当前位置:首页 » 英语阅读 » 高考英语阅读理解中的科幻篇

高考英语阅读理解中的科幻篇

发布时间: 2023-07-03 06:20:51

㈠ 高考英语科幻小说推荐

同学我通过了上海高级口译,我的经验应该还是有参考价值的。所谓“直面高考的英文科幻小说”是没有这种东西存在的。经典的科幻小说多会提凡尔纳的作品,《海底两万里》《八十天环游地球》等。另外我不是很懂你读的是什么班,一般很少要求看科幻小说的;因为科幻小说专有名词太多,这些单词大都又难记使用频率也低,对高考没什么大用处。而且看英文原版小说对英文综合能力要求很高,像你的水平硬要去看,只会吃力不讨好,进步慢且劳心劳力,高二了也耗不起这个时间。我的建议是:你如果需要增加科技方面的词汇,找这方面的报刊来看,新闻、科普介绍短文都行。还有,我认为最有效的应付高考英文作文的方法是,找一本高考作文范文、模板方面的书(要尽量新一点的和你们现在的题型类似的,不然就白背了)每种文体、每种题材等的范文都下苦功背个一两篇,高考怎么考都不怕。这是我的经验谈,希望能帮上忙。

㈡ 2020年高考英语北京卷 - 阅读理解D

Certain forms of AI are indeed becoming ubiquitous. For example, algorithms carry out huge volumes of trading on our financial markets, self-driving cars are appearing on city streets, and our smartphones are translating from one language into another. These systems are sometimes faster and more perceptive than we humans are. But so far that is only true for the specific tasks for which the systems have been designed. That is something that some AI developers are now eager to change.
某些形式的AI (人工智能)确实正变得无处不在。例如,金融市场上进行大量交易的算法,出现在城市街道上的自动驾驶汽车,智能手机将一种语言翻译成另一种语言。这些系统有时比我们人类更快、更敏锐。但到目前为止,这些只适用于系统所设计的特定任务,一些AI开发者正在期待改变。

Some of today's AI pioneers want to move on from today's world of “weak” or “narrow” AI, to create “strong” or “full” AI, or what is often called artificial general intelligence (A GI). In some respects, today's powerful computing machines already make our brains look weak. A GI could, its advocates say, work for us around the clock, and drawing on all available data, could suggest solutions to many problems. DM, a company focused on the development of A GI, has an ambition to “solve intelligence”. “If we're successful,” their mission statement reads, “we believe this will be one of the most important and widely beneficial scientific advances ever made.”
当代一些AI先驱希望从今天的“弱”或“窄”的AI世界中走出来,创造“强”或“全”的AI,也就是通常所说的A GI(人工通用智能)。在某些方面,今天强大的计算机已经让我们的大脑看起来很弱。A GI的支持者认为A GI可以24小时为我们工作,利用所有可用的数据,可以为许多问题提供解决方案。DM是一家专注于A GI开发的公司,有着“解决智能问题”的雄心。“如果我们成功了,”他们的任务声明写道,“我们相信这将是有史以来最重要、最广泛有益的科学进步之一。”

Since the early days of AI, imagination has outpaced what is possible or even probable. In 1965, an imaginative mathematician called Irving Good predicted the eventual creation of an "ultra-intelligent machine…that can far surpass all the intellectual activities of any man, however clever." Good went on to suggest that “the first ultra-intelligent machine" could be “the last invention that man need ever make."
自AI诞生之初,想象力的发展速度已经超过了你的想象。1965年,一位富有想象力的数学家欧文·古德预言,最终将创造出一台“超智能机器……它将远远超过人类的所有智能活动,无论多么聪明。”古德接着表示,“第一台超智能机器”可能是“人类需要创造的最后一项发明”。

Fears about the appearance of bad, powerful, man-made intelligent machines have been reinforced by many works of fiction—Mary Shelley's Frankenstein and the Terminator film series, for example. But if AI does eventually prove to be our downfall, it is unlikely to be at the hands of human-shaped forms like these, with recognisably human motivations such as aggression. Instead, I agree with Oxford University philosopher Nick Bostrom, who believes that the heaviest risks from A GI do not come from a decision to turn against mankind but rather from a dogged pursuit of set objectives at the expense of everything else.
人们对于出现强大而又邪恶的人造智能机器的担忧已经加剧,例如,玛丽·雪莱的《弗兰肯斯坦》科幻小说和《终结者》系列电影。但如果最终证明AI 是我们的垮台,它就不太可能掌握在这样的人形形态手中,而这些形态具有明显的人类动机,比如敌对行为。相反,我同意牛津大学哲学家尼克·博斯特罗姆的观点,他认为,A GI带来的最大风险不是来自于反对人类的决定,而是来自于不惜牺牲一切代价执着地追求既定目标。

The promise and danger of true A GI are great. But all of today's excited discussion about these possibilities presupposes the fact that we will be able to build these systems. And, having spoken to many of the world's foremost AI researchers, I believe there is good reason to doubt that we will see A GI any time soon, if ever.
真正的A GI的前景和危险都是巨大的,但是今天所有关于这些可能性的激动人心的讨论都是以我们能够建立这些系统为前提。而且,在与许多世界上最重要的AI研究人员交谈后,我相信有充分的理由怀疑我们是否会很快看到A GI,如果有的话。

㈢ 2021年高考英语全国卷 - 阅读理解C

When the explorers first set foot upon the continent of North America, the skies and lands were alive with an astonishing variety of wildlife. Native Americans had taken care of these precious natural resources wisely. Unfortunately, it took the explorers and the settlers who followed only a few decades to decimate a large part of these resources. Millions of waterfowl were killed at the hands of market hunters and a handful of overly ambitious sportsmen. Millions of acres of wetlands were dried to feed and house the ever-increasing populations, greatly recing waterfowl habitat.
当探险家们第一次踏上北美洲大陆时,天空和大地上到处都是各种各样的野生动物,美洲土著人智慧地保护了这些宝贵的自然资源。然而仅仅几十年,探险家和定居者们就夺走了这些资源中的大部分。数百万只水鸟在市场猎人和一些野心勃勃的运动员手中被杀。上百万英亩,用于喂养和容纳不断增加的水禽种群的湿地干涸,水禽栖息地大大减少。

In 1934, with the passage of the Migratory Bird Hunting Stamp Act (Act), an increasingly concerned nation took firm action to stop the destruction of migratory waterfowl and the wetlands so vital to their survival. Under this Act, all waterfowl hunters 16 years of age and over must annually purchase and carry a Federal Duck Stamp. The very first Federal Duck Stamp was designed by J.N. “Ding” Darling, a political cartoonist from Des Moines, Iowa, who at that time was appointed by President Franklin Roosevelt as Director of the Bureau of Biological Survey. Hunters willingly pay the stamp price to ensure the survival of our natural resources.
1934年,随着《候鸟狩猎邮票法案》的通过,越来越受到关注的国家采取了坚定的行动,制止对候鸟水禽以及对它们的生存至关重要的湿地的破坏。根据该法案,所有16岁及以上的水禽猎手每年都必须购买并携带联邦鸭票。第一张联邦鸭票是由J.N.“丁”达林设计的,他是爱荷华州得梅因的一位政治漫画家,当时被富兰克林·罗斯福总统任命为生物调查局局长。猎人愿意购买鸭票,可以确保我们自然资源的生存。

About 98 percent of every ck stamp dollar goes directly into the Migratory Bird Conservation Fund to purchase wetlands and wildlife habitat for inclusion into the National Wildlife Refuge System — a fact that ensures this land will be protected and available for all generations to come. Since 1934, better than half a billion dollars has gone into that Fund to purchase more than 5 million acres of habitat. Little wonder the Federal Duck Stamp Program has been called one of the most successful conservation programs ever initiated.
每一张鸭票的98%直接进入候鸟保护基金,用于购买湿地和野生动物栖息地,纳入国家野生动物保护区系统——确保这片土地得到保护,提供给子孙后代。自1934年以来,已有超过5亿美元的资金投入该基金,用于购买超过500万英亩的栖息地。难怪联邦鸭票计划被称为有史以来最成功的保护计划之一。

㈣ 高考英语阅读理解及答案解析

高考英语阅读理解及答案解析

阅读理解能力属于语言的领会技能。包括对书面语言的识别、理解、推理、判断和快速记忆等几个方面。下面是我给大家收集的高考英语的阅读理解真题以及答案解析,欢迎大家参考练习!

第一篇:

Think about the different ways that people use the wind.You can use it to fly a kite or to sail a boat.Wind is one of our cleanest and richest power sources (来源), as well as one of the oldest.Evidence shows that windmills (风车) began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC.They were first introced to Europe ring the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.

For many centuries, people used windmills to grind (磨碎) wheat into flour or pump water from deep underground.When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to proce electricity.This allowed them to have electric lights and radio.However, by the 1940s when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.

During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to proce electricity.People also realized that the supply of coal and gas would not last forever.Then, wind was rediscovered, though it means higher costs.Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.

1.From the text we know that windmills ________.

A.were invented by European armies

B.have a history of more than 2,800 years

C.used to supply power to radio in remote areas

D.have rarely been used since electricity was discovered

2.What was a new use for wind power in the late 19th century?

A.Sailing a boat.

B.Procing electricity.

C.Grinding wheat into flour.

D.Pumping water from underground.

3.One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that ________.

A.wind power is cleaner

B.it is one of the oldest power sources

C.it was cheaper to create energy from wind

D.the supply of coal and gas failed to meet needs

4.What would the author probably discuss in the paragraph that follows?

A.The advantages of wind power.

B.The design of wind power plants.

C.The worldwide movement to save energy.

D.The global trend towards procing power from wind.

第二篇:

Winners Club

You choose to be a winner!

The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers. It has heen made to help you better manage your money. The Winners Club is a transaction account (交易账户) where you receive a key-card so you can get to your money 24/7-that's 24 hours a day, 7 days a week!

It's a club with impressive features for teenagers:

●No account keeping fees!

You're no millionaire so we don't expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees!

●Excellent interest rates!

You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits (储蓄) without taking them out in a month.

●Convenient

Teenagers are busy—we get that. You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the Internet ...You can have money directly deposited into your Winners Club account. This could be your pocket money or your pay from your part-time job!

●Mega magazine included

Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members.

The Winners Club is a great choice for teenagers. And it is so easy to join. Simply fill in an application form. You will have to get permission from your parent or guardian (so we can organize that cool key-card) but it is easy. We can't wait to hear from you. It's the best way to choose to be a winner!

1.The Winners Club is a bank account intended for________.

A.parents

B.teenagers

C.winners

D.alts

2.Which of the following is TRUE about the Winners Club?

A.Special gifts are ready for parents.

B.The bank opens only on work days.

C.Services are convenient for its members.

D.Fees are necessary for the account keeping.

3.The Winners Club provides magazines which________.

A.encourage spending

B.are free to all teenagers

C.are full of adventure stories

D.help to make more of your money

4.If you want to be a member of the Club, you must________.

A.be an Internet user

B.be permitted by your parent

C.have a big sum of money

D.be in your twenties

5.What is the purpose of this text?

A.To set up a club.

B.To provide part-time jobs.

C.To organize key-cards.

D.To introce a new banking service.

>>>>>>答案与解析<<<<<<

第一篇:

1.C细节理解题。根据第二段的“When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to proce electricity. This allowed them to have electric lights and radio.”可推出,C项符合题意。

2.B细节理解题。根据第二段的“When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to proce electricity.”可知,B项符合题目要求。

3.A细节理解题。根据第三段的“people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to proce electricity”可知,A项符合题意。

4.D推理判断题。第三段最后已提出现在全球已越来越多地使用风力发电,所以下一段应该要进一步推广使用风力发电,这是一种总体的能源发展趋势。故D项正确。

第二篇:

1.B细节理解题。根据文章第一段第一句“The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.”可知,“the Winners Club”是专门为青少年而开设的,所以答案为B项。

2.C细节理解题。第三部分主要介绍这项服务的方便之处,所以对于办理该业务的.青少年来说是非常便利和快捷的,答案为C项;A项未提到;根据文章前面的介绍可知,银行应该是全天24小时,每周7天营业,而非只是在工作日,所以B项排除;文章第一部分提到不收取账户管理费,所以D项错误。

3.D细节理解题。根据特色最后一点“Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money.”可知,办理该业务的青少年除了可以收到定期报告外,还可以免费得到一份杂志,里面有很多好的建议或办法可以帮助他们赚取更多的钱,所以答案为D项;A项和C项未提到;B项错在这份杂志并不是对所有的青少年都是免费的,所以排除。

4.B细节理解题。根据最后一段“You will have to get permission from your parent...”可知,办理此项银行业务要得到父母的同意或许可,所以B项正确;该服务介绍第三点中提到办理业务有多种形式,其中包括使用网络,但不是必须的,所以A项错误;由第一点中“You're no millionaire so we don't expect you to pay large fees.”可知,办理此项银行业务的不一定都是有钱人,所以C项排除;D项要求办理业务者年龄在二十几岁,文中并未提到。

5.D推理判断题。通读全文可知,文章主要是介绍一项新的银行服务项目,所以答案D项正确。

;

㈤ 2022年高考英语全国甲卷 - 阅读理解B

Goffin's cockatoos, a kind of small parrot native to Australasia, have been shown to have similar shape-recognition abilities to a human two-year-old. Though not known to use tools in the wild, the birds have proved skilful at tool use while kept in the cage. In a recent experiment, cockatoos were presented with a box with a nut inside it. The clear front of the box had a "keyhole" in a geometric shape, and the birds were given five differently shaped "keys" to choese from. Inserting the correct "key" would let out the nut.
戈芬的凤头鹦鹉是一种原产于澳大拉西亚的小鹦鹉,它的形状识别能力相当于两岁儿童。尽管野外的这些鸟不知道使用工具,但事实证明,在笼中长大弯吵的可以熟练使用。最近的一次实验中,给凤头鹦鹉一个盒子,盒子里有一颗坚果。盒子正面有一个几何形状的“钥匙孔”,给这些鸟五个不同形状的“钥匙”让它们从中选择。插入正确的“钥匙”坚果会掉出来。

In humans, babies can put a round shape in a round hole from around one year of age, but it will be another year before they are able to do the same with less symmetrical shapes. This ability to recognize that a shape will need to be turned in a specific direction before it will fit is called an "allocentric frame of reference". In the experiment, Goffin's cockatoos were able to select the right tool for the job, in most cases, by visual recognition alone. Where trial-and-error was used, the cockatoos did better than monkeys in similar tests. This indicates that Goffin's cockatoos do indeed possess an allocentric frame of reference when moving objects in space, similar to two-year-old babies.
人纯槐类的婴儿大约一岁左右就可以在圆孔中放入圆形物品,但要想在对称性较差的情况下也能做到这一点,还需要一年的时间。这种能够识别形状需要朝特定方向转动才能匹配的能力被称为“异中心参照系”。在实验中,戈芬的凤头鹦鹉能够在大多数情况下仅通过视觉识别来选择合适的工具。经过反复试验,类似的测试中,凤头鹦鹉比猴子表现更好。这表明,当在空中移动物体时,戈芬的凤头鹦鹉确实具有异中心参照系,类似于两岁的婴儿。

The next step, according to the researchers, is to try and work out whether the cockatoos rely entirely on visual clues, or also use a sense of touch in making their shape selections.
根据研究人员的说法,下一步是尝试确定做闹友凤头鹦鹉是完全依赖视觉线索,还是在选择形状时也使用触觉。

㈥ 上海高中英语阅读理解及答案

上海高中英语阅读理解及答案

勤学苦练,是最踏实的.英语学习方法。下面是我整理的上海英语高考真题阅读理解题及答案,希望能帮到大家!

2015上海英语高考真题阅读理解

(A)

Look to many of history’s cultural symbols, and there you’ll find an ancestor of Frosty, the snowman in the movie Frozen. It appeared on some of the first postcards, starred in some of the earliest silent movies, and was the subject of a couple of the earliest photos, dating all the way back to the 1800s. I discovered even more about one of humanity’s earliest forms of life art ring several years of research around the world.

For example, snowmen were a phenomenon in the Middle Ages, built with great skill and thought. At a time of limited means of expression, snow was like free art supplies dropped from the sky. It was a popular activity for couples to leisurely walk through town to view the temporary works of chilly art. Some were created by famous artists, including a 19-year-old Michelangelo, who in 1494 was appointed by the ruler of Florence, Italy, to build a snowman in his mansion’s courtyard.

The Miracle of 1511 took place ring six freezing weeks called the Winter of Death. The city of Brussels was covered in snowmen—an impressive scene that told stories on every street corner. Some were political in nature, criticizing the church and government. Some were a reflection of people’s imagination. For the people of Brussels, this was a defining moment of artistic freedom. At least until spring arrived, by which time they were dealing with damaging floods.

If you fear the heyday of the snowman has passed, don’t worry: I’ve learned that some explosive snowman history is still being made today. Every year since 1818, the people of Zurich, Switzerland, celebrate the beginning of spring by blowing up a snowman. On the third Monday of April, the holiday Sechselauten is kicked off when a cotton snowman called the Boogg is stuffed with explosive and paraded through town by bakers and other tradesmen who throw bread to the crowds. The parade ends with the Boogg being placed on a 40-foot pile of firewood. After the bells of the Church of St. Peter have rung six times, representing the passing of winter, the pile is lit. When the snowman explodes, winter is considered officially over—the quicker it is burnt down, the longer summer is said to be.

66. According to the passage, why did snowmen become a phenomenon in the Middle Ages?

A. People thought of snow as holy art supplies.

B. People longed to see masterpieces of snow.

C. Building snowmen was a way for people to express themselves.

D. Building snowmen helped people develop their skill and thought.

67. “The heyday of the snowman” (paragraph 4) means the time when___________.

A. snowmen were made mainly by artists

B. snowmen enjoyed great popularity

C. snowmen were politically criticized

D. snowmen caused damaging floods

68. In Zurich, the blowing up of the Boogg symbolizes__________________.

A. the start of the parade

B. the coming of a longer summer

C. the passing of the winter

D. the success of tradesmen

69. What can be concluded about snowmen from the passage?

A. They were appreciated in history

B. They have lost their value

C. They were related to movies

D. They vary in shape and size

参考答案:66. C 67. B 68. C 69. A

(B)

Scary Bunny

The Curse of the Were-Rabbit (2005) is the first full-length feature film made by directors Nick Park and Steve Box with their amazing plasticine (粘土) characters Wallace and Gromit. It won an Oscar in 2006, and if you watch it, you’ll understand why. It’s an absolutely brilliant cartoon comedy.

Cheese-loving inventor Wallace and his brainy dog Gromit have started a company to protect the town’s vegetables from hungry rabbits. However, just before the annual Giant Vegetable Competition, an enormous rabbit begins terrorising the town. It is attacking all the vegetables and destroying everything in its path. The competition organizer, Lady Tottington, hires Wallace and Gromit to catch the monster alive. But they will have to find the were-rabbit before gun-crazy hunter Victor Quartermaine who is desperate to kill it.

The screenplay is witty and full of amusing visual jokes. As usual, the voice of Peter Sallis is absolutely perfect for the role of Wallace, and Gromit is so beautifully brought to life, he can express a huge range of emotions without saying a word. And both Helena Bonham-Carter, who plays the part of Lady Tottington, and Ralph Fiennes as Victor are really funny.

To sum up, The Curse of the Were-Rabbit is an amazing film which is suitable for both children and alts. If you liked Wallace and Gromit’s previous adventures and you appreciate the British sense of humour, you’ll love this film. Don’t miss it!

70. In the film review, what is paragraph A mainly about?

A. The introction to the leading roles B. The writer’s opinion of acting

C. The writer’s comments on the story D. The background information

71. According to the film review, “the monster” (paragraph B) refers to ______.

A. a gun-crazy hunter B. a brainy dog

C. a scary rabbit D. a giant vegetable

72. Which of the following is a reason why the writer recommends the film?

A. It’s full of wit and humour.

B. Its characters show feelings without words.

C. It is an adventure film directed by Peter Sallis.

D. It is about the harmony between man and animals.

参考答案:70. D 71. C 72. A

;

㈦ 2019年高考英语全国卷2 - 阅读理解D

Bacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week. How is NASA overcoming this very tiny big problem? It’s turning to a bunch of high school kids. But not just any kids. It is depending on NASA HUNCH high school classrooms, like the one science teachers Gene Gordon and Donna Himmelberg lead at Fairport High School in Fairport, New York.
对宇航员来说,细菌是个烦人的问题。来自我们身体的微生物在国际空间站的表面不受控制地生长,所以宇航员每周要花数小时来清理它们。NASA是如何克服这个非常细微的大问题的?现在轮到一群高中生了,但不是所有高中生,这取决于NASA HUNCH高中课程,比如纽约州费尔波特市费尔波特高中的科学教师吉恩·戈登和唐娜·哈姆伯格。

HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordon’s students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think they’re close to a solution. “We don’t give the students any breaks. They have to do it just like NASA engineers,” says Florence Gold, a project manager.
HUNCH目的是将高中课程与NASA工程师连接。在过去的两年里,戈登的学生们一直在研究如何在零重力下杀死细菌,他们认为已经接近解决方案。项目经理弗洛伦斯·戈尔德说:“我们不给学生任何休息时间,他们必须像NASA的工程师一样去做”。

“There are no tests,” Gordon says. “There is no graded homework. There almost are no grades, other than ‘Are you working towards your goal?’ Basically, it’s ‘I’ve got to proce this proct and then, at the end of year, present it to NASA.’ Engineers come and really do an in-person review, and...it’s not a very nice thing at times. It’s a hard business review of your proct.”
戈登说:“没有考试,没有评分作业。除了‘你正在朝着你的目标努力吗?’之外,几乎没有评分。基本上,它是‘我必须生产这个产品,然后在年底前提交给NASA’。工程师们亲自来做审查,然后……有时这并不好,对你的产品进行商业审查很难。”

Gordon says the HUNCH program has an impact on college admissions and practical life skills. “These kids are so absorbed in their studies that I just sit back. I don’t teach.” And that annoying bacteria? Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in space.
戈登说HUNCH 项目对大学入学和实际生活技能有影响。“这些孩子全神贯注于学习,我只是在那坐着,我不教他们。”那讨厌的细菌呢?戈登说,他的学生每天都在给NASA的工程师发邮件,讨论这个问题,准备一个可行的解决方案,在太空进行测试。

热点内容
弱磁性物料英语怎么说及英文翻译 发布:2025-08-30 02:52:22 浏览:571
英语关于去上学的作文怎么写 发布:2025-08-30 02:31:14 浏览:437
怎么样学英语作文英语版 发布:2025-08-30 02:27:37 浏览:600
英语个人介绍作文怎么写 发布:2025-08-30 02:27:30 浏览:373
六年级的英语作文怎么来审题 发布:2025-08-30 02:25:19 浏览:833
绝句和律诗英语怎么翻译 发布:2025-08-30 02:24:43 浏览:14
时间的名言翻译英语怎么说 发布:2025-08-30 02:22:09 浏览:527
英语作文的时间应该怎么写 发布:2025-08-30 02:12:20 浏览:878
我学校的活动英语作文怎么写 发布:2025-08-30 02:04:09 浏览:974
现在就完美了翻译成英语怎么说 发布:2025-08-30 02:04:04 浏览:695