer that the word "…" means ______. (7) The phrase "…" is closest to _______. (8) By saying "…" the author means _______. (9) The passage uses the word "…" to refer to ______. (二) 猜测词义的方法 ① 利用上下文,通过对应结构或者平行结构中的同义词或者反义词判断. ② 利用定语从句,同位语从句等. ③ 根据关联词,如:but, however, yet, unlike, like, not only…but also. at the same time 等. ④ 利用构词法(包括转化词,合成词和派生词). (三)实例演习 ① 同义词猜测 He replied quickly. But after he considered the problem more carefully, he regretted having made such a hasty decision. ② 反义词猜测 Unlike his brother, who is truly handsome man, John is quite homely. ③ 定义猜测 Jim just hummed the tone of the song; he didn't sing the words. ④ 通过原因与结果关系猜测 A dog ran into the road, causing the cyclist to swerve. People need time to grieve after the death of a loved one. ⑤ 通过描述和例证猜测 At the first glance, I was struck by his shabbiness---his overcoat was worn, his shoes were in bad shape, and his trousers were dirty. 4 推理判断 (一)这种题型常见的提问方式: (1) We can know from the passage that ______. (2) We can infer from the (first/last) passage that ______. (3) The passage implies that ________. (4) The passage suggests that _________. 第5页 共6页 (5) It can be concluded from the passage that _______. (6) What can be concluded from the passage? (7) From the passage we can draw the conclusion that ______. (二)怎样做出推理判断 此题型是阅读理解中较难的题型,多属于深层次理解题.在试卷中数量不断增多.它要求考生 根据上下文的内在联系,充分挖掘文章的深层次内涵.做这类题时要注意:① 不要脱离原文只 凭自己的想象胡乱推理或只凭常识推理;答案一定要在文章中找到依据或理由,分析材料所提 供的全部事实.② 特别重视文章的主旨,所选答案的内容一定不能脱离主题大意. 注意:判断,推理和结论的区别.判断是对已知的事实做出合理的决定,而并非唯一的决 定.推理是从已知推理出未知(合理的猜测).而结论是以已知的事实为前提,得出的唯一合 理的决定.在做题时,注意题目中含有 know, what do you think/suppose…?的一般是判断.含有 imply, suggest, infer, seem, appear, probably, most likely 等的一般是推理.有 conclude, draw the conclusion 的一般是结论. 5 作者意图(态度) 作者意图(态度) (一)这种题型常见的提问方式: (1) The author seems to be in favor of / against ______. (2) The author's purpose of writing this passage is _______. (3) The author may probably agree with/ support _______. (4) What's the author's attitude towards _______? (5) How does the author feel about ________? (6) The author implies that _______. (7) The author gives the impression that ________. (8) In the author's opinion, ________. (9) The tone of the author may be _______. (10) Which of the following can best describe the attitude towards ______? (二) 怎样揣摩作者的意图或态度 所谓作者的意图,就是作者试图在文章中要表达的思想,也就是其写作目的.作者的意图往往不 是摆在读者面前的,它隐藏在字里行间,甚至文章之外,有的文章还有作者设置的种种假象.要 吃透文章,就要搜索文章的关键字眼和关键句子,要熟悉各种文体,尤其要把握作者的语气,是 严肃或轻松,幽默或讽刺,平和或激动,乐观或悲观等等.此外,还要注意文章中一些细节性的 用词,如 however, even though, but 等连接词往往和作者的态度有关.在做题时,要时刻注意读者 不可以根据自己的主观臆断下结论,所得出的结论应符合原文作者的意图. 五 阅读篇目题材形式特征以及解题技巧 (一) 科技环保类 这类文章在高考中出现的的频率最高,难度最大,长难句太多, 它们一 般是说明文,但有时也夹杂着叙述和议论,并经常出现一些较新的科技名词或术语.考生如果经 常阅读英语报纸报刊,具备比较丰富的课外知识,积累一定量的新词汇,对解这类文章会大有帮 助. (二)人物故事类 一般为记叙文,有时也穿插说明和议论.这类文章一般难度不大.但是为了 提高难度,命题者往往使用倒叙,插叙或补叙等手段故意打乱故事的陈述次序,使行文的跳跃性 增大,故事情节复杂化.注意这类文章往往出现较多的人名或地名,会使没有阅读经验的考生大 大降低阅读理解的速度. (三)新闻报道类 这是日常生活中很常见的文体,在高考中出现的频率也很高.这类文章语言 第6页 共 6页 简约,含义丰富,句子多用省略,常用倒叙和插叙,并经常插入人物访谈或评论,思维的跳跃性 也很大,较多人名或地名.读这种文章时,一定要在第一句话即新闻的导语上多下功夫.因为导 语是文章的总体概括.以下的正文部分往往是对导语展开叙述,相对容易理解. (四) 广告信息类 (五)历史地理类 在每年高考中几乎都会出现.这类文章也是文字简约,多省略句,多用图 一般为说明文,偶尔也出现记叙文.这类文章也会出现较多的人名,地名等 表,生词术语多,冗余信息多.但是设题相对简单,多为细节考查.可以采用跳读. 专有名词.对于这类词,只要知道他们是指人或地方就行了,不必深究.注意历史题材文章会出 现一些时间表达法,地理文章会出现一些方位表达法,这些都要了解. (六) 教育心理类 这类文章一般篇幅较长,多采用说明加议论的写法,句子结构复杂,内容 抽象难懂,设题相对较多,难度较高.属于"高档题".所以,做好这类题对取得高分有决定性的意 义.这类文章经常考查对文章主旨大意的归纳和推断作者的观点.所以,一定要抓住文章的主题. 看每一段都说明了什么问题,哪一句是文章的中心议题,以及哪些是作者用以说明这一议题的事 实,材料等.还要注意区分哪些是作者本人的观点,哪些是作者引述别人的观点等等. (七) 国外风情类 国外风情类的阅读理解文章所涉及到过风俗人情的方法面面内容比较广泛, 这类文章一般使用说明加记叙的写法,趣味性较强,语言形象生动.考生若有类似的知识积累, 了解国外尤其是英美国家的一些文化习俗,对于理解这类文章非常有用. 困难,甚至理解不了.例如让同学们阅读一篇关于"水门汀事件"或"伊朗门事件"方面的英语文章, 如果同学们对这两件事情的背景不清楚,阅读起来就会摸不着头脑.由此可见,文化背景知识是 进行阅读理解的助手,考生一定要注意平时的积累. 八 生活经验常识 阅读理解的能力一般随着生活经验的丰富而不断提高.例如由于小孩还没有成年人的知识和 经验,他们还看不懂成年人的文章,他们自然也就不喜欢成年人的读物;人们对于自己所经历的 事情一看就能明白,读起来也就有兴趣,而对于陌生领域的文章就感到困难.因此,同学们在平 时要多积累生活经验. 九 习语及固定搭配知识 每一种语言都有自己的习惯用语和固定搭配.一般情况下,这些用语和固定搭配是不能单从 字面上来理解的,英语也是如此.如 eat one's words 的意思并不是"食言,说话不算数"而是"收回 前言, 为说错话而道歉"; break one's words 的意思才是"食言, 失言". 又如, 如果把 have words with sb 理解为"跟某人谈话",那么就错了,它的意思是"跟某人吵嘴";而 have a word / talk with sb 的 意思才是"跟某人谈话".因此,这就要求同学们在平日的英语学习中必须进行广泛的阅读,积累, 掌握英语中的习语及固定搭配. 十 学科综合知识 高考英语阅读理解方面的短文不仅包括社会生活,政治经济,文化教育各方面的知识,而且 也包括历史,地理,物理,化学,生物,电脑技术 六 常见的阅读方法 阅读理解的正确作答,从整体上我们可以归纳为两大思路: 第一,A→Q→A(A=Article,Q=Question),即先从整体去阅读文章,后看问题,接着根据 文章去解答问题.对于这种解题思路多为考生在平时常用的练习方式,它可以帮助考生准确把握 文章的主旨大意及作者写文章的目的意图,因而对于解决综合推理判断的题目是非常好的方法, 但这种方法却有其弊端:花费一定的时间,阅读速度较慢.在考场上,时间对考生来说是极其宝 贵的,因而在考试中很多考生较少采用此种办法. 第二,Q→A→Q,即先把整个问题快速看一遍,然后带着问题在文章中找答案.此种方法最 大的特点就是节省时间,而且针对性很强,如果问题是事实性的和细节性的,那准确率也是比较 高的,但它的缺点就是在解决具有推理判断或是综合性的问题时效果就不太明显了.所以考生应 该灵活应对,寻找适合自己的解题技巧.为此,笔者总结归纳出如下几种方法: 1.直接法和排除法.所谓的直接法即为在文章中很容易找到的答案,类似这样的题目大多设 计在开头的小题目中,较为容易;排除法是根据你所阅读的印象,可以发现这是虚假信息,在干 扰你的思维,有的干扰项在文章中隐藏得很深,需要你加倍留意. 2.相似法和跳读法.考生可以根据题干中所出现的相关的重要的某几个信息词或句式,在文 章的某一处找到其相同或相似的词及句式,然后根据此处所提供的信息进行加工整合,最终提炼 出精华,实际上这一处理过程就包含了跳读法,考生不需要逐字逐行地去查找,根据题干的提示 跳读找到相关的句子,加以分析推敲,从而找到正确的答案. 3.猜测法和推敲法.在高考的试题当中经常会出现这样的题目,即让考生根据某一段话来猜 测某一生词或句子的意思,对此考生只能在某一出处细细品味推敲上下文所包含的意思,从而找 到答案. 4.概括法和推理法.此种方法主要用来解决一组题目中的最后一二道综合题目,这类题目难 度相对较大,需要考生具有一定的解题能力,运用概括推理法的前提条件是认真阅读文章开头一 段和最后的结尾,同时文章中每一段的第一句话. 快速提升英语阅读, 快速提升英语阅读,需要养成的十个好习惯 1.不要反复浏览.凡是科技读物,一般只须顺着读一遍即可.如有必要,也要等整篇 读完之后,再回过头重复某项内容.避免眼睛不断地来回转动. 2.采用"筛选"式阅读法.有意识地为涉猎专业所需的信息而读. 3.要默读,不要朗读.发声的阅读是快速法的大敌. 4.阅读时,视线应与读物成垂直线,并充分发挥视线的"余光"作用,多览到一些内容. 5.要聚精会神地阅读.快速阅读必须有"强化"的注意力. 6.提倡有理解地阅读.阅读时,抓住实质性的关键词.读物的内容实质,正是阅读时 应弄通的重点.理解,就是探索出读物的思想意义. 7.在阅读中,运用要领记忆的基本方法,有目的地去记.不必去记无关紧要的词句, 却要记住作者意图及内容实质. 8.学会运用多种形式的学习法,不断提高阅读速度. 9.经常训练自己的阅读能力,便能巩固已经取得的成果. 10. 适当练习限时阅读,提高阅读速度.力争 35 分钟完成 5 篇文章. 七 文化背景知识 文化背景包括政治,经济,社会,科学技术,天气情况,地理环境,人物的性格特点及知识 水平等各个方面.如果背景知识丰富,阅读起来轻而易举;如果背景知识贫乏,阅读起来就感到 第7页 共8页 第8页 共 8页
4. 关于介绍成都的英语短文带翻译
成都,拥有悠久的城市建设史,反映了我国西南地区中心都市自古以来渐次展开的城市形态变迁历程。下面是我带来的关于介绍成都的英语短文,欢迎大家阅读!
关于介绍成都的英语短文篇一
Cheng is a great city of China,it is in the west of China,we often call it "the heart of west in China".Cheng is a famous cultural city of China for its long history.The nice food in Cheng is famous for :fu qi fei pian,dan dan mian,la#from 作文 关于成都的 英语作文 3篇来自学优网http://www.gkstk.com/ end#i tang yuan,long chao shou etc.In 2001," Jinsha relics"was found.and Jian Yuan temple is famous in Cheng .There are 55 Nationalities in Chen,the traffic developed very quickly.People who living in Cheng are very happy.
成都是中国的一个大城市。它位于中国西部,素有中国西部之心的称呼。成都有悠久的 文化 历史。在成都,非常有名的菜有“夫妻肺片,担担面,赖汤圆,龙抄手等。2001年,在成都发现金沙遗迹,著名的古迹还有建元寺等。成都生活着55个少数民族。成都的交通发展非常迅速。生活在成都的人民感觉非常幸福。
关于介绍成都的英语短文篇二
The people usually had the desire which goes out, if you proced have gone out the traveling the desire, Cheng was the destination which you might consider, Cheng is Sichuan's provincial capital city, located at the Chinese southwest Cheng plain, one toured to this may let you understand Cheng's joyful life style, the native of Cheng by theirs leisurely and carefree being famous, Cheng is a culture and the historical famous city, ring many famous traditional construction, strolled quite in a on hall history lesson, but the urban center business district was tall buildings row after row, told the tourist Cheng is also one modern commercial city, the Cheng most famous street is the spring west road, it is located at the town center, is a shopping paradise, Cheng takes a beautiful heaven, but is known far and wide, collects this from the regional people to taste the famous snack and the hot pot, Cheng take its historical glorious culture as the characteristic, if the long time shopping or the street corner stroll to feel are weary, may the restaurant rest which finds at everywhere in the street relax, Sichuan is panda's hometown, Cheng has a famous panda theme park, beautiful Jing Jiang extends is putting on the city, the both banks exquisite scenery causes the human to have an eyeful, beautiful Cheng opens happily, greets from the world's the baby, nobody returns brings to leave here disappointedly!
人们平时有了出门的欲望,如果你产生了出门旅游的欲望,成都是你可以考虑的目的地,成都是四川省的省会城市,位于中国西南的成都平原,到此一游可以让你领略到成都的快乐的生活方式,成都人以他们的悠闲著称,成都是一个文化和历史名城,有许多著名的传统建筑,漫步其间就相当于上了一堂历史课,而城市中心商业区是一个鳞次栉比的高楼大厦,告诉游人成都也是一个现代商业城市,成都最著名的街道是春西路,它位于市中心,是一个购物天堂,成都作为一个美丽天堂而闻名遐迩,来自各地的人们汇集到此品尝著名小吃和火锅,成都以其历史悠久的文化为特色,如果长时间购物或街头漫步感到厌倦,可在街边随处可见的菜馆休息放松,四川是大熊猫的故乡,成都有一个著名的熊猫主题公园,美丽的景江伸展着穿城而过,两岸优美的景色使人大饱眼福,美丽的成都敞开心,迎接来自世界各地的幼儿,没有人回带着失望离开这里!
关于介绍成都的英语短文篇三
It is said that Cheng is a city which if you come you can't leave.It has a long history.there stands Du Fu's thatched cottage ,The Temple of Zhugeliang and some other place of historical interest.They are all so famous that many foreign tourists like to come here.Cheng also has a comfortable weather for people who live in there.Even though in the winter it is still warmer than any other cities in China.Besides,as Cheng people are fond of eating,they have created many delicious food such as hot pan,Three Big guns,and some others.
关于介绍成都的英语短文篇四
Character
Cheng Snacks owns several notable characteristics that make it unique.
First, Cheng snacks have a long history. Cheng was once the capital of Shu State ring the Three Kingdom period and enjoys a splendid traditional culture. Being part of the time-honored culture, Cheng food culture appeals to people from all over the world. Cheng is ideal place to fullfil your appetite for food. For instance, "Zhong Boiled Dumplings" and "Lai Tangyuan" (stuffed balls made of glutinous rice flour served in soup) have a history of over 100 years.
Second, Cheng snacks are carefully prepared with meticulously selected materials.
Third, Cheng boasts a wide variety of snacks. Snacks: Cheng Snacks, by virtue of its long history, are diversified and have their distinguishing features. According to statistics, Cheng has at least over 500 different kinds of established snacks and over 5,000 stores that serve snacks.
Fourth, Cheng snacks are varied in taste. People who have not been to Cheng will think all dishes and snacks served in Cheng are spicy. As a matter of fact, many Cheng snacks are aromatic, sweet, tender and tasty.
Fifth, there are many ways to eat Cheng snacks.
Categories
Cheng snacks are divided into four categories according to the main ingredients: wheat flour, rice, meat and vegetable, miscellaneous.
猜你喜欢:
1. 关于自我介绍的英文短文
2. 关于青春励志的英语短文
3. 经典的自我介绍的英语短文
4. 自我介绍的优秀英文短文
5. 自我介绍的英文短文大全
5. 高二下学期30期英语报阅读理解d翻译
第一单元 A 试想:你是二十一年岁和有前途的研究生最关心的问题之一,在大学world.one一天,你的医生告诉你,你有一个不治之症,不得有多于12个月live.how你会作何感想?你会怎样做呢?我们大多数人可能会感到十分伤心,放弃我们的梦想和希望为future.here是什么斯蒂芬霍金思想: (似乎没有)多点,在工作对我的博士生,我并没有期望生存long.yet说,两年过去了,我没有太大worse.in事实上,事情将会相当好,我和我曾从事了一个很好的女孩,简wilde.but在为了结婚,我需要一份工作,并且为了找到一份工作,我需要一个博士学位。 而不是放弃,贩卖到就与他的研究,获得博士学位和已婚jane.nor他,让疾病阻止他的生活什么样的生活,他一直梦想of.he继续他的探索宇宙和走过的周围世界给lectures.in 2002年,霍金访问中国,以对大学生在杭州和beijing.as他的病已经停用,他摆卖已坐在他的现在著名的轮椅和发言,通过computer.he说,学生对他的理论与思考一些最大的问题:什么是时间,怎么宇宙的开始,究竟是黑洞? 霍金成为国际知名在七十年代初期,当他和美国的罗杰彭罗斯取得了新的发现,有关大爆炸和黑色holes.since然后,摆卖继续寻求问题的答案约性质的universe.in 1988年,他写了简短历史上的时间,迅速成为最佳seller.readers感到高兴和惊讶地发现,科学家可以写,他的工作方式,一般人可以理解。 在book.hawking解释,都意味着什么成为一名科学家,以及如何科学works.he告诉读者如何发现是,以及他们如何改变world.science ,根据摆卖,往往是误解:人们往往认为科学是关于“真”的事实,从来没有change.scientists ,另一方面,摆卖写道,知道他们的工作是从来没有完成,即使是最好的理论可以变成是错的。 一种科学理论,是由于科学method.scientists看看世界上,并尝试描述和解释什么是他们see.first ,他们仔细观察什么,他们有兴趣in.to解释什么,他们看到,他们建立一个理论有关以何种方式和事情的起因和effects.finally ,科学家测试的理论,看它是否符合他们看到的话,可以预见,未来events.if他们所观测,可以测试在一个实际可行的方法,科学家们将使用experiments.but如果像摆卖,他们正在研究的东西是过大,或难以直接观察,他们会使用一个模型来测试的理论。 人谁听霍金的讲座,有时很难了解他,因为他的想法和意见往往似乎大如宇宙,他正试图describe.the讲话的电脑是不是problem.in事实上,人们谁听到它常常说,它听起来就像是人类voice.hawking很高兴有了它,太“ 。唯一的麻烦,说: ”摆卖,谁是英国人, “是它给我的美国口音” 。 ⅰ 。选择的最佳答案,每个问题。 1 。阅读引述在文本中again.when是斯蒂芬霍金说,关于他的病呢? 答: 12个月的早些时候。 b.当他结婚。长提早两年。 d.当他会见了简王尔德。 2 。据摆卖,科学is________________ 。 答:从来没有真正的乙变化多端的长永远都是TRUE 3 。科学理论是好的, if_______________ 。 答:是很难B.它可以测试C.它可以预测未来事件 ⅱ 。回答下列问题。 1 。据摆卖,如何做人民的误解,科学? 2 。什么是基本步骤的科学方法呢? 3 。它是什么小贩并不喜欢他的演辞的电脑吗? B 作出差异 这是没有必要成为一个伟大的科学家作出的差异,但有一些事情我们可以学习最好的头脑,在这world.great科学家史蒂芬霍金一样,总是想知道more.they是永不满足一个简单的答案是一直在寻找新的questions.the意大利天文学家伽利略是如此好奇,他用显微镜和望远镜,以便能够采取细看的东西都伟大和small.by问为什么,怎样和什么如果,好奇的头脑找到新的思路和解决办法。 如果知识就是力量,正如主席先生培根曾在1597年,那么也许创造力可以被形容为有能力使用该power.scientists必须创造性和利用他们的想象力所有time.when张恒,中国的天文学家和地理学家,通缉画地图的老天爷,他并不感到满意,一个简单的文件map.instead ,他建立了一个模型,可以动议,以示如何的立场,该颗星改变,从本赛季赛季。 我们必须相信,在我们做什么,甚至当别人做not.both伽利略和张恒发现很难使人们相信他们的理论correct.people嘲笑张衡时,他首先介绍了他的地震仪,这是后来才说,世界上公认的,他greatness.galileo奇摩观测表明,哥白尼,又一次伟大的天文学家,是正确的和地球的举动绕太阳,而不是其他方式around.at ,当时,教会说,地球是该中心的宇宙和伽利略不得发表或讨论他的observations.today ,无论是张衡和伽利略被称为科学的开拓者谁帮助我们更好地了解世界。 也许是最重要的事,如果我们要作出不同的是,找到一些我们喜欢做,而且我们是好的, at.knowing我们是谁,就是不知道如何,我们认为和我们想do.everyone有他或她的特殊技能和利益,只有发现我们做什么最好,我们才能希望达到我们的目标和真正使有差别。 C 整合的技巧 爱因斯坦 当斯蒂芬霍金正在撰写一本时间简史,他的编辑告诉他,他将失去他的一半的读者为每个方程(方程式) ,他提出,在book.despite这项警告,摆卖发现有必要,包括一equation.his选择是世界上最著名的方程。爱因斯坦的E = mc2.as简单的方程式,似乎,它代表了理论如此重要,它改变了科学和物理completely.in事实上,爱因斯坦的发现作出了这么大的差异,他认为他已致歉牛顿“原谅我, ”爱因斯坦写道: “你发现的唯一途径,在您的年龄,只是可能为一名男子的最高思想和创新能力。 “爱因斯坦已取代牛顿的理论与他自己和改变了我们了解宇宙。 爱因斯坦之前,科学家认为,光穿过空间在一个直line.but爱因斯坦能够证明轻未来,从星级一意孤行,因为它通过sun.as结果,似乎地球上的科学家认为,星级已迁居。他刚才有多大轻将排架;他也可以工作如何,到目前为止,星级似乎有感动。 他的发现完全是新的;有人说,只有3人可以理解它在时间的困难是,他如何能证明他的思想对其他scientists.many ,他们不接受他的科学ideas.but爱因斯坦到就与他的研究。由1919年,科学家谁已看星级,相信在他的工作和他迅速成为世界- famous.from ,当时对爱因斯坦十分尊重,作为领导的科学家在本世纪。 第一届世界战争( 1914至1918年)带来了他的伟大sadness.he采取了瑞士国籍,在1901年,因此没有加入军队,因为瑞士没有采取双方在war.einstein认为,战争是一个可怕的事情并认为,战斗和杀戮在战争中被wrong.he并敦促美国建立一个原子弹打败纳粹,但是当看到爱因斯坦的影响,该炸弹,他感到遗憾,他actions.what他希望看到是一个完所有两军的世界。 当希特勒上台,在1930年代初,爱因斯坦,谁是犹太人,发现它无法继续生活在germany.his朋友被毒打,或带走,或自己的家园被摧毁。虽然他是做研究在美国,爱因斯坦写了一封信给一家报纸说,这些行为是wrong.it意味着他将永远无法访问德国again.that就是为什么爱因斯坦和他的家人离开欧洲,为美国在1933年。 第二单元 A 背后的新闻标题 报纸和其他媒体做更多的不仅仅是纪录,什么happens.experienced编辑和记者作出明智的决定,关于什么事件的报告,以及如何报告them.they同时确保读者可以涉及到stories.we提出了两项中国的许多人才的记者,陈颖和朱琳,告诉我们更多关于新闻和newspapers.the两名记者通过开关的作用,因为一旦和受访者,而不是在采访,为了让我们知道他们的工作和如何的消息,我们读到是。 问:你如何决定什么是你会写吗? 朱琳:在我决定什么我要去write.i要讨论的文章与我editor.he听我的想法,让我和他的suggestions.for久的重要文章,例如一个功能的故事,编辑器会告诉我,我应该如何发展story.the编辑的工作是把报纸平衡和有趣的读者。 陈颖:很多记者的工作是做之前,他或她,其实开始writing.a记者开始联络人被采访,然后准备questions.interviewing有人difficult.a记者必须知道如何提出正确的问题,以及如何为了让人们谈论topic.after采访中,记者必须出示的材料,有组织的方式,并且一定要知道的文章反映的事件和意见,如实反映。 问:哪些文章你写了你最喜欢的呢? 陈颖:我最喜爱的文章是我写的一个关于努力,使被盗文物回到china.to写这story.i已联络著名的博物馆世界各地和面试两种中国和国际专家,在field.i一样的文章,因为它的两个新闻和有趣的故事。 朱琳:即使我采访了许多著名的人,故事我最喜欢的是关于一个普通的年轻女子谁试图去适应她的新生活后,经研究abroad.i一样的故事,因为它是第一次,我曾写信与真正的热情和,因为它使我明白,每个人的生活是不同的。 问:如果你可以写任何文章您想要的,你会怎样写,为什么? 朱琳:我想探讨的奥秘,在life.i想写音乐,美术,性质和重要性的精神圆满。 陈颖:我想写的人,你很少阅读有关,例如谁的人有爱滋病或谁成瘾者drugs.their的故事,必须告诉,如果我们要解决困难的社会问题,并帮助那些谁遭受them.for 1记者,基本任务是报告事件truthfully.we不应忽视发生什么事,即使是很困难的人接受一些故事。 媒体往往能帮助解决的问题和提请注意的情况下,帮助是needed.for例如,报纸一样,中国日报,或市民的日常帮助我们了解什么人生就像在中国其他地区和其余的world.carefully撰写文章可以帮助人们成为有兴趣的重要问题,围绕world.tv方案和印刷的文章也有利于其他国家的人民了解中国和中国people.the结果是更好地了解世界上各方面,导致了未来世界上的人来自所有国家的尊重和不同的看法和意见是不能容忍的。 B 1 。读了两份报告,对同一事件below.how是报告有何不同?谁,你认为写每 报告?您怎么看都是事实是什么意见? 2 。什么将是一个很好的标题为每个故事吗?什么图片你会使用吗?为什么? C整合的技巧 在公众心目中 她是中国的一个50最成功的商界领袖和她已被描述为“大于奥普拉” 。熟知的十亿观众,杨澜是中国最受欢迎的电视personalities.born在北京于1968年,杨澜开始她的职业生涯作为东道主,为广受欢迎的“郑大的电视节目” 。她只有21个在时间和刚毕业从北京外国语university.becoming东道国的表演与观众2.0亿,在这样一个从小是一个很大的挑战,但杨澜已经做好准备,它并迅速成为热门。 我们很多人可能会留在享受名利和金钱来与作为一个电视明星,但杨澜了更重要的plans.she离开表明,在4年后,前往纽约市获得硕士学位在哥伦比亚university.her国外经验的启发,她和她作出了她的心,以创建一个新的种电视站为中国viewers.when杨澜归还给中国,她决定发展她的兴趣business.together与她的丈夫,她开始她自己的媒体公司,阳光媒体。 当杨澜成长起来的,她的家人没有一个television.she记得她是如何和其他孩子在她的邻里坐在前面的一小黑白电视所拥有的另一位家庭在她的building.tv是一个新事物在时间,但杨澜认为,强大的媒介,可用于在一个不同的way.she通缉令显示,均是娱乐和ecational.when她出国留学,她制作了一套功能显示(专题片)呼吁“地平线” 。展会介绍美国流行文化对中国viewers.viewers喜欢的第一个赛季的“乐土” ,但杨澜希望做一些更严重的和meaningful.the次年,她开始采访,重要的人,如董诚基辛格,并讨论社会issues.her观众高兴和显示变得更加popular.she稍后研制的“杨澜一对一”后,采访了300多名意见领袖,在世界各地。 尽管令人难以置信的成功,她的媒体公司,她并没有忘记什么,使她想成为一名记者在第一place.one的杨澜的目标是建立一个明显的中文显示,可以作为一种积极力量,在现实生活中。中国人民的今天,杨甘美华指出,想要观看表明,处理问题的经验,他们可能在自己的life.such如何,以适应瞬息万变的society.her梅萨公司的目标,她说,是“通过教育,娱乐,照亮(启发)通过信息“ 。 1 。什么''大于奥普拉“是什么意思? 2 。什么样的电视节目是否杨澜要创建? 3 。什么叫做“教育,通过娱乐,照亮通过信息”是什么意思? 第三单元 艺术和建筑 A 建筑设计着眼于人为制造的生活environment.every伟大的文化,在过去有其自己的想法,美容表示,在艺术和architecture.when你环顾四周,在建筑物,街道,广场和parks.you会发现他们的设计,筹划和兴建在不同的风格。 现代主义的发明在20世纪20年代由一组建筑师谁想要改变社会的建筑物,违反了人民的感情beauty.they希望他们建造的楼宇中的一种方法看看自然的。 而在传统建筑的材料,如地球,石料,砖和木材的使用,材料的现代建筑是钢材,玻璃和混凝土。很多人对现代建筑的平等的进展。发展中国家要建设的最现代化的前瞻性的建筑物,作为第一步,成为一个现代国家。 现代建筑留下深刻的印象我们,因为他们是巨大的,但很多人并不觉得他们美丽。建筑物样子盒与单位的屋顶,夏普来者不拒和玻璃幕墙,该法作为镜子。你不觉得邀请进入them.everything对这些建筑物似乎很难和不友好的。 古代建筑显示,美国许多美丽的buildings.these包括伟大的例子,如太和殿,天坛,或伟大的欧洲cathedrals.both在选择材料和形状的建筑物,古建筑的立场更接近的性质。 性质,没有任何直lines.antonio高迪,西班牙architect.was第一要了解that.there没有任何尖锐的来者不拒,或直线在他的任何designs.he只是想天然材料,如石料,砖和木材可用于和许多部分,他的建筑物样子的东西,我们发现在nature.in他的一些建筑,露台样子eyes.other部分样子骨,墙壁似乎是涵盖与皮肤的一条鱼,而屋顶好像回到一个dragon.most的高迪的作品,均建造在靠近barcelona.looking在建筑,由高迪一样,是一个梦想,充满神奇色彩和形状。 尽管事实上,他用传统的材料,高迪是一个现代architect.in事实上,还有其他现代建筑师谁使用的设计,从性质时,他们创造他们的buildings.frank劳埃德赖特,谁建立了一个艺术博物馆在纽约,发现自己的灵感由日本著名的seashells.another建设,使人们认为的贝壳是歌剧院在悉尼,虽然它使其他人认为,船舶航行。 2008年的奥林匹克体育场在北京是另一个设计,让我们想想nature.seen从上方,看来,如果大球场是由一种灰色的钢网,它看起来就像一个燕窝制成的树枝。鸟填补之间的空间分行巢,与软materials.just所以,位在结构大球场将充满巨大的塑料袋充满air.although大球场将作出的混凝土与钢,流线和圆的形状,使建设研究的热情友好。 B 第二次生命的工厂798 在世界各地的旧楼,如学校,医院,工厂,甚至教堂左边空,因为他们不再是needed.it通常是很难找到其他公司搬进旧buildings.because平面图-的大小和人数会堂-不适合他们的c ompany.often,这些楼宇拆卸后,站在空没有使用多年。 798厂在东部地区,北京是一个建设一样, that.once的一个重要军工厂在北京, 798厂设计了东德的建筑师和建造与俄罗斯的帮助,在早期1950s.it是其中最重要的例子,工厂建筑左从时间的巨大的工厂会堂砖和玻璃建造,在20世纪20年代的现代style.they装饰着小轮的窗口,提醒你,船舶,一意孤行,屋顶和20英尺高的玻璃墙,使他们特别时相比,与其他建筑,由同period.the朴实的作风的建筑物和事实,即他们是德国设定,预留非常不同的从中国建筑。 当军队的工厂提出了一些年前,工厂大厦已不再used.until大约一年前,大部分的讲习班,在工厂为空。有些艺术公司询问,如果他们可以搬进空的空间和租金部分的factory.this是开始发展这一领域成为一个中心,为艺术,汇集了中国艺术家,美术公司,音乐家,日本的茶馆,四川餐厅,书店及舞蹈俱乐部。 旧的工厂大厦有很多会堂及工作坊,不同sizes.painters和其他艺术家就可以迁入规模较小的房间,使用他们的工作室作画,而音乐带的租金空间的做法。规模较小的会堂,可以改为商店和餐馆,而主厂房大厅,可用于音乐会,当事方和舞蹈节。 青少年开始,艺术家和音乐家往往没有足够的钱租工作室或其他建筑物执业,执行,甚至工作和live.they一样,这些建筑物,因为客房和会堂往往非常大,这是很好的艺术家谁不想使大objects.besides ,许多这些建筑物的兴建远离城市,使人们在邻里不不安时,摇滚音乐家动议,并在练习了一场音乐会。 许多大型城市,如利物浦和纽约,已经试验这种与旧工厂变成了成功的艺术centres.in几乎每一个城市,世界各地的新用途是给老buildings.it是一个伟大的方式,以节省结构由过去的。 C 整合的技巧 功能的艺术 我们看到艺术无处不在靠近us.in市民公园,城市广场,购物中心的街道和公共建筑物,我们发现现代艺术的对象display.classical艺术,如珍贵的画,珍贵的雕像和其他美术,通常是结束了在收藏博物馆,公司或丰富的people.although我们可以看到一些它在博物馆,对于其他艺术收藏,不向公众开放。 这两个艺术和建筑有一个历史的ages.all形式和途径,表达美已explored.in的情况下建筑,许多建筑物的设计,在过去已被证明是美丽的服务purposes.governments和公司可节省以百万元计的,由建设或复制的设计,建筑的建筑物从past.there仍然有很多设计的建筑物,取得了由著名建筑师认为,从来没有realised.besides ,有些人找到现代建筑ugly.so我们为什么要付了很多钱以建筑师为设计新的建筑物呢? 同时举行的现代艺术,无论是绘画和statues.many艺术对象已创建,在过去,现在所涵盖的粉尘在storerooms.these储物室包含足够的艺术装饰所有公共建筑物及其他公共places.there是没有必要创造更多的艺术作品,并作为与现代建筑,很多人找到新的艺术,很难理解或赞赏。 鉴于这些事实,为什么建筑师和艺术家的要求,创造新的艺术作品呢?为什么我们有兴趣在创造新的艺术和建筑,而不是使用或复制是什么过去所作的呢?这些问题的答案都与功能的艺术在今天的社会。 首先,功能的艺术是decorate.by配售艺术作品在公园内悬挂的画或画上墙壁我们,使我们的居住环境,更beautiful.when我们的眼中,跨越一个空墙,他们会为几分钟,其余的就一幅画或其他种的工作,洪there.it是一个时刻的舒适和使人们觉得good.sometimes ,绘画是不是在美丽的第一glance.but看他们和他们的思考了一会儿或反复观看将帮助我们学会欣赏他们。 另一项功能的艺术是丰富现实生活中,作为艺术的一部分,每天life.art帮助人们去学习认为creatively.in艺术的东西,并不总是什么他们似乎be.art物体在一个公园,有时funny.very往往你难以告诉他们are.people需要这种创造性的时刻,它可以帮助他们,以平衡他们的minds.when我们看到的艺术一样,所有靠近us.it帮助,使生活更有趣。 最后,艺术往往被视为一种方式指示audience.statues英雄,从过去,让我们想起history.paintings及其他艺术的对象也可以帮助我们实现这目标,我们应该为自己确定的和鼓舞,美国在我们的日常生活工作。 因为社会观念的变化和每一段时间,有自己的味道,始终存在着需要有新的art.we仍然可以欣赏艺术作品,在过去他们的美容,但他们往往过于宝贵的要放置在公共建筑物此外,他们还经常需要特别的保护。 1 。谁拥有收藏的古代雕像与绘画? 2 。我们为什么不能利用旧的艺术装饰公共建筑物? 3 。功能是什么一个在社会上呢? 第四单元 A 英语诗歌 读诗歌带来的人来自不同地方和不同时代together.more比任何其他形式的文学,诗歌扮演与声音,文字和grammar.that使诗歌很难写,但很有趣,以read.poetry还呼吁所有我的颜色,感情,经验和好奇的图像,一个梦想的世界。 中国有着悠久的历史,期间许多世界上最伟大的诗人active.poems杜甫,李白,王维等站出来,在大厅glory.when您已经阅读一些中文的诗歌,你会看到并听取了一些功能,所有好的诗歌shares.the形式是非常重要的: 行数和字符数在每个line.poetry往往如下特别模式的节奏和韵律。 尽管它的历史很短,有很多良好的英语诗歌around.the最早的英语诗歌写在一个种英语是现在很难understand.modern英语左右开始的时候,威廉莎士比亚,在接近年底时的16世纪。 17世纪是一个伟大的时间,英语poetry.shakespeare是最有名的,他plays.his十四行诗,不过,属于最好的英语poetry.in下一代伟大的英语诗人,我们满足约翰邓恩。中国读者欣赏他的作品,因为他使用令人惊讶的图像提醒他们的作品,诗人如苏dongpo.before到本世纪末,还有一个著名作家,约翰milton.once发表后,他的工作,成为著名的为没有押韵,在每年年底的line.in十八世纪,它是蒲伯谁写优秀的诗歌在英格兰。 今后一个时期,产生了大量的优良诗人是第十九century.greatly爱在中国是英国浪漫主义poets.although ,他们都出生于十八世纪,他们写道,他们的主要工程在最初几年的十九世纪。约翰济慈在一个非常年轻的年龄在1821年,而威廉华兹,谁花了很多他的时间,在英语湖泊区,活到80岁和R亡, 1850.the自然诗由威廉华兹,乔治戈登拜伦' s岛希腊和十四行诗和长期的诗歌约翰济慈已久favourites.the的风格和气氛,在他们的诗歌往往导致比较与诗人,如杜甫和李白。 最后,现代诗人,有其特殊的吸引力,因为他们的立场,最接近我们无论是在语言和图像,他们use.among他们,我们找到美国诗人罗伯特弗罗斯特。 引入英语诗歌到中国来late.towards年底,十九世纪的中国作家开始阅读更多的外国poetry.the伟大的时刻,为欧洲文学作品来中国是1910年之间和20世纪30年代后期,当著名作家,如鲁迅与郭沫若翻译都诗歌和小说译成中文。 越来越多的人有兴趣阅读现代诗在english.translations可以好的,但能够阅读在英语让您更choice.besides ,不管如何,以及一首诗是翻译,有点精神,原来的工作是lost.reading诗歌在英语,也开启了一扇大门,以寻找新的办法来表达自己在chinese.finally ,诗和文学可以之间架起桥梁,东部和west.they可以帮助我们了解对方更好,或作为穆旦写道: 悄悄地,我们的怀抱 在这样的世界点燃了由话。 阅读这些文字和仔细选择的最佳答案。 1 。现代英语应运而生,由有关的结尾部分------世纪 答:第十六乙第十七长第十八四第十九 2 。诗歌约翰多恩提醒中国读者对诗歌的________________ 。 答:杜甫乙李baj长苏东坡四郭沫若 3 。拜伦的外岛,希腊( 1824 )就是一个例子of_______________ 。 答:十四行诗乙浪漫主义诗歌长自然诗四现代诗 4 。广大市民在中国的发现,英语诗歌在开始的____________世纪。 答:十七米乙第十八长第十九四第二十 5 。的优势,读英语诗歌的中文译本is_______________ 。 答:您有更多的选择,乙说,一些精神损失 三,您知道它更好地四,您了解如何来表达自己在新途径 B 歌曲和诗歌 为什么读,有时甚至写诗?这个问题并不难回答,如果我们改变 这个词诗的歌曲。 歌唱时,我觉得good.when歌唱,我最喜欢的歌曲,我觉得即使better.sometimes当我 听音乐和歌曲的话,我觉得这是写在me.a良好宋总是 我觉得something.there是歌曲,我唱我的头部和阶级之间的歌曲我想 唱时,学校的钟戒指,到去年底的day.they帮我度过一天。 他们就像是光明和温暖的颜色,在中东的greys和shades.i喜欢的歌曲关于爱情 和friendship.the不平凡的事是,我的心情更是特别,当我唱我最喜爱的 在英文歌曲。 我也喜欢reading.i使用,以避免诗,直到电子帕尔告诉我,我要朗诵诗,而不是看 最多的含义的words.poetry用途很多困难的话,成语,但最好的事情是刚 忘记them.in开始我觉得相当strange.now我一直锁的大门,朗读 给您一个奇怪的感觉,但是当你有一些实践和陷入的节奏,韵律和 声音的话,实在是一个特别的经验。 我开始与小诗歌,但现在我认为我最喜欢的长期poems.i有不同的感受 不同的poems.when我有一个坏天在学校里,我读济慈和忘记everything.when我 可悲的我读华兹由轻一个candle.when诗完成后,我在结束这本书和我 悲伤是荡然无存。 阅读下面的诗在class.discuss与你的同学他们的意思给您。
6. 成都七中2012一诊关于英语阅读C篇的问题
在没有上下文的情况下,选A
首先B和D是不能选的,B选项与文章主题正好相反;
而从With each recycled idea the online world becomes much more polluted. Used content contributes to the ever increasing mass of digital smog.可以看出bloggers 并未好好利用别人的想法,所以D也不对;
C选项文中没有做出判断,Why do you think top bloggers(博主) of today win so much respect?向读者提出了问题,并没有表明文章具体立场,选C 太主观片面,看bloggers值不值得尊敬也不能仅仅以是否recycle ideas为标准。
A选项是文章中比较明显提及的。With each recycled idea the online world becomes much more polluted. Used content contributes to the ever increasing mass of digital smog.这句话就已经隐含recycled ideas pollution 是Bloggers造成的。
7. 高二英语阅读理解及答案
高二英语阅读理解及答案
阅读理解题在高中英语中占比很大,下面是我整理的`关于高二的英语阅读理解题及答案,希望能帮到大家!
高二英语阅读理解题【1】
Ali is from a Middle Eastern country. He now stays in the USA. He smokes a lot of cigarettes every day. He has smoked for nine years. Ali says, " I tried to quit (放弃) smoking in my hometown, but it was impossible. My parents smoke. My brothers smoke. All my friends smoke. At parties and at meetings, almost all the men smoke. Here in the United States, not as many people smoke. ____1____ "
Many smokers are like Ali: they want to stop smoking. ____2____ They know it can cause cancer and heart disease. But it is difficult for them to give up smoking because cigarettes have a drug in them. The drug is nicotine. People who smoke a lot need nicotine.
____3____ The nicotine makes him sick. In a few days, the smoker's body is used to the nicotine, and he feels fine. Later, the smoker needs nicotine to keep feeling fine. Without nicotine, he feels bad.
____4____ Many people who quit will soon smoke again. At a party or at work they will decide to smoke "just one" cigarette. Then they will smoke another cigarette, and another. Soon they become smokers again. ____5____ (240)
A. It is very hard to quit smoking.
B. It will be easier to change the smoking habit here.
C. Thus nicotine makes smokers addicted to cigarettes.
D. The smokers know that smoking is bad for their health.
E. When a person first begins to smoke, he usually feels terrible.
F. Maybe there is only one easy way to quit smoking: never start.
G. But it is said that medicine is needed to stop them from smoking.
参考答案:
1. B 2. D 3. E 4. A 5. F
高二英语阅读理解题【2】
A 1987 survey was given to 5,000 high school seniors. ____1____ Students in Boston were questioned. One-third of them could not name six New England states. Students in Baltimore were questioned. Half could not shade in the United States on a map. Here is what another survey showed. Students did not know history. Most did not know the dates of the American Civil War. Many did not know World War II leaders.
Someone asked this question. ____2____ Their answer: Social studies was not important. They said it was the least important of their studies.
What is social studies? It is the study of indivials. It is the study of groups. It is the study of societies. Social studies covers many fields. You have read about history and geography. These are part of social studies. ____3____ Let's say you study the way people live together in groups. This is an area of social studies. So is learning about very early people. So is studying government.
Is social studies important? Early Americans thought so. Students then learned history and civics (公民学). This was to make them good citizens. A report from 1916 set a new goal. It said, "The social studies should cultivate a sense of membership in the world community." The world community is very large. ____4____ We have radio and TV. We have phones. We have computers.
Social studies helps us understand the world's people. It helps us learn about groups and societies. ____5____ We all need to be good world citizens. (304)
A. It covers many other areas as well.
B. But today it is easy to share ideas in it.
C. What did students think of social studies?
D. It showed that they did not know geography.
E. Why did students consider the social studies less important?
F. The 1916 goal was important then, and it is even more important now.
G. Therefore, we must try to persuade young people to pay more attention to social studies.
参考答案:
1. D 2. C 3. A 4. B 5. F
高二英语阅读理解题【3】
Ali is from a Middle Eastern country. He now stays in the USA. He smokes a lot of cigarettes every day. He has smoked for nine years. Ali says, " I tried to quit (放弃) smoking in my hometown, but it was impossible. My parents smoke. My brothers smoke. All my friends smoke. At parties and at meetings, almost all the men smoke. Here in the United States, not as many people smoke. ____1____ "
Many smokers are like Ali: they want to stop smoking. ____2____ They know it can cause cancer and heart disease. But it is difficult for them to give up smoking because cigarettes have a drug in them. The drug is nicotine. People who smoke a lot need nicotine.
____3____ The nicotine makes him sick. In a few days, the smoker's body is used to the nicotine, and he feels fine. Later, the smoker needs nicotine to keep feeling fine. Without nicotine, he feels bad.
____4____ Many people who quit will soon smoke again. At a party or at work they will decide to smoke "just one" cigarette. Then they will smoke another cigarette, and another. Soon they become smokers again. ____5____ (240)
A. It is very hard to quit smoking.
B. It will be easier to change the smoking habit here.
C. Thus nicotine makes smokers addicted to cigarettes.
D. The smokers know that smoking is bad for their health.
E. When a person first begins to smoke, he usually feels terrible.
F. Maybe there is only one easy way to quit smoking: never start.
G. But it is said that medicine is needed to stop them from smoking.
参考答案:
1. B 2. D 3. E 4. A 5. F
;8. 高二英语作文范文(精选6篇)
英语作文是高考英语中的必考题型,它代表了学生的英语书面表达能力,你知道如何写出一篇好的英语作文吗。下面是由我为大家整理的“高二英语作文范文(精选6篇)",仅竖态供参考,欢迎大家阅读本文。
洞尺高二英语作文范文(精选6篇)
篇一:高余颤源二英语作文范文(精选6篇)
People always attach great importance on the soul, as the saying that beautiful soul overweighs everything, so in the movie, the everlasting theme is that an ugly girl wins the true love at last. Recently, a hot topic of discussing whether the girls’ outlook is important, the fact is that people reach their agreement that outlook really matters, if a person looks terrible, no one will like to make friends with him, let alone to know about him. In my opinion, beautiful soul is of great importance, but if people don’t make themselves look comfortable outside, no one wants to know his inside. We need to clear ourselves, it doesn’t mean we must make up, we should make ourselves look comfortable and confident, we should dress the tidy clothes and make our hair in order. People say outlook is not important, but it doesn’t mean we give up our outlook and let it look terrible.
篇二:高二英语作文范文(精选6篇)
A summer noon, irritable the sun parched the earth mercilessly, like a brazier from heaven, on the ground as if by a huge steamed, make a person to breathe. I and ren jianyu agreed to go for a long swim in the blue wave pool in the afternoon.
The green wave pool is located about 100 meters near meishan station. I went into the pool, before my eyes a green sky, blue sky and white clouds reflected in the clear water, people's laughter and the beating of water, into a beautiful symphony. There is a big pool and a small pool, large pool depth less than two meters, less than 50 meters long, about 25 meters wide, around with the ceramic tile of silver, under the sun radiant with silver, blue and white bottom particularly eye-catching. The small pool is about six or seventy meters long and about 25 meters wide. The deepest place can overwhelm me, and the shallowest place can't touch my little feet.
In the large swimming pool, we swam in a while and swam around like small crucian carp. In a few moments, the freestyle, the swimming frog, like the jiaolong sea, very comfortable. He was so tired that he climbed up and lay on his back, resting comfortably for a while.
At last the most thrilling moment came, and only heard a scream from the hall, and someone shouted, "the prodigal son is coming! The prodigal son is coming! The blue waves came from the police line, and they flapped people, splashing their white spray, splashing like a jade. A wave followed by a wave. They seemed to be in a race, and a wave rushed through the crowd toward the end - another wave on the shore followed. I was suddenly pushed out five meters long, like stepping on the skin of the watermelon, and fell four feet into the air. Then I was wiser and hurriedly mimic Ren Jianyu method, clutched a fixed in a iron rod at the bottom of the swimming pool, secretly complacent: "hey hey, now waves hands to me." Just then a great prodigal rushed over, suddenly pulled me up, really breathtaking!
篇三:高二英语作文范文(精选6篇)
English is very important today, we have English classes in school every day. How do I study English? In the morning before I go to school, I will listen to the English text recording, follow the recording to read the text. And before the class in the school, we will have an English words dictation. After school I will do some English homework. In the evening, before I go to bed, I will listen to the English channel on the radio to improve my listening.
I also have some foreign net friends, we can talk in English on line so I can practice my speaking. These are how I study English.
篇四:高二英语作文范文(精选6篇)
Near the Spring Festival, the festival atmosphere graally strong, we have a common wish: a happy and peaceful, low-carbon economy civilization of the Spring Festival.
Along with economic development and improve living standards, and its human consumption ring Spring Festival, increased the economic burden, festival between big eat drink, has a harmful effect on people's health, setting off firecrackers fireworks, also caused serious noise and air pollution, also threaten the life and property safety of the masses.
Low carbon economy civilization after the Spring Festival is the call of the society, we should pay attention to thrift, opposed to compete with, keep up with the joneses, strictly control the size of the festival activities and spending, to participate in more rich and colorful civilization health culture and entertainment activities, abandon the old behaviors, a joy, peace, joy, low carbon of the Spring Festival.
篇五:高二英语作文范文(精选6篇)
Yesterday, my mother clean the house, she did the big cleaning, so she searched every corner of the house, many old things were dig out, like the toys when I owned at the very early age. But there was one thing surprised me most, it is my photo album, my mother was happy to find it, she opened it to me, I saw myself in different stages. The photo album recorded me since I was born, I saw the wonderful moment my parents wrote, like the date I first talked, my parents took the picture of the moment. Seeing these moments, I felt so thankful to my parents, for not only they recording these beautiful moment, but also for they raise me up, they are such good parents that they cultivate me with all their hearts. I will return them when I grow up.
篇六:高二英语作文范文(精选6篇)
It has been admitted that 22 is the important point for many young people, because they graate from college and go to the job market. Then 25 is believed to be the marriage age for the parents, as they start to worry about their children’s future life and wish they get married as soon as possible. Before the coming of 30, girls are in their best situation for the old idea. It is an outdated thought, because people should be limited by their ages. It is never too late to get restart. An airline stewardess got fired because she was almost 30, then she decided to started her business by selling procts online. Now she is a successful businesswoman and she enjoys her career. So never listen to the words that limits your movement, just do it.
9. 英语阅读理解高二
英语阅读理解高二
英语阅读理解部分考查的重点之一是考生对于文章细节信息的捕捉、理解和分析能力。为了帮助大家,我整理了一些高二英语阅读理解题。
高二英语阅读理解题【1】
A new word has suddenly become wildly popular in China - "tuhao" - which loosely translated means "nouveau riche". There have been more than 100 million references to the word "tuhao" on social media since early September.
It's being used to describe everything from the new People's Daily building, to expensive celebrity weddings full of bling, and the new gold-coloured iPhone.
In Chinese "tu" means earth and "hao" means rich. To say someone is tuhao is to imply they come from a poor peasant background, and have made it rich quick - but don't quite have the manners, or sophistication to go along with it. It's like the term "nouveau riche", says Professor Steve Tsang at the School of Contemporary Chinese Studies in Nottingham - but has even more negative meanings, suggesting a certain vulgarity(粗俗).
"Tuhao" is actually an old word - dating back perhaps as far as the Southern Dynasty 1,500 years ago - but it has always meant something rather different. During the communist revolution, from the 1920s to early 1950s, it was widely used to refer to landholders and gentry who would bully those beneath them.
This new usage of the term took off in September after a widely-shared joke about a rich, but unhappy man, who goes to a Buddhist monk for advice, expecting to be told to live a more simple life. The monk replies instead with the phrase: "Tuhao, let's be friends!"
Chinese internet users are highly creative in their use of language, and are constantly inventing, and re-inventing words as a way of getting past censorship rules. But in this case, its popularity seems to be down to the fact that it brieflyhttp://www.ks5u.com/ expresses China's changing society so well - many people sneer at those with wealth, but are secretly jealous.
51. What is the best title of the passage?
A. Tuhao, a new popular word in China
B. The long history of Tuhao
C. The new usage of Tuhao
D. Tuhao, a newly-invented Chinese word
52. Which of the following may NOT be considered “tuhao”?
A. A vulgar nouveau riche
B. A bully landholder
C. A quick-rich peasant without proper manners
D. A Buddhist monk.
53. The last but one paragraph mainly tells us ______.
A. what the new usage of the word is
B. how the word becomes popular again
C. why the unhappy man went to the Buddhist monk
D. what advice the monk gave the unhappy man
54. What does the underlined word in the last paragraph mean?
A. respect B. envy C. underestimate D. disbelieve
答案:
ADBC
高二英语阅读理解题【2】
Even before my father left us, mymother had to go back to work to support our family. Once I came out of thekitchen, complaining, “ Mum, I can’t peel potatoes. I have only one hand.”
Mum never looked up from sewing. “You get yourself into that kitchen and peel those potatoes,” she told me. “ Anddon’t ever use that as an excuse for anything again!”
In the second grade, our teacherlined up my class on the playground and had each of us race across the monkeybars, swinging from one high steel rod to the next. When it was my turn, Ishook my head. Some kids behind me laughed, and I went home crying.
That night I told Mum about it. She hugged me, and I saw her “we’ll see about that” look. The next afternoon,she took me back to school. At the deserted playground, mum looked carefully atthe bars.
“ Now, pull up with your right arm,” sheadvised. She stood by as I struggled to lift myself with my right hand until Icould hook the bar with my other elbow. Day after day we practiced, and shepraised me for every rung I reached.
I’ll never forget the next time,crossing the rungs; I looked down at the kids who were standing with theirmouths open.
One night, after a dance at my newjunior high, I lay in bed sobbing. I could hear Mum came into my room. “ Mum,”I said, weeping, “ None of the boys would dance with me.”
For a long time, I didn’t hearanything. Then she said, “Oh, honey, someday you’ll be beating those boys offwith a bat.” Her voice was faint and cracking. I peeked out from my covers tosee tears running down her cheeks. Then I knew how much she suffered on mybehalf. She had never let me see her tears.
1.Which of thefollowing expressions can be used most suitably to describe Mum’s attitude whenshe made the child peel potatoes?
A. Cruel B. Serious C. Strict D. Cold
2. W hat does theunderlined sentence in Paragraph 4 imply?
A. Mum believed every aim could beachieved if you stuck to it.
B. The race across monkey bars wasnot difficult enough for a child to give up.
C. Mum was determined to prove sheherself was better than the teacher.
D. What the child had said broughtMum great attraction and curiosity.
3. When the childlooked down at the kids, they were standing with their mou ths open because _______.
A. they felt sorry for what theyhad done before.
B. they were afraid the authormight fall off and get hurt.
C. they wanted to see what theauthor would do on the bars.
D. they were astonished to findthe author’s progress.
4. The most probableconclusion we can draw after reading the passage is ____.
A. the last incident was sadenough to make Mum weep
B. the child’s experience remindedMum of that of her own
C. Mum could solve any problem except the one in the last paragraph
D. Mum suffered more in theprocess of the child’s growth actually
答案:
cadd
高二英语阅读理解题【3】
Sports can help you keepfit and get in touch with nature. However, whether you are on the mountains, inthe waves, or on the grassland, you should be aware that your sport of choicemight have great influence on the environment.
Some sports areresource-hungry. Golf, as you may know, eats up not only large areas ofcountryside, but also tons of water. Besides, all sorts of chemicals and hugeamounts of energy are used to keep its courses(球场)in good condition. This causesmajor environmental effects. For example, in the dry regions ofPortugalandSpain, golf is often heldresponsible for serious water shortage in some local areas.
There are manyenvironment-friendly sport. Power walking is one of them that you could take uptoday. You don’t need any special equipment except a good pair of shoes; andyou don’t have to worry about resources and your purse. Simple and free, powerwalking can also keep you fit. If you walk regularly, it will be good for yourheart and bones. Experts say that 20 minutes of power walking daily can makeyou feel less anxious, sleep well and have better weight control.
Whatever sport youtake up, you can make it greener by using environment-friendly equipment andbuying procts made from recycled materials. But the final goal should be“green gyms”. They are better replacements for traditional health clubs andmodern sports centers. Members of green gyms play sports outdoors, in thecountryside or other open spaces. There is no special requirement for you tostart your membership. And best of all, it’s free.
8. Whichof the following is the author most probably in favor of?
A. Cycling around a lake. B. Motor racing in thedesert.
C. Playing basketball in a gym. D.Swimming in a sports center.
9. Whatdo we know about golf from the passage?
A. It is popular inPortugalandSpain.
B. It causes water shortages around the world.
C. It pollutes the earth with chemicals and wastes.
D. It needs water and electricity to keep its courses green.
10. Theauthor uses power walking as an example mainly because______.
A. it is an outdoor sport B. it improves our health
C. it uses fewer resources D. it is recommended by experts
11. Theauthor writes the passage to_______.
A. show us the function of major sports
B. encourage us to go in for green sports
C. discuss the major influence of popular sports
D. introce different types of environment-friendly sports
答案:
adcb
;10. 高二英语阅读理解经典试题附答案
高二英语阅读理解经典试题(附答案)
关于高二英语阅读理解,高二英语阅读理解是英语学习中非常重要的'一个部分,这部分学习德尔好坏往往关系到高考英语考试的成与败,所以大家要经常练习这部分。为帮助大家做好练习,我为大家提供高二英语阅读理解篇一,供大家参考。
I was in a strange city I didn’t know at all, and what’s more, I could not speak a word of the language. On my second day I got on the first bus that passed, rode on it for several stops, then got off and walked on. The first two hours passed pleasantly enough, then I decided to turn back to my hotel for lunch. After walking about for some time, I decided I had better ask the way. The trouble was that the only word I knew of the language was the name of the street in which I lived, and even that I pronounced badly. I stopped to ask a newspaper-seller. He handed me a paper. I shook my head and repeated the name of the street and he put the paper into my hands. I had to give him some money and went on my way. The next person.I asked was a policeman. He listened to me carefully, nodded and gently took me by the arm. There was a strange look in his eyes as he pointed left and right and left again. I nodded politely and began walking in the direction he pointed.?
About an hour passed and I noticed that the houses were getting fewer and fewer and green fields were appearing on either side of me. I had come all the way into the countryside. The only thing left for me to do was find the nearest railway station.
ⅠChoose the best answer according to the passage.
1.The writer preferred to walk back to his hotel because.
A. he had no money to buy a ticket
B. he wanted to lose himself in the city?
C. he tried to know the city in this way
D.it was late and there were no buses passing by
2. The newspaper-seller______。
A. didn’t know where the hotel was
B. didn’t understand what the writer said?
C. could understand what the writer said
D. didn’t want to take the money from the writer
3. From the story we know that the policeman______。
A. was kind but didn’t understand the writer?
B. told the writer where to take a train
C. knew what the writer really meant
D.was cold-hearted and didn’t help the writer
4. What can we learn from the last paragraph?
A. The writer got close to the hotel where he stayed.?
B. The writer got to the hotel with the policeman’s help.?
C. The writer found he was much farther away from the hotel.?
D.The writer found the hotel in the direction the policeman pointed.
5.In your opinion, what was the writer’s real trouble?
A. He didn’t know the city at all. B. He couldn’t speak the language.?
C. He went too far in the wrong bus. D.He followed the policeman’s direction.
ⅡComplete the sentences according to the passage.
1. The trouble was that the only word I knew of the language was the name of the street in which I lived, ______。?
2. About an hour passed and I noticed that ______ and green fields were appearing on either side of me.
1.pleasantly 愉快地 2.pronounce发音 3.direction方向??
God helps those who help themselves. 自助者,天助之。
答案与详解
Ⅰ1. C 2. B 3. A 4. C 5. B?
Ⅱ1. And even that I pronounced badly?
2. the houses were getting fewer and fewer
;