初中英语阅读题
初中英语阅读理解题专项训练
阅读的效果取决于理解,而不是阅读的次数。为了帮助大家提升英语阅读理解能力,我分享了一些初中英语阅读理解练习,欢迎阅读!
阅读理解【1】
The books in David’s schoolbag felt like bricks as he ran down the street. What he wanted to do was to play basketball with Eric, 21 his mother told him he would have to return his sister’s books to the library first.
He had 22 set foot in a library and he wasn’t about to do so today. He would just 23 the books in the outside return box. But there was a 24 :it was locked.
He went into the building, only a few minutes 25 closing time. He put the books into the return box. And after a brief 26 in the toilet, he would be on his way to the playground to 27 Eric.
David stepped out of the toilet and stopped in 28 — the library lights were off. The place was 29 . The doors had been shut. They 30 be opened from the inside. He was trapped(被困) — in a library!
He tried to 31 a telephone call, but was unable to 32 . What’s worse, the pay phones were on the outside of the building. 33 the sun began to set, he searched for a light and found it.
34 he could see. David wrote on a piece of paper: “ 35 ! I’m TRAPPED inside!” and stuck it to the glass door. 36 , someone passing by would see it.
He was surprised to discover that this place was not so unpleasant, 37 . Rows and rows of shelves held books, videos and music. He saw a book about Michael Jordan and took it off the shelf. He settled into a chair and started to 38 .
He knew he had to 39 , but now, that didn’t seem to be such a 40 thing.
21. A. but B. because C. or D. since
22. A. ever B. nearly C. never D. often
23. A. pass B. drop C. carry D. take
24. A. problem B. mistake C. case D. question
25. A. ring B. after C. over D. before
26. A. rest B. break C. walk D. stop
27. A. visit B. meet C. catch D. greet
28.A. delight B. anger C. surprise D. eagerness
29. A. lonely B. empty C. noisy D. crowded
30. A. wouldn’t B. shouldn’t C. couldn’t D. needn’t
31. A. make B. fix C. use D. pick
32. A. get on B. get up C. get through D. get in
33. A. If B. As C. Though D. Until
34. A. On time B. Now and then C. By the way D. At last
35. A. Come B. Help C. Hello D. Sorry
36. A. Surely B. Thankfully C. Truly D. Graally
37. A. at most B. after all C. in short D. as usual
38. A. watch B. play C. read D. write
39. A. wait B. stand C. sleep D. work
40. A. bad B. cool C. strange D. nice
参考答案:
21. A解析:but 意为“但是”,What he wanted to do was to play basketball with Eric 与his mother told him he would have to return his sister’s books to the library first是转折关系,所以要用but,表示“他本来想与Eric打篮球,但他妈妈告诉他他必须把他妹妹的书还回图书馆。because意为“因为”。or意为“或,或者,还是,抑或是”。since意为“自从”。
22. C解析:never意为“从不”。根据下文中的“he wasn’t about to do so today”可判断出他从来没去过图书馆,因为这两个句子是并列关系。ever 意为“曾经,这以前”。nearly意为“近,接近;将近,大约,几乎,差不多”。often意为“常常,往往,屡次,再三”。
23. B解析:drop意为“丢”,表示把书放进还书的箱子里。pass意为“经过,通过,穿过,越过,超过,掠过,前进”。carry 意为“携带,佩带,怀有”。take意为“携带,带去,带领参观,搬移”。
24. A解析:problem意为“问题”。根据下文中的it was locked可判断出因为箱子锁着,他没法把书放进去,所以是一个问题。mistake意为“错误,过失,事故,想错,看错,误会,误解”。case意为“情况,状况,真相,案件,判例,问题”。question意为“问,询问,发问,质问”。
25. D解析:before意为“在……之前”。根据下文中的“He put the books into the return box.”可判断出他在图书馆下班之前来到了图书馆。ring意为“在……期间”。after意为“在……之后”。over意为“太,过度,过于,而且,更,另外,剩余”。
26. D解析:stop意为“停止”。根据其地点状语in the toilet可判断出他去了趟卫生间。rest意为“休息”。break意为“休息(时间)”。walk意为“行走,步行,徒步,散步”。
27. B解析:meet意为“见面”。根据上文中的“What he wanted to do was to play basketball with Eric”可判断出他去运动场与Eric见面。visit意为“拜访,访问,探望,问候,(作客)暂住;去……游览,参观”。catch意为“捕捉,逮着,捕获,拦截”。greet意为“向……问好,迎接,欢迎”。
28. C解析:anger意为“怒,忿怒”。根据下文中的the library lights were off可判断出由于图书馆的灯都消灭了,他感到非常气愤。delight意为“欢喜,高兴,愉快”。surprise意为“惊奇,吃惊”。eagerness意为“渴望,殷切,热忱,热情”。
29. B解析:empty意为“空的”。根据下文中的“The doors had been shut.”可判断出图书馆的座位空无一人。lonely意为“孤独的,孤单的”。noisy意为“(人、地方等)嘈杂的,喧闹的,(街道)熙熙攘攘的.”。crowded意为“拥挤的,挤满人的,客满的”。
30. C解析:couldn’t意为“不能够”。根据上文中的“The doors had been shut.”可判断出因为门被锁上了,所以它们无法从里面打开。wouldn’t意为“不愿意”。shouldn’t意为“不应该”。needn’t意为“没必要”。
31. A解析:make a telephone call意为“打电话”,表示他想打个电话。fix意为“使固定,安装”。use意为“使用,利用,应用”。pick意为“摘,掐,采,摘取”。
32. C解析:get through意为“进入”。根据上文中的“The doors had been shut.”可判断出他无法进入。get on意为“生活,融洽相处,进展,(使)前进”。get up意为“起床”。get in意为“进入,到达,收获,插入,陷入”。
33. B解析:as意为“因为”。根据下文中的“he searched for a light and found it”判断出因为太阳将落了,所以他找打火机,并找到了。if意为“如果”。though意为“虽然”。until意为“直到”。
34. D解析:at last意为“终于”。根据上文中的“he searched for a light and found it”可判断出他终于可以看见了。 on time意为“准时”。now and then意为“偶尔”。by the way意为“顺便”。
35. B解析:help意为“救命”。根据下文中的“I’m TRAPPED inside!”可判断出因为门把锁上了,他出不去,所以他在一张字条上写“救命!”。come意为“来,过来”。hello意为“喂”。sorry意为“对不起”。
36. A解析:surely意为“的确,确实”。根据上文中的“and stuck it to the glass door”可判断出他认为经过这儿的人一定能看见他写的字条。thankfully意为“感谢地,感激地”。truly意为“真实地,不假”。graally意为“逐渐地”。
37. B解析:after all意为“毕竟”。根据下文中的“Rows and rows of shelves held books,videos and music.”可判断出他发现这个地方毕竟不错,因为有一排排书架上放着书、视频和音乐。at most意为“至多”。in short意为“简而言之”。as usual意为“照常”。
38. C解析:read意为“读”。根据上文中的“He saw a book about Michael Jordan and took it off the shelf.”可判断出他坐在椅子上开始读这本书。watch意为“看,注视,照顾,监视,警戒,守护,看守”。play意为“玩,扮演,播放,进行比赛”。write意为“书写,著述,写,写满,写信给”。
39. A解析:wait意为“等待”。因为他把锁在了图书馆里,所以他不得不等待。stand意为“站,立,站起,(使)竖立,(使)位于,维持不变,持久,经受”。sleep意为“睡,睡觉”。work意为“工作,(使)运转,起作用,造成,产生,经营”。
40. A解析:bad意为“坏的”。因为有书可读,所以被锁在图书馆里这件事似乎也不是坏事。cool意为“凉爽,冷静的,无所顾虑的,淡漠的”。strange意为“陌生的,生疏的,前所未知的,奇怪的,奇异的,不惯的”。nice意为“美好的,和蔼的,正派的,细微的”。
阅读理解【2】
Who says honesty is dead? Last Tuesday morning Alan Reed, a student at Claremont College here, was getting1 money out of the bank. He wanted to have 50 dollars and the teller(银行出纳员)2 him five twenties instead of five tens. For a few seconds, as Alan tells it, he wondered3to do. Should he give the extra money back? Keep it?4 he kept it, he could buy several new CDs, or he could take his friend Simon to a big dinner.5no one would ever notice(注意). But then he6the teller. She was a middle-aged woman with a sweet face, and she reminded him of his mother. She had been nice to him. Then he thought that there were probably exact(精确的)7kept of how much money was paid out, and the8would probably get in trouble.9of all, Alan felt he would probably feel10about keeping the extra money. Alan gave back the money.
1. A. less B. some C. any D. several
2. A. added B. took C. asked D. gave
3. A. what B. how C. where D. when
4. A. So B. If C. As D. Since
5. A. Quickly B. Shortly C. Probably D. Safely
6. A. saw B. listened to C. heard D. looked at
7. A. records B. dates C. photos D. places
8. A. mother B. student C. lady D. man
9. A. Each B. Worst C. Part D. Best
10. A. excited B. satisfied C. happy D. guilty
参考答案:1-5. BDABC 6-10. DACBD
;2. 初中英语阅读理解题
初中英语阅读理解题
以下是我为大家带来的初中英语的阅读理解题,欢迎大家阅读练习!
第一篇:
Babies love chocolate and sometimes they also eat the paper around it. My cat enjoys a meal of good, thick paper, old letters, for example. She does not like newspapers very much
Of course, the best paper comes from wood. Wood comes from trees, and trees are plants. Vegetables and fruit are plants, too, and we eat a lot of them. So can we also eat wood and paper?
Scientists say, "All food comes in some way from plants." Well, is that true? Animals eat grass and grow fat. Then we eat their meat. Little fish eat little sea-plants, then bigger fish swim along and eat the ……Chickens eat bits of grass and give us…… Think for a minute. What food does not come from plants in some way?
Scientists can do wonderful things with plants. They can make food just like meat and cheese. And they can make it without the help of animals. It is very good food, too. Now they have begun to say, "We make our paper from wood. We can also make food from wood. The next thing is not very difficult." What is the next thing? Perhaps it is-food from paper. Scientists say, "We can turn paper into food. It will be good, cheap food, too, cheaper than meat or fish or eggs."
So please keep your old books and letters. (Don't feed [喂] your cat.) One day, they will be on your plate, if what scientists say may come true.
1. The writer asks us to keep our old books and letters because _______.
A. they are useful for reading
B. They may be used to feed cats
C. We can make food from them soon
D. we can read them at breakfast
2. From the passage (段落), we can infer(推断) that _______ do not come from plants in some way.
A. few kinds of food B. meat and fish
C. cheese and chicken D. wood and paper
第二篇:
Mr. Lee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ring. He turned on the light and looked at his clock. It was twelve o'clock. "Who can it be at this time of night?" He thought. He decided to go and find out. So he got of bed, put on his dressing gown (浴袍) and went to the door. When he opened the door, there was nobody there. "That is very strange." Then he went back to his bedroom, took off his dressing gown, got back into bed ,turned off the light and tried to go to sleep.
A few minutes later he heard the bell again. Mr. Lee jumped out of bed very quickly and rushed to the door. He opened it, but again he found no one there. He closed the door and tried not to feel angry. Then he saw a piece of paper on the floor. He picked it up. There were some words on it : "It is now after midnight(午夜), so it is April Fool's Day (禺人节) . April fool to you!"
"Oh , it was the English boy next door!" Mr. Lee exclaimed (惊叫) and almost smiled. He went back to bed and feel asleep at once. The bell did not ring again.
1. When did Mr. Lee go to bed?
He went to bed _______.
A. before twelve o'clock B. after twelve o'clock
C. when the bell rang D. when he saw the boy
2. Why did he rush to the door when he heard the bell ring the second time?
A. He wanted to open the door for the visitor
B. He wanted to find out who the visitor was.
C. He was afraid of the ring
D. He was waiting for someone.
3. From this passage, we learn that we can _______ on April Fool's Day.
A. say "Hello" to each other B. dance and sing at night
C. play jokes on each other D. send pressents to children
4. What did Mr. Lee think about the English boy?
He thought he _________.
A. was a good boy B. was friendly with him
C. shouldn't ring the bell at midnight D. did a dangerous thing just now
>>>>>>答案及解析<<<<<<
第一篇:
1.C.本题是细节题,答案可在倒数第一自然段找到。
2.A.文中有这样的句子"What food does not come from plants in some way?"。说明作者认为,不管是什么样的`食物,几乎都来自"plants",所以答案是A。
第二篇:
1.A.此题是一道细节题,文章第一自然段的前三个句子就告诉了此题的答案。
2.B.文中有这样的句子"Who can it be at this time of night?",此句说明Mr. Lee 很想知道是谁在午夜时来敲门。
3.C.此题是一道常识题,因为大家都知道在愚人节这天,人们可相互开玩笑。
4.B.英国男孩和Mr. Lee开玩笑,说明他把Mr. Lee看成朋友,所以答案是B。
;
3. 初中英语阅读理解题型
初中英语阅读理解题型
英语阅读理解题是中考英语常见的题型之一,且占比分较大,让学生熟悉常见的题型,掌握正确的答题技巧及解题步骤,可收到"事半功倍"的效果。下面就由我来跟大家介绍一下初中英语阅读理解常见题型及答题技巧吧!
【初中英语阅读理解题型及解题技巧】
(一)主旨题
主旨题主要考查学生对短文中心思想或作者意图的掌握。做此类题时,应通读全文,理解文章大意,充分理解主题句的意义。短文往往围绕主题句展开,主题句通常出现在短文第一句或最后一句。
(二)细节题
细节题是用来进一步表达主题,体现中心思想的,往往针对短文某个细节来设题。做此类题时,应快速捕捉信息,可能是一些事例、数字等,阅读时要有针对性。
(三)推断题
推断题就是根据某个事实推断结论,主要考查学生的理解力和推断力。这类推断通常包括:数据事实推断、常识推断以及作者的写作目的、态度和倾向等的推断。做此类题时,应根据短文中的相关语句,对与事实有关的细节加以分析,找出线索,悟出字里行间的意思,反复比较,从而作出合乎逻辑的判断。
(四)猜测词义题
猜测词义题主要考查学生根据上下文正确判断灵活变化的词义能力。一般情况下,推断词义的题目中所出现的单词,大多数是学生未曾见过的生词,学生需要在该词出现的上下文中去寻找线索。通过阅读上下文,断定该词的真正含义,然后将这个释义代入文中,检查是否贴切,仔细比较直到得出该词的确切的含义。
(五)正误判断题
正误判断题主要考查学生对文章的具体事实、信息的理解能力。一般是根据文章的事实或细节,给出一个句子,判断其正误。这类题比较直接,难度相对较小。做此类题时,应先看题,后带着“问题”快速阅读短文,寻找所需要的信息。 初中英语阅读理解题已成为评估学生英语水平的重要测试题型,在中考英语试卷中所占比重较大。阅读理解题主要是考查学生综合运用所学语言知识的能力,包括细节理解能力、词义判断能力、归纳概括能力及逻辑推理能力等。大致来说,阅读理解题主要针对如下方面:
(1) 个别词语或句子;(2)某一细节或情节;(3)主题;(4)背景知识;(5)结论或结局;(6) 内涵隐意或寓意等。下面本人就根据阅读理解题的题型特点,来谈一些答题技巧。
一、直接理解题
这种题目比较简单,只要通读全文,了解文中所叙述的重要事实或细节就可以解答出来,有的甚至可以从文章的原句中直接找到答案。此类题目的出题形式很多,例如:
(1)Which of the following statements is true / false?
(2)Which of the following is(not)mentioned?
(3)How many / How much / Where / How / What„„?
(4)What does the writer think about?
(5)Which is the right order of the events given in thepassage?
要快速辨认和记忆事实或细节,就需要恰当地使用查阅的方法。查阅是读者在对材料有所了解的情况下进行的,它的特点是带着问题去寻找答案,往往与略读综合使用,具体方法与步骤如下:
(1)略读材料,了解原文大意,掌握其中心意思或主旨。
(2)按文章的体裁、作者写作的组织模式及有关信息词,如for example,first,second„„预测应该到何处寻找自己所需要的事实。
(3)将自己的精力放在寻找所需要的细节上,快速通篇阅读,眼睛自左至右、自下而上呈Z形扫视,待找到含有相关细节的句子时,就要放慢速度,仔细核对,比较内容,直至找到答案。
二、语义理解题
在阅读中,我们经常会遇到一些生词,需要根据上下文猜测它们的意思。此类问题考查学生紧扣原文,根据上下文语境判断单词、词语或短句意义的能力。常见的题型有:直接对生词进行解释;对多义词或短语在文章具体语言环境中的意义作出准确判断;对英语中的一些格言或谚语进行解释;对文中一些代词的指代对象作出界定等。这种题型常见的设题方式如下:
(1)The underlined word(phrase)in the passage means______.
(2)The word“it/them”in the first paragraph refers to______.
(3)The underlined sentence in the last paragraph means____.
(4)What does the underlined word“„”refer to______.
(5)By „ the writer means______.
在做此类题时,考生应紧扣原文,根据上下文语境进行判断,切不要望文生义或断章取义,也不能只选择自己熟悉的意思。猜测词义的常见方法有:
1)根据构词法猜测词义;
(2)根据上下文猜测词义;
(3)根据定义或解释猜测词义;
(4)根据同义词、反义词以及对比关系猜测词义;
(5)根据生活常识猜测词义。
三、逻辑推理题
推理判断试题属于深层阅读理解题。它要求考生尽量考虑文中全部信息或事实,在通篇理解文章的基础上,严格按照作者提供的信息推断出作者的言外之意。这种题型常见的设题方式有:
(1)From the text,it can be inferred that______.
(2)The passage suggests that______.
(3)Which of the following best describes______.
(4)The writer’s attitude towards„is______.
(5)From the text,we learn that______.
这种题目有一定难度,解答时必须根据上下文及相互间的关系或对整篇文章进行深层理解后,才能找到答案。有时甚至还得联系作者的意图、态度等文外之意加以推理。解此类题目可从以下几方面入手:
(1)根据常识判断。即解题时,除弄清文意外,还需借助生活常识、风土人情、传说掌故、名人轶事等进行判断。
(2)根据知识判断。即解题时,运用一些一般性知识,如天文、地理、文学、艺术、科技等自然科学和社会科学知识。
(3)根据计算判断。即解题时,运用一些数学知识进行和差、面积、体积、速度等方面的运算。
(4)根据情节判断。即解题时,从情节所提供的基本事实出发,寻找一定规律,如时间关系、条件关系、因果关系、比较关系、转折关系等作为推理根据。这种题目最容易出现,考生要从时间、地点、事件的情节安排与发展中,深入探讨其逻辑关系及隐喻、引申等因素。
四、归纳总结题
这种题型要求学生在理解全文的基础上,对文章进行归纳、概括或评价。解这种题目时,不能只凭文中的只言片语而断章取义,如涉及文章的标题(title)、主题(main idea)、结论(conclusion)、结局(end)等有关问题,都需要在细读全文的基础上,结合所学语言知识进行逻辑思维、推理、判断,从而获取文章中的内在信息。常见的设题方式有:
(1)The general idea of the passage is about______.
2)The main idea of the article is______.
(3)The main purpose of this selection is______.
4)The passage suggests that______.
5)Which of the following best states the theme of thepassage?
具体解题时,应注意一些技巧:
(1)首先看短文的开头和结尾,确定短文题材,预测其内容。每段的第一句话往往会提供重要信息,可以帮助我们搜索各段落乃至整篇文章的大意。
(2)速读全文,整体理解短文大意,抓住关键词语,弄清文章的主旨。
(3)根据已知短文内容,着手解题。可先将文后的选择题看一下,然后带着问题再去阅读。这样做,一方面有助于对文章进一步理解,另一方面可以有针对性地从文章中寻找答案。
(4)迅速复读全文,检查自己的理解是否正确,所选答案是否前后矛盾。通过全面考虑,最后确定答案。
一.教学大纲对阅读理解的要求
(一)初中英语教学大纲对学生阅读上的基本要求:
1.能阅读难度相当于课文的材料,理解其大意。
2.能独立阅读所学语言知识范围内的材料,生词率不超过3%。
3.阅读速度要求每分钟50-70词。
(二)中考阅读理解的考点
1.文章的话题—略读文章,领会文章大意的题。
2.文章的中心题—归纳,概括的能力。
3.文章的细节—扫读或细读文章,以获得某些特地信息或准确的寻找所需细节的能力。
4.文章的寓意,结论-领会作者的言外之意或推断出文章的结论。
5.生词词意,猜词—对生词词意的判断能力。
(三)中考阅读理解考察的文体
1.记叙文—抓住人物,地点,时间,情节发展线索。
2.说明文—要以事物为中心进行思考。抓住事物的特征,用途,相互关系等。
(四)解题思路与技巧
1.快速浏览全文,掌握大意。
2.仔细审题,分析比较选项 。
3.带着问题复读,捕捉关键信息,解答问题。
4.再读全文,核对答案。
二.阅读理解题型及解题技巧
从近几年的中考阅读理解情况看,短文体裁多样,题材各异,文章涉及科学知识、社会文化、政治历史、人文环境和日常生活等方面,
充分体现其时代性、实用性。短文难度逐年加大。常见题型有主旨题、细节题、推断题、猜测词义题和正误判断题。
做阅读理解练习应先看问题,弄清考点。在阅读短文之前,快速浏览问题,以便在阅读短文时做到心中有数,快速、准确地捕捉所要信息。先易后难。做题时不必拘泥于书中所呈现的语篇顺序,应遵循先易后难的原则。如可先做细节题再做推断题,因为细节题大多能直接从文中找到答案,而推断题则需对短文进行深层理解,再作判断。
(一)主旨题
主旨题主要考查学生对短文中心思想或作者意图的掌握。做此类题时,应通读全文,理解文章大意,充分理解主题句的意义。短文往往围绕主题句展开,主题句通常出现在短文第一句或最后一句。
(二)细节题
细节题是用来进一步表达主题,体现中心思想的,往往针对短文某个细节来设题。做此类题时,应快速捕捉信息,可能是一些事例、数字等,阅读时要有针对性。
(三)推断题
推断题就是根据某个事实推断结论,主要考查学生的理解力和推断力。这类推断通常包括:数据事实推断、常识推断以及作者的写作目的、态度和倾向等的推断。做此类题时,应根据短文中的.相关语句,对与事实有关的细节加以分析,找出线索,悟出字里行间的意思,反复比较,从而作出合乎逻辑的判断。
(四)猜测词义题
猜测词义题主要考查学生根据上下文正确判断灵活变化的词义能力。一般情况下,推断词义的题目中所出现的单词,大多数是学生未曾见过的生词,学生需要在该词出现的上下文中去寻找线索。通过阅读上下文,断定该词的真正含义,然后将这个释义代入文中,检查是否贴切,仔细比较直到得出该词的确切的含义。
1.通过因果关系猜词
通过因果关系猜词,首先是找出生词与上下文之间的逻辑关系,然后才能猜词。有时文章借助关联词(如because,as,since,for,so,thus,as a result,of course,therefore等等)表示前因后果。例如:
You shouldn't have blamed him for that,for it wasn't his fault.通过for引出的句子所表示的原因(那不是他的错),可猜出blame的词义是"责备"。
2.通过同义词和反义词的关系猜词
通过同义词猜词,一是要看由and或or连接的同义词词组,如happy and gay,即使我们不认识gay这个词,也可以知道它是愉快的意思;二是看在进一步解释的过程中使用的同义词,如Man has known something about the planets Venus,Mars,and Jupiter with the help of spaceships.此句中的Venus(金星)、Mars(火星)、Jupiter(木星)均为生词,但只要知道planets就可猜出这几个词都属于"行星"这一义域。通过反义词猜词,一是看表转折关系的连词或副词,如but,while,however等;二是看与not搭配的或表示否定意义的词语,如:He is so homely,not at all as handsome as his brother.根据not at all...handsome我们不难推测出homely的意思,即不英俊、不漂亮的意思。
3.通过构词法猜词
在阅读文章时,我们总会遇上一些新词汇,有时很难根据上下文来推断其词意,而它们对文章的理解又有着举足轻重的作用,此时,如掌握了一些常用的词根、前缀、后缀等语法知识,这些问题便不难解决了。
4.通过定义或释义关系来推测词义
例如:But sometimes,no rain falls for a long,long time. Then there is a dry period,or drought.
从drought所在句子的上文我们得知很久不下雨,于是便有一段干旱的时期,即drought,由此可见drought意思为"久旱","旱灾"。而a dry period和drought是同义语。这种同义或释义关系常由is,or,that is,in other words,be called或破折号等来表示。
5.通过句法功能来推测词义
例如:Bananas,oranges,pineapples,coconuts and some other kind of fruit grow in warm areas.假如pineapples和coconuts是生词,我们可以从这两个词在句中所处的位置来判断它们大致的意思。从句中不难看出pineapples,coconuts和bananas,oranges是同类关系,同属fruit类,因此它们是两样水果,准确地说,是菠萝和椰子。
6.通过描述猜词
描述即作者为帮助读者更深更感性地了解某人或某物而对该人或该物作出的外在相貌或内在特征的描写。例如:The penguin is a kind of sea bird living in the South Pole. It is fat and walks in a funny way. Although it cannot fly,it can swim in the icy water to catch the fish.从例句的描述中可以得知penguin是一种生活在南极的鸟类。后面更详尽地描述了该鸟类的生活习性。
(五)正误判断题
正误判断题主要考查学生对文章的具体事实、信息的理解能力。一般是根据文章的事实或细节,给出一个句子,判断其正误。这类题比较直接,难度相对较小。做此类题时,应先看题,后带着“问题”快速阅读短文,寻找所需要的信息。
;4. 初中英语阅读理解训练题及答案
初中英语阅读理解训练题及答案
初中是指九年义务教育的中学,所传授的知识高于小学,低于大学,处于“中等地位”。为了帮助大家学习初中英语,我分享了一些初中英语阅读理解,欢迎阅读!
怎么交朋友
Its hard to make friends if you stay at home alone all the time. Get out of the house and do things that will put you in touch with(接触) other people. It's easier to make friends when you have similar interests.
Don't be afraid to show people what youre really good at. Talk about the things you like and do best. People will be interested in you if there is something interesting about you.
Look at people in the eye when you talk to them. That way, they'll find it easier to talk to you, or people may think you're not interested in them and may stop being interested in you.
Be a good listener. Let people talk about themselves before talking about “me, me, me”. Ask lots of questions. Show an interest in their answers.
Try to make friends with the kind of people you really like, respect (尊敬), and admire (羡慕)—not just with those who are easy to meet. Be friendly with a lot of people. That way, you'll have a bigger group of people to choose from and have more chances for making friends.
1. How can we have more friends, get in touch with other people or stay at home?
2. When Jim talks to people, he always looks right, left, or at the floor. Do you think it's right? Why or why not?
3. Cindy always talks about herself when she talks to other people. What advice (it'80 do you think she needs to follow?
4. What should you do if you want to have more chances for making friends?
5. What's the main idea of the passage?
参考答案与解析:
1. Get in touch with other people.回答选择问句不能用Yes或No来回答,而是从选项中选择一项进行回答。本题答案由第1段前两句可知。
2. No. / I don't think so. Because people may think he's not interested in them. / Because he should look at people in the eye. / Because it's impolite / not polite 可在第3段找到答案。
3. Be a good listener. / Let people talk about themselves before talking about “her, her, her.” / Listen to other people first 可根据第4段的.内容来回答。
4. Be friendly with other (a lot of) people. / Try to make friends with the kind of people you really like, respect and admire—not just with those who are easy to meet. / Get out to meet other people.
5. How to make friends / To make friends / Make friends. / Making friends根据首尾段即可概括出。
低温冷冻学
Some people want to be shot into space after their death, others want to lie deep under the sea. But most people want to go into the freezer(冷藏库).These are believers in cryogenics(低温冷冻学).
Now some diseases can’t be cured, but they may be cured sometime in the future. So some people hope that their bodies can be frozen after they die. When a cure is found, warm up his or her body, bring it back to life and take the cure. Once the body is frozen, it is kept in liquid nitrogen(液态氮) at a temperature of 328 degrees below zero.
Now around a thousand people are going to take cryogenic treatment(处理), though most scientists say it won’t work. If we freeze huge creatures(生物) like humans, every one of their cells(细胞) will be broken. Can they be brought back to life in the future?
根据短文内容回答下列各问题。
7. Where do most people hope that their bodies are kept after their death?
_________________________________________
8. Why do they want the world to keep their bodies well?
_________________________________________
9. How do scientists usually keep a dead man’s body?
_________________________________________
10. How many people are going to take cryogenic treatment after they die?
___________________________________________
参考答案与解析:
【文章大意】有些人死后想被发射到太空去,有些人想被深埋在海底之下,但多数人想要被低温冷冻。现在有些疾病不能治疗,但到了将来它们可能会被治好。于是有些人希望死后尸体能被冷冻起来,等找到了治疗方法,再让他们复活。尽管大多数科学家认为这种方法不起作用,还是有1,000多人准备接受低温冷冻。
7. In the freezer.
8. They hope that they can come back to life one day.
9. They usually keep it in liquid nitrogen at a temperature of 328 degrees below zero.
10. Around 1.000 people.
机器时代带来的经济危机
Most people want to work, but it has become more difficult in today’s world to find work for everyone. The economy (经济) of the world needs to grow by 4% each year just to keep the old number of jobs for people. Often this is not possible, and so more people are out of work. Some people have no jobs now because new machines can do the work of many people in short time. Also, machines do not ask for more money and longer holiday. In all of the countries of the world, machines are taking work from people, not only in factories but also on the farms. One machine can often do the work from forty people. About 75,000 people are moving to the cities a day to look for jobs, but only 70% of them can find jobs.
1. It was _______ for people to find work before than today.
A. not possible B. difficult C. more difficult D. easier
2. If the economy of the world grows by 4% each year, _______.
A. people will have no jobs B. people can still have jobs as before
C. 4% of the people will have jobs D. 97% of the people will have jobs
3. One machine can do as much work as _______.
A. 40% of the people B. 4% of the people in the world
C. 40 people D. 75,000 people
4. How many people outside cities go into to look for jobs each day?
A. 70% of the people. B. 4% of the people in the world.
C. More than 75,000. D. About 75,000 people.
5. Which of the following is NOT true?
A. Machines are taking work instead of people.
B. Now more people are out of work.
C. Machines need more money and longer holidays.
D. Most people want to have jobs.
参考答案与解析:
1. 由短文的第一句话It has become more difficult in today’s world to find work for everyone. 可知现在找工作比以前更困难,即以前找工作比现在容易得多。所以答案选D。
2. 由短文的第二句话The economy of the world needs to grow by 4% each year just to keep the old number of jobs for the people. 准确地理解了这一句话的意思就能得出正确答案为B。
3. 由短文的倒数第二句话One machine can often do the work of forty people.可知此题的正确答案为C。
4. 此题根据原文的最后一句话可直接得出答案为D。
5. 此题在原文中都可找到答案,而C答案与作者的观点Machines do not ask for more money and longer holiday.不一致,所以选C。
;5. 初中英语阅读题及答案
初中英语阅读题及答案
还在苦恼于不会做阅读理解题么?为了帮助大家,我分享了一些,希望能对大家有所帮助!
初中英语阅读理解题【1】
In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.
In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞)or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.
If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.
1. Why do people in England often talk about the weather?
A. Because they may have four seasons in one day
B. Because they often have very good weather
C. Because the weather is warm just like in spring
D. Because the sky is sunny all day
2. From the story we know that when _________come, there is a heavy rain.
A. sunshine and snow B. black clouds
C. summer and winter D. spring and autumn
3. "People can also have summer in winter." Means "it is sometimes too ______in winter."
A. warm B. cool C. cold D. rainy
4. In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.
A. their friends ask them to do so B. it often rains in England
C. they are going to sell them D. they are their favourite things
5. The best title (标题)for this passage is ________.
A. Bad Seasons B. Summer or Winter
C. The Weather in England D. Strange English People
答案: ABABC
初中英语阅读理解题【2】
Joe, you are a very old dog,” said policeman Fred. “Today is your birthday again. I remember you were 14 years old last year. But you are still the best police dog in the world!”
“ARF! ARF!” barked Joe.
“You are welcome,” said Fred. “ Now let’s get your birthday dinner. Show me where
you want to eat.
Joe led Fred down the street. Good smells came from all the eating places. But Joe wandered on闲逛. At last he stopped at a small place. He smelled around the door. Then he pushed the door open.
“Is this where you want to eat?” asked Fred. But Joe did not bark an answer. He put his nose to the floor and ran across the room. Then he jumped on a man at a table! “Good boy, Joe!” said Fred. Joe and Fred have looked for the robber for ten years. “And now you have found him!”
Joe and Fred took the robber to the police station. Then Fred said, “All right, Joe, you have done your work. Well done! Congratulations. Now do you want that birthday dinner?” “ARF!” barked Joe, “ARF! ARF!” “Let’s go,” said Fred. “I’m hungry, too.”
1. How old is Joe?
A Fifteen. B Five. C Thirteen. D Fourteen.
2. How many years have the police and Joe looked for the robber?
A 13. B 10. C 6. D 7.
3. In the story, Joe says “ARF! ARF!” twice. The first time he means “____”.
A Hello! How are you? B Thank you.
C Oh. No. I’m not a good dog. D I’m sorry to hear that.
4 Fred wants to give Joe a dinner because ____.
A it’s Joe’s birthday B today is Fred’s birthday
C Fred found an eating place D Joe caught the robber
5 Joe is great, isn’t he?
A Yes, he is. B No, he isn’t. C Yes, he isn’t. D No, he is.
答案:1.A 2.B 3.B 4.A 5.A
初中英语阅读理解题【3】
I think the most terrible thing in life for my little brother is getting up in the morning. He is almost sick when my mother calls, "Herbert! It's seven o'clock! Get up!"
Herbert answers, "I'm coming!" and goes right back to sleep. I'm not at all like my brother. I don't like to go to bed at night but I don't mind getting up in the morning. I usually wake up before my mother calls me. I jump out of bed and go into the bathroom to take a shower. I get dressed, brush my teeth, comb my hair, and get ready to go downstairs for breakfast as soon as my mother calls.
But not Herbert. He just sleeps. A military band (军乐队) in our bedroom could not wake him up. I call him and say, "Get up! Mum will be up here to pull you out of bed if you don't get up immediately!"
But he just sleeps. After calling a few more times my mother has to come upstairs and pull Herbert out of bed. It's that way every day with my little brother. Perhaps some day he'll learn to get up on time, but I really don't think so.
True or False
1. The most terrible thing in life for my little brother is going to school.
2. I'm not like my brother because I like to go to bed early at night and get up early in the morning.
3. I usually jump out of bed and go into the bathroom for a shower before my mother calls.
4. When mother calls, Herbert doesn't answer and remains in bed.
5. My mother often has to go upstairs and pull Herbert out of bed as he refuses to get up.
6. Sometimes we have to send for a military band to wake Herbert up.
7. The writer thinks some day Herbert will learn to get up on time.
答案: 1-7. F T T F T F F
;6. 初中英语阅读题目加答案
On New Year’s Eve, people in Italy throw out all the old things. So there are chairs, beds, clothes and plates in the trees. In Spain, the New Year comes in more quietly. In the evening people come together to the streets. Each holds a bag of grapes. When twelve O’clock comes, people start eating the grapes. In Japan, people eat noodles on New Year’s Eve. This food id said to bring long life Early the next morning, some families climb Mount Fuji(富士山).There they watch the first sunrise(日出) of the New Year.
( )1.This story is about New Year’s Eve in_______
A Italy B Spain C Japan D All of the above
( )2.People in Spain welcome New Year by _______after twelve .
A eating grapes B eating noodles
C throwing the old things D watching the sunrise.
( )3. People in both Spain and Japan _______ to bring in the New Year.
A throw things away B get together C eat some food D climb a mountain
( )4.Japanese climb Mount Fuji to _______
A look at the stars B look for New Year’s wishes
C see the sun coming up D have a rest
( )5.The people in _______ hope to get long life from their New Year’s food
A Japan B China C Spain D Italy
我给你翻译一下:
在新年的前一夜(在中国叫除夕,在美国叫圣诞前夜,在别的国家就各不一样了!),意大利的人们扔掉所有的旧东西。因此在圣诞树上就会有椅子、床、衣服和盘子。在西班牙,新年则来得更安静一些。晚上,人们相聚在树下,每个人都拿着一袋葡萄。当午夜12点的钟声敲响,人们就开始吃葡萄。在日本,人们在新年的前一夜吃面条,他们认为面条是一种可以让人们长命百岁的食物。在第二天的凌晨,有些人相约攀登富士山,他们在那里观看新年的第一次日出。
1. 这个故事是关于____的新年前夕。
A.意大利 B. 西班牙 C. 日本 D.以上所有
2. 西班牙的人们在午夜12点以后____来迎接新年。
A.吃葡萄 B.吃面条 C. 扔掉旧东西 D. 看日出
3. 西班牙和日本的人们都____来欢迎新年。
A. 扔掉旧东西 B. 相聚在一起 C. 吃一些东西 D.爬山
4.日本人登富士山是为了____
A. 看星星 B. 寻找新年的祝福 C. 看日出 D.休息一下
5. ____的人们希望吃他们的新年食物可以长命百岁。
A. 日本 B. 中国 C. 西班牙D. 意大利
所以答案是:DACCA
7. 初中英语阅读理解训练及参考答案
初中英语阅读理解训练及参考答案
“阅读理解”是考查学生综合运用语言能力的重点题型,同时阅读理解的题量大并且分值比例相当高大致占总分值的30%~40%。想要英语有大的提升,那么首先需要提升的就是阅读理解。为了帮助大家,我整理了一些初中英语阅读理解题以供大家训练,希望能帮到大家!
阅读理解【1】
Happiness is for everyone. You don’t need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on. Why? Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time. In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you; when you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success, your friends will say congratulations to you; when you do something wrong, people around you will help you to correct it. And when you do something good to others, you will feel happy, too. All these are your happiness. If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money. It is a feeling of your heart. When you are poor, you can also you are very happy, because you have something else that can’t be bought with money. When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy, because you have more chances to challenge yourself. So you cannot always say you are poor and poor and you have bad luck. As the saying goes, life is like a revolving(旋转的)door. When it does, it also opens. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.
1. Those who have big houses may often feel ________.
A. happy B. lonely C. free D. excited
2. When you fall down in a PE class, both your teacher and your classmates will ________.
A. laugh at you B. play jokes on you
C. quarrel with you D. help you up
3. What will your friends say to you when you make great progress?
A. Oh, so do I. B. Congratulations.
C. Good luck. D. It’s just so-so.
4. Which idea is NOT RIGHT according to the passage?
A. People who have cars would never like to walk in the open air.
B. You can get help from others when you make mistakes.
C. You can still be a happy person even if you have little money.
D. Happiness is always around you though difficulties come towards you.
5. Which of the following is this passage about?
A. Bad luck. B. Good luck. C. Happiness. D. Life.
1. B。这是一个考查细节和事实的.题目。文章中有明确的叙述:Because those who have big houses may often feel lonely…. 所问问题和原文的叙述完全一样。
2. D。这也是一个考查细节和事实的题目。在所给文章中可以找到这样地叙述:When you are in trouble at school, your friends will help you. 根据这一叙述,我们可以判断:当你在体育课上摔倒时,你的老师和同学们肯定会帮你站起来的。
3. B。这一道阅读理解题同样是考查事实和细节的题目。在阅读文章里我们也能找到关于这问题的叙述:when you get success, your friends will say congratulations to you.
4. A。这是一道判断题目。阅读文章里明确叙述:those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.阅读理解题的A项说,有车的人永远不愿在室外走,与文章所讲完全不同,因此是不对的。
5. C。这是一道考查文章主题的题目。这篇文章共有三段。 第一段的主题句是:Happiness is for everyone. 第二段的主题句是:In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. 第三段的主题句是:Happiness is not the same as money. 三段的主题都是围绕happiness展开的,所以正确答案是happiness。
阅读理解【2】
A couple from Miami, Bill and Simone Butler, spent sixty-six days in a life-raft(救生艇) in the seas of Central America after their boat sank.
Twenty-one days after they left Panama in their boat, Simony, they met some whales(鲸鱼). “They started to hit the side of the boat,” said Bill, “and then suddenly we heard water.” Two minutes later, the boat was sinking. They jumped into the life-raft and watched the boat go under the water.
For twenty days they had tins of food, biscuits, and bottles of water. They also had a fishing-line and a machine to make salt water into drinking water — two things which saved their lives. They caught eight to ten fish a day and ate them raw(生的). Then the line broke. “So we had no more fish until something very strange happened. Some sharks(鲨鱼) came to feed, and the fish under the raft were afraid and came to the surface. I caught them with my hands.”
About twenty ships passed them, but no one saw them. After fifty days at sea their life-raft was beginning to break up. Then suddenly it was all over. A fishing boat saw them and picked them up. They couldn’t stand up.
So the captain carried them onto his boat and took them to Costa Rica. Their two months at sea was over.
1. Bill and Simone were traveling _______ when they met some whales.
A. in a life-raft B. in Miami
C. in Simony D. in Panama
2. The whales hit the side of the boat, and then _______.
A. they brought in a lot of water
B. they broke the side of the boat
C. they pulled the boat
D. they went under the water
3. After their boat sank, the couple _______.
A. jumped into the life-raft
B. heard water
C. watched the boat go under water
D. stayed in the life-raft
4. During their days at sea, _______ saved their lives.
A. tins of food and bottles of water
B. a fishing-line and a machine
C. whales and sharks
D. Twenty passing ships
5. When they saw the fishing boat which later picked them up, _______.
A. they were too excited to stand up
B. they couldn’t wait to climb onto the boat
C. their life-raft was beginning to break up
D. they knew their two months at sea would be over
【答案与解析】这是一篇关于一对夫妇如何遇到海难,然后在海上的救生艇上生活了66天后获救的小故事。
1. C。在第二自然段的第1句就告诉我们they left Panama, Simony, they met some whales 说他们是在Simony 旅游时遇见Whales.
2. B。我们从第二自然段得知They started to hit the side of the boat,也就是说是the whales broke the side of the boat。
3. D。在他们的船沉没之后,the couple是一直待在船上直至获救的,而不是一直都在jumped into the life-raft。
4. B。根据第3段的第2句They also had a fishing-line and a machine to make salt water into drinking water-two things which saved their lives可知:a fishing-line 和 a machine救了他们的命。
5. D。由最后一段After fifty days at sea...我们知道:the couple是太虚弱所以不能站起来,是由船长carried them onto his boat, 而救生艇早在出事后的50天就坏掉了,而不是获救当天坏的,所以A、B、C都可以排除,D项为正确选项。
阅读理解【3】
Big Ben is not the name of a man. It is the name of a huge(庞大的)clock in London. London is the capital of England. This clock has four faces. So,no matter where you stand,you can read the time on the face of Big Ben. Each face is the size of a double decker(层)bus. The hands are about four metres long. It is about the size of two people standing on top of each other. If you go to London,you may want to visit the Houses of Parliament(国会大厦). There you will find Big Ben sits at the top of the clock tower(塔)in the Houses of Parliament. Maybe you will hear it as well as see it. The huge clock makes such a loud noise. "Ding dong,ding dong,"it goes every quarter of an hour.
The clock was named after a big man. He was Sir Benjamin Hall. This man did much building work in London many years ago.
1. Big Ben is ______________.
A. a double decker bus B. a huge clock
C. the name of Ben D. a building
2. The clock strikes every _______ of an hour.
A. ten minutes B. fifteen minutes
C. thirty minutes D. forty-five minutes
3. You can read the time of Big Ben _________.
A. at the top of the clock tower
B. in the Houses of parliament
C. on the hands of the huge clock
D. on the four faces of the clock
答案及解析:
1.选B,根据第一行Big Ben is not the name of a man. It is the name of a huge(庞大的)clock in London.可以判断Big Ben是一个大钟的名字。
2.选B,根据文中"Ding dong,ding dong," it goes every quarter of an hour. 即可得知大钟每15分钟敲一次。
3.选D,This clock has four faces. So,no matter where you stand,you can read the time on the face of Big Ben.其他三项均不符合题意。
;8. 初中英语阅读理解训练题
初中英语阅读理解训练题
初中是青少年生理发育发展智力的黄金阶段。为了帮助大家学习,我分享了一些初中英语阅读理解,欢迎阅读!
expelled
More than 6000 children were expelled(开除) from US schools last year for bringing guns and bombs to school, the US Department of Ecation said on May 8.
The department gave a report on the expulsions as saying handguns accounted for 58 per cent of the 6093 expulsions in 1996—97, against 7 per cent for rifles(步枪) or shotguns and 35 per cent for other types of firearms.
“The report is a clear sign that our nation’s public schools are cracking down(严惩)” on students who bring guns to school, “Ecation Secretry Richard Riey said in a statement. “We need to be tough-minded(坚强的) about keeping guns out of our schools and do everything to keep our children safe.”
In March 1997, a 11-year-old boy and a 13-year-old using hand-guns and rifles shot dead four children and a teacher at a school in Jonesboro,Arkansas. In October, two were killed and seven wounded in a shooting at a Missisippi school. Two months later, a 14-year-old boy killed three high school students and wounded five inDacab,Kentucky.
“Most of the expulsions(开除), 56 per cent, were from high schools, which have students from about age 13, 34 per cent were from junior high schools and 9 per cent were from elementary schools.” The report said.
1. From the first paragraph we can infer that in theUSschools ____.
A. students enjoy shooting B. students are eager to be soldiers
C. safety is a problem D. students can make guns
2. The report from the US Department of Ecation shows that ____.
A. the number of the expulsions is now large
B. the number of the expulsions is wrong
C. there are soldiers hiding among the students
D. guns are out of control in US schools
3. The main idea of paragraph four shows us ____.
A. some examples of shootings in US schools
B. the Americans’ feeling
C. some famous schools
D. that some teachers were killed by students
4. How many students were shot dead in1997 inUS schools?
A. 10 B. 9 C. 12 D. 22
5. From this passage we know that ____.
A. every American cannot have guns
B. only soldiers and police can have guns
C. every American citizen can own guns
D. teachers have no money to buy guns
参考答案: C D A B C
adventurers
There have never been many adventurers. You van read stories about men called adventures. But they were really businessmen. There was something they wanted----- a lady, or money, or a country, or honor. And so they got it. But a true adventure is different. He starts without any special purpose. He is ready for anything he may meet.
There have been many half-adventurers. And they were great men. History is rich with their stories. But each of them had a special purpose. They were not followers of true adventure.
In the big city of New York, Romance and Adventure are always waiting.
As we walk along the street, they are watching us. We look up suddenly and see a face in a window. The face seems to interest us strangely. Or in a quiet street, we hear a cry of fear and pain coming from a house where no one lives. A car takes us to a strange door, instead of to our own. The door opens and we are asked to enter. At every corner, eyes look toward us, or hands are raised, or fingers point. Adventure is offered.
But few of us are ready to accept. We are ready to do only the things we do every day. We wish to do only the things that everyone else does. We move on; and some day we come to the end of a long quiet life. Then we begin to think. Then, when it is too late, we are sorry that we have never known true Romance and Adventure.
1. In the author’s opinion, there are ____ true adventures.
A. many B. few C. no D. a few
2. In what way does the author say a true adventure is different from a business man?
A. He is ready for anything he may meet.
B. He is not interested in money.
C. He enjoys excitement while a business man does not.
D. A true adventure is romantic, while a businessman is ll.
3. According to the passage, a cry of fear and pain coming from a house where no one lives in a quiet street means____.
A. a number B. a fight C. wealth D. adventure
4. The passage doesn’t mention it, but we can infer from the passage that when most people meet an offer of adventure, they will ____.
A. grow angry but curious
B. accept the offer
C. grow embarrassed and reject the offer
D. be frightened and cry for help.
5. When do most people wish that they had known romance and adventure?
A. When they are young.
B. When it involves a beautiful lady or handsome man.
C. When something interests them strangely.
D. When they reach the end of a long quiet life.
参考答案: B A D C D
the world
Around the world more and more people are taking part in dangerous sports and activities. Of course, there have always been people who have looked for adventures ----those who have climbed the highest mountains, traveled into unknown parts of the world or sailed in small boats across the greatest oceans. Now, however, there are people who look for an immediate excitement from a risky activity which may only last a few minutes or even seconds.
I would consider bungee jumping to be a good example of such an activity. You jump from a high place (perhaps a bridge or a hot-air balloon) 200 metres above the ground with an elastic (有弹性的) rope tied to your ankles. You fall at up to 150 kilometres an hour until the rope stops you from hitting the ground. It is said that about 2 million people around the world have now tried bungee jumping. Other activities which most people would say are as risky as bungee jumping include jumping from tall building and diving into the sea from the top of high cliff.(悬崖)
Why do people take part in such activities as these? Some psychologists suggest that it is because life in modern societies has become safe and boring. Not very long ago, diseases could not easily be cured, and life was a continuous battle for survival.(生存).
Nowadays, according to many people, life offers little excitement. They live and work in comparatively safe conditions; they buy food in shops; and there are doctors and hospitals to look after them if they become ill. The answer for some of these people is to look for danger in activities such as bungee jumping.
1. A best title for the text is ____.
A. Dangerous sports: what and why
B. The boredom of modern life
C. Bungee jumping: Is it really dangerous?
D. The need for excitement
2. More and more people today ____.
A. are trying activities such as bungee jumping
B. are climbing the highest mountains
C. are coming close to death in sports
D. are looking for adventures such as traveling into unknown places
3. In bungee jumping, you ____.
A. jump as high as you can
B. slide down a rope to the ground
C. attach(系) yourself to a rope and fall to the ground
D. fall towards the ground without a rope
4. People probably take part in dangerous sports nowadays because _____.
A. they have a lot of free time
B. they can go to hospital if they are injured
C. their life is short of excitement
D. they no longer need to hunt for food
5. The writer of the text has a ____ attitude towards dangerous sports.
A. Positive(肯定的') B. negative(否定的) C. neutral(中立的) D. nervous(紧张的)
参考答案: A A C C C
;9. 初中英语阅读理解题及翻译
可以先自己做,再看答案.
In Germany there are different kinds of high schools. Some prepare students for workers, others prepare them for college. All schools are great places for making friends and learning German.
在德国,有各种不同的高中.一些学生准备的工人,其他人准备他们的大学.所有的学校都是广交朋友的好地方,学习德语.
Short days
短短几天
Most high schools in Germany begin at about 8∶00 am. and end at about 3∶30 pm. This means your morning will be busy with classes. You will have time to do homework and take part in private(私人的) clubs after school.
德国的大多数高中开始在约8∶上午00.到3∶下午30点.这意味着你的早晨将会忙着上课.你会有时间去做作业和参加私人俱乐部(私人的)放学后.
Formal setting
正式的场合
In Germany, teachers and students’ relationship is more formal than you might be used to. Teachers are respected and students must use the formal“Sie(德语,您)” when talking to teachers.
在德国,教师和学生的关系比你可能会用更正式的.尊重教师和学生必须使用正式的“SIE(德语,您)”老师说话的时候.
Getting to school
去学校
Most students take public transport to school or ride a bicycle. Some areas have school buses. It is not common for parents to drive students to school.
大多数学生乘公交上学或骑自行车.一些地区的学校巴士.父母开车到学校的学生是不常见的.
Private clubs
私人俱乐部
In many countries, schools offer official sports and after-school activities. This is less common in Germany. After-school activities are usually organized through private clubs. There are clubs for things like soccer, dance, choir, theatre and almost everything else. Once you are in Germany, ask around at school and talk to other students to find out what private clubs are in your area and meet your interests.
在许多国家,学校提供的官方运动后-学校活动.这是不常见的德国.在-学校活动通常都是通过私人俱乐部组织.有像足球,俱乐部跳舞,唱诗班,剧院和几乎所有其他.一旦你在德国,问问周围的学校与其他同学交谈了解私人俱乐部在您的区域,并满足您的利益.
Different states, different schools
不同的国家,不同的学校
Each of Germany’s 16 states has its own slightly different school systems. The school system in Brandenburg will be a little different from the system in Bavaria for example. Where you live, your knowledge level and your age will decide what school you can attend.
每一个德国的16个州都有各自的略有不同的学校系统.在勃兰登堡州的学校系统将从巴伐利亚的系统有些不同,例如.你生活在哪里,你的知识水平和你的年龄将决定你上什么学校,可以参加.
( )1. For high school students in Germany, which is NOT the common transport to school?
1.在德国的高中学生,这不是学校的公共交通?
A. School buses.校车 B. Parents’ cars.父母的车
C. Public transport.公共交通 D. Students’ bicycles.
学生自行车
( )2. In Paragraph 3,the underlined word “respected” can be best translated into
________.
3段,下划线的单词“尊重”可以翻译成
A. 受人尊敬的 B. 令人害怕的
C. 高收入的 D. 有权势的
( )3. From the passage, we can learn that in Germany ________.
3.从这篇文章中,我们可以得知,在德国________.
A. all kinds of high schools are for college
各类高中大学
B. age is not important for attending schools年龄参加学校并不重要
C. students can take part in after-school activities from 8∶00 am to 3∶30 pm.
学生可以参加学校的活动后-从8∶00时至3∶下午30点
D. students can join private clubs to meet their interests by themselves
学生可以参加私人俱乐部自己来满足他们的利益
( )4. What can be the best title for this article?
4.有什么可以为这篇文章最好的标题
?A. German Private Clubs德国的私人俱乐部
B. German Public Transport
德国公共交通
C. German High Schools德国的学校
D. German College Systems德国大学系统
语篇解读:本文介绍了德国的高中生活.
1. B.细节理解题.第四段最后一句“It is not common for parents to drive students to school”可知.
2. A.猜测词义题.根据上下文意思:老师和学生的关系比你平常的更正式.以及下句“您”,故选A.
3. D.概括归纳题.A、B和C在文中都是相反的句子.故选D.
4. C.概括归纳题.本文介绍了德国的高中生活.故选C.
10. 初中八年级英语阅读理解及答案
初中八年级英语阅读理解及答案
阅读理解是英语考试的常考题型,理解和把握文章主旨大意、段落大意和中心思想及获取信息的`能力。为了帮助大家,我分享了一些初中阅读理解题,希望能对大家有所帮助!
初中英语阅读理解题【1】
Do you remember when your grandma told you the story of Snow White? Ah, the happy days of childhood!
But did you know that Snow White comes from Germany? It’s just one story from the 209 in Grimm’s Fairy Tales (《格林童话》). The Grimm brothers started to collect fairy tales in 1806. Their first book came out in 1812.
Why are German fairy tales so interesting? Maybe it’s because they come from a great place famous for its stories – the Black Forest.
The Black Forest is in southwest Germany. It’s the largest forest in the country – and one of the most beautiful. It’s famous for its trees and lovely views. There are valleys and waterfalls (瀑布) there. It’s a good place to start a story. Don’t forget to bring something back if you visit. People there are good at making clocks, musical instruments and watches.
根据短文,选择最佳答案:
From the story, we know that ____ is the hometown of Snow White.
A. England B. Japan C. America D. Germany
2. How long had the Grimm brothers been collecting stories?
A. Four years B. Five years C. Six years D. Seven years
3. From the story, we cannot guess that the Black Forest is very ____.
A. large B. beautiful C. boring D. famous
4. The story mainly tells us ____.
A. who wrote the story of Snow White
B. some things about Black Forest
C. people should visit Germany
D. Snow White is a very famous fairy tale.
答案:D C C B
初中英语阅读理解题【2】
If you go to Russia, bring matryoshka or nesting dolls (套娃) back with you. They make great presents.
It looks like any other doll on the outside. But if you open it, you will find a smaller doll inside. Then a smaller one inside that one, and on and on!
In a nesting doll, there are dolls inside one another, from large to small. The largest one can be half a meter high. The smallest is as small as a peanut. Usually, there are eight dolls. But there can be anything from three to 50.
The dolls are often pretty Russian girls in colourful dresses. They wear scarves (头巾).
They sometimes have other kinds of faces on them. There are cartoon people or men with white beards (胡子). They even have great men like President (总统) Vladimir Putin on some of them.
根据短文,判断正误:
( )1. There are dolls inside one another in a nesting doll.
( )2. The largest doll can be one meter high.
( )3. People often make dolls look like pretty Russian girls.
( )4. Usually, a nesting doll can be eight dolls in one.
( )5.People never make dolls look like the president.
答案:T F T T F
初中英语阅读理解题【3】
TV Programs
Channel 1 Channel 2
18:00 Around China 17:45 computer today
18:30 Children’s programs 18:10 Foreign arts
19:00 News 18:30 English classroom
19:30 Weather report 19:00 Animal world
19:40 Around the world 19:25 China 99
20:10 TV play: sisters 20:20 Sports
21:00 English for today 21:00 TV play: Guo Lanying
21:15 Popular music 21:45 English news
21:55 Talk show 22:05 On TV next week
( ) 1. If you want to watch a football game the best program for you would be _____
A. TV play B. Sports C. Around the world D. Talk show
( )2. The program of _____ will let you know much about western(西方的) countries.
A. Sisters B. Around China C. Around the world D. On TV next week
( )3. If you want to know something about tigers, elephants and monkeys, the best program for you is _____
A. Around China B. Animal world C. TV play D. Foreign arts
( )4. English classroom is a program that ______
A.let you know something about classroom
B.tells you something about students
C.let you know something about school life
D.teaches you English
( )5. The program at the end of Channel 2 means ____ on TV next week news B. program C. people D. Places
答案:B.C.B.D.B
初中英语阅读理解题【4】
There is a red hen. She lives in a small house. On the hill near the house there is an old fox. The old fox wants to catch the hen very much. But he can’t get her because she is very clever.
One day, the hen isn’t at home. The fox goes into her house. The hen goes back home and the fox catches hen and puts her in his bag. Then he runs back to his house. The hen has a good idea. She makes a hole in the bag and runs out. When the fox comes back for his supper. He finds an empty bag there.
根据短文内容,回答下列问题。
1. Where does the old fox live?
2. What does the old fox want to do?
3. How does the hen run away?
4.What’s in the bag at last?
5. What does the fox have for supper that day?
答案: On the hill near the hen’s house.
He wants to have chicken for supper.
She makes a hole in the bag and runs out
Nothing.
He can have nothing for supper.
初中英语阅读理解题【5】
Korean culture is really exciting right now. The Korean Wave is sweeping Asian countries including China. Young people are going crazy about Korean TV dramas, Korean pop songs, taekwondo and the Korean language.The Korean Wave started a few years ago with the TV series “Winter Sonata”. This love story is still popular. People, especially girls, like the beautiful story and handsome actors like Bae Yong Jun (裴勇俊).In the music world, Korean girls are making themselves heard in China. You can often find big Korean names like Baby Vox, S. E. S and Finkle at the top of the Chinese music charts (排行榜).The Korean Wave has also made young people want to try the clothes and hairstyles of pop stars, too. Not only that. Now some girls in China are having plastic surgery (整容) to change the way they look. People say some beautiful Korean stars have had plastic surgery. These stars don’t make plastic surgery look shameful (丢面子的).Are all the faces of beautiful Korean girls not real? Find out for yourself when you next visit South Korea.
( )1.What does the Korea Wave refer to? It refers to (指)____.
A. Korean TV dramas B. Korean culture C. Korean language D. Korean actors
( )2.When did the Korean Wave start? It started with ____.
A. the Korean pop songs B. Taekwondo
C. the TV series “Winter Sonata” D. the Korean food
( )3.Who is the famous actor in Korean dramas?
A. Bae Yong Jun B. Baby Vox C. S. E. S D. Finkle
( )4. Korean stars often change their looks by ____.
A. singing pop songs B. acting in TV dramas
C. trying different food D. having plastic surgery
( )5. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Winter Sonata tells a very famous love story.
B. Young people like Korean pop stars’ clothes and hairstyles.
C. Chinese girls also want to try plastic surgery.
D. Korean pop stars think plastic surgery is shameful.
答案:B C A D D
;