当前位置:首页 » 英语阅读 » 英语阅读理解封面初中

英语阅读理解封面初中

发布时间: 2023-07-05 03:31:07

初中英语阅读理解训练及答案解析

初中英语阅读理解训练及答案解析

阅读理解在英语考试中占据很大比重,同时涉及的知识点很多,这就导致得分率相对其他题型低。为了帮助大家,我分享了一些初中阅读理解,希望能对大家有所帮助!

阅读理解【1】

My friend Matt and I arrived at the Activity Centre on Friday evening. The accommodation wasn't wonderful,but we had everything we needed (beds,blankets,food),and we were pleased to be out of the city and in the fresh air.

On Saturday morning we met the other ten members of our group. Cameron had come along with two friends,Kevin and Simon,while sisters Carole and Lynn had come with Amanda. There were some other members I didn't know. We had come from different places and none of us knew the area.

We knew we were going to spend the weekend outdoors,but none of us was sure exactly how. Half of us spent the morning caving while the others went rock-climbing and then we changed at lunchtime. Matt and I went to the caves(岩洞) first. Climbing out was harder than going in,but after a good deal of pushing, we were out at last. Though we were covered with mud,we were pleased and excited by what we'd done.

根据短文内容,选择正确答案。

1. The writer spent the Saturday morning _____.

A. rock-climbing

B. sleeping

C. meeting friends

D. caving

2. There were _____ members in all in the writer's group.

A. 6 B. 8 C. l0 D. 12

3. We can learn from the passage that _____.

A. some of the group had been there before

B. the group had done rock-climbing many times

C. some of the group already knew each other

D. group all came from the same city

4. The write thought her weekend was _____.

A. interesting B. relaxing

C. frightening D. unpleasant

5. This passage mainly talks about ____.

A. the writer's friends at the Activity Centre

B. the writer's experience at the Activity Centre

C. outdoor sports at the Activity Centre

D. how to go rock-climbing and caving

答案及解析:

1. 选D,根据文中说明Half of us spent the morning caving while the others went rock-climbing. Matt and I went to the caves(岩洞) first.可以判断出应该选择D。

2. 选D,Matt and I 还有the other ten members。

3. 选C,A. B. D.均可以从文中找到证据证明其是不正确的。我们知道Cameron had come along with two friends,可以知道C项是正确的。

4. 选A。

5. 选B,总揽全文,可以知道B项为最佳答案。

阅读理解【2】

As many as 10 of the 17 kinds of penguins(企鹅)may be in danger of disappearing. The number of penguins have decreased(减少) by 30% since 1987.

Penguins are black and white birds that live in the southern part of the world. They are common in South America,New Zealand,Australia and South Africa. Mary live near cold waters. But some live near warm waters in Galapagos Islands. Penguins cannot fly,but they are fine swimmers. Penguins eat fish and krill(磷虾).

The warming of the earth is the decrease in penguin populations. The heating of the air has caused ocean waters to become warmer. Higher water temperatures have reced the supply of fish and krill. Some years later these birds are completely unable to reproce(繁殖). Besides,many alt penguins die of hunger.

Widespread(广泛的) fishing,exploration for oil and oil leaks(漏) also make penguins be in danger. Poisonous organisms(生物) in ocean water are another danger. Penguins also have their enemies,including wild dogs,sharks,seals and sea lions.

News about penguins is not all bad,however. Several years ago,oil leaking from a ship hurt 40% of the penguins in South Africa. The penguins became covered with oil. But thousands of people helped clean and treat the birds well. Then they returned the penguins to the wild. Now these South African penguins are reprocing in higher numbers than before the oil leaking.

根据短文内容,选择正确答案。

1. Penguins ___________.

A. can swim better than fly

B. can be found near Oceania (大洋洲)

C. eat fish only

D. live only in cold waters.

2. Which of the following is NOT the cause of penguin's decrease in numbers?

A. Oil searching. B. Widespread fishing.

C. Human's killing. D. Warming of the oceans.

3. Why are the penguins in South Africa reprocing in higher numbers than before the oil leaking?

A. Because people removed the ship.

B. Because people sent a lot of penguins to the wild.

C. Because people helped the penguins.

D. Because people treated the penguins well.

答案及解析:

1. 选B,我们知道企鹅不会飞,因此A不正确,除了吃鱼,他还吃磷虾,因此C不正确。只能选B。

2. 选C,本文中并没有说人类是如何捕杀企鹅,相反,人类对企鹅的'态度相当友好。

3. 选C,根据文章可以判断是由于人类的帮助。

阅读理解【3】

Hundreds of years ago,a Roman army came north from England to make war on Scotland. The Scots,a brave people,loved their country very much. They fought hard to drive the enemy out of Scotland,but there were too many Romans. It looked as if the Romans would win.

One night,the leader of Scots marched his soldiers to the top of a hill. "We will rest here tonight,my men,"he said. "Tomorrow we will fight one more battle. We must win or we will die."

They were all very tired,so they ate their supper quickly and fell asleep. There were four guards on ty,but they,too,were very tired,and one by one,also fell asleep.

The Romans were not asleep. Quickly they gathered at the foot of the hill. Slowly they climbed up the hillside,taking care not to make a sound. Closer and closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes more,the war would be over. Suddenly,one of them put his foot on a thistle(蓟). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a moment,they were on their feet and ready for battle. The fighting was hard but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and saved their country.

The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Few people like it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower.

根据短文内容,选择正确答案。

1. Hundreds of years ago there was a war between ________.

A. Roman army and North England

B. Roman army and the Scots

C. England and Scots

D. a brave people and the Scots

2. At first it looked as if the Romans would win because ________.

A. the Scots were not brave

B. the Roman army was so strong

C. the Scots did not have a good leader

D. the Romans had the support from the Scottish

3. "We must win or we will die."What the leader of the Scots said means ________.

A. they were sure to win

B. they couldn't escape from death

C. they would win and then they would die

D. they must try hard to win, otherwise they would be killed

4. The Romans climbed up the hill quietly because ________.

A. they didn't want to wake the Scots

B. they wanted to reach the top

C. they wanted to catch the four guards first

D. they were afraid of the sharp needles of the thistle

5. The people of Scotland made thistle their national flower because ________.

A. it is a beautiful plant

B. it is fresh and lovely

C. it had so many sharp needles all over it

D. it was the thistle that helped the Scots to win the battle

答案及解析:

1.选B,文中很明显的指出,这场战争是Roman army和the Scots之间的。

2.选B,They fought hard to drive the enemy out of Scotland,but there were too many Romans. It looked as if the Romans would win. 是因为Romans太强大。因此选B。

3.选D,"We must win or we will die."的意思是"我们必须胜利,否则我们会死掉",因此选D。

4.选A,the Romans悄悄爬山的原因是不想吵醒the Scots,以便偷袭。

5.选D,根据文中大意,可得出正确答案。

;

❷ 跪求开心英语 阅读理解150篇八年级答案,封面如图

到书店买一本

❸ 初二英语阅读理解及答案解析

初二英语阅读理解及答案解析

初中英语阅读理解题型主要有主旨题、细节题、推断题、猜测词义题及正误判断题。下面是我整理的初中英语阅读理解题,希望能帮到大家!

电脑技术的优势

We are already familiar with computers—computers work for us at home, in offices and in factories. But it is also true that many children today are using computers at schools before they can write. What does this mean for the future? Are these children lucky or not?

Many people who do not know about computers think of them as machines that children play with. They worry that children do not learn from experience but just from pressing a button and that this is not good for them. They think that children are growing not knowing about the real world.

But people who understand more about computers say that computers can be very good for children. A computer can help them to learn about the real world more quickly, to learn what they want to learn and think for themselves. And for the future, don’t we need people who can think clearly, who know how to get information quickly and use it well? What do you think?

1. “To be familiar with” means to ______.

A. know nothing B. know about C. dislike D. like

2. Does everyone think computers are good for children?

A. Yes, they do. B. No, not everyone thinks so.

C. They don’t know. D. They are not sure.

3. What can computers help children to do?

A. To think clearly, to do homework and to write.

B. To play games, to do math and to .

C. To think clearly, to get information and to use it well.

D. To count, to clean the house and to get information.

4. Does the writer think computer is a good thing?

A. It isn’t mentioned. B. No, he doesn’t think so.

C. He doesn’t know. D. Yes, he does.

参考答案与解析:

1. B 词义猜测题。由破折号后的解释“电脑在家里、办公室、工厂都为我们工作”当然我们就已经“了解”电脑了。

2. B 事实细节题。第2段是说不太了解电脑的人认为电脑对小孩不好,而第3段则说那些懂电脑的人认为电脑对小孩有益,因此,并不是每个人都认为电脑对小孩有益。

3. C 事实细节题。由最后一段,特别是倒数第2个问句可知。

4. D 推理判断题。从最后一段可推断出作者的观点是“计算机是件好东西”。

发生在车站的小故事

John Smith was an old porter. He worked at the station. Every day he was busy carrying heavy things for the people. He was careful with his work. He was kind to everyone. He was always ready to help others.

One morning he stood in the station. He was waiting for the train. Just then he saw a man running towards the trains with a big bag in his hand.

“No train is starting. Why is he in such a hurry?” the old man thought to himself.

He went up to the man and asked, “May I help you?”

As soon as the man saw the porter, he stopped running.

“Can I catch the 10:35 train to London?” the man asked. He looked worried.

The old porter looked at him for a few seconds and said, “Well, sir. I’d like to help you, but I can’t answer your question because I don’t know how fast you can run.” Then he explained to the man, “The 10:35 train to London left five minutes ago. Can you run fast enough to catch it?”

1. What was John’s job?

2. Where do you think the man was going?

3. Why did the man run towards the trains and look worried?

4. What time was it when the man got to the station?

5. What do you think of John Smith?

参考答案与解析:

通读全文, 故事讲述的是车站搬运工John Smith有一天在火车站同一名旅客间的`一段对话,故事很幽默。

第一个问题是一个细节题,第1段清楚地说明了他的工作:John Smith was an old porter。porter的意思的“(车站、码头) 的搬运工人”,如果考生不认识这个词,也可以由He worked at the station. Every day he was busy carrying heavy things for the people.这两句话了解他的工作性质。因此第一个问题的回答:John’s job was to carry heavy things for the people at station. / He was a porter.

第二个问题是一个推理题,问题:这名旅客要去哪里。由文中这句旅客的问话Can I catch the 10:35 train to London?很容易推断出他要去伦敦。

第三个问题仍要求考生推理得出答案,问题:为什么此人看上去很急的样子朝火车赶去。很显然是因为他在赶火车。对why提问要用because进行回答,第三个问题的回答是Because he wanted to catch the 10:35 train to London.

第四个问题是推理题, 问的是:这名旅客赶到火车站的时间。由下文John的回答The 10:35 train to London left five minutes ago可知火车已开走,这名旅客赶到的时间是大约10: 40,因此第四题的回答是It was about10:40 (twenty to eleven) 。

第五个问题是归纳题, 考查考生对文章大意的理解。这个问题的回答实际上就是全文的中心句, 在第一自然段里已做了介绍。He was careful with his work. He was kind to everyone and always ready to help others.

阅读的乐趣

Reading for pleasure is the easiest way to become a better reader in English. It is also the most important way.

Some students say they don’t want to read for pleasure. They say they want to use their time to learn the rules of the language and new words. They say that pleasure read¬ing is too easy.

Many experts (专家) say pleasure reading is very important for learning English. Dr. Stephen Krashen, a famous expert on learning languages, says that pleasure reading helps you learn many important things about English. Students learn more grammar and more words when they read for pleasure. They also learn more about good writing.

Dr. Krashen tells us that pleasure reading helps each student in a different way. Each student needs to learn something different. Pleasure reading makes it possible for each student to learn what he or she needs.

Reading for pleasure is not the same as studying. When you read for pleasure, you choose your own books, and you don’t have to remember everything. There are no tests on your pleasure reading books. Pleasure reading will help you:

●learn how English speakers use English

●read faster in English

●find examples of good writing in English

●learn new words

●learn about the cultures (文化) of English speakers

1. Is pleasure reading important for learning English?

2. Which is the easier way to become a better reader, pleasure reading or studying?

3. What do some students think of pleasure reading?

4. How can we become better readers?

5. What’s the greatest advantage (优点) of pleasure reading?

参考答案与解析:

1. Yes, it is. 由文章的第1段第2句可知。

2. Pleasure reading. 根据最后一段的内容可知。

3. It’s too easy. / It’s not useful / helpful / important.根据第2段的内容回答。

4. Do pleasure reading.由第1段第1句可知。

5. We can learn what we need.由第4段可知。

;

❹ 初中英语阅读理解诶及答案

初中英语阅读理解诶及答案

读懂文本不仅是英语阅读理解正确解题的第一步,也是最关键的一步。下面是我分享的初中英语阅读理解,希望能对大家有所帮助!

阅读理解【1】

People often say that the Englishman’s home is his castle. They mean that the home is very important and personal to him. Most people in Britain live in houses rather than flats, and many people own their homes.

This means that they can make them indivial(个体的);they can paint them, and change them in any way they like. Most house have a garden, even if it is a very small one, and the garden is usually loved. The house and the garden are the private(私人的)space of the indivial.

People usually like to mark their space. Are you sitting now in your home or on a train?have you marked the space around yourself as your? If you are on the train you may put your coat or small bag on the seat beside you. If you share a flat you may have one corner or chair which is your own.

Once I was travelling on a train to London. I was in a section for four people and there was a table between us .The man on the space on my side of the table at all. I was angry. Maybe he thought that he owned the whole table. I had read a book about non-verbal communications o I took various papers out of my bag and put them on his briefcase! When I did this he stiffened and his eyes nearly popped(瞪出)out of his head. I had invaded(侵犯)his space! A few minutes later I took my papers off his case in order to read them. He immediately moved his case to his side of the table. Of course, it is possible that he just wanted to be helpful to me!

If you are visiting another country you may feel that you don’t have any private space. Hotel rooms look much the same in every country in the world. All day long ,you share public spaces with other people. You see the local people in their private spaces and you feel lonely and “outside”. Local people can create their private spaces by talking about things you don’t know about .And you even feel that they like you to be outside them so that they will enjoy being inside even more! This is one of the difficulties of being a traveler! But if you understand it then it helps you .Haven’t you enjoyed being part of a group and “owning” a bit of space?

1.The writer was angry as he was travelling on a train to London because______.

A. he had no place to sit

B. someone had invaded his “space”

C. too many people shared a section with him

D. some other people talked about things he didn’t know about

2. “… you feel lonely and ‘outside’”in paragraph 4 means that_______.

A. you are alone outside the house

B. you feel lonely because you travel on your own

C. you are alone and therefore you go outside to have some fun

D. you feel lonely and you don’t belong to that place or that group of people

3.In Paragraph 4 ,the pronoun “them’ refers to(所指) “___________”.

A. public spaces B. private spaces

C. local people D. other countries

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. British people dislike marking their space.

B. You always feel at home in another country.

C. Most British people prefer living in houses to flats.

D. You can’t mark your private space in a foreign country.

5.Tha main purpose of the passage is to tell readers to _______.

A. own private spaces by living in houses

B. have one corner of their own in public places

C. realize the importance of “space”in communication

D. create their private spaces by talking with local people

参考答案:1.B 2.D 3.C 4.C 5.C

阅读理解【2】

When you want to go shopping, decide how much money you can spend for new clothes. Think about the kind of clothes you really need. Then look for those clothes on sale(销售).

There are labels(标签)inside all new clothes. The labels tell you how to take care of your clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash by washing in cold water. The label on a coat may say "dry clean only." Washing may ruin(损坏)this coat. If you do as the directions(说明)say on the label, you can keep your clothes looking their best. Many clothes today must be dry cleaned. Dry cleaning is expensive. When buying new clothes, check(核实)to see if they will need to be dry cleaned. You will save money if you buy clothes that can be washed.

You can save money if you buy clothes that are well made. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more money are not always better made. They do not always fit(合身)better. Sometime less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.

1.If you want to save money you can buy clothes that _____.

A. don’t fit you

B. don’t last long

C. need to be dry cleaned

D. can be washed

2.The label inside the clothes tell you______.

A. how to keep them looking their best

B. how to save money

C. whether they fit you or not

D. where to get them dry cleaned

3.The first thing for you to do before you buy clothes is ______.

A. to look for well-made clothes

B. to see how much money you can pay

C. to know how to wash them

D. to read the labels inside them

4.We learn from the reading that cheaper clothes ______.

A. are always worse made

B. must be dry cleaned

C. can not be washed

D. can sometimes fit you better

5.The best title(标题) for the reading should be ______.

A. Buying Less Expensive Clothes

B. Taking Enough Money When Shopping

C. Being a Clever Clothes Shopper

D. Choosing the Labels inside New Clothes

1.此题为理解题,从第二段Dry cleaning is expensive. You will save money if you buy clothes that can be washed.可以看出C答案不对,又可以从第三段很容易判断出A和B不对。

2.此题为理解题,第二段的第二句话应该被看作主题句。从此句可以看出该题答案选择A。一般说来,文章的段落常有概括中心思想的主题句,且多位于段首或段末,有时也会夹在中间。对无主题句的篇章,考生应对文章进行分析和归纳,然后概括中心思想。

3.此题为直接题,从文章第一段第一句可以看出答案选B。

4.此题为推理题,文章中虽然没有直接信息,但从文章第二段及第三段很容易推断出A,B,C答案都是错误的。又从第三段最后一句话可以推断出答案选D。

5.此题为概括题,此题考查文章的标题,主要针对文章的`主题、中心思想、文章的结构层次(主题句或主题段),要求学生在理解全文后归纳短文要点,概括中心思想。考生归纳各段的主题句不难发现此题答案选择C。

阅读理解【3】

My friend Matt and I arrived at the Activity Centre on Friday evening. The accommodation wasn't wonderful,but we had everything we needed (beds,blankets,food),and we were pleased to be out of the city and in the fresh air.

On Saturday morning we met the other ten members of our group. Cameron had come along with two friends,Kevin and Simon,while sisters Carole and Lynn had come with Amanda. There were some other members I didn't know. We had come from different places and none of us knew the area.

We knew we were going to spend the weekend outdoors,but none of us was sure exactly how. Half of us spent the morning caving while the others went rock-climbing and then we changed at lunchtime. Matt and I went to the caves(岩洞) first. Climbing out was harder than going in,but after a good deal of pushing, we were out at last. Though we were covered with mud,we were pleased and excited by what we'd done.

根据短文内容,选择正确答案。

1. The writer spent the Saturday morning _____.

A. rock-climbing

B. sleeping

C. meeting friends

D. caving

2. There were _____ members in all in the writer's group.

A. 6 B. 8 C. l0 D. 12

3. We can learn from the passage that _____.

A. some of the group had been there before

B. the group had done rock-climbing many times

C. some of the group already knew each other

D. group all came from the same city

4. The write thought her weekend was _____.

A. interesting B. relaxing

C. frightening D. unpleasant

5. This passage mainly talks about ____.

A. the writer's friends at the Activity Centre

B. the writer's experience at the Activity Centre

C. outdoor sports at the Activity Centre

D. how to go rock-climbing and caving

答案及解析:

1. 选D,根据文中说明Half of us spent the morning caving while the others went rock-climbing. Matt and I went to the caves(岩洞) first.可以判断出应该选择D。

2. 选D,Matt and I 还有the other ten members。

3. 选C,A. B. D.均可以从文中找到证据证明其是不正确的。我们知道Cameron had come along with two friends,可以知道C项是正确的。

4. 选A。

5. 选B,总揽全文,可以知道B项为最佳答案。

;

❺ 求九年级中考英语阅读理解加油站第二版(蓝封面)答案:31~39期的CD篇答案

学海载舟

❻ 初中英语阅读理解强化训练及答案

初中英语阅读理解强化训练及答案

英语阅读理解的主旨大意题,主要考查学生对文章主题或中心思想的领会和理解能力。下面是我整理的英语阅读理解题,欢迎大家阅读!

阅读理解【1】

If you get into the forest with your friends, stay with them always. If you don’t, you may get lost. If you really get lost, this is what you should do. Sit down and stay where you are. Don’t try to find your friends—let them find you by staying in one place.

There is another way to help your friends or other nearby people to find you. Give them a signal (信号) by shouting or whistling (吹口哨) three times. Any signal given three times is a call for help.

Keep up shouting or whistling always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making noise for fun. They will let you know that they have heard your signal. They give you two shouts, two whistles, or two gun-shots (枪声). When someone gives you a signal, it is an answer to a call for help.

If you don’t think that you will get help before night comes, try to make a little house---cover up to the holes with branches (树枝) with lots of leaves. Make yourself a soft bed with leaves and grass.

What should you do if you get hungry or need drinking water? You would have to leave your little house to look for a river. Don’t just walk away. Pick off small branches and drop them as you walk so that you can find your way back. The most important thing to do when you are lost is—stay in one place.

1.If you lost in the forest, you should _______.

A.stay where you are and give signals three times

B.walk around the forest and shout so that your friends could hear you

C.try to find your friends as soon as possible

D.try to get out of the forest and shout for help

2.If you want to let people believe that you are not just making noise for fun, you should _______.

A. tell people that you are lost B. keep up shouting or whistling

C. shout at the top of your voice D. shout or whistle three times

3.When you hear two shouts, or whistles, or gunshots, __________.

A. you should shout more loudly B. you can whistle three times

C. it is an answer to your call for help D. you should try to run to them

4.When you want to leave your place to get drinking water, you should ________.

A.just go to the river

B. find some glasses or bottles before you go

C. make a fire so that you can have some tea

D. leave marks so that you can find your way back

5.This passage mainly tells you __________.

A.when you hear a signal always three times, it is a call for help

B.What you should do if you get lost in a forest

C.any signal given twice means an answer to a call for help

D.how you can live longer in a forest

如果一个人在森林中迷了路,他该怎么办呢?本文讲述了一个很重要的方法:原地不动,让别人来找你。为了让附近的人尽快发现你处于困境,你可以大喊三声或者吹三声口哨。在别人找到你之前,你还应当学会自我保护。比如怎样做饭或者搭建一张床等。

参考答案:

1.A “Sit down and stay where you are.”和“Give them a signal by shouting or whistling three times.”是解答本小题的关键句子。

2.D 该题的答案源自“Keep up shouting or whistling always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making noise for fun.”一句中。

3.C “They give you two shouts, two whistles, or two gun-shots. When someone gives you a signal, it is an answer to a call for help.”是答案的出处。

4.D 根据“Don’t just walk away. Pick off small branches and drop them as you walk so that you can find your way back.”可知“当你离开原地去找水喝时,不要径直走开,要在路上留下标记,以便能找到回到原地方的路。”

5.B 由文章末句“The most important thing to do when you are lost is—stay in one place.”和开头的“…this is what you should do.”可不难得出答案。

阅读理解【2】

Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying (摧毁) fourteen homes. Seven others were so badly damaged (破坏) that their owners had to leave them, and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person was killed, several were badly hurt and taken to hospital, and a number of other people received smaller hurt. Altogether over two hundred people were homeless after the storm.

A farmer, Mr. Tan, said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour.

“I was eating with my wife and children,” he said, “When we heard a loud noise. A few minutes later our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him, safe but very frightened.”

Mrs. Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children.

“There was no time to take anything,” she said, “A few minutes later, the roof came down.”

Soldiers helped to take people out of the flooded (水淹的) area and the welfare department (福利机构) brought them food, clothes and shelter.

1.How many homes altogether (总共) were damaged in the storm?

A. Fourteen B. Twenty-one C. Twenty-nine D. Thirty-six

2.Where was Mr. Tan when the storm first began?

A. He was in bed. B. He was inside the house.

C. He was outside the house. D. He was on the roof.

3.Mrs. Woo and her family didn’t get hurt because _________.

A.her husband knew there would be a storm

B.they were all outside the house when the storm became worse

C.she felt the house was moving

D.the welfare department helped her

4.The underlined word “shelter” in this passage means ______.

A. something to eat B. something to wear

C. somewhere to study D. somewhere to stay

5.Which of he following may be the best title for this passage?

A. A Terrible Storm B. A Lucky Woman

C. Good Soldiers D. Clever People

短文大意是:一场暴风雨席卷了两个村庄。它不仅摧毁了房屋,也是造成了人员伤亡,还有二百多人无家可归。短文还写到了目击者回忆当时暴风雨到来时的情景。

参考答案:

1.D 根据第一段出现的三个数字14,7,15即可知D为正确答案。

2.B 根据“I was eating with my wife and children.”可排除A和D,由下文可知C也不合题意。

3.C 答案即在即在“…she felt that her house was moving.”中。

4.D 考虑全文意思及最末一段,可知暴风雨过后,房屋倒塌,人员伤亡。人们不仅需要食品、衣物,还需要住的地方。

5.A 这篇阅读材料主要描述了暴风雨袭击的过程。显然选项A是本文的'主旨。

阅读理解【3】

Is there anything more important than health? I don't think so. “Health is the greatest wealth (财富),” wise people say. You can't be good at your studies or work well when you are ill.

If you have a headache, toothache, backache, earache or bad pain in the stomach, if you complain of a bad cough, if you run a high temperature and have a bad cold, or if you suffer from high or low blood pressure (血压), I think you should go to the doctor.

The doctor will examine your throat, feel your pulse, test your blood pressure, take your temperature, sound your heart and lungs, test your eyes, check your teeth or have your chest X-rayed.

After that, he will advise some treatment, or some medicine. The only thing you have to do is to follow his advice.

Speaking about doctor’s advice, I can't help telling you a funny story.

An old gentleman came to see the doctor. The man was very ill. He told the doctor about his weakness, memory loss and serious problems with his heart and lungs. The doctor examined him and said there was no medicine for his disease.

He told his patient to go to a quiet place for a month and have a good rest. He also advised him to eat a lot of meat, drink two glasses of red wine every day and take long walks. In other words, the doctor advised him to follow the rule: “Eat at pleasure, drink with measure and enjoy life as it is.” The doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldn't smoke more than one cigarette a day.

A month later the gentleman came into the doctor’s office. He looked much more cheerful and much happier. He thanked the doctor and said that he had never felt a healthier man.

“But you know, doctor,” the man went on saying, “it's not easy to begin smoking at my age.”

1.The writer thinks that.

A. health is more important than wealth B. work is as important as studies

C. medicine is more important than pleasure D. nothing is more important than money

2.The doctor usually tells his patient what to do.

A. without examining the patient B. after he has examined the patient

C. if the patient doesn't take medicine D. unless the patient feels pain

3.The underlined part means “”.

A. he was feeling better than ever B. he wasn't a healthy man

C. he was feeling worse than before D. he will be well again

4.From the last sentence of the passage, we learn the man before the doctor told him not to smoke more than one cigarette a day.

A. was a heavy smoker B. didn't smoke so much

C. didn't smoke D. began to learn to smoke

5.Which of the following is NOT TRUE?

A. The doctor usually tests his/her blood pressure when a person is ill.

B. The man told the doctor he couldn't remember things.

C. The man thanked the doctor.

D. The man didn't follow the doctor’s advice

短文作者从“健康是最大的财富”这句话谈起。没有一个好的身体,学习和工作就没有保证。如果你感到不舒服时,就应当去看医生,医生会仔细给你做检查,然后就建议你吃点药。作者在短文最后还讲了一个医生给病人建议时发生的一个幽默故事。

参考答案:

1.A 文章首句即点明主旨,意即“健康比财富更重要”。

2.B “After that, he will advise some treatment, or some medicine.”是该题答案的出处。

3.A 短文倒数第二段是本小题答案的出处。

4.C 由文章最末一句可知这位绅士是说“象我这样年龄的人开始学吸烟真是不容易”,由 “The doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldn't smoke more than one cigarette a day.”可联想到医生误认为他抽烟过多,而建议他每天抽烟不超过一支。答案不攻自破。

5.D 根据上一个小题及这位绅士第二次来看大夫的精神状态,可知他听从了医生的建议。

;

❼ 初中七年级英语阅读理解题

初中七年级英语阅读理解题

以下是由我提供给大家的初中七年级的英语阅读理解题以及答案解析,有兴趣的朋友可以阅读练习一下哦!

第一篇:

It’s time for lunch! Today we have obento. In fact, “obento” is a word for lunch in Japanese. It’s tasty, healthy and eye-catching.

There are some interesting rules in an obento. First, rice is separated from the other dishes. Thus the rice won’t pick up any other flavors. Besides, there is the main dish and the two side dishes. The main dish can be anything from mplings, to fried chicken, to fish. And the side dish can be anything, like salad.

During obento making, you must learn to combine the food colours of red, yellow, and green. The red food will make people feel hungry, the yellow food is usually healthy, and the green food is full of vitamins. So if you can combine these colours well, you can make a good obento.

Nowadays the obento plays a great part in Japanese life. When a class goes for an outing, all the students will bring their mom-made obento. You see, the obento is always filled with love, just as a mother said, “I remember my mother making obento for me. Now I make obento for my daughter every day. Hopefully, she’ll make obento for her children too, with the same love.”

阅读短文,选择正确答案。

1. What does the underlined word mean?

A. 合并 B. 分开 C. 结合 D. 搅拌

2. How many dishes are there in an obento?

A. 2. B. 3. C. 4. D. 5.

3. Which colours are good for an obento?

A. red, yellow, and blue B. red, orange, and green

C. yellow, green, and red D. white, yellow, and green

4. What can we learn from the last paragraph?

A. The obento plays a great part in Japanese life at present.

B. When a class goes for an outing, no student will bring their mom-made obento.

C. As a mother said the obento is always filled with delicious food.

D. My daughter won’t make obento for her children with the same love.

5. The purpose of the passage is to tell us that .

A. the main dish of the obento can be anything

B. the red food will make people feel hungry

C. we can make a good obent with the three colours

D. we should make and eat more obento

第二篇:

Dear readers, I was shocked to learn that some of you were tearing up the SSP. You were also taking this nice little newspaper and, scissors in hand, cutting it into pieces! Why would anyone do such a thing? Was it anger? Vandalism? The answer, as it turned out, was a delightful surprise: you were just being very good students.

Many of you are using the SSP to improve your English. You are cutting out headlines, stories and pictures and pasting them in your notebooks. I have seen some of your work and it is very creative. The headlines, pictures and stories are cut and pasted on the left side pages of your notebooks. In the spaces between the cuttings, you have added clever drawings and clever comments. The right side pages of the notebooks you have used as word banks to build up your vocabulary.

The SSP is designed to be used in your schoolwork. The stories are written with the objective of being interesting and informative but they are also intended to help you with your studies. So it’s a good idea to save the SSP after you read it. So keep cutting up the SSP. I think it’s a great idea!

See how some creative students save the SSP on Page 8!

阅读短文,选择正确答案。

1. From the first paragraph we know that _____.

A. The writer was shocked about tearing up the SSP.

B. You were also cutting these nice magazines into pieces!

C. The one who did such a thing was anger and Vandalism.

D. The one who did such a thing was very bad student.

2. The purpose of using the SSP is .

A. to shock the readers B. to improve our English

C. destroy the newspapers D. to spend the boring time

3. What does the word “pasting” mean in Chinese?

A. 撕开B. 剪辑C. 黏贴D. 组合

4. The writer thinks that savings the SSP is _______.

A. terrible B. worried C. great. D. bad

5. Which of the following is NOT true from the passage?

A. I have seen some of your creative work.

B. There are word banks on the right side pages of the notebooks.

C. The SSP is designed to be used in your housework.

D. How creative the students save the SSP!

>>>>>>答案解析<<<<<<

第一篇:

【语篇解读】

“obento”是日本午餐便当,它的美味、健康且引人注目。它饭与菜市是分开的,一个主菜和两个小菜。而且主要由三种颜色组合而成的,作为母亲能为孩子做充满爱的日式便当就太好了。孩子们都很喜欢它们。

【长难句注释】

During obento making, you must learn to combine the food colours of red, yellow, and green. The red food will make people feel hungry, the yellow food is usually healthy, and the green food is full of vitamins. So if you can combine these colours well, you can make a good obento.

在日式便当时,你必须学会把红、黄、绿三种颜色的食品组合在一起。红色食物会让人觉得饿,黄色的食物通常是健康的,绿色的食品是富含维他命。所以,如果你能很好地结合这些颜色的话,你能做出一个好的便当。

1. B 词义猜测题 从短文第2段的第3个句子Thus the rice won’t pick up any other flavors. 可知。故选B。

2. B 细节理解题 从短文第2段的第4个句子Besides, there is the main dish and the two side dishes. 可知一个日式便当有一个主菜和两个小菜。故选B。

3. C 细节理解题 从短文第3段的第1个句子During obento making, you must learn to combine the food colours of red, yellow, and green. 可知对做日式便当有利的三种颜色是红黄绿。故选C。

4. A 推理判断题 从短文第4段的第1个句子Nowadays the obento plays a great part in Japanese life. 可知日式便当现在在日本扮演着重要的角色。故选A。

5. D 主旨大意题 短文的主题和中心思想是告诉我们应该多做和多吃日式便当。故选D。

第二篇:

【语篇解读】

我们的外教Larry惊讶地发现有一些读者在“破坏”SSP的报纸,而且还乐此不疲!竟然他们还是非常优秀的学生。原因是他们中有许多正在使用SSP来提高英语水平。SSP的目的是用在你的学业上。这些故事除了趣味性和知识性,也旨在帮助你的学习。

【长难句注释】

The SSP is designed to be used in your schoolwork. The stories are written with the objective of being interesting and informative but they are also intended to help you with your studies. So it’s a good idea to save the SSP after you read it.

SSP的'目的是用在你的学业上。这些故事都是带有趣味性和知识性的目的而写的,但他们也旨在帮助你的学习。所以在读完SSP报纸之后再裁剪下来是一个好主意。

1. A 细节理解题 从短文第1段的第1个句子Dear readers, I was shocked to learn that some of you were tearing up the SSP. 可知作者对一些读者在“破坏”SSP的报纸感到很震惊。故选A。

2. B 细节理解题 从短文第2段的第1个句子Many of you are using the SSP to improve your English. 可知使用SSP报纸的目的在于提高英语。故选B。

3. C 词义猜测题 从短文第2段的第2个句子You are cutting out headlines, stories and pictures and pasting them in your notebooks. 可知你在把标题、故事和图片剪出来并把它们黏贴在你的笔记本上。故选C。

4. C 观点态度题 从短文第3段的第5个句子I think it’s a great idea! 可知作者认为保存SSP报纸是好主意。故选C。

5. C 推理判断题 从短文第3段的第1个句子The SSP is designed to be used in your schoolwork. 可知SSP报纸不是被设计用在你的家务活上,而是在学业上。故选C。

;

❽ 初三英语阅读理解及答案

我现在是高一学生经历过中考这几篇阅读对你有帮助When pet get sick, you can usually take them to an animal doctor or an animal hospital. Sometimes animals are so sick or hurt that you shouldn't move them . That's why Dr. Bird, a veterinarian, has a traveling hospital. Dr. Bird drives his hospital, which is really a van, to the animals.Dr. Bird has run the hospital for over10 years , and he has saved the lives of many pets. The van has an operating table, medicines and everything else he needs to treat animals. Dr. Bird says that there will soon be many more traveling hospitals to help sick or injured animals.61. The best name is ____. A. Why People Get Sick B. A Traveling Hospital C. Dogs Make Good Pets D. A Very Sick Animal62. Dr. Bird has run the hospital for ______.A. 12 years B. 10 years C. 15 years D. 20 years63. The story says that Dr Bird's hospital has _____. A. thick rugs B. no lights C. toys D. medicines64. Dr Bird is ______. A. a dentist B. an animal doctor C. very young D. very sick65. The word "veterinarian" means_______.A. animal doctor B. nurse C. farmer D. truck driver BMr Turner liked fishing. It was his favourite sport. He often fished for hours without catching anything. But this did not worry him. Some fishermen couldn't catch fish. Sometimes they caught old boots or rubbish . Mr Turner was even worse than the fishermen. He never caught anything – not even old boots. After he spent whole morning on the river, he always went home with an empty bag."You must give up fishing !" his friends said ," It's a waste of time.""But they don't realize one important thing. I'm not really interested in fishing. I am only interested in sitting in a boat and doing nothing at all. It can make me forget the noise of the city and live quietly for some time. " he always said to himself.66. Mr Turner always went fishing because ______.A. he could sell the fish and get some money
B. he thought it was a good sport
C. he could cook the fish for supper
D. he could sit in a boat

67. Mr Turner liked to fish_____. A. by the river B. in a boat on the river C. in the river D. with the fishermen68. He always went home with an empty bag because ______.A. he couldn't fish at all B. there weren't any fish in the riverC. he gave the fish to the fishermen D. he didn't pay attention to fishing at all69. His friends told him _____ when they knew he couldn't catch anything.to learn how to fish B. to change the way of fishing
not to fish any more D. to buy fish to eat
70. From the story we knew Mr Turner______A. lived in the country B. was a good fisherman
C. was interested in fishing D. disliked the noise of the city 61B 62A 63D 64B 65A 66B 67B 68D 69C 70DIn the world ,soccer of football is the most popular sport. This is because many countries have wonderful teams for the World Cup. The World Cup is held every four years.
To remember 2002 FIFA World Cup ,children from different countries and more than 60 children from Japanese schools came together and spent three weekends drawing a big picture called“Dream(梦幻) World Cups”in Japan .The children drew animals, flowers and people playing soccer under a bule bright sky. They wished each football team good luck by drawing the flags(旗帜)of all the countries that will take part in the World Cup in Japan and South Korea.The picture was put up in a park near a playground in Yokohama .Some football teams will have games there.
Are you a football fan(迷)?The World Cup makeds more and more people interested in football Teenagers(青少年)like playing and watching football .Many of them love some football stars so much that they get the pictures of their favourite players on the walls of their rooms. That is the way to show their love for the World Cup as children in Japan.
1.If a country wants to take part in the World Cup ,she must have______.
A.Many football fansB.a very good teamC.many football playerD.a big playground
2.The next World Cup will be held in_______.
A.2006B.2007C.2005D.2004
3.From the passage ,in the picture children drew many things except_________.
A. people playing footballB. pictures of some football starsC. a sunny skyD. flowers
4.In“Dream World Cup”,the children drew the flags of some countries______.
A. to show their love for their owe country
B. to tell the people their stories
C. to show their good wishes for the football teams
D. to show their new ideas about football
5.Many teenagers owe the pictures of some football stars because______.
A. they are interested in football
B. they are football fans
C. they think their favourite players are great
D. all of A,B and C
1.B 2.A 3.B 4.C 5.D

❾ 中学生科普英语趣味阅读初中高年级版翻译封面上有斑马2015

❿ 初中八年级英语阅读理解及答案

初中八年级英语阅读理解及答案

阅读理解是英语考试的常考题型,理解和把握文章主旨大意、段落大意和中心思想及获取信息的`能力。为了帮助大家,我分享了一些初中阅读理解题,希望能对大家有所帮助!

初中英语阅读理解题【1】

Do you remember when your grandma told you the story of Snow White? Ah, the happy days of childhood!

But did you know that Snow White comes from Germany? It’s just one story from the 209 in Grimm’s Fairy Tales (《格林童话》). The Grimm brothers started to collect fairy tales in 1806. Their first book came out in 1812.

Why are German fairy tales so interesting? Maybe it’s because they come from a great place famous for its stories – the Black Forest.

The Black Forest is in southwest Germany. It’s the largest forest in the country – and one of the most beautiful. It’s famous for its trees and lovely views. There are valleys and waterfalls (瀑布) there. It’s a good place to start a story. Don’t forget to bring something back if you visit. People there are good at making clocks, musical instruments and watches.

根据短文,选择最佳答案:

From the story, we know that ____ is the hometown of Snow White.

A. England B. Japan C. America D. Germany

2. How long had the Grimm brothers been collecting stories?

A. Four years B. Five years C. Six years D. Seven years

3. From the story, we cannot guess that the Black Forest is very ____.

A. large B. beautiful C. boring D. famous

4. The story mainly tells us ____.

A. who wrote the story of Snow White

B. some things about Black Forest

C. people should visit Germany

D. Snow White is a very famous fairy tale.

答案:D C C B

初中英语阅读理解题【2】

If you go to Russia, bring matryoshka or nesting dolls (套娃) back with you. They make great presents.

It looks like any other doll on the outside. But if you open it, you will find a smaller doll inside. Then a smaller one inside that one, and on and on!

In a nesting doll, there are dolls inside one another, from large to small. The largest one can be half a meter high. The smallest is as small as a peanut. Usually, there are eight dolls. But there can be anything from three to 50.

The dolls are often pretty Russian girls in colourful dresses. They wear scarves (头巾).

They sometimes have other kinds of faces on them. There are cartoon people or men with white beards (胡子). They even have great men like President (总统) Vladimir Putin on some of them.

根据短文,判断正误:

( )1. There are dolls inside one another in a nesting doll.

( )2. The largest doll can be one meter high.

( )3. People often make dolls look like pretty Russian girls.

( )4. Usually, a nesting doll can be eight dolls in one.

( )5.People never make dolls look like the president.

答案:T F T T F

初中英语阅读理解题【3】

TV Programs

Channel 1 Channel 2

18:00 Around China 17:45 computer today

18:30 Children’s programs 18:10 Foreign arts

19:00 News 18:30 English classroom

19:30 Weather report 19:00 Animal world

19:40 Around the world 19:25 China 99

20:10 TV play: sisters 20:20 Sports

21:00 English for today 21:00 TV play: Guo Lanying

21:15 Popular music 21:45 English news

21:55 Talk show 22:05 On TV next week

( ) 1. If you want to watch a football game the best program for you would be _____

A. TV play B. Sports C. Around the world D. Talk show

( )2. The program of _____ will let you know much about western(西方的) countries.

A. Sisters B. Around China C. Around the world D. On TV next week

( )3. If you want to know something about tigers, elephants and monkeys, the best program for you is _____

A. Around China B. Animal world C. TV play D. Foreign arts

( )4. English classroom is a program that ______

A.let you know something about classroom

B.tells you something about students

C.let you know something about school life

D.teaches you English

( )5. The program at the end of Channel 2 means ____ on TV next week news B. program C. people D. Places

答案:B.C.B.D.B

初中英语阅读理解题【4】

There is a red hen. She lives in a small house. On the hill near the house there is an old fox. The old fox wants to catch the hen very much. But he can’t get her because she is very clever.

One day, the hen isn’t at home. The fox goes into her house. The hen goes back home and the fox catches hen and puts her in his bag. Then he runs back to his house. The hen has a good idea. She makes a hole in the bag and runs out. When the fox comes back for his supper. He finds an empty bag there.

根据短文内容,回答下列问题。

1. Where does the old fox live?

2. What does the old fox want to do?

3. How does the hen run away?

4.What’s in the bag at last?

5. What does the fox have for supper that day?

答案: On the hill near the hen’s house.

He wants to have chicken for supper.

She makes a hole in the bag and runs out

Nothing.

He can have nothing for supper.

初中英语阅读理解题【5】

Korean culture is really exciting right now. The Korean Wave is sweeping Asian countries including China. Young people are going crazy about Korean TV dramas, Korean pop songs, taekwondo and the Korean language.The Korean Wave started a few years ago with the TV series “Winter Sonata”. This love story is still popular. People, especially girls, like the beautiful story and handsome actors like Bae Yong Jun (裴勇俊).In the music world, Korean girls are making themselves heard in China. You can often find big Korean names like Baby Vox, S. E. S and Finkle at the top of the Chinese music charts (排行榜).The Korean Wave has also made young people want to try the clothes and hairstyles of pop stars, too. Not only that. Now some girls in China are having plastic surgery (整容) to change the way they look. People say some beautiful Korean stars have had plastic surgery. These stars don’t make plastic surgery look shameful (丢面子的).Are all the faces of beautiful Korean girls not real? Find out for yourself when you next visit South Korea.

( )1.What does the Korea Wave refer to? It refers to (指)____.

A. Korean TV dramas B. Korean culture C. Korean language D. Korean actors

( )2.When did the Korean Wave start? It started with ____.

A. the Korean pop songs B. Taekwondo

C. the TV series “Winter Sonata” D. the Korean food

( )3.Who is the famous actor in Korean dramas?

A. Bae Yong Jun B. Baby Vox C. S. E. S D. Finkle

( )4. Korean stars often change their looks by ____.

A. singing pop songs B. acting in TV dramas

C. trying different food D. having plastic surgery

( )5. Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Winter Sonata tells a very famous love story.

B. Young people like Korean pop stars’ clothes and hairstyles.

C. Chinese girls also want to try plastic surgery.

D. Korean pop stars think plastic surgery is shameful.

答案:B C A D D

;
热点内容
他怎么没去英语怎么翻译 发布:2025-08-30 00:25:53 浏览:521
希望你能好点好起来英语怎么翻译 发布:2025-08-30 00:25:53 浏览:63
三年级英语老师怎么翻译成英语 发布:2025-08-30 00:20:20 浏览:332
今天考试了吗英语怎么翻译 发布:2025-08-30 00:12:06 浏览:535
我想教孩子们知识英语怎么翻译 发布:2025-08-30 00:12:05 浏览:77
通过大吃一顿英语怎么翻译 发布:2025-08-30 00:05:56 浏览:865
参加一场考试翻译成英语怎么说 发布:2025-08-29 23:36:44 浏览:81
翻译证怎么考英语 发布:2025-08-29 23:25:52 浏览:39
多一点英语怎么翻译 发布:2025-08-29 23:25:49 浏览:862
迷宫游戏用英语怎么翻译 发布:2025-08-29 23:24:17 浏览:9