限时阅读精炼高二英语答案
⑴ 一篇高二的英语阅读 求答案
From a boat I scanned the shore of East Island for albatross chick .These largest of seabirds spend most of their lives far at sea, but at nesting time they concentrate ashore on remote islands like this one. Two albatross species had hatched their chicks four or five months earlier. I also noticed some big tiger sharks show up at the peak of the fledging season, looking to eat young albatrosses staying in the shallows. During the months of June and July the two separate worlds of bird and fish come together. Unaware of the danger, the 30 or 40 chicks knew only that their departure time was now. I watched as some of the birds caught the wind, sailed out awkwardly over the water, and flew off into the wild blue sky, safely beyond the danger zone. Others landed a mere 30 yards from the shore, where the situation was wilder. A shark would move in and an unfortunate chick would disappear in a microsecond, before I could even raise my camera. Tiger sharks routinely start feeding at twilight, but here they fed on albatrosschicks all day. The morning of June 20 was a fairly typical one. Between 6:45 and 7:45 a.m. sixteen albatross chicks flew from the beach at East Island. In that hour five were attacked and killed.
从小船我扫描的东岛岸边的信天翁小鸡。这些大海鸟度过大半生远在海上,但在筑巢时,他们上岸集中在偏远的岛屿像这样的。二种信天翁孵出了小鸡的四,五个月前。我也注意到一些大的虎鲨出现在刚刚起步的高峰季节,看着吃青春信天翁留在浅滩。在6月和7月鸟类和鱼类的两个不同的世界走到了一起。没有意识到危险,在30或40小鸡只知道他们的出发时间是现在。我看着有些鸟抓风,驶出笨拙地在水面上,并且飞行到野外蓝天,安全地超越了危险区域。其他降落仅30码处的岸边,那里的情况很狂野。鲨鱼将在中移动和一个不幸的小鸡就会消失在一微秒,我还没来得及举起相机。虎鲨通常开始于晨昏觅食,但在这里,他们在信天翁雏鸟整天喂。 6月20日上午是一个相当典型的。 6:45之间和7:45 16信天翁幼鸟从海滩东岛飞去。在这一小时五人攻击和杀害。
⑵ 高中英语阅读理解训练
高中英语阅读理解训练
以下是我提供给大家阅读参考的高中英语阅读理解的训练题以及答案,大家一起看一下吧!
第一篇:
American cities are similar to other cities around the world. In every country cities reflect the values of the culture. Cities contain the very best aspects of a society: opportunities for ecation employment and entertainment. They also contain the very worst parts of a society: violent crime racial conflict and poverty. American cities are changing just as American society is changing.
After World War II city residents became wealthier more prosperous. They had more children. They needed more space. They move out of their apartments in the city to buy their own homes. They bought houses in the suburbs areas near a city where people live. These are areas without many offices or factories. During the 1950s the American “dream” was to have a house in the suburbs.
Now things are changing. The children of the people who left the cities in 1950s are now alts. They unlike their parents want to live in the cities. Many young professionals doctors lawyers and executives are moving back into the city. Many are single; others are married but often without children. They prefer the city to the suburbs because their jobs are there; they are afraid of the fuel shortage; or they just enjoy the excitement and opportunities which the city offers.
This population shift is bringing problems as well as benefits. Countless poor people must leave their apartments in the city because the owners want to sell the buildings or make apartments for sale instead of for rent. In the 1950s, many poor people did not have enough money to move to the suburbs; now many of these people do not have enough money to stay in the cities.
Only a few years ago, people thought that the older American cities were dying. Some city residents now see a bright , new future .Others see only problems and conflicts. One thing is sure:many dying cities are alive again.
64.What does the author think of cities all over the world ?
A. They are alive . B. They are hopeless.
C. They are similar D. They are different.
65.Why did American city residents want to live in the suburbs after World War Ⅱ?
A. Because older American cities were dying.
B. Because they were richer and needed more space.
C. Because cities contained the worst parts of society.
D. Because they could hardly afford to live in the city.
66. According to the 4th paragragh, a great many poor people in American cities ( )
A. are faced with housing problems
B. are faced to move to the suburbs
C. want to sell their buildings
D. need more money for daily expenses
67. We can conclude from the text that ( )
A. American cities are changing for the wors
B. people have different views on American cities
C. many people are now moving from American cities
D. the population is decreasing in older American cities
第二篇:
Forget Twitter and Fk, Google and the Kindle. Television is still the most influential medium around. Indeed ,for many of the poorest regions(地区)of the world, it remains the next big thing——finally becomes globally available. And that is a good thing, because the TV revolution is changing lives for the better.
Across the developing world, around 45% of families had a TV in 1995; by 2005 the number had climbed above 60%. That is some way behind the U.S. , where are more TVs than people, and where people now easily get access to the Internet. Five million more families in sub-Saharan Africa will get a TV over the next five years. In 2005 , after the fall of the Taliban,which had outlawed TV, 1 in 5 Afghans had one. The global total is another 150 million by 2013——pushing the numbers to well beyond two thirds of families.
Television’s most powerful effect will be on the lives of women. In India, researchers Robert Jensen and Emily Oster found that when TVs reached villages, women were more likely to go to the market without their husbands’ approval and less likely to want a boy rather than a girl. They were more likely to make decisions over child health care. TV is also a powerful medium for alt ecation. In the Indian state of Gujarat, Chitrageet is a popular show that plays Bollywood songs with words in Gujarati on the screen. Within six months, viewers had made a small but significant(有意义的) improvement in their reading skills.
Too much TV has been associated with violence, overweight and loneliness. However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide.
60. The underlined word “outlawed” in paragraph 2 probably means “ ”.
A. allowed B. banned C. offered D. refused
61.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Americans used to get access to the Internet easily.
B. The world’s TV sets will total 150 million by 2013.
C.45% of families in the developing countries had a TV in 2005.
D. Over two thirds of families in the world will have a TV by 2013.
62. The author intends to .
A. stress the advantages of TV to people’s lives
B. persuade women to become more independent
C. encourage people to improve their reading skills
D. introce the readers some websites such as Google
63.What would be the best title for the passage?
A.TV Will Rule the World B.TV Will Disturb the World
C.TV Will Better the World D.TV Will Remain in World
>>>>>>参考答案<<<<<<
第一篇:64—67 CBAB
第二篇:60—63 BDAC
;⑶ 高中英语阅读理解专项训练级答案
高中英语阅读理解专项训练级答案
英语阅读理解平常一定要练习,主要是练习语感和阅读的速度,为了帮助大家,我分享了一些高中英语阅读理解,欢迎阅读!
Englishman
For any Englishman,there can never be any discussion as to who is the world‟s greatest dramatist(剧作家).Only one name can possibly suggest itself to him:that of William Shakespeare Every Englishman has some knowledge,however slight,of the work of our greatest writer.All of US use words,phrases and quotations from Shakespeare‟s writings that have become part of the common property of the English-speaking people.Most of the time we are probably unaware of the source of the words we used,rather like the old lady who was taken to see a performance of Hamlet and complained that it was full of well—known proverbs and quotations.
Shakespeare,more perhaps than any other writer,makes full use of the great resources of the English language.Most of US use about five thousand words in our normal use of English;Shakespeare in his works used about twenty-five thousand.
There is probably no better way for a foreigner to appreciate the richness and variety of the English language than by studying the various ways in which Shakespeare used it.Such a study is well worth the effort(it is not,of course,recommended to beginners)even though some aspects of English usage,and the meaning of many words,have changed since Shakespeare‟s day.
36. English people ______
A.have never discussed who is the world‟s greatest dramatist
B.never discuss any issue concerning the world‟s greatest dramatist
C.are sure who is the world‟s greatest dramatist
D.do not care who is the world‟s greatest poet and dramatist
37.Every Englishman knows ______
A.more or less about Shakespeare
B.Shakespeare,but only slightly
C.all Shakespeare‟s writings
D.only the name of the greatest English writer
38.Which of the following is true?
A.We use all the words,phrases and quotations from Shakespeare‟S writings.
B.Shakespeare‟s writings have become the property of those who are learning to speak English.
C.It is likely to be true that people often do not know the origins of the words they use
D All the words people use are taken from the writings of Shakespeare
39.What does the word “proverb” mean?
A.Familiar sayings
B.Shakespeare‟s plays.
C.Complaints.
D.Actors and actresses.
40.Why is it worthwhile to study the various ways in which Shakespeare used English?
A.English words have changed a lot since Shakespeare’S time.
B.By doing SO one can be fully aware of the richness of the English language
C. English words are now being used in the same way as in Shakespeare‟s time
D. Beginners may have difficulty learning some aspects of English usage
答案:CACAB
important ways
Trees are useful to man in three very important ways:they provide him wood and other procts;they give him shade;and they help to prevent drought(干旱)and floods.
Unfortunately,in many parts of the world,man has not realized that the third of these services is the most important.In his eagerness to draw quick profit from the trees,he has cut them down in large numbers Two thousand years ago,a rich and powerful country cut down its trees to build warships,with which to gain itself an empire It gained the empire but,without its trees,its soil became bare and poor.When the empire fell to pieces,the country found itself faced by floods and starvation.
Even where a government realizes the importance of a plentiful supply of trees,it is difficult sometimes to make the people realize this.They cut down the trees but are too careless to plant and look after new trees So,unless the government has a good system of control,or can ecate the people,the forests slowly disappear
This does not only mean that there will be fewer trees.The results are even more serious:for where
there are trees,their roots break the soil up,allowing the rain to sink in, and also bind the soil.This prevents the soil from being washed away.But where there are no trees,the rainfalls on hard ground and flows away on the surface,and this causes floods and the rain carries away the rich topsoil in which crops grow When a11 the topsoil is gone.nothing remains but worthless desert.
41.Trees are useful to man mainly in three ways,the most important of which is that they can ____
A. keep him from the hot sunshine
B.enable him to build warships
C.make him draw quick profit from them
D .protect him from droughts and floods
42.It’s a great pity that ____
A.man is only interested in building empires
B.man is eager to profit from trees
C.man hasn‟t realized the importance of trees to him
D. man hasn‟t found out that he has lost all trees
43.Sooner or later the forests will disappear ______.
A. unless a country has a plenty supply of trees
B.unless people stop cutting down their trees
C.unless aIl people are taught the importance of planting trees
D.unless the government punishes those who cut trees instead of planting them
44.The word“bind”in Paragraph 5 means“____”
A.to wash away
B.to make wet
C.to make stay together
D.to improve
45. When there is a heavy rain.trees can help to prevent floods.as they can.
A.keep rain from falling down to soft ground
B,cause the soil to allow rainwater to sink in
C.prevent the soil from being washed away
D .make the topsoil stick together
答案:DCCCB
Soldiers
Soldiers and other military people wear uniforms with various other symbols to indicate their status.But in the business world everyone wears more or less similar suits,and you cannot tell at a glance who ranks higher or lower than another.So how do people in the business world show their superiority? An attempt to study this was made by two researchers using a series of silent films.They had two actors play the parts of an executive(经理)and a visitor,and switch roles each time.The scene had one man at his desk playing the part of an executive,while the other,playing the part of a visitor,knocks at the door,opens it and approaches the desk to discuss some business matter.
The audience watching the films was asked to rate the executive and the visitor in terms of status.A certain set of rules about status began to emerge from the ratings.The visitor showed the least amount of status when he stopped just inside the door to talk across the room to the seated man.He was considered to have more status when he walked halfway up to the desk,and he had the most status when he walked directly up to the desk and stood right in front Of the seated executive.
Another thing that affected the status of the visitor in the eyes of the observers was the time between knocking and entering.For the seated executive,his status was also affected by the time between hearing the knock and answering.The quicker the visitor entered the room,the more status he had.The longer the executive took to answer,the more status he had.
41.The experiment designed by the two researchers aimed at finding out _____
A.how business is concted by all executive and a visitor
B how to tell the differences between an executive and a visitor
C.how to tell businessmen at a glance
D.how businessmen indicate status
42 Which of the statements can best sum up the passage?
A.The executive has a higher status than the visitor.
B.Military people wear uniforms but the businessmen do not
C,A study revealing a set of rules about the status of businessmen.
D It is a good method to use a series of silent film in research.
43 Having entered the room,the closer the visitor approaches the executive, ___
A.the less it affected his status
B.the lower his status
C.the more it affected his status
D.the higher his status
44.The longer the seated man was in answering the knock,_____
A.the higher his status
B.the less it affected his status
C.the lower his status
D the more it affected his status
45.Which statement is NOT true?
A Soldiers wear uniforms with various symbols so that one call tell their status at a glance.
B.In the experiment.one actor played the executive while the other played the seated man
C.Business people wear similar suits.
D The audience watching the film rated the executive and the visitor in terms of status.
答案:DCDAB
profession
Acting is such an over-crowded profession that the only advice that should be given to a young person thinking of going on the stage is“Don‟t!”.But it is useless to try to discourage someone who feels that he must act,although the chances of his becoming famous are slim. The normal way to begin is to go to a drama sch001.Usually only students who show promise and talent are accepted,and the course lasts two years.Then the young actor or actress takes up work with a theatrical company(剧团),usually as an assistant stage manager This means doing everything that there is to do in the theatre and occasionally acting in very small parts It is very hard work indeed,the hours are long and the salary is tiny.
Of course,some people have remarkable chances which lead to fame and Success without this long and hard training.Connie Pratt,for example,was just an ordinary girl working in a bicycle factory.A film procer happened to catch sight of her one morning waiting at a bus stop,as he drove past in his car.He stopped and got out to speak to the girl.He asked if she would like to go to the film studio to do a test,and she thought he was joking Then she got angry and said she would call the police It took the procer twenty minutes to convince Connie that he was serious The test was successful.And within a few weeks she was playing the leading part opposite one of the most famous actors of the day But chances like this happen once in a blue moon
36 From the very beginning,the author puts it clearly that acting is a profession __A____
A sought after by too many
B.too difficult for young people
C.for slim people only
D.one can go into without special training
37.For someone who feels he must act,it is very likely that _D____
A.he will become a film star at long last
B he will become a stage manager
C he will be well paid
D.he will end up without any Success
38.The film procer found Connie Pratt one morning when she was __D__
A.at work in a bicycle factory
B.driving past him in her car
C.going to a film studio
D.waiting for a bus
39.A few weeks after the test.Connie Pratt found herself __B____
A the most famous actress of the world
B.playing the leading female role in a play
C.as famous as the greatest actor of the world
D.no less famous than the leading actor of the day
40 The concluding sentence “chances like this happen once in a blue moon” means D
A this is something which happens once in a while
B.this is a highly profitable chance
C.this is something highly possible
D this is a very rare chance
答案:ADDBD
;⑷ 高二英语周报外研(阅读版)第四期答案不只一个
第4期参考答案及部分解析
[参考答案]
专项技能训练(4)
1-5 DABBA 6-10 ACDDC
11-15 CBBCA 16-20 BACDB
阅读表达:
1. To let his mom see it from her window.
2. She was ill in hospital. / She had acute leukemia.
3. To cheer others as well. / To cheer other residents of the hospital.
4. They were playing in the snow.
5. When her coworker showed it to her. / During a break at work.
阅读理解突破(4)
1-4 AADC 5-8 CDCC
9-12 BBCD 13-16 BCAB
[部分解析]
专项技能训练(4)
完形填空:
Jazzy是一只受尽了虐待的哈巴狗。在一个公益组织的帮助下,它接受了手术并很快康复了。
1. D。由上句中的lovely和smiling可知,Jazzy是一只可爱的哈巴狗,你现在见到它就会禁不住笑(laugh)起来。
2. A。从下文它的遭遇可知,你永远想不到它以前的状况以及所受的痛苦(pain)。下文pain有提示。
3. B。根据下文叙述可知,它后来被洛杉矶动物收容所收留,离开了它原来的(original)主人。
4. B。由本空后的animal cruelty可推知,由于他们因虐待动物而受到了指控(charged)。
5. A。本空后就是邻居们向官方报告的(reported)内容:他们见到Jazzy两条前腿断了,在后院里爬行。
6. A。从本空后的内容可知,它的主人原本最应该关爱(care for)它,但是他们却没有为它做任何事。
7. C。第18空后的treatment有提示。他们没有采取任何救治措施(treatment)来治疗它的前腿。
8. D。由本空后的内容可知,没有人知道发生(happened)了什么,人们认为它可能是被车撞了或者有人故意弄折了它的腿。
9. D。本空后就是它情况变糟糕的原因:因为(Since)它的主人没有带它去看兽医。
10. C。从上文broken推断,过了一段时间后,它的右前腿无力地垂着(hung)。
11. C。由上文所描述的悲惨状况可知,它急需人们的帮助(help)。
12. B。从下句could not provide ...可知,到了动物收容所后,它的情况变得更糟(worse)了。
13. B。14. C。由下文的lead a normal life可知,要想使Jazzy恢复行走(walk)能力,过上正常的生活,需要(required)做一些手术。
15. A。根据本空前的a family可知,一只狗伤成这样,很难找到愿意收养(adopt)它的人家。
16. B。由本空后的euthanize可知,最终,收容所做了一个艰难的决定(decision)—— 对Jazzy施行安乐死。
17. A。从上文中提到它要被施行安乐死可知,已经没有任何希望(hope)了。
18. C。上文shelter有提示。这个公益组织的志愿者把它带出了收容所(shelter),并且马上开始准备为它做手术。
19. D。由下句中的Donations可知,几个月以来,这个组织一直在照料它,同时在想办法筹集(raising)手术费。
20. B。在2013年12月,终于筹集够了资金,很快Jazzy就做(done)了手术。
阅读理解突破(4)
A篇
作者通过自己的一次亲身经历,告诉我们一条为人处世的原则——通过真诚的赞美,让别人感觉良好。
1. A。细节理解题。由第一段中的the same ll work year after year可知,这位邮局职员的工作十分枯燥,缺乏乐趣。
2. A。细节理解题。根据第二段中的I am going to try to make that clerk like me可知,作者赞美那位职员的头发,是为了赢得他的好感。
3. D。段落大意题。根据文章第五段的描述可知,本段意在表达邮局职员在受到作者赞美后可能会有怎样的积极行为。
4. C。文章标题题。作者通过讲述自己用有意识的赞美来赢得别人的好感,得出了最后一段中提到的人际交往的法则,故C项最符合文章大意,适合做标题。
B篇
本文通过一则小故事,说明了微笑的力量。无论在生活中还是职场中,微笑都起着至关重要的作用。
5. C 。推理判断题。第一段主要借用James V. McConnell教授对微笑的一段论述,来引出本文的话题。
6. D。细节理解题。根据第三段可知,美国的电话公司所推出的“Phone Power”这一项目,主要是鼓励员工打电话时要面带微笑,可以更好地推销其产品和服务。因此是介绍了一种电话营销的技巧。
7. C。推理判断题。根据最后一段可知,这位年轻人不但受到Robert Cryer的喜爱,而且收到很多大公司的邀请,由此判断他非常有才华。
8. C。细节理解题。根据最后一段中的Your voice sounded as if you were glad to hear from me ... 可知,这位年轻人之所以选择了Robert Cryer的公司,是因为Robert Cryer在电话中极具亲和力的态度吸引了他。
C篇
Chaser是一只掌握了一千多个单词的狗,本文介绍了她的主人写的一本关于她的书。
9. B。细节理解题。由第三段中的He had heard ... a thousand words可知,另外一只聪明小狗出色的语言能力启发了Pilley教授教Chaser一千个单词。
10. B。推理判断题。由第四段中的When asked to ... that item可知,Chaser拥有推断能力。
11. C。细节理解题。由第五段中的That’s why when ... will not comprehend可知,这本书因为偶尔包含一些学术细节,对绝大多数的读者来说有些地方会很难懂。
12. D。推理判断题。由第六段中的the most powerful mistaken assumption可知,Pilley教授反对笛卡尔的观点。
D篇
德国科学家正在开发一种运用3D打印技术制成的“柔软食物”。
13. B。细节理解题。由第一段中的for the elderly ...for those who have difficulty eating和第三段中的a smooth form that can be eaten without chewing,以及倒数第三段中的It is easy ... swallowing problems可知,“柔软食物”比传统食物更容易吃下去。
14. C。推理判断题。由第四段中的Using a 3D printer ... collection of moulds可知,与3D打印机相比,硅模效率显得较低。
15. A。细节理解题。由第五段中的The carrot would be cooked, pureed and strained ... a sliced carrot可知,制作“柔软食物”首先需要把食物做熟。
16. B。推理判断题。由倒数第二段可知,Ruth Isden认为营养不良是个大问题,而3D打印技术下的“柔软食物”不仅能提高食欲,而且营养丰富,并且还提到了其外观和气味的重要性,故可以推断出他欢迎这项新技术。
⑸ 高二英语阅读理解经典试题附答案
高二英语阅读理解经典试题(附答案)
关于高二英语阅读理解,高二英语阅读理解是英语学习中非常重要的'一个部分,这部分学习德尔好坏往往关系到高考英语考试的成与败,所以大家要经常练习这部分。为帮助大家做好练习,我为大家提供高二英语阅读理解篇一,供大家参考。
I was in a strange city I didn’t know at all, and what’s more, I could not speak a word of the language. On my second day I got on the first bus that passed, rode on it for several stops, then got off and walked on. The first two hours passed pleasantly enough, then I decided to turn back to my hotel for lunch. After walking about for some time, I decided I had better ask the way. The trouble was that the only word I knew of the language was the name of the street in which I lived, and even that I pronounced badly. I stopped to ask a newspaper-seller. He handed me a paper. I shook my head and repeated the name of the street and he put the paper into my hands. I had to give him some money and went on my way. The next person.I asked was a policeman. He listened to me carefully, nodded and gently took me by the arm. There was a strange look in his eyes as he pointed left and right and left again. I nodded politely and began walking in the direction he pointed.?
About an hour passed and I noticed that the houses were getting fewer and fewer and green fields were appearing on either side of me. I had come all the way into the countryside. The only thing left for me to do was find the nearest railway station.
ⅠChoose the best answer according to the passage.
1.The writer preferred to walk back to his hotel because.
A. he had no money to buy a ticket
B. he wanted to lose himself in the city?
C. he tried to know the city in this way
D.it was late and there were no buses passing by
2. The newspaper-seller______。
A. didn’t know where the hotel was
B. didn’t understand what the writer said?
C. could understand what the writer said
D. didn’t want to take the money from the writer
3. From the story we know that the policeman______。
A. was kind but didn’t understand the writer?
B. told the writer where to take a train
C. knew what the writer really meant
D.was cold-hearted and didn’t help the writer
4. What can we learn from the last paragraph?
A. The writer got close to the hotel where he stayed.?
B. The writer got to the hotel with the policeman’s help.?
C. The writer found he was much farther away from the hotel.?
D.The writer found the hotel in the direction the policeman pointed.
5.In your opinion, what was the writer’s real trouble?
A. He didn’t know the city at all. B. He couldn’t speak the language.?
C. He went too far in the wrong bus. D.He followed the policeman’s direction.
ⅡComplete the sentences according to the passage.
1. The trouble was that the only word I knew of the language was the name of the street in which I lived, ______。?
2. About an hour passed and I noticed that ______ and green fields were appearing on either side of me.
1.pleasantly 愉快地 2.pronounce发音 3.direction方向??
God helps those who help themselves. 自助者,天助之。
答案与详解
Ⅰ1. C 2. B 3. A 4. C 5. B?
Ⅱ1. And even that I pronounced badly?
2. the houses were getting fewer and fewer
;⑹ 高中英语阅读理解题及答案
高中英语阅读理解题及答案
下面是我为大家准备的高中英语的阅读理解题以及参考答案,大家一起来看一下吧!
第一篇:
Douglas Grace talks about his ideal city of the future.
I see the city of the future in three zones(区域)---inner(内部), middle and outer. In the inner zone there will be no private(私人的.) cars. Public transport(交通) will be free and there will only be ambulances(急救车), fire engines, taxis and police cars. This inner zone will be the residential(住宅的) and recreational(娱乐的) area of the city. People will live there and go out to enjoy themselves----to cinemas and restaurants. There will be parks and open spaces, trees and lakes, schools and universities. This way, when people are at home, they can go out easily and safely.
Just outside the inner zone there will be big car parks for all private cars.
The banks and most of the shops and hospitals will be in the middle zone. These are things that people don’t need every day.
All the factories and offices will be in the outer zone. People will travel out of the center to work, and back to the center in the evenings. The inner zone will be cleaner and better to live in and there will be more space for instry on the outside.
This is my ideal city of the future--- a very beautiful place! But I don’t really think things will ever be like that!
1. Where will people live and go out to enjoy themselves?
A. In the middle zone. B. In the inner zone.
C. In the outer zone. D. In the inner and middle zone.
2. Where will big car parks be?
A. Just outside the middle zone. B. Just inside the middle zone.
C. Just outside the inner zone. D. Just inside the inner zone.
3. What will be in the middle zone?
A. The banks, hospitals and schools.
B. The banks, hospitals and police stations.
C. The banks, schools and car parks.
D. The banks, hospital and most of the shops.
4. Where will the factories and offices be?
A. In the outer zone. B. In the middle zone.
C. In the inner zone. D. In the middle and inner zone.
5. Douglas Grace is probably .
A. a painter B. a builder C. a town planner D. an officer
6. Write these words in the zone where you will find them in Douglas Grace’s city
A==the inner zone B==outside the inner zone
C==the middle zone D==the outer zone
Hospital Office Bank Lake Cinema
School Park Car park Shops Factory
第二篇:
The clock struck eleven at night. The whole house was quiet. Everyone was in bed except me. Under the strong light, I looked sadly before me at a huge pile of that troublesome stuff(东西) they call “books”.
I was going to have my examination the next day. “When can I go to bed?” I asked myself. I didn’t answer, In fact I dared not.
The clock struck twelve.” Oh, dear!” I cried. “Ten more books to read before I can go to bed!” We pupils are the most wretched creatures in the world. Dad does not agree with me on this. He did not have to work so hard when he was a boy.
The clock struck one. I was quite desperate(绝望的) now. I forgot all I had learned. I was too tired to go on. I did the only thing I could. I prayed, “Oh, God, please help me pass the exam tomorrow. I do promise to work hard afterwards, Amen.” My eyes were so heavy that I could hardly open them A few minutes later, with my head on the desk, I fell asleep.
1. When the author was going over his lessons, all the others in the house were .
A. asleep B. outside C. working in bed D. quietly laughing at him
2. He underlined word wretched in Paragraph 3 probably means .
A. very happy B. disappointed C. very unhappy D. hopeful
3. Reviewing his lessons didn’t help him because .
A. it was too late at night
B. he was very tired
C. his eyes lids were so heavy that he couldn’t keep them open
D. he hadn’t studied hard before the examination
4. What do you suppose happened to the author?
A. He went to a church to pray again B. He passed the exam by sheer luck
C. He failed in the exam D. He was punished by his teacher
5. The best title for the passage would be .
A. The Night Before the Examination B. Working Far into the Night
C. A Slow Student D. Going Over My Lessons
>>>>>>参考答案<<<<<<
第一篇:1B 2 C 3 D 4 A 5 C
6 Hospital-C Office-D Bank-C Lake-A Cinema-A
School-A Park-A Car park-B Shops-C Factory-D
第二篇:1A 2 C 3 D 4 C 5 A
;⑺ 高中英语阅读理解带答案
高中英语阅读理解带答案
阅读理解的解题技巧在考试过程中使用能加快答题速度,但是在平常练习时仔细阅读文章能提高大家的英语能力,下面是我整理的`高中英语阅读理解,欢迎大家阅读!
mistakes
We can make mistakes at any age.Some mistakes we make are about money.But most mistakes are about people.“Did Jerry really care when I broke up with Helen?„‘When I got that great job,did Jerry really feel good about it,as a friend? Or did he envy my luck?” When we look back.doubts like these can make US feel bad.But when we look back.It‟s too late
Why do we go wrong about our friends-or our enemies? Sometimes what people say hides their real meaning.And if we don‟t really listen,we miss the feeling behind the words.Suppose someone tells you.‘‘you‟re a lucky dog”.Is he really on your side? if he says.“You‟re a lucky guy”or“You’re a lucky gal”.That‟s being friendly.But“lucky dog”?There‟s a bit of envy in those words Maybe he doesn‟t see it himself.But bringing in the‘‘dog”bit puts you down a little.What he may be saying is that he doesn‟t think you deserve your luck.
How can you tell the real meaning behind someone‟s words? One way is to take a good look at the person talking.Do his words fit the way he looks? Does what he says square with the tone of voice? His posture(体态)?The look in his eyes? Stop and think.The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save another mistake
31.From the questions in the first paragraph we can learn that the speaker _____
A.feels happy,thinking of how nice his friends were to him
B.feels he may not have“read” his friends’true feelings correctly
C.thinks it was a mistake to have broken up with his girl friend,Helen
D is sorry that his friends let him down
32.In the second paragraph.the author uses the example of“You‟re a lucky dog”to show that .
A.the speaker of this sentence is just being friendly
B this saying means the same as “You‟re a lucky guy” or “You‟re a lucky gal”
C sometimes the words used by a speaker give a clue to the feeling behind the words
D.the word“dog”shouldn‟t be used to apply to people
33.This passage tries to tell you how to ____
A.avoid mistakes about money and friends
B.bring the“dog’’bit into our conversation
C.avoid mistakes in understanding what people tell you
D keep people friendly without trusting them
34.In listening to a person.the important thing is ______
A.to notice his tone,his posture,and the look in his eyes
B to listen to how he pronounces his words
C.to check his words against his manner,his tone of voice,and his posture
D.not to believe what he says
35.If you followed the advice of the writer,you would _____
A be able to get the real meaning of what people say to you
B.avoid any mistakes while talking with people who envy you
C.not lose real friends who say things that do not please you
D.be able to observe people as they are talking to you
答案:BCCCA
Children
Children in the United States are exposed to many influences other than that of their families.Television is the most significant of these influences,because the habit of watching television usually begins before children start attending school.
Parents are concerned about the lack of quality in television programs for children.The degree of violence in many of these shows also worries them.Studies indicate that,when children are exposed to violence,they many become aggressive or insecure. Parents are also concerned at,out the commercials that their children see on television. Many parents would like to see fewer commercials ring programs for children.And some parents feel that these shows should not have any commercials at all because young minds are not mature enough to deal with the claims made by advertisers.
Ecational television has no commercials and has programs for children that many parents approve of The most famous of these is Sesame Street,which tries to give preschool children a head start in learning the alphabet(字母)and numbers.It also flies to teach children useful things about the world in which they live.
Even though most parents and ecators give Sesame Street and shows like it high marks for quality,some critics argue that all television,whether ecational or not,is harmful to children.These critics feel that the habit of watching hours of television every day turns children into bored and passive(被动
的)consumers of their world rather than encouraging them to become active explorers of it.
41.Which of the following statements is NOT based on the passage?
A.Parents are worried about the influence from television on their children
B Television has much influence on children
C Both parents and their children like watching ecational television.
D.Some critics think that television is no good for children.
42.In what ways do children suffer from television?
A.They become the victims of social violence
B They spend hours watching television instead of doing school work
C The programs make the children lose interest in the world.
D The programs make the children spend too much of their parents‟ money
43.Parents would not like their children to see commercials because ___
A.they think that their children ore not old enough to handle advertising
B.commercials teach children alphabet and numbers
C.commercials help to sell procts
D.they don‟t like commercials
44.Ecational television is widely appreciated because
A.it does have the same commercials as others
B.it offers programs for both children and their parents
C many parents like the programs it offers for their children
D.children can learn some school subjects before they go to school
45.Which of the following can best serve as the title of the passage?
A.Watching Too Much Television May Be Harmful to Young Minds
B.Television Is More Harmful than Ecational
C.Television‟s Influence on Children
D More Ecation Television
答案:CCACC
English literature
Some of the notebooks George Washington kept as a young man are still in existence. They show that he was learning Latin,was very interested in the basics of good behavior in society,and was reading English literature.
At school he seems only to have been interested in mathematics.In fact,his formal ecation was surprisingly brief for a gentleman,and incomplete For unlike other young Virginian of that day,he did not go to the College of William and Mary in the Virginian capital of Williamsburg.In terms of formal training then,Washington contrasts sharply with some other early American Presidents such as John Adams,Thomas Jefferson and James Madison.In later years,Washington probably regretted his lack of intellectual training He never felt comfortable in a debate in Congress(国会),or on any Subject that had not to do with everyday,practical matters And because he never learned French and could not speak directly to the French leaders,he did not visit the country he admired SO much.Thus,unlike Jefferson and Adams,he never reached Europe
31.Why didn‟t Washington go to college?
A.His family could not afford it.
B A college ecation was rather uncommon in his time.
C.He didn‟t like the young Virginian gentlemen
D.The author doesn‟t give any reason.
32.Washington felt uncomfortable in Congress debates because he _____
A.1acked practice in public speaking
B.felt his ecation was not good enough
C.didn‟t like arguing and debating with people
D felt that debating was like intellectual training
33 The reason why Washington didn‟t visit France was probably that he _____
A.didn‟t really care about going
B.didn‟t know French 1eaders
C.couldn‟t communicate directly with the French leaders
D.was too busy to Navel
34 According to the author _____
A Washington‟s lack of formal ecation placed him at a disadvantage in later life
B.Washington should have gone to France even though he could not speak French
C.Washington was not as good a president as Adams,Jefferson or Madison
D Washington was a model for all Virginian gentlemen
35.The main idea of the passage is that Washington‟s ecation ____
A was of great variety,covering many Subjects
B was probably equal to those of most young gentlemen of his time
C.may seem poor by modern standards.but was good enough for his time
D was rather limited for a president
答案:DBCAD
resources
The resources of the library can be helpful even when we are doing something very informal,such as trying to devise a better way to measure attitudes toward music or looking for a better way to teach mathematics The library can be equally helpful when we are doing something very formal,such as writing a dissertation(学位论文)or preparing an article for publication in a professional journal.In either case,our goal should be to use the library as a useful tool to help us understand and solve our problem
The following sections of this chapter will describe specific resources available in many libraries.In some cases you may already be aware of a resource and may use it frequently and successfully.In other cases you may be completely unfamiliar with a resource.Your goal should be to become aware of what is available and to know how to use each of these resources to help you solve the problem they are designed to solve.
When ecators have a piece of information that they want to share with their colleagues,they often make this information available in professional journals or at professional meetings It would often be useful to have access to such information,and this chapter will describe the special services that enable us to locate such information.
41 The library resources can be helpful when we ____
A.want to find a better way to measure attitudes toward music
B.are preparing a paper for a professional journal
C.are writing a dissertation
D . A11 of the above
42.The familiarity of readers with different resources
A .is more or less the same
B.varies slightly
C.differs greatly
D.should not be different
43.The author believes that ____
A . library resources should be used frequently and completely
B.1ibrary resources cannot be made good use of if they are not available to us
C.one is supposed to be aware of the library resources that are usually not available
D.one is supposed to have good knowledge and make good use of resources
44.When ecators wish to share some information with their colleagues,they often
A.publish it in a professional journal
B.attend professional meetings
C.get access to it in the library
D make use of some library services
45 The chapter in question
A.mainly deals with the ways of dissertation writing
B . presents information on publishing papers in professional journals
C.introces some library services
D.describes some professional meetings
答案:DCDAC
;⑻ 英语阅读理解高二
英语阅读理解高二
英语阅读理解部分考查的重点之一是考生对于文章细节信息的捕捉、理解和分析能力。为了帮助大家,我整理了一些高二英语阅读理解题。
高二英语阅读理解题【1】
A new word has suddenly become wildly popular in China - "tuhao" - which loosely translated means "nouveau riche". There have been more than 100 million references to the word "tuhao" on social media since early September.
It's being used to describe everything from the new People's Daily building, to expensive celebrity weddings full of bling, and the new gold-coloured iPhone.
In Chinese "tu" means earth and "hao" means rich. To say someone is tuhao is to imply they come from a poor peasant background, and have made it rich quick - but don't quite have the manners, or sophistication to go along with it. It's like the term "nouveau riche", says Professor Steve Tsang at the School of Contemporary Chinese Studies in Nottingham - but has even more negative meanings, suggesting a certain vulgarity(粗俗).
"Tuhao" is actually an old word - dating back perhaps as far as the Southern Dynasty 1,500 years ago - but it has always meant something rather different. During the communist revolution, from the 1920s to early 1950s, it was widely used to refer to landholders and gentry who would bully those beneath them.
This new usage of the term took off in September after a widely-shared joke about a rich, but unhappy man, who goes to a Buddhist monk for advice, expecting to be told to live a more simple life. The monk replies instead with the phrase: "Tuhao, let's be friends!"
Chinese internet users are highly creative in their use of language, and are constantly inventing, and re-inventing words as a way of getting past censorship rules. But in this case, its popularity seems to be down to the fact that it brieflyhttp://www.ks5u.com/ expresses China's changing society so well - many people sneer at those with wealth, but are secretly jealous.
51. What is the best title of the passage?
A. Tuhao, a new popular word in China
B. The long history of Tuhao
C. The new usage of Tuhao
D. Tuhao, a newly-invented Chinese word
52. Which of the following may NOT be considered “tuhao”?
A. A vulgar nouveau riche
B. A bully landholder
C. A quick-rich peasant without proper manners
D. A Buddhist monk.
53. The last but one paragraph mainly tells us ______.
A. what the new usage of the word is
B. how the word becomes popular again
C. why the unhappy man went to the Buddhist monk
D. what advice the monk gave the unhappy man
54. What does the underlined word in the last paragraph mean?
A. respect B. envy C. underestimate D. disbelieve
答案:
ADBC
高二英语阅读理解题【2】
Even before my father left us, mymother had to go back to work to support our family. Once I came out of thekitchen, complaining, “ Mum, I can’t peel potatoes. I have only one hand.”
Mum never looked up from sewing. “You get yourself into that kitchen and peel those potatoes,” she told me. “ Anddon’t ever use that as an excuse for anything again!”
In the second grade, our teacherlined up my class on the playground and had each of us race across the monkeybars, swinging from one high steel rod to the next. When it was my turn, Ishook my head. Some kids behind me laughed, and I went home crying.
That night I told Mum about it. She hugged me, and I saw her “we’ll see about that” look. The next afternoon,she took me back to school. At the deserted playground, mum looked carefully atthe bars.
“ Now, pull up with your right arm,” sheadvised. She stood by as I struggled to lift myself with my right hand until Icould hook the bar with my other elbow. Day after day we practiced, and shepraised me for every rung I reached.
I’ll never forget the next time,crossing the rungs; I looked down at the kids who were standing with theirmouths open.
One night, after a dance at my newjunior high, I lay in bed sobbing. I could hear Mum came into my room. “ Mum,”I said, weeping, “ None of the boys would dance with me.”
For a long time, I didn’t hearanything. Then she said, “Oh, honey, someday you’ll be beating those boys offwith a bat.” Her voice was faint and cracking. I peeked out from my covers tosee tears running down her cheeks. Then I knew how much she suffered on mybehalf. She had never let me see her tears.
1.Which of thefollowing expressions can be used most suitably to describe Mum’s attitude whenshe made the child peel potatoes?
A. Cruel B. Serious C. Strict D. Cold
2. W hat does theunderlined sentence in Paragraph 4 imply?
A. Mum believed every aim could beachieved if you stuck to it.
B. The race across monkey bars wasnot difficult enough for a child to give up.
C. Mum was determined to prove sheherself was better than the teacher.
D. What the child had said broughtMum great attraction and curiosity.
3. When the childlooked down at the kids, they were standing with their mou ths open because _______.
A. they felt sorry for what theyhad done before.
B. they were afraid the authormight fall off and get hurt.
C. they wanted to see what theauthor would do on the bars.
D. they were astonished to findthe author’s progress.
4. The most probableconclusion we can draw after reading the passage is ____.
A. the last incident was sadenough to make Mum weep
B. the child’s experience remindedMum of that of her own
C. Mum could solve any problem except the one in the last paragraph
D. Mum suffered more in theprocess of the child’s growth actually
答案:
cadd
高二英语阅读理解题【3】
Sports can help you keepfit and get in touch with nature. However, whether you are on the mountains, inthe waves, or on the grassland, you should be aware that your sport of choicemight have great influence on the environment.
Some sports areresource-hungry. Golf, as you may know, eats up not only large areas ofcountryside, but also tons of water. Besides, all sorts of chemicals and hugeamounts of energy are used to keep its courses(球场)in good condition. This causesmajor environmental effects. For example, in the dry regions ofPortugalandSpain, golf is often heldresponsible for serious water shortage in some local areas.
There are manyenvironment-friendly sport. Power walking is one of them that you could take uptoday. You don’t need any special equipment except a good pair of shoes; andyou don’t have to worry about resources and your purse. Simple and free, powerwalking can also keep you fit. If you walk regularly, it will be good for yourheart and bones. Experts say that 20 minutes of power walking daily can makeyou feel less anxious, sleep well and have better weight control.
Whatever sport youtake up, you can make it greener by using environment-friendly equipment andbuying procts made from recycled materials. But the final goal should be“green gyms”. They are better replacements for traditional health clubs andmodern sports centers. Members of green gyms play sports outdoors, in thecountryside or other open spaces. There is no special requirement for you tostart your membership. And best of all, it’s free.
8. Whichof the following is the author most probably in favor of?
A. Cycling around a lake. B. Motor racing in thedesert.
C. Playing basketball in a gym. D.Swimming in a sports center.
9. Whatdo we know about golf from the passage?
A. It is popular inPortugalandSpain.
B. It causes water shortages around the world.
C. It pollutes the earth with chemicals and wastes.
D. It needs water and electricity to keep its courses green.
10. Theauthor uses power walking as an example mainly because______.
A. it is an outdoor sport B. it improves our health
C. it uses fewer resources D. it is recommended by experts
11. Theauthor writes the passage to_______.
A. show us the function of major sports
B. encourage us to go in for green sports
C. discuss the major influence of popular sports
D. introce different types of environment-friendly sports
答案:
adcb
;⑼ 高二英语阅读理解及答案
高二英语阅读理解及答案
阅读理解题在高中英语中占比很大,下面是我整理的`关于高二的英语阅读理解题及答案,希望能帮到大家!
高二英语阅读理解题【1】
Ali is from a Middle Eastern country. He now stays in the USA. He smokes a lot of cigarettes every day. He has smoked for nine years. Ali says, " I tried to quit (放弃) smoking in my hometown, but it was impossible. My parents smoke. My brothers smoke. All my friends smoke. At parties and at meetings, almost all the men smoke. Here in the United States, not as many people smoke. ____1____ "
Many smokers are like Ali: they want to stop smoking. ____2____ They know it can cause cancer and heart disease. But it is difficult for them to give up smoking because cigarettes have a drug in them. The drug is nicotine. People who smoke a lot need nicotine.
____3____ The nicotine makes him sick. In a few days, the smoker's body is used to the nicotine, and he feels fine. Later, the smoker needs nicotine to keep feeling fine. Without nicotine, he feels bad.
____4____ Many people who quit will soon smoke again. At a party or at work they will decide to smoke "just one" cigarette. Then they will smoke another cigarette, and another. Soon they become smokers again. ____5____ (240)
A. It is very hard to quit smoking.
B. It will be easier to change the smoking habit here.
C. Thus nicotine makes smokers addicted to cigarettes.
D. The smokers know that smoking is bad for their health.
E. When a person first begins to smoke, he usually feels terrible.
F. Maybe there is only one easy way to quit smoking: never start.
G. But it is said that medicine is needed to stop them from smoking.
参考答案:
1. B 2. D 3. E 4. A 5. F
高二英语阅读理解题【2】
A 1987 survey was given to 5,000 high school seniors. ____1____ Students in Boston were questioned. One-third of them could not name six New England states. Students in Baltimore were questioned. Half could not shade in the United States on a map. Here is what another survey showed. Students did not know history. Most did not know the dates of the American Civil War. Many did not know World War II leaders.
Someone asked this question. ____2____ Their answer: Social studies was not important. They said it was the least important of their studies.
What is social studies? It is the study of indivials. It is the study of groups. It is the study of societies. Social studies covers many fields. You have read about history and geography. These are part of social studies. ____3____ Let's say you study the way people live together in groups. This is an area of social studies. So is learning about very early people. So is studying government.
Is social studies important? Early Americans thought so. Students then learned history and civics (公民学). This was to make them good citizens. A report from 1916 set a new goal. It said, "The social studies should cultivate a sense of membership in the world community." The world community is very large. ____4____ We have radio and TV. We have phones. We have computers.
Social studies helps us understand the world's people. It helps us learn about groups and societies. ____5____ We all need to be good world citizens. (304)
A. It covers many other areas as well.
B. But today it is easy to share ideas in it.
C. What did students think of social studies?
D. It showed that they did not know geography.
E. Why did students consider the social studies less important?
F. The 1916 goal was important then, and it is even more important now.
G. Therefore, we must try to persuade young people to pay more attention to social studies.
参考答案:
1. D 2. C 3. A 4. B 5. F
高二英语阅读理解题【3】
Ali is from a Middle Eastern country. He now stays in the USA. He smokes a lot of cigarettes every day. He has smoked for nine years. Ali says, " I tried to quit (放弃) smoking in my hometown, but it was impossible. My parents smoke. My brothers smoke. All my friends smoke. At parties and at meetings, almost all the men smoke. Here in the United States, not as many people smoke. ____1____ "
Many smokers are like Ali: they want to stop smoking. ____2____ They know it can cause cancer and heart disease. But it is difficult for them to give up smoking because cigarettes have a drug in them. The drug is nicotine. People who smoke a lot need nicotine.
____3____ The nicotine makes him sick. In a few days, the smoker's body is used to the nicotine, and he feels fine. Later, the smoker needs nicotine to keep feeling fine. Without nicotine, he feels bad.
____4____ Many people who quit will soon smoke again. At a party or at work they will decide to smoke "just one" cigarette. Then they will smoke another cigarette, and another. Soon they become smokers again. ____5____ (240)
A. It is very hard to quit smoking.
B. It will be easier to change the smoking habit here.
C. Thus nicotine makes smokers addicted to cigarettes.
D. The smokers know that smoking is bad for their health.
E. When a person first begins to smoke, he usually feels terrible.
F. Maybe there is only one easy way to quit smoking: never start.
G. But it is said that medicine is needed to stop them from smoking.
参考答案:
1. B 2. D 3. E 4. A 5. F
;