英语图文阅读训练题
大学英语六级模拟试题:阅读训练
The History of Chinese Americans
Chinese have been in the United States for almost two hundred years. In fact. the Chinese had business relations with Hawaii prior to relations with the mainland when Hawaii was not yet part of the United States. But United States investments controlled the capital of Hawaii at that time. In 1788,a ship sailed from Guangzhou to Hawaii. Most of the crewmen were Chinese. They were considered the pioneers of Hawaii. The Immigration Commission reported that the first Chinese arrived in the United States in 1820. eight in 1830 and seven hundred and eighty in 1850. The Chinese population graally increased and reached 64,199 in 1870.
For many years it was common in the United States to associate Chinese Americans with restaurants and laundries. People did not realize that the Chinese had been driven into these occupations by the prejudice and discrimination that faced them in this country.
The First Chinese to reach the mainland United States came ring the California Gold Rush of 1849. Like most of the other people there, they had come to search for gold. In that largely unoccupied land,the men staked a claim for themselves by placing markers in the ground. However. either because the Chinese were so different from the others or because they worked so patiently that they sometimes succeeded in turning a seemingly worthless mining claim into a profitable one, they became che scapegoats of their envious competitors. They were harassed in many ways. Often they were prevented from working their claims; some localities even passed regulations forbidding them to own claims. The Chinese therefore started to seek out other ways of earning a living. Some of them began to do che laundry for the white miners; others set up small restaurants. (There were almost no women in California in those days,and the Chinese filled a real need by doing this“woman's work”.) Some went to work as farmhands or as fishermen.
In the early 1860's many more Chincse arrived in California.This time the men were imported as work crews to construct the first transcontinental railroad.They were sorely needed because the work was so strenuous and dangerous, and it was carried on in such a remote part of the country that the railroad company could not find other laborers for the job. As in the case of their predecessors,these Chinese were almost all males; and like them, too, they encountered a great deal of prejudice. The hostility grew especially strong afrer the railroad project was complete, and the imported laborers returned to California-thousands of them, all out of work. Because there were so many more of them this time,these Chinese drew even more attention than the earlier group did. They were so very different in every respect: in their physical appearance, including a long“pigtail”at the back of their otherwise shaved heads; in the strange, non-Western clothes they wore; in their speech (few had learned English since they planned to go back to China); and in their religion. They were contemptuously called “heathen Chinese” because there were many sacred images in their houses of worship.
When times were hard. they were blamed for working for lower wages and taking jobs away from white men. who were in many cases recent immigrants themselves. Anti-Chinese riots broke out in several cities. culminating in arson and bloodshed. Chinese were barred from using the courts and also from becoming American citizens. Californians began to demand that no more Chinese be permitted to enter their state. Finally. in 1882. they persuaded Congress to pass the Chinese Exclusion Act, which stopped the immigration of Chinese laborers. Many Chinese rerurned to their homeland, and their numbers declined sharply in the early part of this century. However. ring the World War II,when China was an ally of the United States. the Exclusion laws were ended; a small number of Chinese were allowed to immigrate each year, and Chinese could become American citizens. In 1965, in a general revision of our immigration laws,may more Chinese were permitted to settle here,as discrimination against Asian immigration was abolished.
From the start,the Chinese had lived apart in their own separate neighborhoods, which came to be known as “Chinatowns”. In each of them the residents organized an unofficial government to make rules for the community and to settle disputes. Unable to find jobs on the outside, many went into business for themselves-primarily to serve their own neighborhood. As for laundries and restaurants. some of them soon spread to other parts of the city,since such services continued to be in demand among non-Chinese, too. To this day. certain Chinatowns. especially those of San Francisco and New York. are busy. thriving communities, which have become great attractions for tourists and for those who enjoy Chinese food.
Most of today's Chincse Americans are the descendants of some of the early miners and railroad workers. Those immigrants had come from the vicinity of Canton in Southeast China. where they had been unecated farm laborers.The same kind of young men,from the same area and from similar humble origins,migrated to Hawaii in those days. There they fared far better, mainly because they did not encounter hostility. Some married native Hawaiians, and other brought their wives and children over. They were not restricted to Chinatown and many of them soon became successful merchants and active participants in general community affairs.
Chinese Americans retain many aspects of their ancient culture. even after having lived here for several generations. For Example, their family ties continue to be remarkably scrong (encompassing grandparents. uncles, aunts, cousins. and others). Members of the family lend each other moral support and also practical help when necessary. From a very young age children are imbued with the old values and attitudes. including respect for their elders and a feeling of responsibility to the family. This helps co explain why there is so little juvenile delinquency (少年犯罪 ) among them.
The high regard for ecation which is deeply imbedded in Chinese culture.and the willingness to work very hard to gain advancement, are other noteworthy characteristics of theirs. This explains why so many descendants of unecated laborers have succeeded in becoming doctors. lawyers, and other professionals.(Many of the most outstanding Chinese American scholars,scientists, and artists are more recent arrivals, who come from China's former upper class and who represent its high cultural traditions.)
Chinese Americans make up only a tiny fraction of our population; there are fewer than half a miilion, living chiefly in California. New York. and Hawaii. As American attitudes toward minorities and toward ethnic differences have changed in recent years, the long-reviled Chinese have gained wide acceptance. Today, they are generally admired for their many remarkable characteristics, and are often held up as an example worth following. And their numerous contributions to their adopted land are much appreciated.
【大学英语六级试题】
1.Most Chinese Americans worked in restaurants and laundries because of______________.
A)the skills they acquired at the motherland
B)local people's discrimination against them
C)their high employment rates
D)their comparatively high pay
2. During the California Gold Rush.restaurant and laundry were regarded as________________.
A)unprofitable work B)comfortable work
C)woman's work D)Chinese work
3. In the early l860's, more Chinese were shipped to California to work as________________.
A)gold miners B)railroad builders C)steelworkers D)farmhands
4.Few Chinese learned English at that time because_________________.
A)they seldom used Engiish in Chinatown
B)they were too old to learn a new tongue
C)they couldn't find good English teachers
D)they wouldn't stay in America for long
5.The Chinese Exclusion Act came to an end_________________.
A)by the California governor then B)after a massive bloodshed
C)ring WWII D)in 1965
6.One of the Chinatowns as a busy and thriving community now is located in________________.
A)Florida B)Hawaii C)New Jersey D)New York
7. Chinese immigrants to Hawaii found that they________________.
A)were treated without discrimination
B)were provided with fewer job choices
C)couldn't travel to mainland America
D)could only live or work in Chinatown
8.The old values and attitudes imparted into the young Chinese Americans effectively help prevent_______________.
9.China's high cultural traditions are represented by the Chinese American_____________.
10.The contributions made by Chinese to America had gained much_____________.
更多关于大学英语六级考试的备考技巧,备考干货,新闻资讯等内容,小编会持续更新。
② 小学英语阅读题及翻译(8)
"Oh, I made a mistake," said the man. "He is blind in the left eye." “哦,我记错了,”这个人说,“是左眼瞎了。” Washington then took his hand from the left eye of the horse. 华盛顿拿开放在马左眼上的手。
It was not blind in the left eye, either. 左眼也没有瞎。 "
I made another mistake," said the neighbour. “我又犯了一个错误,”这个邻居说。
"Yes," said the policeman, " and you know the horse is not yours. “是的,”警察说,“你知道马不是你的。”
You must give it back to Washington." 你必须把它还给华盛顿。”
99.Asking the Way 问路
Mike is traveling around the country in his car. 迈克开车在环游城市。
One evening he is driving along a road and looking for a small hotel. 一天晚上,他沿着一条路开了很久,找一家小旅馆。
Then he sees an old man at the side of the road. 然后他看见一个老人在路的一边。
He stops his car and says to the old man, " I want to go to the Sun Hotel. 他停下车对这个老人说,“我想去太阳旅馆。 Do you know it?" 你知道在哪里吗?”
"Yes, " the old man says." “是的,”这个老人说。
"I'll show you the way." He gets into Mike's car, and they drive off. “我会给你指路。”他进了迈克的车子,他们上路了。
They drive for about twelve miles. 他们开了大约12公里。
When they come to a small house, the old man says, " Stop here." 当他们来到一家小旅馆时,这个老人说,“停在这里。”
Mike stops and looks at the house. 迈克停下车看着这间屋子。
"But this isn't a hotel," he says to the old man. “但这不是旅馆,”他对老人说。
No, " the old man answers. "This is my house. “不是,”老人说,“这是我的家。”
And now I'll show you the way to the Sun Hotel. 现在我给你指到太阳旅馆的路。
Turn around and go back nine miles. Then you'll see the hotel on the left." 掉头回走9公里,你就会在左边看见太阳旅馆。”
100.The North Wind and the Sun 北风和太阳
The north wind and the sun are good friends. 北风和太阳是好朋友。
But one day they quarrel about something. 但一天,他们为了什么事吵起来了。
"I am stronger than you, " the cold north wind says. “我比你强壮,”寒冷的北风说。
"Indeed you are not. I'm stronger than you," answers the soft, warm sun. “你当然不是。我比你强壮,”温柔、暖和的太阳说。
Just then they see a man walking along the road. 就在这时,他们看见了一个人在路上走。
" I can get that man's hat off his head, " the wind says. “我能让那个人脱下帽子,”北风说。
"I can get that man's hat off his head, too," answers the sun. “我也能让那个人摘下帽子。”太阳说。
" Then let's see who can get the man's hat off his head," says the wind. “那么我们就来看看谁能摘下那个人头上的帽子吧,”北风说。
"The one who can do that first is stronger." “谁先做到了谁就更强壮。”
"OK! You try it first," says the soft, warm sun. “好的!你先试,”温柔、暖和的太阳说。
"All right!" So the north wind begins to blow. “好的!”因此北风开始刮。
But the harder the wind blows, the tighter the man holds his hat and coat. 但风刮的越大,这个人把帽子和衣服裹的越紧。
The wind can't make him take them off. 风不能让他脱下它们。
"It is my turn now," the sun says. So the sun comes out and shines down warmly upon the man. “现在轮到我了,”太阳说。因此太阳出来,暖和的阳光洒向这个人。
The man feels hot. He takes off his hat firs, and then even his coat. 这个人感到热了。他首先摘掉了帽子,然后甚至脱掉了外套。
"That's enough! You are stronger than I," the wind says. “够了!你比我强壮。”北风说。
小学英语阅读技巧
一、精心渗透略读法fskimming)
略读又称跳读,是一种专门的非常实用的快速阅读技能。所谓略读,是指以尽可能快的速度阅读,这就要求读者有选择地进行阅读,可跳过某些细节,以抓住文章的大概,从而加快阅读速度。
在小学阶段我们不能一开始就要求学生自己独立阅读故事或短文,因为小学生还没有具备阅读技巧和能力。一旦遇到生词学生就会觉得阅读困难、学习枯燥无味,从而产生厌学情绪。因此,在开始阅读训练时,我只要求学生出声把他们能认读的读出来。当你遇到不认识的单词和不理解的句子时,请学生把它跳过去,只要求读懂大意。例如,在教学阅读补充材料Big cat 一课时,由于四年级的小学生刚刚接触短文阅读,根据学生的情况,短文中描述狮子生活习性的简短的三句话,出现的生词比较多,可是在学生读完后,学生仅凭他们认识的关键词~ther lionsleep~another lion catch 通过略读的方法学生捕捉到信息,这些信息与他们日常生活知识产生了紧密地联系,所以学生理解说:“我知道了狮子爸爸睡觉,狮子妈妈出去捕食物。”理解得多好,再读短文的过程中,学生的知识得到了运用,从而使学生感受到了阅读短文带来了学以致用的乐趣。课后我给每小组发了一篇有关动物话题的小短文,让他们尝试运用略读法阅读。下节课把每组阅读后了解到的内容讲给大家听。
二、恰当运用寻读法(scanning)
寻读又称查读,同略读一样也是一种快速阅读技巧。与略读不同的是,它带有明确的目的性,有针对地寻找问题的答案,比如从资料中迅速查找某一项具体事实或某一特定信息,如人物、事件、时间、地点、数字等。寻读既有速度,又准确。在寻读时阅读者可以把整段整段的文字直接映人大脑,不必字字句句过目,眼光要自上而下、一目十行地寻找与问题内容相关的词句,一旦发现有关的内容,就稍做停留,将它记住或摘下,无关的内容则很快掠过。运用这种方法,阅读者就能在最短的时间内掠过尽可能多的阅读内容,找到所需要的信息,当回答有关who, when,where等文章细节问题的时候,用此方法一般都可很快找到答案,可以说“一查即得”。对于小学生来说他们会对这样的阅读感兴趣。
寻读法也是阅读教学中常用的技巧之一。根据这种方法的特点,我们可以为学生在阅读短文时设计出多种多样训练形式,如是非判断题;结合内容把图和文字搭配起来的训练;把握信息填写图表等阅读活动。为了完成任务,学生饶有兴致地读了起来。借此时机教师就可以鼓励学生运用寻读法快速阅读短文或故事。
三、阅读策略还包括养成整体阅读的习惯,用英语思维、猜测词义、预测、分析、判断、推理、归纳和总结等
阅读策略在我们小学英语教学阶段,教师有必要对学生进行英语阅读策略的指导。教师可以根据学生的年龄特点,通过练习培养学生的阅读策略,并逐步使学生有目地选择和运用阅读策略。教学永远是一门遗憾的艺术,小学生的英语阅读能力的培养和提高不是一蹴而就的。需要教师和学生共同努力才能逐步实现阅读教学的目标。在这一过程中,只要我们能根据小学生的年龄特点和学习英语的规律,灵活地运用各种阅读教学的策略和技巧,做到激发学生参与阅读的兴趣,做到注重课内的学习与课外的阅读相结合,学生就会扩大知识面和提高阅读速度,就会摒弃逐词、逐句的阅读习惯,小学英语的阅读教学才能真正得到大幅度的提高。
以下几条建议可以帮助你推论:
1.结合作者的思想、观点及其创作目的、创作背景进行推论。
2.寻找作者直接陈述的诸多事件之间的联系。
3.仔细体会一些重要词的含蓄意义及其感情色彩。比如politician和statesman的意思都是“政客家”,但前者有贬义的色彩,即“政客”,后者则没有。
4.从作者的语气、语调、措辞等文体特征,读出作者的“言外之意”。
5.得出推论后,尽量从上下文中寻找证据。
6.充分利用自己各方面的知识,把文章中所述的事件和自己的阅历或熟悉的事情联系起来思考。
例题 Sun: Hello, I’m the sun. I’m strong. I give light to the earth. I’m No.1.
Moon: Hello, I’m the moon. At night Give light to the earth. I’m stronger. I’m No.1
Sun: Your light is from me, isn’t it?
Cloud: Don’t quarrel. When I am over the earth, you can’t give light to the earth. So everyone has his strong point. We are one family.
Sun Moon: Yes, you’re right. We are one family. We should help each other and take care of each other.
根据短文内容判断正(T)误(F)
( )1. The sun gives light to the earth at night.
( )2.The moon gives light to the earth at night.
( )3. The sun’s light is not from the earth.
( )4. When the cloud is over the earth, the sun can give light to the earth, too.
( )5. They should help each other.
评析:第1题根据SUN所陈述的内容可以得出结论,此题目是错误的.即使不从文章中找,根据常识我们都知道太阳总是在白天出现,它只能在白天给我们带来光芒.第2题月亮在晚上带给我们光亮,这个题目是正确的,根据MOON所述的内容。第3题太阳的光芒不是从地球上获得的. The sun gives light to the earth.第4题根据CLOUD 陈述内容判断此题目为错误的,第5题根据最后三人得出的结论,此题目是正确的.答案: F T T F T.
③ 高中英语阅读强化训练
英语阅读试题一直以来是我们能否考好英语科目的关键,因此考生加强阅读理解的训练十分重要。下面我为大家带来,供同学们阅读训练。
原文:
Man is a land animal, but he is also closely tied to the sea. Throughout history the sea hasserved the needs of man. The sea has provided man with food and a convenient ***便利的*** wayto travel to many parts of the world. Today, nearly two—thirds of the world's population livewithin 80 kilometers of the sea coast.
In the modern technological world, the sea offers many resources to help mankind survive***=continue to live***. Resources on land are beginning to be used up. The sea, however, still canbe hoped to supply many of man's needs.
The list of riches of the sea yet to be developed by man's technology is impressive. Oil and gasexplorations ***探险*** have been carried out for nearly 30 years. Valuable amounts of mineralsexist on the ocean floor ready to be mined ***开采***.
Fish farming promises to be a good way to proce large quantities of food. The culture of fishand shellfish ***贝类动物*** is an ancient skill practised in the past mainly by Oriental people.
Besides oil and gas, the sea may offer new sources of energy. Experts believe that the warmtemperature of the ocean can be used in a way similar to the steam in a steamship. Oceancurrents ***水流*** and waves offer possible use as a source of energy.
Technology is enabling man to explore ***勘探*** ever more deeply under the sea. Thedevelopment of strong, new materials has made this possible.
The technology to harvest the sea continues to improve. Experts believe that by the year 2000the problems that prevent us from exploiting fully the food, minerals, and energy sources ofthe sea will be largely solved.
:
1. What is the beat title for the passage?
A. Needs of Man.
B. Sea Harvest and Food
C. Sea and Sources of Energy
D. Sea Exploring Technology.
2. It can be inferred from the passage that ______.
A. man hasn't pletely made use of the riches of the sea
B. technology for exploring the sea has been solved
C. harvesting rice in the sea will be made possible
D. in the near future man can live on the ocean floor
3. Why does the author mention a steamship in paragraph 5?
A. To illustrate that man can make use of sources of energy from the sea.
B. To show that a steamship is better than other kinds of ships.
C. To argue that man should use steamships.
D. To indicate that it is warmer in the ocean than on land.
4. According to the author, technology is important because ______.
A. resources on land are running short in ten years
B. man can use it to explore the deeper sea
C. it is a lot of fun diving into the sea
D. ancient people used it to explore the sea
5. According to the author, when will the problems to explore the deeper sea largelybe solved?
A. In the next generation.
B. At the end of the 20th century.
C. In the near future.
D. By the middle of the 21st century.
答案:
【小题1】D
【小题2】A
【小题3】A
【小题4】B
【小题5】D
④ 英语阅读题(一图题目两图问题
1-5
C (青岛在山东省)
B (Mike 与爸爸一起在宾馆看电视,妈妈选择去购物)
B (18-20号)
B(最后一节提到)
第五题缺两个选项,AB都不选 A他们在沙滩待了两个小时左右,不是一个小时,BMike第一天和孩子们在水里玩了。
⑤ 2019年6月大学英语四级阅读理解训练三篇
2019年6月大学英语四级阅配歼读理解培猛冲训练:梦
Of all the components of a good night's sleep, dreams seem to be least within our control. In dreams, a window opens into a world where logic is suspended and dead people speak. A century ago, Freud formulated his revolutionary theory that dreams were the disguised shadows of our unconscious desires and fears; by thelate 1970s, neurologists had switched to thinking of them as just "mental noise"-the random byprocts of the neural repair work that goes on ring sleep. Now researchers suspect that dreams are part of the mind's emotional thermostat, regulating moods while the brain is "off line." And one leading authority says that these intensely powerful mental events can be not only harnessed but actually brought under conscious control, to help us sleep and feel better. "It's your dream," says Rosalind Cartwright, chair of psychologyat Chicago's Medical Center, "if you don't like it, change it."
he link between dreams and emotions shows up among the patients in Cartwright's clinic. Most people seem to have more bad dreams early in the night, progressing toward happier ones before awakening, suggesting that they are working through negative feelings generated ring the day. Because our conscious mind is occupied with daily life we don't always think about the emotional significance of the day's events-until, it appears, we begin to dream.
知脊And this process need not be left to the unconscious. Cartwright believes one can exercise conscious control over recurring bad dreams. As soon as you awaken, identify what is upsetting about the dream. Visualizehow you would like it to end instead; the next time it occurs, try to wake up just enough to control its course. With much practice people can learn to, literally, do it in their sleep.
At the end of the day, there's probably little reason to pay attention to our dreams at all unless they keep us from sleeping or "we wake up in panic," Cartwright says. Terrorism, economic uncertainties and general feelings of insecurity have increased people's anxiety. Those suffering from persistent nightmares should seek help from a therapist. For the rest of us, the brain has its ways of working through bad feelings.Sleep-or rather dream-on it and you'll feel better in the morning.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1.By saying that “dreams are part of the mind's emotional thermostat," (Lines 4-5, Para. 1) the researchers mean that _______.
A.we can think logically in the dreams too
B.dreams can be brought under conscious control
C.dreams represent our unconscious desires and fears
D.dreams can help us keep our mood comparatively stable
2.What did Cartwright find in her clinic?
A.Most bad dreams were followed by happier ones.
B.Divorced couples usually have more bad dreams.
C.One’s dreaming process is related to his emotion.
D.People having negative feelings dream more often.
3.Cartwright believed with much practice,we can learn to _____.
A.control what dreams to dream
B.sleep well without any dreams
C.wake up in time to stop the bad dreams
D.identify what is upsetting about the dreams
4.The author points out that a person who has constant bad dreams should ______
A.learn to control his dreams
B.consult a doctor
C.sleep and dream on it
D.get rid of anxiety first
5.The author most probably thinks that controlling dreams is ______.
A.a good practice
B.a new discovery
C.helpful for everyone
D.not essential for everyone
参考答案及解析
1.[D] 词义理解题。在第1段第4句中,逗号后面的regulating moods是对emotional thermostat的功能进行解释说明,因此可以推断出选项D正确。
2.[C] 事实细节题。最具干扰的是选项A,因为其陈述与第2段第2句的陈述有点相似,但是,此长句说的是大多数人上半夜做噩梦,之后都会做好梦,而不是像选项A中所说大多数噩梦之后是好梦。而且,根据本段第1 句,很明显,选项C是这一句的近义替换。
3 [C] 推理判断题。本题考査对代词的理解。在第3段的最后一句中,代词it应指上文说到的控制噩梦,及时醒来等做法,因此只有选项C涉及了其中一个做法。选项A太泛了,选项B和D在文中并无提及。
4.[B] 事实细节题。本题考查根据构词法猜测词义的能力。解题关键是推断最后一段第3句中therapist的意义,在考纲词汇表中,therapy是“治疗”的意思,因此,therapist应该是专门负责某种治疗的医生,由此可见,选项B是对原文seek help from a therapist的近义替换。
5.[D] 观点态度题。根据最后一句可以推断作者认为如无必要,梦还是不要控制的好。做梦会让你早上感觉舒服一些,因此本题应选D。
2019年6月大学英语四级阅读理解训练:机器人跳舞
The dancers stand motionless at their position and the room grows silent. But as the music starts, they began to move, bending, turning and waving their fans gracefully as they perform. a traditional Japanese dance. Yoshihiro Kuroki watches in silence, occasionally making notes. But as the dance ends, he beams with happiness. The performance has been flawless.
There have been many performances of traditional Japanese dances over the centuries, but this one is unique,because it is performed not by human dancers but by robots. And the performance takes place not in a dance studio but in a laboratory of Sony Corp.'s Entertainment Robot Co. in Shinagawa, Japan, where Kuroki isgeneral manager. He is the mastermind behind a series of even more capable humanoid entertainment robots,starting with the Sony Dream Robot, or SDR, in 1997, up to the current QRIO in 2003.
These delightful machines are only 58 cm tall, about the size of a newborn infant, weigh about 7 kg, and move with 38 degrees of freedom, each with its own servomotor(辅助马达).
QRIO's predecessor, the SDR4X, announced in 2002, can walk, dance, sing, speak, recognize faces, and understand continuous speech. Each robot has two charge-coupled-device cameras to detect color and position andcan locate a colored ball, move toward it, and kick it into a goal. It also has contact sensors in severaljoints to avoid pinching real human fingers. Seeing the robot perform, it is difficult to remember that there is no sentience(知觉)behind those glass eyes.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1.Which of the following is the most suitable title of this passage?
A.New Entertainment Robots Proced in Japan.
B.QRIO the Robot Dancers.
C.Robots Man's Best Friend.
D.An Extraordinary Performance in Sony's Lab.
2.Yoshihiro Kuroki ______.
A.is excited when the robots are performing a traditional Japanese dance
B.keeps silent because he is a little unsatisfied with the new proct
C.witnesses the creation of a series of entertainment robots
D.is an executive manager of Sony Corp.
3.Which aspect of the robots is NOT mentioned in the passage?
A.The vividness of their motion.
B.Their pleasant appearance.
C.Their smart designing principles.
D.Their communicative ability.
4.The Sony Dream Robot was___
A.the first human-like entertainment robot developed by the Sony Corp
B.as capable as the QRIO of speaking,dancing,singing and walking
C.largest among all the entertainment robot developed by the Sony Corp
D.the first entertainment robot sold at the market by the Sony Corp
5.The robot can locate colored balls by mens of ____
A.a charge-coupled device
B.two cameras
C.two contacts sensors
D.a digital detector
参考答案及解析
1.[A] 主旨大意题。标题需要既全面又突出地概括文章的主题。本文先是描述“舞蹈演员”,然后揭晓这是些“机器人”(第2段第1句),接着对Sony公司的一些机器人产品进行详细介绍。选项A比较全面地概括了文章内容。选项B、D只是涉及细节,不能全面地概括本文的内容。而C又过于笼统,不具有针对性。
2.[C] 事实细节题。选项C符合第2段最后一句“He is the mastermind behind a series of... robots...”。仔细阅读有关的细节信息会发现,第1段第3句可帮助否定选项A。第1段最后两句可帮助否定选项B。另外,根据第2段倒数第2句可否定选项D。
3.[D] 事实细节题。全文分四段,分别讨论机器人三方面的特点:第1段和第2段描述机器人舞蹈演员栩栩如生的表演,即选项A;第3段描写它们的外表,即选项B;第4段介绍它们巧妙的设计,即选项C;只有选项D是没有提到的,故为答案。
4.[A] 推理判断题。该句中的分词结构“starting with...”表明the Sony Dream Robot是第一个人形娱乐机器人,因此选项A正确。文章在最后一段的第1句提到两种能说话、跳舞的机器人,但没有提到SDR是否和它们一样,由此可否定选项B。在第3段讨论机器人大小的时候也没有提到SDR体型最大,因此选项C不正确。选项D在文中没有讨论到。
5.[B] 事实细节题。该句中“two…cameras to...”的结构表明这两个摄像头可以用于定位,所以选项B正确。选项A在该句中也有提到,但它只是摄像机的工作机制,而不是用于定位的装置。选项C在下一句提到,但与题干提到的定位功能无关。选项D在文中并未提及。
2019年6月大学英语四级阅读理解训练:决定婴儿性别
Henry III didn't know much about biology. He went through six wives back in the 1500s, looking for one whocould bear him a son. Scientists now know that it's the father's sperm, not the mother's egg, which determines whether a baby is a boy or a girl. And last week researchers at the Genetics and IVF Institute, a private fertility(生育能力)center in Virginia, announced a new technique that will allow parents to choose the sex of their baby-to-be, before it has even been conceived. The scientist used a tiny laser detector to measure the DNA in millions of sperm cells as they pass single file through a narrow tube, like cattle being herded through a corral(牲口栏). In a study published last week, "girl sperm," which has more DNA—the genetic material— in each cell, was collected, while "boy sperm" was discarded. And when purified girl sperm was used to impregnate(使受孕)a group of mothers, 15 of 17 resulting babies turned out to be girls.
The researchers say that "sex selection" can also double a mother's chance of having a son and can be usedto avoid genetic diseases that affect only one gender, such as hemophilia(血友病). But some experts, like New York University fertility specialist Dr. Jamie Grifo, worry that sex selection could lead to a kind ofin uteri(子宫)discrimination, especially in cultures where sons are considered superior to daughters. "It's valuing one gender' over another," Grifo says. "I don't think that's something we should be doing." So far, patients at the institute have been asking for both boys and girls, in order to "balance" their families. And some ethics experts say that's fine, as long as parents are just looking for a little gender variety. "If you have three boys, and you want a girl," says University of Texas reproctive-law professor John Robertson, "that's not gender bias at all."
练习题:
Choose correct answers to the question:
1.The DNA in the sperm cells can be measured ______.
A.in the same way how the cattle are herded
B.when they pass through a tube one behind the other
C.after they pass through a laser tube
D.when they are scanned by a laser detector all at a time
2.The gender of the baby is decided by ______.
A.the father's DNA
B.the mother's DNA
C.the father's sperm
D.the mother's egg
3.According to this passage, the practice of "sex selection" ______.
A.can help to prevent all genetic problems
B.is totally unacceptable to ethics experts
C.was already realized five hundred years ago
D.will benefit families with certain inheritable diseases
4.Girl sperm was preferred to boy sperm in the research most probably because____
A.girl sperm contains more genetic material
B.more mother want to have girl babies
C.girl sperm is healthier and more active
D.girl sperm is more easily purified
5.It can be concluded from the passage that author’s toward”sex selection”is____
A.negative
B.positive
C.neutral
D.favorable
参考答案及解析
1.[B] 推理判断题。解答本题的关键在于推断single file的意思。该句把精子通过试管的情形与牛群被赶入牲口圈的情形作对比,结合single一词本身的意思,可以推断single file是“一个接一个”的意思,只有选项B能表达这个意思,由此也可否定选项D。选项A最具干扰性,原句是把精子通过试管的情形比作牛群被赶人牲口圈的情形,而选项A说的是测定精子内DNA的方法与放牧的方法相同,显然选项A只是引用了原文的某些词语,但表达的意思与原文却截然不同。
2.[C] 事实细节题。第1段第3句which引导的非限制性定语从句修饰的是the father's sperm,而不是插入语the mother’s egg,因此选项C正确。
3.[D] 推理判断题。第2段第1句中的genetic暗示有些疾病是遗传的,即如选项D所述。第2段第1句同时表明选项A的说法是不全面的。选项B与第2段最后两句正好相反。第1段前两句说明选项C是错误的。
4.[A] 事实细节题。第1段倒数第2句中的由which引导的定语从句表明选项A的叙述正确。
5.[C] 观点态度题。文章第2段中作者给出了一些反对者和赞成者的观点,但是没有加以评论,可以看出作者的态度是中立的,故选项C正确。
⑥ 两篇小学四年级英语阅读理解及答案分享
英语阅读理解能够帮助我们训练自己的阅读速度与效率,而且能够让我们深入了解英语表达的作用。今天为大家奉上小学四年级英语阅读理解专项训练题,时间难得,何不深入了解一下让自己的收获更多呢?
小学四年级英语阅读理解专项训练题(一)
Where Do They Sit?他们坐在哪里
Six children go to the cinema to see a new film.The film is about animals.
Their seats numbers are 5A, 5B, 5C, 5D, 5E and 5F. They sit in the same row.Mingming doesn’t sit next to John.He sits next to Sue. Helen sits between Sam and John.Sam sits in 5A.Mary sits on the left of Mingming. Which seats do they sit in?
根据短文为文中的六个小孩找到它们各自的座位
参考答案:
1.B 2.C 3.C 4.C 5.B
小学四年级英语阅读理解专项训练题(二)
How lucky the man is!这个人真幸运
It is in summer. A young man comes to a forest (森林). He’s walking along the edge (边缘) of the forest. On his right is a river. On his left is a forest. Suddenly he sees two green eyes looking at him from the trees. A wolf is getting ready to jump on him.
What does he do? He must jump into the river. In the river there is a crocodile (鳄鱼). Its mouth is very big. The young man closes his eyes. And he hears the wolf jumps, but nothing happens to him. Then he opens his eyes and finds the wolf is now in the mouth of the crocodile.
根据短文内容判断正(T)误(F)
( )1. There is a river on the right of the young man.
( )2. A young woman comes to a forest.
( )3. There is a wolf on the right of the young man.
( )4. The crocodile jumps on the young man .
( )5. The crocodile eats the wolf.
参考答案:
1.T 2.F 3.F 4.F 5.T
⑦ 高考英语阅读理解训练题及答案(2)
30. What is the argument over Uber according to the passage?
A. Whether it guarantees customers' safety.
B. Whether it provides reliable services.
C. Whether it lowers customers' expenses.
D. Whether it can compete with standard taxis.
31. What will be talked about in the following paragraphs?
A. Existing regulations and laws.
B. Necessary improvements of current laws.
C. Further development of Airbnb and Uber.
D. More downsides of Airbnb and Uber.
D
The old shopkeeper led me through to the back of the shop. The room was filled with boxes and sty photographs of people holding packages in their hands.
Mr. Hopkins said, “We have a very wide choice of items for sale. Whenever I serve a new customer, I take their picture.” Mr. Hopkins pointed to an ancient camera on a table.
I began to appreciate the lovely items on sale. I spent a very pleasant hour being shown the commodities in the shop. Finally, I bought an antique jewelry box, a pair of riding boots and a sewing machine.
I was very excited that I had found such a good little shop. “I will tell all my friends about your lovely place,” I told the shopkeeper. ?Please do not do that, sir”, said Mr. Hopkins. “This is a special place for special people. You must keep this shop a secret.” Then he took my photograph, and handed me the picture straight away.
?That was quick!” I exclaimed. In the picture I looked proud and excited holding the presents I had bought there.
On Christmas Day, my friends and relatives were delighted with the presents I had bought for them. For weeks, my brother begged me to take him to the wonderful little shop. I finally agreed .
We walked along Oxford Street, passed the department store and found nothing. In its place was an empty space being used as a car park. I checked the area again. There was the music shop, and there was the department store. In between should have been Hopkins and Son, but it wasn’t there.
Just then an old policeman came . “Are you looking for something, sir?” he asked. “I am looking for a little shop called Hopkins and Son. ”
?Oh yes, there was a shop here once called Hopkins and Son. But it was knocked down over 30 years ago.”
I looked again at the place , and then I reached into my pocket and took out the photograph that Mr. Hopkins had taken of me holding my presents in the little shop.
?How strange” I exclaimed.
32. What did the author think of Hopkins and Son?
A. Big and modern .
B. Old and outdated.
C. Little and sty.
D. Lovely and wonderful.
33. We can infer from Paragraph 4 that Mr. Hopkins ________.
A. was ashamed of his little shop.
B. didn’t like his shop to be advertised.
C. was one of the author’s special friends.
D. handed the author his picture immediately.
34. What does the underlined word揷ommoditiesn” refer to?
A. The goods in the shop
B. the author’s gifts
C. Photographs taken by Mr. Hopkins
D. Packages held by other customers
35. What can we learn about the shop?
A. It was closed by the police.
B. It was well-known in that area.
C. It was knocked down a few weeks ago.
D. It was between a music shop and a department store.
第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白的最佳选项。选项中有两项为多于选项。
Most people believe they don't have much imagination. They are wrong. Everyone
has imagination, 36 Here are three techniques to help you regain your imagination
and creativity from when you were a kid.
Making connections.
This technique involves taking unrelated ideas and trying to find links between
them. First, think about the problem you have to solve or the job you need to do. 37 Think of as many ideas/words associated with candles: light, fire, matches, wax,night, silence, etcas you can and write them down. The next stage is to relate the ideas to the job you have to do.
No limits!
38 You have as much time/space/money, etc. as you want. Think about your goal and the new possibilities. If your goal is to learn to ski, for example, you can now practise skiing every day of your life (because you have the time and the money) . Now adapt this to reality. Maybe you can practise skiing every day in December, or every Monday in January.
39
Look at the situation from a different point of view. Fiction writers often imagine they are the characters in their books. They ask questions: What does this character want? Why can't she get it? What changes must she make to get what she wants? 40 The best fishermen think like fish!
A. Being someone else!
B. Asking questions!
C. Imagine that normal limitations don't exist.
D. Then find an image, word, idea or object, for example, a candle.
E. If your goal involves other people, put yourself in their positions.
F. but most of us, once we become alts, forget how to make use of it.
G. and we are on the way to achieving it whether the way is smooth or tough.
参考答案:
21-23.DAC, 24-27.CAAC, 28-31.CDAB, 32-35.DBAD, 36-40.FDCAE。
⑧ 高中英语阅读理解专题训练
高中英语阅读理解专题训练
(广东专版 每篇5小题)
(第9套)
第一节:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A(words:296&230)
Five years ago, David Smith wore an expensive suit to work every day. “I was a clothes addict(迷),” he jokes. “I used to carry a fresh suit to work with me so I could change if my clothes got wrinkled(皱的).” Today David wears casual clothes — khaki pants and a sports shirt — to the office. He hardly ever wears a necktie. “I’m working harder than ever,” David says, “and I need to feel comfortable.”
More and more companies are allowing their office workers to wear casual clothes to work. In the United States, the changes from formal to casual office wear have been slow. In the early 1990s,many companies allowed their workers to wear casual clothes on Friday(but only on Friday).This became known as “dress-down Friday” or “casual Friday”. “What started out as an extra one-day-a-week benefit for workers has really become an everyday thing,” said business adviser Maisly Jones.?
Why have so many companies started allowing their workers to wear casual clothes? One reason is that it's easier for a company to attract new workers if it has a casual dress code. “A lot of young people don't want to dress up for work,” says the owner of a software company, “so it's hard to hire people if you have a conservative dress code.” Another reason is that people seem happier and more proctive when they are wearing comfortable clothes. In a study made by Levi Strauss and Company, 85 percent of employers said that casual dress has a side effect on work. Supporters of casual office wear also say that a casual dress code helps them save money. “Suits are expensive, if you have to wear one every day,” one person said. “For the same amount of money, you can buy a lot more casual clothes.”
41.David Smith refers to himself as having been “a clothes addict” because ______________.
A. he often wore khaki pants and a sports shirt
B. he couldn't stand a clean appearance
C. he wanted his clothes to look tidy and clean all the time
D. he didn’t want to spend much money on clothes
42. David Smith wears casual clothes now, because ______________.
A. they make him feel at ease when working
B. he cannot afford to buy expensive clothes
C. he looks handsome in casual clothes
D. he no longer works for any company
43. According to this passage, which of the following is FALSE?
A. Many workers don’t like a conservative dress code.
B. Comfortable clothes make workers more proctive.
C. A casual clothes code is welcomed by young workers.
D. All the employers in the U.S. are for casual office wear.
44. According to this passage, which of the following is TRUE?
A. Company workers started to dress down about twenty years ago.
B. Dress-down has become an everyday phenomenon since the early 1990s.
C. “Dress-down Friday” was first given as a favor from employers.
D. Many workers want to wear casual clothes to impress people.
45. In this passage, the following advantages of casual office wear are mentioned EXCEPT ______________.
A. saving worker’s money
B. making workers more attractive
C. improving worker’s feeling
D. making workers happier
【答案与解析】 41—45 CADCB
41.C。推理判断题。它后面一句话就是对该句的解释,所以选C项。
42.A。细节理解题。从文中第一自然段后半部分可找出答案。
43.D。细节理解题。考查对文章信息的综合理解能力。从第四自然段可知D项错误。
44.C。推理判断题。考查对文章信息的综合理解能力。从第三自然段可得出C项的结论。
45.B。主旨大意题。考查对文章信息的综合概括能力。
B(words:379&177)
I found out one time that doing a favor for someone could get you into a lot of trouble. I was in the eighth grade at the time, and we were having a final test. During the test, the girl sitting next to me whispered something, but I didn’t understand. So I leaned over her way and found out that she was trying to ask me if I had an extra pen. She showed me that hers was out of ink and would not write. I happened to have an extra one, so I took it out of my pocket and put it on her desk.
Later, after the test papers had been turned in, the teacher asked me to stay in the room when all the other students were dismissed(解散). As soon as we were alone she began to talk to me about what it meant to grow up; she talked about how important it was to stand on your own two feet and be responsible (负责任) for your own acts. For a long time, she talked about honesty and emphasized(强调) the fact that when people do something dishonest, they are really cheating(欺骗) themselves. She made me promise that I would think seriously(认真地) about all the things she had said, and then she told me I could leave. I walked out of the room wondering why she had chosen to talk to me about all those things.
Later on, I found out that she thought I had cheated on the test. When she saw me lean over to talk to the girl next to me, it looked as if I was ing answers from the girl’s test paper. I tried to explain about the pen, but all she could say was it seemed very very strange to her that I hadn’t talked of anything about the pen the day she talked to me right after the test. Even if I tried to explain that I was just doing the girl a favor by letting her use my pen, I am sure she continued(继续) to believe that I had cheated on the test.
1. The story took place(发生) exactly ____________ .
A. in the teacher’s office B. in an exam room
C. in the school D. in the language lab
2. The girl wanted to borrow a pen, because ____________ .
A. she had not brought a pen with her
B. she had lost her own on her way to school
C. there was something wrong with her own
D. her own had been taken away by someone
3. The teacher saw all this, so she asked the boy ____________ .
A. to go on writing his paper
B. to stop whispering
C. to leave the room immediately
D. to stay behind after the exam
4. The thing(s) emphasized in her talk was(were) ____________ .
A. honesty B. sense of ty C. seriousness D. all of the above
5. The boy knew everything ____________ .
A. the moment he was asked to stay behind
B. when the teacher started talking about honesty
C. only some time later
D. when he was walking out of the room
【答案及解析】
1. B。细节理解题。 故事发生在考试进行期间,故选B。
2.C。推理判断题。由“She showed me that hers was out of ink and would not write.”可知她的笔坏了。
3.D。细节理解题。 由“Later, after the test papers had been turned in, the teacher asked me to stay in the room…”可知考完试后,老师让他留下(stay behind)。
4.A 。细节理解题。由“. For a long time, she talked about honesty and emphasized(强调)…”可知老师反复强调的'就是cheat的反面诚实(honesty)。
5.C。推理判断题。由最一段“Later on…”可知 。
C(words:265&286)
People in the United States honor their parents with two special days: Mother’s Day, on the second Sunday in May, and Father’s Day, on the third Sunday in June.
Mother’s Day was proclaimed a day for national observance by President Woodrow Wilson in 1915. Ann Jarvis from Grafton, West Virginia, had started the idea to have a day to honor mothers. She was the one who chose the second Sunday in May and also began the custom of wearing a carnation.
In 1909, Mrs. Dodd from Spokane, Washington, thought of the idea of a day to honor fathers. She wanted to honor her own father, William Smart. After her mother died, he had the responsibility of raising a family of five sons and a daughter. In 1910, the first Father’s Day was observed in Spokane. Senator Margaret Chase Smith helped to established Father’s Day as a national commemorative day, in 1972.
These days are set aside to show love and respect for parents. They raise their children and ecate them to be responsible citizens. They give love and care.
These two special days are celebrated in many different ways. On Mother’s Day people wear carnations. A red one symbolizes a living mother. A white one shows that the mother is dead.Many people attend religious services to honor parents. It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery. On these days families get together at home, as well as in restaurants. They often have outdoor barbecues for Father’s Day. These are days of fun and good feelings and memories.
51.According to the passage, which of the following about the second Sunday in May is not true ?
A.It is a day to show love to mothers
B.It is a day to wear carnations
C.It is a day for people to visit the cemetery
D.It is a day for many people to attend religious services
52.Choose the right time order of the following events.
a. The first Father’s Day was observed
b. Mother’s Day was proclaimed a day for national observance
c. Father’s Day became a day for national observance.
d. The idea of honoring fathers was bought up
A.a b c d B.d a b c C.b a c d D.d a c b
53.Who plays the most important role in Father’s Day becoming a national commemorative day?
A.Mrs. Do B.Margaret Chase Smith
C.Ann Jarvis D.Woodrow Wilson
54.From the passage, we know in the U.S ________________.
A.one should wear a red carnation if one’s mother pass away
B.on Mother’s Day, families often go out to have barbecues
C.on Father’s Day, people often stay at home to celebrate the special day.
D.The purpose to have these two special days is to show love to parents
55.The author’s purpose of writing this passage is to __________
A.call on people to love and respect their parents.
B.introce Mother’s Day and Father’s Day.
C.tell the difference between Mother’s Day and Father’s Day
D.show how important fathers and mothers are
【答案与解析】 51~55 CBBDB
这篇文章介绍母亲节和父亲节。美国人民以两个特殊的日子向父母表示敬意,这便是每年五月第二个星期日的母亲节和六月第三个星期日父亲节。
51.C。细节理解题。解析:这个选项的说法不够准确。
五月的第二个周日是母亲节,在这一天有些父母逝世的人会去墓地看父母。
52.B。推理判断题。解析:根据第二自然段及第三自然段关于母亲节及父亲节形 成的先后关系来判断。
53.B。推理判断题。 解析:从第三自然段最后一句话Senator Margaret Chase Smith
helped to established Father’s Day as a national commemorative day, in 1972. 看出:是参议员史
密斯于1972年帮助把父亲节推广为全国性节日的。
54.D。推理判断题。解析:第一自然段就提到People in the United States honor their
parents with two special days: Mother’s Day’s, on the second Sunday in May, and Father’s Day,
on the third Sunday in June.表明美国人民以两个特殊的日子向父母表示敬意,这便是每年五月
第二个星期日的母亲节和六月第三个星期日父亲节。
55.B。主旨大意题。解析:写这篇文章的目的是介绍母亲节和父亲节。
⑨ 每日英语阅读理解
每日一篇英语阅读理解
提高英语阅读理解能力需要经过长期的训练,下面我给大家准备了每日一篇的阅读理解题,来阅读练习一下吧!
>>>>>>阅读练习<<<<<<
Is language, like food, a basic human need without which a child at a critical period of life can be starved and damaged? Judging from the drastic experiment of Frederick II in the thirteenth century, it may be. Hoping to discover what language a child would speak if he heard no mother tongue, he told the nurses to keep silent.
All the infants died before the first year. But clearly there was more than lack of language here. What was missing was good mothering. Without good mothering, in the first year of life especially, the capacity to survive is seriously affected.
Today no such severe lack exists as that ordered by Frederick. Nevertheless, some children are still backward in speaking. Most often the reason for this is that the mother is insensitive to the signals of the infant, whose brain is programmed to learn language rapidly. If these sensitive periods are neglected, the ideal time for acquiring skills passes and they might never be learned so easily again. A bird learns to sing and to fly rapidly at the right time, but the process is slow and hard once the critical stage has passed.
Experts suggest that speech stages are reached in a fixed sequence and at a constant age, but there are cases where speech has started late in a child who eventually turns out to be of high IQ. At twelve weeks a baby smiles and makes vowel-like sounds; at twelve months he can speak simple words and understand simple commands; at eighteen months he has a vocabulary of three to fifty words. At three he knows about 1,000 words which he can put into sentences, and at four his language differs from that of his parents in style rather than grammar.
Recent evidence suggests that an infant is born with the capacity to speak. What is special about man’s brain, compared with that of the monkey, is the complex system which enables a child to connect the sight and feel of, say, a toy-bear with the sound pattern “toy-bear.” And even more incredible is the young brain’s ability to pick out an order in language from the mixture of sound around him, to analyze, to combine and recombine the parts of a language in new ways.
But speech has to be inced, and this depends on interaction between the mother and the child, where the mother recognizes the signals in the child’s babbling (咿呀学语), grasping and smiling, and responds to them. Insensitivity of the mother to these signals lls the interaction because the child gets discouraged and sends out only the obvious signals. Sensitivity to the child’s non-verbal signals is essential to the growth and development of language.
>>>>>>习题<<<<<<
1. The purpose of Frederick II’s experiment was ________.
[A] to prove that children are born with the ability to speak
[B] to discover what language a child would speak without hearing any human speech
[C] to find out what role careful nursing would play in teaching a child to speak
[D] to prove that a child could be damaged without learning a language
2. The reason some children are backward in speaking is most probably that ________.
[A] they are incapable of learning language rapidly
[B] they are exposed to too much language at once
[C] their mothers respond inadequately to their attempts to speak
[D] their mothers are not intelligent enough to help them
3. What is exceptionally remarkable about a child is that ________.
[A] he is born with the capacity to speak
[B] he has a brain more complex than an animal’s
[C] he can proce his own sentences
[D] he owes his speech ability to good nursing
4. Which of the following can NOT be inferred from the passage?
[A] The faculty of speech is inborn in man.
[B] Encouragement is anything but essential to a child in language learning.
[C] The child’s brain is highly selective.
[D] Most children learn their language in definite stages.
5. If a child starts to speak later than others, he will ________.
[A] have a high IQ
[B] be less intelligent
[C] be insensitive to verbal signals
[D] not necessarily be backward
>>>>>>全文翻译<<<<<<
语言是否如同食物这种人们的基本需求一样,没有了它,在关键期的儿童会饿死和受到损害?从十三世纪弗雷德里克一世的极端实验来看,语言可能会是这样。弗雷德里克一世期望发现如果没有母语,儿童将说什么语言,他叫护士保持沉默。
所有的婴儿在第一年就夭折了。但是,显然这不仅仅是缺少语言的问题。真正缺乏的是良好的哺育。没有良好的哺育,尤其是在生命的第一年,人的生存能力会受到严重的影响。
当今不会再存在如同弗雷德里克那样欠缺的安排了。然而,一些儿童仍然在说话方面滞后。通常是母亲对婴儿发出的信号不敏感,而婴儿的大脑已经对快速学习语言做好了安排。如果这些敏感的阶段被忽略的'话,那么学习技能的最佳时间将被错过,同时人可能再也不会那么容易地学习这些技能了。小鸟在合适的时候能够很快地学会唱歌和飞翔,但一旦关键期错过了,那么学起来就会既慢又难。
专家指出人按照固定的顺序并在一定的年龄进入说话阶段,但也有开始说话晚,最后成为高智商者的例子。十二周的时候,婴儿会笑并且发出类似元音的声音;在十二个月的时候,他会说简单的单词并且听懂简单的指令;在十八个月的时候他有三到五十个词汇量。在三岁的时候,他知道大约一千个能够用来造句的单词,到了四岁的时候,他的语言在风格而不是语法方面与他父母的语言迥异。
最近的研究结果表明,婴儿生来就有说话的能力。与猴子大脑相比,婴儿大脑之所以特殊在于其复杂的系统能使儿童把对玩具熊这样具体事物的视觉及感觉与“玩具熊”这个词语的声音模式连接起来。更让人难以置信的是这个小脑袋从周围混杂的声音里挑选出语言的顺序,对其对进行分析,再以新的方式对语言的各部分进行组合、再组合的能力。
但是说话需要引导,这依赖于儿童与母亲的交流,在此过程中,母亲识别儿童咿呀学语,抓东西和微笑等的信号并对这些信号做出反应。母亲对这些信号的不敏感性会削弱交流,因为儿童受挫,同时他们仅仅会发出明显的信号。对儿童非语言信号的敏感对语言的产生和发展是必要的。
>>>>>>重点句<<<<<<
But clearly there was more than lack of language here.
该句语法:
“more than”可翻译为“多于……”,所以汉语一般翻译成为“不仅”。所以该句中是“不仅仅缺乏……”的含义。
>>>>>>习题答案<<<<<<
1.The purpose of FrederickⅠ’s experiment was__
1.Frederick Ⅰ实验的目的是______。
[A] to prove that children are born with the ability to speak
[A] 证明孩子生来就具有说话的能力
[B] to discover what language a child would speak without hearing any human speech
[B] 发现孩子在没有听见人类语言的情况下会说哪种语言
[C] to find out what role careful nursing would play in teaching a child to speak
[C] 研究细心护理在教孩子说话中起什么作用
[D] to prove that a child could be damaged without learning a language
[D] 证明在没有学习语言的情况下,孩子会受到伤害
2.The reason some children are backward in speaking is most probably that__
2.一些孩子在说话上迟钝的主要原因是____。
[A] they are incapable of learning language rapidly
[A]他们不能迅速学会语言
[B] they are exposed to too much language at once
[B]他们同时置身于太多的语言之中
[C] their mothers respond inadequately to their attempts to speak
[C]母亲对孩子要说话的欲望回应不足
[D] their mothers are not intelligent enough to help them
[D]他们的妈妈智力不够,帮不了他们
3. What is exceptionally remarkable about a child is that
3. 儿童最不可思议的方面是__________。
[A] he is born with the capacity to speak
[A]他生来就具有说话的能力
[B] he has a brain more complex than an animal’s
[B]与动物相比,他的大脑更复杂
[C] he can proce his own sentences
[C]他能创造自己的句子
[D] he owes his speech ability to good nursing
[D]他的说话能力归功于好的照顾
4. Which of the following can NOT be inferred from the passage?
4. 哪个选项不能从短文中推论出来?
[A] The faculty of speech is inborn in man.
[A]人生来具有说话能力
[B] Encouragement is anything but essential to a child in language learning.
[B]鼓励在孩子学语言的过程中根本不起什么作用
[C] The child’ s brain is highly selective.
[C]儿童的大脑具有高度选择性
[D] Most children learn their language in definite stages.
[D]绝大多数孩子在确定的阶段学习语言
5. If a child starts to speak later than others, he will
5.如果一个孩子开始说话比其他孩子晚,他将来会_______。
[A] have a high IQ
[A] 具有高智商
[B] be less intelligent
[B] 智商低
[C] be insensitive to verbal signals
[C] 对语言信号不敏感
[D] not necessarily be backward
[D] 不一定低智商
;