高考英语阅读理解百度
1. 高考英语阅读理解题及答案
高考英语阅读理解题及答案
高考英语考试中,阅读理解的分数占有很大比例,下面我给大家准备了高考的.英语阅读理解的练习以及答案,欢迎大家阅读学习!
第一篇:
Our brains work in complex and strange ways.There are some people who can calculate the day of the week for any given date in 40,000 years, but who cannot add two plus two.Others can perform complex classical piano pieces after hearing them once, but they cannot read or write.
Dr.J.Langdon Down first described this condition in 1887.He called these people idiot savants.An idiot savant is a person who has significant mental impairment (损伤) , such as in autism ( 孤独症,自闭症) or retardation.At the same time, the person also exhibits some extraordinary skills, which are unusual for most people.The skills of the savant may vary from being exceptionally gifted in music or in mathematics, or having a photographic memory.
One of the first descriptions of a human who could calculate quickly was written in 1789 by Dr.Benjamin Rush, an American doctor.His patient, Thomas Fuller, was brought to Virginia as a slave in1724.It took Thomas only 90 seconds to work out that a man who has lived 70 years, 17 days, and 12 hours has lived 2,210,500,800 seconds.Despite this ability, he died in 1790 without ever learning to read or write.
Another idiot savant slave became famous as a pianist in the 1860s.Blind Tom had a vocabulary of only 100 words, but he played 5 ,000 musical pieces beautifully.
In the excellent movie Rain Man, made in 1988 and available on video cassette, Dustin Hoffman plays an idiot savant who amazes his brother played by Tom Cruise, with his ability to perform complex calculations very rapidly.
Today we more clearly recognize that the idiot savant is special because of brain impairment.Yet not all brain impairment leads to savant skills.Some studies have shown that people who have purposeful interruption of the left side of the brain can develop idiot savant skills.However few people wish to participate in such experiments.There are many excellent reasons for not undergoing unnecessary experimentation on one's brain.The term idiot savant is outdated and inappropriate.Virtually all savants have a high degree of intelligence and are thus not idiots.
72.What does the passage mainly talk about?
A.Idiot savants have areas of outstanding abilities.
B.Human Beings have complicated thinking process.
C.The brains of the idiot savants are partly impaired.
D.The reasons why people have wonderful skills vary.
73.Which of the following can be done by Rain Man?
A.He can play wonderful pieces of classical music.
B.He can guess out exactly the length of a man's life.
C.He can memorize the contents of the pictures fast.
D.He can count matches dropped on the floor quickly.
74.What can you infer from the passage?
A.Idiot savants have real talents for art and math.
B.Dr.Down is the first person who found idiot savants.
C.Few people wish to risk becoming savants by brain operations.
D.Intentional left brain impairments will surely lead to idiot savants.
75.Which of the following shows the structure of the passage?
第二篇:
Laws that would have ensured pupils from five to 16 received a full financial ecation got lost in the ‘wash up’. An application is calling on the next government to bring it back.
At school the children are taught to add up and subtract(减法) but, extraordinarily, are not routinely shown how to open a bank account — let alone how to manage their finances in an increasingly complex and demanding world.
Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online application to make financial ecation a compulsory element of the school curriculum in England. Children from five to 16 should be taught about everything from pocket money to pensions, they say. And that was exactly the plan preserved in the Children, Schools and Families bill that was shelved by the government in the so-called “wash-up” earlier this month — the rush to legislation before parliament was dismissed. Consumer and parent groups believe financial ecation has always been one of the most frustrating omissions of the curriculum.
As the Personal Finance Ecation Group (Pfeg) points out, the good habits of young children do not last long. Over 75% of seven- to 11-year-olds are savers but by the time they get to 17, over half of them are in debt to family and friends. By this age, 26% see a credit card or overdraft(透支) as a way of extending their spending power. Pfeg predicts that these young people will “find it much harder to avoid the serious unexpected dangers that have befallen many of their parents' generation unless they receive good quality financial ecation while at school.”
The UK has been in the worst financial recession(衰退)for generations. It does seem odd that — unless parents step in — young people are left in the dark until they are cruelly introced to the world of debt when they turn up at university. In a recent poll of over 8,000 people, 97% supported financial ecation in schools, while 3% said it was a job for parents.
61. The passage is mainly about _____________.
A. how to manage school lessons
B. how to deal with the financial crisis
C. teaching young people about money
D. teaching students how to study effectively
62. It can be inferred from the first two paragraphs that __________.
A. the author complains about the school ecation
B. pupils should not be taught to add up and subtract
C. students have been taught to manage their finances
D. laws on financial ecation have been effectively carried out
63. The website and the consumer campaigner joined to _________.
A. instruct the pupils to donate their pocket money
B. promote the connection of schools and families
C. ask the government to dismiss the parliament
D. appeal for the curriculum of financial ecation
64. According to Pfeg, ___________.
A. it is easy to keep good habits long
B. teenagers spend their money as planned
C. parents are willing to pay the debt for their kids
D. it will be in trouble if the teenagers are left alone
65. A poll is mentioned to ___________.
A. stress the necessity of the curriculum reform
B. show the seriousness of the financial recession
C. make the readers aware of burden of the parents
D. illustrate some people are strongly against the proposal
>>>>>>参考答案<<<<<<
第一篇:ADCB
第二篇:61-65 CADDA
;2. 高考英语阅读理解训练题及参考答案
高考英语阅读理解【1】
Blondin was a very famous acrobat(杂技师) in the 19th century. He used to walk on a tight--rope across the Niagara Falls(瀑布). On September 8th, 1860, a crowd of about 300,000 people gathered at Niagara to watch Blondin carry a man across! Three men had offered to go with him, but they falled to appear, so Blondin asked his manager, Mr. Colcord, to climb on his back, Colcord agreed to go this so as not to disappoint the crowd, but he was terrified. The crossing was very difficult because Colcord was heavier than Blondin thought. After he had gone a short way, Blondin had to stop in order to rest. He asked Colcord to get down. At first Colcord refused, but at last he had to. He clung to (紧紧握住) Blondin’s leg and the rope in order not to fall, Blondin had to stop six times ring the crossing so as to rest. Sometimes the rope swung(荡,摆动) as much as 40 feet! At last both men crossed safely. The crowd sighed with relief(松一口气) and so did poor Mr. Colcord.
1. How did Blondin walk across Niagara Falls on September 8th , 1860?
A. On a tight—rope with his manager on his back.
B. On a tight—rope by himself.
C. On a tight—rope with three men on his back.
D. On a tight—rope with one of his helpers on his back.
2. Why do you think the three men did not appear?
A. They couldn’t walk on tight-rope. B. They did not dare to take the risk.
C. They were ill. D. They had met with an accident.
3. Mr. Colcord agreed to act with Blondin because he .
A. was brave
B. was Blondin’s true friend
C. did not want to disappoint the 300,000 people
D. was Blondin’s manager
4. Blondin stopped six times ring the crossing .
A. in order to help Colcord
B. in order to get his strength back
C. because Colcord clung to his leg and the rope
D. because Colcord was heavier than him
5. Blondin’s nationality was .
A. American B. Canadian
C. Englishman D. not mentioned in the passage
高考英语阅读理解【2】
One day last November, Tom Baker stopped out of his house into the morning light and headed across the rice fields toward the bank of the Rapti River. Tom, a 32-year-old school teacher in the farming village of Madanpur, was going for his morning bath.
As he approached(走近) the river, the head of a tiger(老虎) suddenly appeared over the edge of the river bank. Before he could turn to run, the tiger was upon him. It jumped on his shoulder and threw him to the ground, its huge jaws attacked his head in a killing bite.
Peter Smith was also on his way to the river and saw the attack. He screamed. The tiger lifted its head and roared(吼叫) at him. Peter ran.
From the window of his house John Brown heard the tiger roar and ran out to see it attacking a man. He screamed, too, and all the villagers ran out shouting as the tiger dropped its victim(牺牲品) and ran off. When the villagers reached the river bank, Tom was already dead.
For the villagers, the horror of the incident intensified(加剧) by the tales of man-eating tigers that has once run around in the countryside, killing hundreds.
1. How many people saw the tiger before it was driven off?
A One person. B. Two persons. C. Three persons. D. Four persons.
2. What was the victim’s professional job?
A. A hunter. B. A teacher. C. A farmer. D. A manager.
3. The reason why the tiger attacked the man was .
A. it was hungry B. it was angry
C. it was frightened by the man D. not mentioned in the passage
3. 高考英语阅读理解题
英语的阅读理解题在考试里占据着半壁江山。下面是我网络整理的高考英语阅读理解题以供大家学习。
高考英语阅读理解题(一)
Most rain forests lie close to the equator(赤道), where the climate is often mild and there are long hours of sunshine. The warmth of the land heats the air above, causing it to rise and tiny drops of water to fall as rain. The rainfall can reach at least 98 inches a year. This wet, warm world with plenty of sunlight is perfect for plants to grow, so the trees grow fast with green leaves all the year round. The trees themselves also have an effect on the climate. They gather water from the soil and pass it out into the air through their leaves. The wet air then forms clouds, which hang over the treetops like smoke. These clouds protect the forest from the daytime heat and night-time cold of nearby deserts, keeping temperatures fit for plant growth.
Rain forests slightly farther away from the equator remain just as warm, but they have a dry season of three months or more when little rain falls. Tree leaves fall ring this dry season and new leaves grow when the wet season or monsoon(雨季) begins. Thus these areas are known as the "monsoon forest".
Another type of rain forest grows on tropical mountains. It is often called the "cloud forest" because clouds often hang over the trees like fog.
The rain forest is the ideal place for the growth of many different trees. Most of them depend on animals to eat their fruits and spread their seeds. When the fruits are eaten, the seeds inside them go undamaged through animals' stomachs and are passed out in their droppings. The seeds lying on the forest floor then grow into new trees.
64. The climate of the rain forests near the equator is ______.
A. mild, wet and windy B. hot, rainy and foggy C. hot, wet and cloudy D. warm, wet and sunny
65. We can learn from the passage that ______.
A. tree leaves are green all the time in the monsoon forest
B. there is a dry season in the cloud forest on tropical mountains
C. clouds help the plants in the rain forests near the deserts to grow
D. the formation of climate in the rain forest has little to do with the trees
66. According to the passage, ______ play the most important role in the spreading of seeds.
A. animals B. droppings C. fruits D. winds
67. This passage is most likely to be found in _______.
A. a travel guide B. a story book C. a technical report D. a geographical book
高考英语阅读理解题(二)
Danielle Steel, America's sweetheart, is one of the hardest working women in the book business. Unlike other proctive authors who write one book at a time, she can work on up to five. Her research time before writing takes at least three years. Once she has fully studied her subjects, ready to dive into a book, she can spend twenty hours nonstop at her desk.
Danielle Steel comes from New York and was sent to France for her ecation. After graation, she worked in the public relations and advertising instries. Later she started a job as a writer which she was best fit for. Her achievements are unbelievable: 390 million copies of books in print, nearly fifty New York Times best-selling novels, and a series of "Max and Martha" picture books for children to help them deal with the real-life problems of death, new babies and new schools. Her 1998 book about the death of her son shot to the top of the New York Times best-selling list as soon as it came out. Twenty-eight of her books have been made into films. She is listed in the Guinness Book of World Records for one of her books being the Times best-seller for 381 weeks straight.
Not content with a big house, a loving family, and a view of the Golden Gate Bridge, Danielle Steel considers her readers to be the most important resource(资源) and has kept in touch with them by e-mail. While she is often compared to the heroines(女主人公) of her own invention, her life is undoubtedly much quieter. But, if she does have anything in common with them, it is her strength of will and her inimitable(独特的) style. There is only one Danielle Steel.
60. Danielle Steel is different from other writers in that ____.
A. she can write several books at the same time
B. she often does some research before writing a book
C. she is one of the most popular American women writers
D. she can keep writing for quite a long time without a break
61. Children who have read "Max and Martha" picture books may know ______.
A. how to deal with affairs at school
B. what to do if Max and Martha die
C. what to do when new babies are born into their families
D. how to solve the difficult problems in their writing classes
62. One of Danielle Steel's achievements is that ______.
A. some TV plays were based on her books B. her picture books attracted a lot of young men
C. one of her books became a best-seller in 1998 D. she wrote the Guinness Book of World Records
63. We can learn from the passage that Danielle Steel _____.
A. lives an exciting life B. values her readers a lot
C. writes about quiet women D. is pleased with her achievements
4. 高考英语阅读理解试题及答案分享
高考英语阅读理解试题及答案分享
高考英语阅读文章使用的语言都较为正式,结构复杂的长句及省略和插入语等较复杂的`语言现象在文章中随处可见。影响了考生对文章内容的理解和判断。为了帮助大家备考高考英语,我整理了一些高考英语阅读理解,希望能帮到大家!
高考英语阅读理解【1】
Why do we have in a camera a lens(镜头)instead of a simple hole?
The reason can be seen from the figures(图像).
In Figure 1, the hole is small. Rays of light from a point (P1)outside reach a very small part of the wall opposite, and we see there a small point. But when the hole is bigger, as in Figure 2, rays from the point(P2)can cover a larger part of the wall opposite, and we don’t see a clear point, Rays from other points(Q) outside can also fall on the same place inside. Therefore the picture is not clear when the hole is big and it is not bright when the hole is small because very very little light can pass through it.. We can get better result with a lens. If the lens is made in the shape shown in Figure 3, all the rays of light from the point(P3) are thrown on point(P’) inside. The picture which we see, therefore, is clear, and it is also bright because more light can pass through a lens than through a small hole.
1. In Figure 1 we see a faint small point on the wall because .
A. the point(P1) is very small B. the hole isn’t big enough
C. light rays don’t travel in straight lines D. light rays can’t pass through a small hole
2. Figure 2 shows that the bigger the hole is, .
A. the more light can pass through B. the clearer the picture will be
C. the better result we will get D. the faster the light rays travel
3. From figure 3, we can see a lens .
A. can form a clear picture B. can make light go in a straight line
C. can help light rays to go faster D. cannot give the picture more light than in Fig. 2
4. The main idea of the second paragraph of the article is that .
A. a smaller hole is better than a bigger one
B. big holes are better than small ones
C. both a big hole and a small one have their weak points
D. light rays are sure to pass through a hole no matter it is big or small
5. Which of the following statements is true?
A. Light can go through all kinds of materials
B. A camera can’t be made without a lens
C. The lens is only used in a camera
D. Most of the light we get is from the lens
高考英语阅读理解【2】
Overhead bridges are found in many parts of Beijing, especially in places where traffic is very heavy and crossing the road is dangerous.
The purpose of these bridges is to enable pedestrians (行人) to cross roads safely. Overhead bridges are used to very much the same way as zebra crossings. They are more efficient (效率高的) although less convenient because people have to climb up a long flight of steps. This is inconvenient especially to older people. When pedestrains use an overhead bridge, they do not hold up traffic. However, when they cross a busy road using a zebra crossing, traffic is held up. This is why the government has built many overhead bridges to help pedestrians and to keep traffic moving at the same time.
The government of Beijing has spent a large amount of money on building these bridges. For their own safety, pedestrians should be encouraged to use them instead of risking (冒…危险) their lives by dashing across the road. Old people , however , may find it a little difficult climbing up and down the steps, but it is still much safer than walking across the road with all the danger of moving traffic.
Overhead bridges serve a very useful purpose. Pedestrians, both old and young, should make it a habit to use them. This will prevent unnecessary accidents and loss of life.
1. What is the advantage of overhead bridges mentioned in this passage?
A. Taller trucks can pass under them.
B. Pedestrians can climb up and have a view of the city.
C. They are safer for pedestrians and can keep traffic moving at the same time.
D. They are easier and more convenient for the pedestrians.
2. Why were overhead bridges built in Beijing?
A. Because they prevent traffic from being held up.
B. Because they provide an easy way for the drivers to cross the road.
C. Because they save money for the government.
D. Because they save time for the pedestrians.
5. 高考英语阅读理解及答案解析
高考英语阅读理解及答案解析
阅读理解能力属于语言的领会技能。包括对书面语言的识别、理解、推理、判断和快速记忆等几个方面。下面是我给大家收集的高考英语的阅读理解真题以及答案解析,欢迎大家参考练习!
第一篇:
Think about the different ways that people use the wind.You can use it to fly a kite or to sail a boat.Wind is one of our cleanest and richest power sources (来源), as well as one of the oldest.Evidence shows that windmills (风车) began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC.They were first introced to Europe ring the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.
For many centuries, people used windmills to grind (磨碎) wheat into flour or pump water from deep underground.When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to proce electricity.This allowed them to have electric lights and radio.However, by the 1940s when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.
During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to proce electricity.People also realized that the supply of coal and gas would not last forever.Then, wind was rediscovered, though it means higher costs.Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.
1.From the text we know that windmills ________.
A.were invented by European armies
B.have a history of more than 2,800 years
C.used to supply power to radio in remote areas
D.have rarely been used since electricity was discovered
2.What was a new use for wind power in the late 19th century?
A.Sailing a boat.
B.Procing electricity.
C.Grinding wheat into flour.
D.Pumping water from underground.
3.One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that ________.
A.wind power is cleaner
B.it is one of the oldest power sources
C.it was cheaper to create energy from wind
D.the supply of coal and gas failed to meet needs
4.What would the author probably discuss in the paragraph that follows?
A.The advantages of wind power.
B.The design of wind power plants.
C.The worldwide movement to save energy.
D.The global trend towards procing power from wind.
第二篇:
Winners Club
You choose to be a winner!
The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers. It has heen made to help you better manage your money. The Winners Club is a transaction account (交易账户) where you receive a key-card so you can get to your money 24/7-that's 24 hours a day, 7 days a week!
It's a club with impressive features for teenagers:
●No account keeping fees!
You're no millionaire so we don't expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees!
●Excellent interest rates!
You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits (储蓄) without taking them out in a month.
●Convenient
Teenagers are busy—we get that. You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the Internet ...You can have money directly deposited into your Winners Club account. This could be your pocket money or your pay from your part-time job!
●Mega magazine included
Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members.
The Winners Club is a great choice for teenagers. And it is so easy to join. Simply fill in an application form. You will have to get permission from your parent or guardian (so we can organize that cool key-card) but it is easy. We can't wait to hear from you. It's the best way to choose to be a winner!
1.The Winners Club is a bank account intended for________.
A.parents
B.teenagers
C.winners
D.alts
2.Which of the following is TRUE about the Winners Club?
A.Special gifts are ready for parents.
B.The bank opens only on work days.
C.Services are convenient for its members.
D.Fees are necessary for the account keeping.
3.The Winners Club provides magazines which________.
A.encourage spending
B.are free to all teenagers
C.are full of adventure stories
D.help to make more of your money
4.If you want to be a member of the Club, you must________.
A.be an Internet user
B.be permitted by your parent
C.have a big sum of money
D.be in your twenties
5.What is the purpose of this text?
A.To set up a club.
B.To provide part-time jobs.
C.To organize key-cards.
D.To introce a new banking service.
>>>>>>答案与解析<<<<<<
第一篇:
1.C细节理解题。根据第二段的“When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to proce electricity. This allowed them to have electric lights and radio.”可推出,C项符合题意。
2.B细节理解题。根据第二段的“When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to proce electricity.”可知,B项符合题目要求。
3.A细节理解题。根据第三段的“people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to proce electricity”可知,A项符合题意。
4.D推理判断题。第三段最后已提出现在全球已越来越多地使用风力发电,所以下一段应该要进一步推广使用风力发电,这是一种总体的能源发展趋势。故D项正确。
第二篇:
1.B细节理解题。根据文章第一段第一句“The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.”可知,“the Winners Club”是专门为青少年而开设的,所以答案为B项。
2.C细节理解题。第三部分主要介绍这项服务的方便之处,所以对于办理该业务的.青少年来说是非常便利和快捷的,答案为C项;A项未提到;根据文章前面的介绍可知,银行应该是全天24小时,每周7天营业,而非只是在工作日,所以B项排除;文章第一部分提到不收取账户管理费,所以D项错误。
3.D细节理解题。根据特色最后一点“Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money.”可知,办理该业务的青少年除了可以收到定期报告外,还可以免费得到一份杂志,里面有很多好的建议或办法可以帮助他们赚取更多的钱,所以答案为D项;A项和C项未提到;B项错在这份杂志并不是对所有的青少年都是免费的,所以排除。
4.B细节理解题。根据最后一段“You will have to get permission from your parent...”可知,办理此项银行业务要得到父母的同意或许可,所以B项正确;该服务介绍第三点中提到办理业务有多种形式,其中包括使用网络,但不是必须的,所以A项错误;由第一点中“You're no millionaire so we don't expect you to pay large fees.”可知,办理此项银行业务的不一定都是有钱人,所以C项排除;D项要求办理业务者年龄在二十几岁,文中并未提到。
5.D推理判断题。通读全文可知,文章主要是介绍一项新的银行服务项目,所以答案D项正确。
;6. 高考英语阅读理解训练题及答案
高考英语阅读理解训练题及答案
高考英语阅读推理判断要求考生能通过文章表面文字信息去推测文章隐含的意思,要求考生对文章的情节发展,以及作者的.态度、意图等做出合乎逻辑的推理和判断。为了帮助大家备考,我分享了一些英语阅读理解题,以供大家练习,希望能对大家有所帮助!
英语阅读理解题【1】
A very strict officer was talking to some new soldiers whom he had to train. He had never seen them before, so began, “My name is Stone, and I’m even harder than stone, so do what I tell you or there’ll be trouble. Don’t try any tricks (诡计) with me, and then we’ll get on well together.”
Then he went to each soldier one after the other and asked him his name, “Speak loudly so that everyone can hear you clearly,”he said, “and don’t forget to call me ‘sir’.”
Each soldier told him name, until he came to the last one. This man remained silent. and so Captain Stone shouted at him, “when I ask you a question, answer it! I’ll ask you again: What’s your name, soldier?”
The soldier was very unhappy, but at last he replied, “My name’s Stonebreaker, sir,” he said nervously (紧张地).
1. The officer was strict
A. because the soldiers were new. B. with any of his soldiers, new or old.
C. because he was named Stone. D. only when he was before soldiers.
2. According to what the officer said,
A. obeying his orders would sometimes bring no trouble.
B. trouble would come if anybody made tricks.
C. he always got on well with his soldiers.
D. he often had trouble with his soldiers.
3. The last soldier remained silent because
A. he didn’t like the way the officer spoke to them.
B. he wanted to see what would happen if he disobeyed his order.
C. the question was difficult for him to answer.
D. he was afraid the officer would be angry when he heard his name.
4. According to the officer, how to answer the question,“How old are you ?”
A. (sadly)Twenty, sir. B. (clearly)Twenty.
C. (loudly)Twenty, sir D. (quickly)Ten years younger than you, sir
5. Which is the best title (题目) for the passage?
A. A Clever Answer B. A Terrible Answer
C. A Sorry Answer D. A Strange Answer
英语阅读理解题【2】
Paul couldn’t sleep last night. He woke up early and sat up, and then he lay down again. He felt terrible. “I must be sick,” he thought. “but I must study for that test.”
He got up and looked for his history notebook. He finally found it under a pile of clothes on a chair. He went over his history notes, but he couldn’t remember any of the facts in the notes. “What shall I do?” he thought. He felt terrible.
Just then Paul’s telephone rang. He put down his notebook and picked up the telephone.
“Good morning,” Jack’s voice said, “You must be wrong about that test.”
“What do you mean?” Paul asked weakly.
“We’re not going to have the test today.” Jack said. “I wrote down the date in my notebook. The test will be next Wednesday; it isn’t today. How do you feel this morning?”
“Fine,” said Paul. “Just fine!” Suddenly he really felt fine.
1. Paul felt uneasy because he
A. was seriously ill. B. was too tired.
C. was worried about the coming test. D. couldn’t find his history notebook.
2. It seemed that Paul
A. was good at history. B. liked to study history.
C. lost interest in history. D. was ready for the history test.
3. What made Paul feel fine at once?
A. The telephone call. B. the coming test.
C. Jack’s notebook D. The fact that the test was not to be given that day.
4. “How do you feel this morning?” From this question we can see Jack
A. knew Paul. B. knew Paul very well.
C. wanted to help Paul with his history. D. would lend Paul his notebook..
5. We can guess from the passage that
A. Jack was as poor at history as Paul. B. Jack was as good at history as Paul.
C. Jack was better at history than Paul. D. Jack was poorer at history than Paul.
英语阅读理解题【3】
The Antarctica is a actually a desert. It is the only continent on the earth without a river or a lake.
The Antarctica is all ice all year round. The warmest temperature ever recorded (所记录的) there is zero, at the South Pole. Explorers (探险家) used to think that a place so cold would have a heavy snowfall. But less than ten inches of snow falls each year. That is less than half an inch of water. Ten times that much moisture (水份) falls in parts of the Sahara.
The little snow that falls in Antarctica never melts (融化). It continues to pile up deeper and deeper year after year and century after century. When the snow gets to be about eighty feet deep it is turned to ice by the weight of snow above it .
1. Antarctica is called a desert because it
A. is sandy. B. has the same temperature as a desert.
C. has little moisture and no lakes or rivers. D. there are no people there.
2. Antarctica has
A. ten times as much moisture as the Sahara.
B. the same amount of moisture as the Sahara.
C. about one—tenth of the moisture of the Sahara.
D. none of the above.
3. The snow in Antarctica is very deep because it
A. never stops falling. B. piles up year after year.
C. never melts. D. both B and C.
4. The snow turns to ice when
A. it gets wet. B. the next snowfall comes.
C. the temperature gets colder. D. the snow above it is heavy enough.
5. The best title (题目) for the passage is
A. A Strange Continent B. An Ice Continent
C. Snowfall at the South Pole D. The World’s Desert
参考答案:
1B 2 B 3 D 4 C 5 C
1C 2 C 3 D 4 B 5 A
1C 2 A 3 D 4 B 5 B
;7. 高考英语阅读理解难题
高考英语阅读理解难题
高考英语阅读材料基本保留了其原有的语言风格,代章的展开不再是平铺直叙,而是兼有倒叙、插叙等多种方式;一词多义、熟词生义、多种时态的混用、结构复杂的长句、省略句以及插入语等语言现象比较常见。阅读材料的代化含量加大,代章的.行代风格更具英语语言的特点,代章的遣词造句也更加地道,许多考生通常要反复阅读几遍才能读懂。
第一篇:
Imagine a mass of floating waste is two times the size of the state of Texas. Texas has a land area of more than 678 000 square kilometers. So it might be difficult to imagine anything twice as big.
All together, this mass of waste flowing in the North Pacific Ocean is known as the Great Pacific Ocean Garbage Patch. It weighs about 3 500 000 tons. The waste includes bags,bottles and containers—plastic procts of all kinds.
The eastern part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch is about l 600 kilometers west of California. The western part is west of the Hawaiian Islands and east of Japan. The area has been described as a kind of oceanic desert,with light winds and slow moving water currents. The water moves so slow that garbage from all over the world collects there.
In recent years,there have been growing concerns about the floating garbage and its effect on sea creatures and human health. Scientists say thousands of animals get trapped in the floating waste,resulting in death or injury. Even more die from a lack of food or water after swallowing pieces of plastic. The trash can also make animals feel full,lessening their desire to eat or drink.
The floating garbage also can have harmful effects on people. There is an increased threat of infection of disease from polluted waste,and from eating fish that swallowed waste. Divers can also get trapped in the plastic.
Its existence first gained public attention in l997. That was when racing boat captain and oceanographer Charles Moore and his crew sailed into the garbage while returning from a racing event. Five years earlier,another oceanographer learned of the trash after a shipment of rubber ckies got lost at sea. Many of those toys are now part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch.
In August,2009,a team from the University of California,San Diego became the
latest group to travel to it. They were shocked by the amount of waste they saw. They gathered hundreds of sea creatures and water samples to measure the garbage patch’s effect on ocean environment.
1.How did the writer introce the topic of the passage?
A. By giving an example.
B. By listing the facts.
C. By telling a story.
D. By giving a comparison.
2.What do we know about the Great Pacific Ocean Garbage Patch?
A. It is made up of various kinds of plastic procts.
B. It is a solid mass of floating waste materials.
C. It lies l60 000 kilometers east of California.
D. It is described as a kind of oceanic desert.
3.Why do people pay attention to the Great Pacific Ocean Garbage Patch?
A. Because it may prevent the flow of ocean water.
B. Because the polluted plastic articles will move up the food chain.
C. Because it may be from an island in the pacific.
D. Because ships may be trapped in the floating waste.
4.Which column can you find the passage on a newspaper?
A. Sports and entertainment.
B. Media and culture.
C. Environment and society.
D. Science and technology.
5.The purpose of writing this passage is to____________.
A. warn people of the danger to travel in the pacific
B. analyze what caused the waste patch in the pacific
C. give advice on how to recycle waste in the ocean
D. introce the Great Pacific Ocean Garbage Patch
第二篇:
Europeans should try to stay indoors if ash from Iceland's volcano starts settling, the World Health Organization warned Friday as small amounts fell in Iceland, Scotland and Norway.
WHO spokesman Daniel Epstein said the microscopic(微小的) ash is potentially dangerous for people when it starts to reach the Earth because inhaled(吸入) particles can enter the lungs and cause respiratory problems. And he also said Europeans who go outside might want to consider wearing a mask.
Other experts, however, weren't convinced the volcanic ash would have a major effect on peoples' health and said WHO's warnings were "hysterical." They said volcanic ash was much less dangerous than cigarette smoke or pollution. Volcanic ash is made of fine particles of fragmented volcanic rock. It is light gray to black and can be as fine as talcum powder. During a volcanic eruption, the ash can be breathed deep into the lungs and cause irritation even in healthy people. But once it falls from a greater distance — like from the cloud currently hovering above Europe — its health effects are often minimal, experts say.
"Not all particles are created equal," said Ken Donaldson, a professor of respiratory toxicology at the University of Edinburgh, "In the great scheme of things, volcanic ash is not all that harmful." And he said most Europeans' exposure to volcanic ash would be negligible and that only those in the near districts of the Icelandic volcano would likely be at risk.
Dr. Stephen Spiro, a professor of respiratory medicine and deputy chair of the British Lung Foundation, said the further the particles travel, the less dangerous they will be. "The cloud has already passed over northern Scotland and we haven't heard of any ill effects there," he said. Spiro said to wear masks or stay indoors to avoid volcanic ash was "over the top" and "a bit hysterical."
1. The text is mainly about _________.
A. the effect of volcanic ash
B. the health risk of volcanic ash
C. the disadvantages of volcanic ash
D. the opinions on health risk of volcanic ash
2. Which one is true according to Paragraph3?
A. The volcanic ash’s effects on Europeans were little.
B. The ash caused irritation even in healthy people.
C. Other experts thought WTO’S warnings were useful.
D. The volcanic ash was more dangerous than cigarette smoke or pollution.
3. The underlined word “hysterical” in Paragraph4 most probably means __________.
A. amazing B. practical C. valuable D. overstated
4. What can we learn from the passage?
A. The volcanic ash wouldn’t be harmful to people.
B. All experts thought the volcanic ash did great harm to our health.
C. People close to the volcano would likely be at risk according to some experts.
D. Europeans should stay indoors because Iceland's volcano starts settling.
>>>>>>答案解析<<<<<<
第一篇:
1.D 推理判断题。根据第一段”Imagine a mass of floating waste is two times the state of Texas.Texas has a land area of more than 678 000 square kilometers.So it might be difficult to imagine anything twice as big.”可知,作者拿得克萨斯州与大量的垃圾漂浮物进行比较,所以选D项。
2.A 细节判断题。根据第二段中的”The waste includes bags,bottles and containers—plastic procts of all kinds.”可知,这些垃圾漂流物是塑料制品。
3.B 细节理解题。根据第五段中的”There is an increased threat of infection of
disease from polluted waste,and from eating fish that swallowed waste.”可知受污染的塑料制品会通过食物链来影响人类。
4.C 推理判断题。根据本文内容可知,这篇文章最有可能出现在报纸上”环境与社会”这个栏目里。
5.D 作者意图题。本文通过介绍太平洋上漂浮的大量的塑料垃圾废物的情况,指出了它们对海洋中的生物以及人类的影响,所以D项正确。
第二篇:
1.D 主旨大意题。本文主要就火山灰对人的健康的危害问题世卫组织和其他专家给出不同观点。A太笼统;B不能体现不同的观点;C与文章内容无关;D符合题意。
2.A 细节理解题。第三段最后一句可知A是正确的;由第三段中During a volcanic eruption……in healthy people.可知B错误;由第三段中Other experts, however, weren't convinced…… cigarette smoke or pollution可排除C D。
3.D 词义猜测题。由上文中volcanic ash is not all that harmful和下文中only those in the near vicinity of the Icelandic volcano would likely be at risk可知D正确, 夸大的,言过其实的。
4.C 由第三段 But once it falls from a greater distance….. effects are often minimal和第四段中 only those in the near vicinity of the Icelandic volcano would likely be at risk以及第五段中 the further the particles travel, the more diluted and less dangerous they will be可知C正确。ABD观点表达绝对。
;8. 高考英语阅读理解测试及答案
高考英语阅读理解测试及答案2017
64、(1分)
近几年高考英语阅读文章生词增多,文章阅读难度加大。为了帮助大家备考高考英语,我整理了一些高考英语阅读理解题,希望能帮到大家!
高考英语阅读理解【1】
In earliest times, men considered lightning to be one of the great mysteries (神秘的事物) of nature. Some ancient peoples believed that lightning and thunder were the weapons (武器) of the gods.
In reality, lightning is a flow of electricity formed high above the earth. A single flash of lightning 1.6 kilometres long has enough electricity to light one million light bulbs (灯泡).
The American scientist and statesman, Benjamin Franklin, was the first to show the connection between electricity and lightning in 1752. In the same year he also built the first lightning rod (避雷针). This device (装置物) protects buildings from being damaged by lightning.
Modern science has discovered that one stroke (闪击) of lightning has a voltage (电压) of more than 15 million volts (伏特). A flash of lightning between a cloud and the earth may be as long as 13 kilometers, and travel at a speed of 30 million meters per second.
Scientists judge that there are about 2,000 million flashes of lightning per year. Lightning hits the Empire State Building in New York City 30 to 48 times a year. In the United States alone it kills an average (平均数) of one person every day.
The safest place to be in case of an electrical storm is in a closed car. Outside, one should go to low ground and not get under tress. Also, one should stay out of water and away from metal fences. Inside a house, people should avoid open doorways and windows and not touch wires or metal things.
With lightning, it is better to be safe than sorry?
1. People once thought lightning came from ________.
A. the sky B. the gods C. the earth D. nature
2. According to the passage what do you think all buildings need?
A. Metal fences. B. Electricity. C. lightning rods. D. Machines.
3. Lightning can travel ________.
A. as quickly as water B. not so quickly as electricity
C. at very low speed D. at very high speed
4. Which of the following is NOT true?
A. In the U.S about one person per day dies from lightning.
B. The Empire State Building frequently gets hit by lightning.
C. Swimming ring a thunder storm is a good idea.
D. A closed car is the best place to be ring an electrical storm.
5. Lightning is probably ______ to man.
A. useful B. kind C. useless D. friendly
高考英语阅读理解【2】
Although English is not as old as Chinese, it is spoken by many people around the world every day. English speakers are always creating(创造) new words, and we are often able to know where most words come from.
Sometimes , however, no one may really know where a word comes from. Did you ever think about why hamburgers(汉堡包) are called hamburgers, especially when they are not made with ham(火腿)? About a hundred years ago, some men went to America from Europe. They came from a big city in Germany called Hamburg. They did not speak good English, but they ate good food. When some Americans saw them eating round pieces of beef(牛肉), they asked the Germans what it was. The Germans did not understand the question and answered, “We come from Hamburg.” One of these Americans owned a restaurant, and had an idea. He cooked some round pieces of beef like those which the men from Hamburg ate. Then he put each between two pieces of bread and started selling them. Such bread came to be called “hamburgers”. Today “hamburgers” are sold in many countries around the world.
Whether this story is true or not, it certainly is interesting. Knowing why any word has a certain meaning is interesting. too. This reason, for most English words, can be found in any large English dictionary.
1. According to the writer, English is .
A. as old as Chinese B. older than German
C. not so old as Chinese D. very difficult to learn
2. Hamburg is .
A. a kind of food B. a round piece of beef
C. the name of a village D. a city in Germany
3. According to the story, .
A. few Americans like hamburgers B. hamburgers are made with beef
C. hamburgers are made with ham D. hamburgers were first sold about a century ago
4. According to the writer, which of the following can often be found in any large English dictionary?
A. Where all the new words come from
B. Where those Germans came from
C. The reason why a word has a certain meaning
D. The reason why English is spoken around the world
5. According to the story, the word “hamburger” comes from .
A. China because it has a long history
B. England because Germans don’t speak good English
C. the round pieces of beef which those people from Hamburg were eating
D. English speakers because they always create new words
高考英语阅读理解【3】
In 1933 an unknown American called Clarence Nash went to see the filmmaker Walt Disney. He had an unusual voice and he wanted to work in Disney’s cartoon(动画片) film for children. When Walt Disney heard Nash’s voice, he said “Stop! That’s our ck!”
The ck was the now-famous Donald Duck, who first appeared in 1934 in the film The Wise Little Hen. Donald lived in an old houseboat(水上住家) and wore his sailor jacket and hat. Later that year he became a star after an eight-minute Mickey Mouse film. The cinema audience liked him because he was lazy and greedy(贪婪的), and because he lost his temper(发脾气) very quickly . And they loved his voice when he became angry with Mickey’s eight nephews(侄子). Soon Donald was more popular than Mickey Mouse himself, probably because he wasn’t a goody-goody like Mickey.
In the 1930S,’ 40s and ‘50s Donald and hid friends Mickey , Goofy and Pluto made hundreds of Disney cartoons. He also made ecational films about the place of the USA in the world, and safety in the home. Then in 1966 Donald Duck and his voice disappeared---there were no more new cartoons.
Clarence Nash died in February, 1985. But today’s children can still see the old cartoons on television and hear that famous voice.
1. Who made Donald Duck film?
A. Mickey Mouse B. Clarence Nash C. Walt Disney D. Pluto
2. When was the first Donald Duck film made?
A.In 1933 B. In 1934 C. In 1966 D. In 1930
3. Who was Clarence Nash?
A. A cartoonist B. Donald Duck’s voice C. A film-maker D. A film star
4. Where do today’s children see Donald Duck?
A. In new film B. At the cinema C. On television D. At concerts
5. The underlined word audience in the second paragraph means .
A. reads B.formal interview C. law freedom D. the people who watch a film at a cinema
6. The underlined word goody-goody in the second paragraph means a person who .
A. likes to appear to be faultless in behaviour
B. who likes to appear to be faulty in behaviour
C. dislikes to appear to be faultless in behaviour
D. dislikes to be faulty in behaviour
参考答案:
1B 2 C 3 D 4 C 5 A
1C 2 D 3 D 4 C 5 C
1C 2 B 3 B 4 C 5 D 6 A
;9. 高考英语阅读理解试题及参考答案
高考英语阅读理解试题及参考答案
高考时间是有限的,近年来,高考英语阅读理解词书呈递增趋势,为了能在时间内完成阅读,必须要提高阅读速度。为了帮助大家,我整理了一些高考英语阅读理解,以供大家练习,希望能帮到大家!
高考英语阅读理解【1】
People used to say, “The hand that rocks (摇) the cradle (摇篮) rules the world.” and “Behind every successful man there is a woman.”
Both these sayings mean the same thing. Men rule the world, but their mothers and wives rule them..
Most American women wish to make their husbands and sons successful, but some of them want more for themselves. They want good jobs. When they work they want to be better paid. They want to be as successful as men.
The American women’s liberation movement was started by women who didn’t want to stand behind successful men. They wanted to stand beside men, with the same chance for success. They refused to work side by side with men who do the same work for a higher pay.
A liberated woman must be proud of being a woman and have confidence (自信) in herself. If somebody says to her, “You have come a long way, baby.” she will smile and answer, “Not nearly as far as I’m going to go, baby!”
This movement is quite new, and many American women don’t agree yet. But it has already made some important changes in women’s lives--- in men’s lives, too.
1. “Behind every successful man there is a woman” means_______.
A. men are always successful but not women
B. women are not willing to stand in front of men
C. women do play an important part in men’s lives and work
D. women can be as successful as men
2. Which of the following is NOT true?
A. Some American women want to work side by side with men and get the same pay for
the same work.
B. Most American women want to be more successful than men.
C. Not every American woman wants to get a job.
D. The American women’s liberation movement did make some changes in women’s lives.
3. According to the passage, many American women today are ________。
A. still going a long way to work
B. working at easier jobs than men
C. unwilling to work side by side with men
D. willing to be less important than men as they used to
4. “Not nearly as far as I’m going to go”means ______.
A. I’m still going to work farther away from home
B. I’m not going to work far away from home
C. I’m not satisfied with what I’ve done
D. What I have done is not far from success
5. The American women’s liberation movement ________.
A. have still a long way to go B. is a failure
C. was started by many successful women D. is a new thing not accepted by the writer
高考英语阅读理解【2】
The home computer instry has been growing rapidly in the United States for the last ten years . Computers used to be large, expensive machines that were very difficult to use . But scientists and technicians have been making them smaller and cheaper while at the same time they have been made easier to use. As a result, their popularity has been increasing as more people have been buying computers for their homes and businesses. Computers have been designed to store information and compute problems that are difficult for human beings to work out. Some have voices that speak with the operators. Stores use computers to keep records of their inventories(库存货物) and to send bills to their customers(顾客) . Offices use computers to letters, record business and keep in touch with other offices. People have been using computers in their homes to keep track of the money they spend.
One important new use for computers is for entertainment(娱乐). Many new games have been designed to be played on the computers. People of all ages have been playing these games, People also have been buying home computers to play computer games, watch movies and listen to concerts at home. They have become very popular indeed.
1. Computers used to _____.
A. work rapidly B. be large and expensive
C. be easy to use D. be used for fun
2. In recent years , computers are being made ______.
A. larger and more expensive B. smaller and cheaper
C. more difficult to use D. to work more slowly
3. Home computers can be used for ______.
A. writing letters B. playing games C. doing business D. all of the above
4. Salesmen use computers mainly to ______.
A. check the list of goods and materials that are kept in the store house
B. play games for pleasure
C. talk with their friends
D. write letters
5. The best title for the passage would be _______.
A. New Uses For Computers B. The Popularity of Home Computers
C. The Home Computer Instry D. Computers At Home
高考英语阅读理解【3】
Hank Viscardi was born without legs. He had—not legs but stumps(残肢) that could he fitted with a kind of special boots, People stared at him with cruel interest. Children laughed at him and called him ‘Ape Man’ (猿人) because his arms practically dragged on the ground.
Hank went to school like other boys. His grades were good and he needed only eight years to finish his schooling instead of the usual twelve. After graating from school, he worked his way through college. He swept floors, waited on table, or worked in one of the college offices. During all this busy life, he had been moving around on his stumps. But one day the doctor told him even the stumps were not going to last much longer. He would soon have to use a wheel chair.
Hank felt himself got cold all over. However, the doctor said there was a chance that he could be fitted with artificial legs(假腿). Finally a leg maker was found and the day came when Hank stood up before the mirror, For the first time he saw himself as he has always wanted to be——a full five feet eight inches tall. By this time he was already 26 years old.
Hank had to learn to use his new legs. Again and again he marched the length of the room , and marched back again. There were times when he fell down on the floor, but he pulled himself up and went back to the endless marching. He went out on the street. He climbed stairs and learned to dance. He built a boat and learned to sail it.
When World War II came , he talked the Red Cross into giving him a job. He took the regular training. he marched and drilled along with the other soldiers. Few knew that he was legless. This was the true story of Hank Viscardi, a man without legs.
1. Children laughed at Hank and called him ‘Ape Man’ because ______.
A. he didn’t talk to them
B. he kept away from them
C. his arms touched the ground when he moved
D. he couldn’t use his arms
2. It can be inferred from the story that five feet eight inches tall is ______.
A. an average height for a fully grown person B. too tall for an average person
C. too short for an average person D. none of the above
3. The sentence “he talked the Red Cross into giving him a job” implies that the Red Cross _____.
A. was only glad to give him a job
B. gave him a job because he was a good soldier
C. gave him a job after he talked to someone whom he knew in the organization
D. was not willing to give him a job at first
4. When Hank marched and drilled along with the other soldiers, he ______.
A. did everything the other soldiers did
B. did most of the things the other soldiers did
C. did some of the things the other soldiers did
D. took some special training
5. The writer suggests that Hank Viscardi _______.
A. had no friends B. never saw himself as different from others
C. was very shy D. was too proud to accept help from others
参考答案:
1C 2 B 3 D 4 C 5 A
1B 2 B 3 D 4 A 5 B
1C 2 A 3 D 4 A 5 B
;10. 高考英语阅读理解试题附答案
高考英语阅读理解试题附答案
做英语阅读理解题的时候不能只是做,还要学会分析和总结。为了帮助大家,我分享了一些阅读理解试题,希望能对大家有所帮助!
高考英语阅读理解试题【1】
Very few people were coming to eat at the White Rose Restaurant, and its owner did not know what to do. The price was reasonable and the food was of good quality, but nobody seemed to want to eat there.
Then he did something that changed all that, and in a few weeks his restaurant is always full of men with their lady friends. Whenever a gentleman came in with a lady, a smiling waiter gave each of them a menu(菜单), The menu looked exactly the same on the outside, but there was an important difference inside. The menu that the waiter gave to the man supplied the correct price for each dish and each bottle of wine. while the menu that he gave to the lady supplied a much higher price! So when the man calmly ordered dish after dish and wine after wine, the lady thought he was much more generous(慷慨) than he really was.
41. Why didn’t people come to the White Rose Restaurant to eat at first?
A. Because the price was high.
B. Because the food was too cheap.
C. Because the food was not good.
D. The passage didn’t mention.
42. According to the passage we can conclude that the people who eat at this restaurant are mostly _______________.
A. poor old people B. rich young people
C. men with their girl friends D. parents with their children
43. The difference between the two kinds of menu lie in ______________.
A. the color B. the shape
C. the price D. the food
44. According to the passage we can infer that when men with their girl friends eat at this restaurant, the food was paid ___________________.
A. always by the ladies only
B. always by the men only
C. sometimes by the ladies
D. either by the men or by the ladies
45. According to the passage we can know that, generally speaking, ____________.
A. men are more generous than women
B. women are more generous than men
C. men like their lady friends to be generous.
D. women like their men friends to be generous
【答案与解析】 41—45 DCCBD
A篇:本文主要讲述: 尽管 White Rose 餐馆价钱合理,饭菜也好,但很少有人光顾,店主为此想出了一条妙计,从此餐馆生意兴隆。
41. D。推理判断题。根据第一自然段可知原文没有说人们为什么不到餐馆就餐,所以答案为D。
42. C。细节理解题。根据第二自然段第1句 …his restaurant is always full of men with their lady friends 可知答案为 C。
43. C。细节理解题。根据第二自然段 The menu that the waiter gave to the man supplied the correct price for each dish and each bottle of wine. While…the lady supplied a much higher price 可知答案为 C。
44. B。推理判断题。根据最后一句 So when the man calmly ordered dish after dish and wine after wine, the lady thought he was much more generous than he really was 可推断出答案为B。
45. D。推理判断题。根据原文可知侍者给男士的那个菜单价格合理,而给女士的那个菜单价格却很高,但两种菜单表面上看却一样,这样女士就会认为她们的男友很大方,因此餐馆的这种做法很受男士欢迎,由此可知女人们喜欢自己的男友大方。所以答案为 D。
高考英语阅读理解试题【2】
When you look at yourself in the mirror, do you ever wonder why you look the way you do? Do you also wonder what biological processes were at work to shape your face, which is as indivial and unique as a fingerprint?
The answer is in a little piece of your DNA called a gene enhancer(增强片段),according to scientists at Berkeley Lab. These little pieces6 of DNA help switch on or boost the expression of specific genes, that control the development of the face and head before birth. What's interesting about these little influential bits of DNA is that a gene enhancer doesn't have to be found anywhere close to the genes and, in some cases, doesn't even have to be located on the same chromosome.
Of course, there are a number of hereditary(遗传) factors which help determine appearance, for example, a child resembles a parent. The researchers, who outlined their findings in the journal Science, said the gene enhancer adjusts the genes to give your face its final unique look. Even with look similar but are not exactly the same in appearance.
"Our results suggest that there are thousands of enhancers in the human genome that are involved in facial development," said Axel Visel, a geneticist with Berkeley Lab's Genomics Division, who led the research. "We don't know yet what all of these enhancers do, but we do know that they are out there and they are important for facial development."
Scientists have previously been able to identify some of the genetic faults that can cause birth defects, such as a cleft lip(兔唇), but haven't been able to fully understand what genetic factors are responsible for subtle differences in appearance.
26. The author put forward two questions at the beginning of the passage to ________.
A. expect readers to answer them
B. carry out a survey among readers
C. start a discussion among readers
D. draw readers attention to the topic
27. From Paragraph 3, we know that________.
A. identical twins look similar but not exactly the same
B. hereditary factors determine our appearance completely
C. a child resembles a parent because of afterbirth factors
D. the gene enhancer is something useless and unimportant
28. The underlined word "subtle" in Paragraph 3 is closest in meaning to"___________".
A. not a little
C. not small B. not a bit D. not obvious
29. According to the passage, which statement is NOT true?
A. A cleft lip is a kind of birth defects which are caused by genetic faults.
B. Genetic faults can not be identified and fully understood with today's technology.
C. Gene enhancers have something to do with the facial development according to the research
D. The relation between genetic factors and subtle differences in appearance remains a mystery.
30. Which part of a website is the passage probably taken from?
A. Culture.
C. Science.
B. Opinion. D. Business.
【参考答案】26-30 DADBC
你照镜子的时候,曾想过为什么会是这个样子吗?你还想过什么生物过程在起作用使你的脸像指纹一样与众不同吗?
26. D。作者意图题。通读全文及第一段可知答案。27. A。细节理解题。从第三段最后两句Even with identical twins, there are subtle differences in appearance. Identical twins Linda and Terry Jamison look similar but are not exactly the same in appearance.可知答案。
28. D。词义猜测题。从第三段最后一句Identical twins Linda and Terry Jamison look similar but are not exactly the same in appearance.可知即便是十分相像的双胞胎,外貌上也是有很细微的'差别的。
29. B。细节理解题。从最后一段的Scientists have previously been able to identify...but haven’t been able to fully understand...可知答案。
30. C。推理判断题。该短文是科普文章,故要到网站的科学信息部分才能读到。
高考英语阅读理解试题【3】
Grown- ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play catch and hit a ball as well as his son. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins “Twinkle, twinkle, little star” or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.
One explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: Once we have learned something, additional learning trials increase the length of time we will remember it.
In childhood we usually continue to practice such skills as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as “Twinkle, twinkle, little star”and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overlearn.
The multiplication tables (乘法口诀表) are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood. The law of overlearning explains why cramming (突击学习) for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. A little overlearning, on the other hand, is really necessary for one’s future development.
1. What is the main idea of Paragraph 1?
A. People remember well what they learned in childhood.
B. Children have a better memory than grown- ups
C. Poem reading is a good way to learn words.
D. Stories for children are easy to remember. 2. The author explains the law of overlearning by.
A. presenting research findings
B. setting down general rules
C. making a comparison
D. using examples
3. According to the author, being able to use multiplication tables is
A. a result of overlearning
B. a special case of cramming
C. a skill to deal with math problems
D. a basic step towards advanced studies
4. What is the author’s opinion on cramming?
A. It leads to failure in college exams.
B. It’s helpful only in a limited way.
C. It’s possible to result in poor memory. D. It increases students’learning interest.
【参考答案】ADAB
;