当前位置:首页 » 英语阅读 » 英语阅读理解题知乎

英语阅读理解题知乎

发布时间: 2023-07-05 22:14:49

Ⅰ 高考英语阅读理解训练题

高考英语阅读理解训练题

英语学习的基本目的是继续打好语言基本功,进一步扩大知识面,培养英语综合技能,充实文化知识,提高交际能力上。下面是我整理的高考英语阅读理解,希望能帮到大家!

阅读理解【1】

Five Ways to Work Smarter, Not Harder

No matter how hard we work, it seems that there is never enough time to get all the important tasks done. Rather than working longer, consider working smarter, not harder. Here are some ways to work smarter:

Make a careful plan. Just like every organization needs a business plan, an efficient worker needs a work plan. 36 Schele your tasks throughout the days, weeks, and months, but do it ahead of time.

Set your goals. As a part of your work plan, you should set clear and measurable goals. Goals should state which tasks are to be completed and when they get completed. Rather than setting firm deadlines, which can lead to pressure and stress, allow a period of time to reach goals. 37

38 Develop a consistent daily work schele and stick to it! If a typical workday consists of some writing tasks(emails, reports), one-on-one meetings, and processing data, set aside specific time each day to accomplish each kind of tasks.

Delegate(分派工作)effectively. 39 The person who tries to do everything himself or herself not only is overloaded and overstressed, but is bad for their colleagues, by not allowing them to be challenged and grow by taking on important ties.

Don’t make work harder than it actually is. Much of the pressure is proced by ourselves. __40 We feel like we should do more. Remember that tasks should be completed step by step. Focus on each step rather than on the entire project, which can help us cut down on feelings that we are overwhelmed.

A. Stick to your plan.

B. We set unrealistic goals or standards for ourselves.

C. Also, take time to reward yourself for achieving a goal.

D. Organize your workday.

E. We cannot expect to complete the tasks quickly.

F. Learn which tasks can be delegated and which need personal attention.

G. It is a well-thought-out plan to help guide and direct work activities.

【答案】GCDFB

【解析】36.本段主要是强调计划的重要性,前句提到工作需要计划,那么下句就是关于什么样的计划有用,It is a well-thought-out plan to help guide and direct work activities.符合上文。故选G。

37.本段主要是关于设定目标,下文应该是:实现一个目标的'时候,花些时间奖励自己。故选C。

38.根据下文“Develop a consistent daily work schele and stick to it!”可知,要组织好你的工作日。故选D。

39.根据本段中小标题Delegate(分派工作)effectively.可知,要知道哪些任务可以分派,哪些需要个别关注。故选F。

40.本段主要是关于不要对自己要求过高,工作过于努力,要符合实际。这里应该是:我们为自己设定了不合实际的目标或标准。故选B。

【点评】本文介绍了五个可以让你更加聪明地工作的方法。

阅读理解【2】

For centuries Stonehenge has mystified and enraptured archaeologists and visitors. So maybe it is not surprising that another monumental wonder from prehistory has been overlooked for so long – even though it is just a mile away.

Experts have discovered an ‘extraordinary’ line of giant stones that dates back more than 4,500 years. The area around Stonehenge is littered with prehistoric sights but the 90 or more stones, lying 3ft underground, have only just been discovered by sophisticated radar equipment towed by radar equipment.

The buried monoliths are each up to 15ft tall. Instead of being arranged in a circle as they are at Stonehenge, it is thought they once formed a long standing line.

‘We are looking at one of the largest stone monuments in Europe and it has been under our noses for something like 4,000 years,’ said Professor Vince Gaffney, from the University of Bradford, one of the archaeologists leading the research. ‘It’s truly remarkable. We don’t think there’s anything quite like this anywhere else in the world. This is completely new and the scale is extraordinary.”

Prof. Gaffney believes the stones may have been planted by the same people who built Stonehenge, but he doubts whether there is a direct link between the two monuments.

These stones were placed along a steep slope, cut into a natural dry valley to form a C-shaped feature.

Precisely why the stones were put there remains a mystery. The archaeologists believe that at some stage the stones were pushed over. This was not done to damage the monument but rather to preserve whatever it was about the stones that seemed so important. “There was a transformation in the landscape that we do not understand,” Prof. Gaffney said. “The stones had significance. These were special places. Societies were organized, as with the great cathedrals, to create these things.”

33. What have experts found according to Paragraph 2?

A. An observation post. B. Underground stones.

C. An ancient cemetery. D. A sacrificial site.

34. What can we know about Stonehenge from the passage?

A. A post history wonder confused archaeologists centuries.

B. The mystery of Stonehenge has been solved.

C. The stones might have some connections with the Stonehenge.

D. It is the largest stone monument all over the world.

35. Which sentence is TRUE according to the passage?

A. Such stone monument is common all around the world.

B. The stones might serve for a certain purpose.

C. The stones were ed into a plain.

D. The stones pushed over were to rece the height of the monument.

【答案】BCB

【解析】33.细节理解题。根据文章第二段的句子“The area around Stonehenge is littered with prehistoric sights but the 90 or more stones, lying 3ft underground,”可知,专家发现了一些地下的石头。故选B。

34.细节理解题。根据文章第五段的句子“Prof. Gaffney believes the stones may have been planted by the same people who built Stonehenge, but he doubts whether there is a direct link between the two monuments.”可知,这些石头有可能和巨石阵有某些联系。故选C。

35.推理判断题。根据文章最后一段的句子“The stones had significance. These were special places. Societies were organized, as with the great cathedrals, to create these things.”可知,这些石头可能起着某种作用。故选B。

【点评】文章介绍离著名的巨石阵不远处专家发现一群地下的石头,它们的形状和规模让专家很惊讶,专家正在对它们的作用做研究。

阅读理解【3】

Marvin Minsky is often called the Father of Artificial Intelligence. His work helped inspire the creation of the personal computer and the Internet.

Artificial Intelligence

Before Minsky, computers were more like calculators, performing math operations at speeds much faster than humans. Minsky was the first to say that computers can one day be as intelligent as human beings. He was so convinced about this, that in 1959, he and his friend John McCarthy invented the term “Artificial Intelligence” at Massachusetts Institute of Technology.

Minsky wrote a book called Perceptrons, describing a particular type of “artificial neural(神经的) network”. Neural networks have made a comeback in a new field of Computer Science called Deep Learning. Deep Learning is used to recognize things and people in pictures , language translation( try Google Translate sometimes), and so on.

Robotics, Microscopes and Virtual Reality

How many of you have done Robotics at school and loved it? You have Minsky to thank again, for his work on Robotics. One of his biggest inventions was the confocal scanning microscope, an instrument that is still widely used today in medical and scientific research.

Minsky was really futuristic. He created one of the first head-mounted graphics displays(头戴式图形显示), which gave rise to the exciting area of Virtual Reality.

Minsky’s major prediction that computers will one day become as intelligent as humans is now called the Theory of Singularity.

29. Which of the following statements is TRUE?

A. Minsky himself invented the term “Artificial Intelligence” in MIT.

B. Minsky transformed computer into a machine more intelligent than human beings.

C. Apart from Information Technology, Minsky’s invention is also used in medical field.

D. Minsky invented a headset, with which players can play games in a 3-D environment.

30. Which is NOT the function of Deep Learning?

B. Spot items in Google Photos.

C. Summarize main idea of a passage. D. Translate English into French.

31. Which is NOT one of Minsky’s characteristics according to the passage?

A. Farsighted. B. Creative. C. Pioneering. D. Considerate.

32. In which section of a newspaper can you read this passage?

A. Technology. B. Travel. C. Environment. D. Life.

【答案】CCDA

【解析】29.细节理解题。根据文章第四段的句子“One of his biggest inventions was the confocal scanning microscope, an instrument that is still widely used today in medical and scientific research.”可知,除了信息科技,Minsky的发明也用在医学领域。故选C。

30.细节理解题。根据文章第三段的句子“Deep Learning is used to recognize things and people in pictures , language translation( try Google Translate sometimes), and so on.”可知,Deep Learning包括ABD,不包括总结文章的大意。故选C。

31.细节理解题。根据文章第一段的句子“His work helped inspire the creation of the personal computer and the Internet.”可知,Minsky是有创造力的;根据第二段的“Minsky was the first to say that computers can one day be as intelligent as human beings.”可知,Minsky是有远见的和开创性的。文章没有提到Minsky是考虑周到的。故选D。

32.推理判断题。文章介绍被称为人工智能之父的Marvin Minsky在信息科技方面做出的贡献。所以是出自报纸的科技版面,故选A。

【点评】文章介绍被称为人工智能之父的Marvin Minsky在信息科技方面做出的贡献。

;

Ⅱ 高考英语阅读理解测试及答案

高考英语阅读理解测试及答案2017

64、(1分)

近几年高考英语阅读文章生词增多,文章阅读难度加大。为了帮助大家备考高考英语,我整理了一些高考英语阅读理解题,希望能帮到大家!

高考英语阅读理解【1】

In earliest times, men considered lightning to be one of the great mysteries (神秘的事物) of nature. Some ancient peoples believed that lightning and thunder were the weapons (武器) of the gods.

In reality, lightning is a flow of electricity formed high above the earth. A single flash of lightning 1.6 kilometres long has enough electricity to light one million light bulbs (灯泡).

The American scientist and statesman, Benjamin Franklin, was the first to show the connection between electricity and lightning in 1752. In the same year he also built the first lightning rod (避雷针). This device (装置物) protects buildings from being damaged by lightning.

Modern science has discovered that one stroke (闪击) of lightning has a voltage (电压) of more than 15 million volts (伏特). A flash of lightning between a cloud and the earth may be as long as 13 kilometers, and travel at a speed of 30 million meters per second.

Scientists judge that there are about 2,000 million flashes of lightning per year. Lightning hits the Empire State Building in New York City 30 to 48 times a year. In the United States alone it kills an average (平均数) of one person every day.

The safest place to be in case of an electrical storm is in a closed car. Outside, one should go to low ground and not get under tress. Also, one should stay out of water and away from metal fences. Inside a house, people should avoid open doorways and windows and not touch wires or metal things.

With lightning, it is better to be safe than sorry?

1. People once thought lightning came from ________.

A. the sky B. the gods C. the earth D. nature

2. According to the passage what do you think all buildings need?

A. Metal fences. B. Electricity. C. lightning rods. D. Machines.

3. Lightning can travel ________.

A. as quickly as water B. not so quickly as electricity

C. at very low speed D. at very high speed

4. Which of the following is NOT true?

A. In the U.S about one person per day dies from lightning.

B. The Empire State Building frequently gets hit by lightning.

C. Swimming ring a thunder storm is a good idea.

D. A closed car is the best place to be ring an electrical storm.

5. Lightning is probably ______ to man.

A. useful B. kind C. useless D. friendly

高考英语阅读理解【2】

Although English is not as old as Chinese, it is spoken by many people around the world every day. English speakers are always creating(创造) new words, and we are often able to know where most words come from.

Sometimes , however, no one may really know where a word comes from. Did you ever think about why hamburgers(汉堡包) are called hamburgers, especially when they are not made with ham(火腿)? About a hundred years ago, some men went to America from Europe. They came from a big city in Germany called Hamburg. They did not speak good English, but they ate good food. When some Americans saw them eating round pieces of beef(牛肉), they asked the Germans what it was. The Germans did not understand the question and answered, “We come from Hamburg.” One of these Americans owned a restaurant, and had an idea. He cooked some round pieces of beef like those which the men from Hamburg ate. Then he put each between two pieces of bread and started selling them. Such bread came to be called “hamburgers”. Today “hamburgers” are sold in many countries around the world.

Whether this story is true or not, it certainly is interesting. Knowing why any word has a certain meaning is interesting. too. This reason, for most English words, can be found in any large English dictionary.

1. According to the writer, English is .

A. as old as Chinese B. older than German

C. not so old as Chinese D. very difficult to learn

2. Hamburg is .

A. a kind of food B. a round piece of beef

C. the name of a village D. a city in Germany

3. According to the story, .

A. few Americans like hamburgers B. hamburgers are made with beef

C. hamburgers are made with ham D. hamburgers were first sold about a century ago

4. According to the writer, which of the following can often be found in any large English dictionary?

A. Where all the new words come from

B. Where those Germans came from

C. The reason why a word has a certain meaning

D. The reason why English is spoken around the world

5. According to the story, the word “hamburger” comes from .

A. China because it has a long history

B. England because Germans don’t speak good English

C. the round pieces of beef which those people from Hamburg were eating

D. English speakers because they always create new words

高考英语阅读理解【3】

In 1933 an unknown American called Clarence Nash went to see the filmmaker Walt Disney. He had an unusual voice and he wanted to work in Disney’s cartoon(动画片) film for children. When Walt Disney heard Nash’s voice, he said “Stop! That’s our ck!”

The ck was the now-famous Donald Duck, who first appeared in 1934 in the film The Wise Little Hen. Donald lived in an old houseboat(水上住家) and wore his sailor jacket and hat. Later that year he became a star after an eight-minute Mickey Mouse film. The cinema audience liked him because he was lazy and greedy(贪婪的), and because he lost his temper(发脾气) very quickly . And they loved his voice when he became angry with Mickey’s eight nephews(侄子). Soon Donald was more popular than Mickey Mouse himself, probably because he wasn’t a goody-goody like Mickey.

In the 1930S,’ 40s and ‘50s Donald and hid friends Mickey , Goofy and Pluto made hundreds of Disney cartoons. He also made ecational films about the place of the USA in the world, and safety in the home. Then in 1966 Donald Duck and his voice disappeared---there were no more new cartoons.

Clarence Nash died in February, 1985. But today’s children can still see the old cartoons on television and hear that famous voice.

1. Who made Donald Duck film?

A. Mickey Mouse B. Clarence Nash C. Walt Disney D. Pluto

2. When was the first Donald Duck film made?

A.In 1933 B. In 1934 C. In 1966 D. In 1930

3. Who was Clarence Nash?

A. A cartoonist B. Donald Duck’s voice C. A film-maker D. A film star

4. Where do today’s children see Donald Duck?

A. In new film B. At the cinema C. On television D. At concerts

5. The underlined word audience in the second paragraph means .

A. reads B.formal interview C. law freedom D. the people who watch a film at a cinema

6. The underlined word goody-goody in the second paragraph means a person who .

A. likes to appear to be faultless in behaviour

B. who likes to appear to be faulty in behaviour

C. dislikes to appear to be faultless in behaviour

D. dislikes to be faulty in behaviour

参考答案:

1B 2 C 3 D 4 C 5 A

1C 2 D 3 D 4 C 5 C

1C 2 B 3 B 4 C 5 D 6 A

;

Ⅲ 超短篇英语阅读理解题

超短篇英语阅读理解题

以下是我给大家提供的短篇英语阅读理解的'练习,很适合初中学生学习哦!

第一篇:

David is eight. One day his friend Rose says to him, "This Sunday is my birthday. Can you come to my birthday party?" David says, "Yes."

On Sunday, David asks his mother if he can go to the party. His mother says, "Yes, you can go, but you must be polite. Don't ask for any food. They will give you some." "All right, Mum." David answers and he goes to Rose's house on his bike.

There are lots of kids at the party. They play together for some time, and then Rose's mother gives them some food, but she forgets David. He waits and waits and then he takes his plate up and asks, "Do you want a nice clean plate?"

( ) 1. Whose birthday is it? .

A. Rose's B. David's C. Rose's mother's

( ) 2. The birthday party is in .

A. Rose's house B. David's house C. Rose's school

( ) 3. David goes to the party .

A. by car B. by bike C. by bus

( ) 4. David is Rose's .

A. friend B. classmate C. brother

( ) 5. Who gives David food at the party?

A. Rose B. Rose's mother C. No one

第二篇:

Peter was a small boy. He lived with his parents in a small house near some hills. The people there were all poor.

One night it was very dry and windy.

When everybody was asleep, Peter suddenly heard some noise. It came out from the kitchen (厨房). He got up and walked to the kitchen. He found that the wood beside the stove (火炉) was burning . There was no water tap (水龙头) in the house , so he could not put out (扑灭) the fire . He shouted loudly to wake up everyone in the house. Then he ran out of his house and knocked on the doors of many houses to wake the people up. They all left their houses quickly.

At last the fire was put out by the firemen. Many houses were burnt. But nobody was burnt in the fire.

1.Peter lived with his______. [ ]

A.sisters

B.brothers

C.uncles

D.parents

2.One night he found that______ beside the stove was burning. [ ]

A.the table

B.the wood

C.the door

D.the window

3.______, so he could not put out the fire. [ ]

A.Everybody was asleep

B.He couldn't shout loudly

C.The kitchen was very big

D.there was no water tap in the house

4.Peter knocked on the doors of many houses______. [ ]

A.to wake the people up

B.to get some water

C.to find his classmates

D.to visit them

5.______hurt in the fire. [ ]

A.People in other houses were

B.Peter's parents were

C.Nobody was

D.Peter was

;

Ⅳ 英语阅读理解考试题

1:C
2:B
3:A
4:B
5:D

90%对的!!放心选吧!!

Ⅳ 英语阅读题及答案

英语阅读题及答案

英文的学习是充满快乐的',我们不断积累和练习,才能更好地学习英语。以下是由我为大家提供的英语阅读题以及参考答案,适合高中的学生练习,希望大家喜欢!

英语阅读题及答案 1

Daniel Boone was born in the United States in 1734. He didn't go to school and couldn't read, although he learned all about the forests, streams and hunting. He could move silently like an Indian leaving no marks. He loved to live alone in the woods where nothing frightened him.

When he grew up, he married and tried to settle down on a farm. A year later, however, he wasn't satisfied and decided to go into the unknown western lands, crossing the Appalachian Mountains. When he returned after two years, he became famous for his long journey. He brought valuable animal skins and told stories about the Indians.

After this, he chose to keep travelling to unknown places. Once he lost to the Indians inbattle and was taken away. The Indians liked him and became his friends.

Daniel Boone died at the age of 86 . He is remembered as an explorer(探险者)and a pioneer who lived an exciting life in the early years of American nation.

1.Daniel Boone's early life was mainly spent in ______ .

A.learning about nature B.hunting with his friends

C.learning useful skills from the Indians

D.studying at home because he couldn't go to school

2.When he got married, Daniel Boone first planned to ______.

A. set up a large farm B.go on a journey with his wife

C. find food, new land for his farm D.live a peaceful life with his family

3.Daniel Boone became famous because ______ .

A.he travelled a lot in the western lands

B.he was very good at telling stories

C.he found better animal skins than others

D.he was the first to climb the Appalachian Mountains

4.Why did the Indians want to make friends with him?

A.Because they wanted to learn from him.

B.Because he wanted to make peace with them.

C.Because they wanted to make friends with white people. D.No reason is told in this article.

5.In this article, Daniel Boone is best described as ______ .

A.warm-hearted B.strong C.careful D.brave

Over two thousand years ago Rome(罗马)was the center of a huge empire. The Romans needed a way to move their large armies quickly so that they could protect their huge country. They needed land trade routes, so they joined all parts of their empire by a net-work of roads(公路网).

Beginning in 300 B.C., the Romans built roads in Europe, Asia and North Africa. By 200A.D., they had built 50, 000 miles of almost straight roads.

To build their roads, the Romans moved away all soft soil. They g until they reached hard ground. Then they added layers(层)of stone and other things. The most important roads were paved(铺设)with large flat(平)stones. Main Roman roads were sometimes as wide as ours today.

To build their roads, the Romans sometimes had to dig tunnels through mountains. But they didn't have any machines to help them. So they heated the rock with fire and then threw cold water over it. When the rock cracked(裂), they g it out. Roman soldiers and slaves built the roads with their hands and simple tools, but the roads were so well built that they were used for hundreds of years.

1.The story tells us ______ .

A.building roads without modern machines was Roman soldiers‘ only job

B.it was no easy job for the Romans to build their roads

C.people in advanced countries still use the old Roman way to build their roads today

D.most people in the African countries still use the old Roman way to dig their tunnels through the mountains

2.To build mountain roads, the old Romans had to ______ .

A.explode the rock before they started to dig

B.crack the rock with fire and cold water

C.dig through the hard rock with their hands

D.invent some machines to help them with the work

3.On the whole, the story is about ______ .

A.how to build up our modern roads today

B.Roman tools in building a wide straight road

C.the Romans‘ roads built two thousand years ago

D.the reason why the Romans had to build their roads

4.Why did the Romans build so many roads at that time? It was because ______ .

A.their slaves and soldiers had to do something, or, they would have nothing to do

B.they dared not sail in the ocean and the roads were their only choice

C.they needed land trade roads and the roads to move their grand armies as quickly as possible

D.the old Romans wanted to show how clever they were in building the roads

5.According to the passage, which of the following four choices is correct?

A.The old Romans found soft soil did not make a solid base for the road.

B.The Romans built roads only on flat(平)land

C.Flat stones were mostly used in the roads of Asia

D.The old Romans used to make use of the soft soil for the base of their roads in North Africa

>>>>>>参考答案<<<<<<

第一篇:A D A D D

第二篇:B B C C A

英语阅读题及答案 2

Is it possible to persuade mankind to live without war? War is an ancient institution, which has existed for at least six thousand years. It was always bad and usually foolish, but in the past human race managed to live with it. Modern ingenuity has changed this. Either man will abolish war, or war will abolish man. For the present, it is nuclear weapons that cause the most serious danger, but bacteriological or chemical weapons may, before long, offer an even greater threat. If we succeed in abolishing nuclear weapons, our work will not be done. It will never be done until we have succeeded in abolishing war. To do this, we need to persuade mankind to look upon international questions in a new way, not as contests of force, in which the victory goes to the side which is most skillful in killing people, but by arbitration in accordance with agreed principles of law. It is not easy to change very old mental habits, but this is what must be attempted.

There are those who say that the adoption of this or that ideology would prevent war. I believe this to be a big error. All ideologies are based upon dogmatic statements that are, at best, doubtful, and at worst, totally false. Their adherents believe in them so fanatically that they are willing to go to war in support of them.

The movement of world opinion ring the past few years has been very largely such as we can welcome. It has become a commonplace that nuclear war must be avoided. Of course very difficult problems remain in the world, but the spirit in which they are being approached is a better one than it was some years ago. It has begun to be thought, even by the powerful men who decide whether we shall live or die, that negotiations should reach agreements even if both sides do not find these agreements wholly satisfactory. It has begun to be understood that the important conflict nowadays is not between different countries, but between man and the atom bomb.

1. This passage implies that war is now ___.

A. worse than in the past.

B. as bad as in the past

C. not so dangerous as in the past

D. as necessary as in the past

2. In the sentence “To do this, we need to persuade mankind” (Para 1), “this” refers to ___.

A. abolish war

B. improve weapons

C. solve international problems

D. live a peaceful life

3. From Paragraph 2 we learn that the author of the passage ___.

A. is an adherent of some modern ideologies.

B. does not think that adoption of any ideology could prevent war.

C. believe that the adoption of some ideology could prevent war.

D. does not doubt the truth of any ideologies.

4. According to the author, ___.

A. war is the only way to solve international disputes.

B. war will be less dangerous because of the improvement of weapons.

C. it is impossible for the people to live without war.

D. war must be abolished if man wants to survive.

5. The last paragraph suggests that ___.

A. international agreements can be reached more easily now.

B. man begins to realize the danger of nuclear war.

C. nuclear war will definitely not take place.

D. world opinion welcomes nuclear war

英语阅读题答案

1-5 AABDB

英语阅读题及答案 3

Recent research has claimed that an excess of positive ions in the air can have an ill effect on people‘s physical or psychological health. What are positive ions? Well, the air is full of ions, electrically charged particles, and generally there is a rough balance between the positive and the negative charged. But sometimes this balance becomes disturbed and a larger proportion of positive ions are found. This happens naturally before thunderstorm, earthquakes when winds such as the Mistral, Hamsin or Sharav are blowing in certain countries. Or it can be caused by a build-up of static electricity indoors from carpets or clothing made of man-made fibres, or from TV sets, plicators or computer display screens.

When a large number of positive ions are present in the air many people experience unpleasant effects such as headaches, fatigue, irritability, and some particularly sensitive people suffer nausea or even mental disturbance. Animals are also affected, particularly before earthquakes, snakes have been observed to come out of hibernation, rats to flee from their burrows, dogs howl and cats jump about unaccountably. This has led the US Geographical Survey to fund a network of volunteers to watch animals in an effort to foresee such disasters before they hit vulnerable areas such as California.

Conversely, when large numbers of negative ions are present, then people have a feeling of well-being. Natural conditions that proce these large amounts are near the sea, close to waterfalls or fountains, or in any place where water is sprayed, or forms a spray. This probably accounts for the beneficial effect of a holiday by the sea, or in the mountains with tumbling streams or waterfalls.

To increase the supply of negative ions indoors, some scientists recommend the use of ionisers: small portable machines, which generate negative ions. They claim that ionisers not only clean and refresh the air but also improve the health of people sensitive to excess positive ions. Of course, there are the detractors, other scientists, who dismiss such claims and are skeptical about negative/positive ion research. Therefore people can only make up their own minds by observing the effects on themselves, or on others, of a negative rich or poor environment. After all it is debatable whether depending on seismic readings to anticipate earthquakes is more effective than watching the cat.

1.What effect does exceeding positive ionization have on some people?

A.They think they are insane.

B.They feel rather bad-tempered and short-fussed.

C.They become violently sick.

D.They are too tired to do anything.

2.In accordance with the passage, static electricity can be caused by___.

A.using home-made electrical goods.

B.wearing clothes made of natural materials.

C.walking on artificial floor coverings.

D.ing TV programs on a computer.

3.A high negative ion count is likely to be found___.

A.near a pound with a water pump.

B.close to a slow-flowing river.

C.high in some barren mountains.

D.by a rotating water sprinkler.

4.What kind of machine can generate negative ions indoors?

A.Ionisers.

B.Air-conditioners.

C.Exhaust-fans

D.Vacuum pumps.

5.Some scientists believe that___.

A.watching animals to anticipate earthquakes is more effective than depending on seismography.

B.the unusual behavior of animals cannot be trusted.

C.neither watching nor using seismographs is reliable.

D.earthquake

答案:BCDAA

英语阅读题及答案 4

Miss Gorgers taught physices in a New York school. Last month she explained to one of her classes about sound, and she decided to test them to see how successful she had been in her explanation. She said to them, “Now I have a brother in Los Angeles. If I was calling him on the phone and at the same time you were 75 feet away, listening to me from across the street, which of you would hear what I said earlier, my brother or you and for what reason?”

Tom at once answered, “Your brother. Because electricity travels faster than sound waves.” “That’s very good,” Miss Gorgers answered; but then one of the girls raised her hand, and Miss Gorgers said, “Yes, Kate?”

“I disagree,” Kate said. “Your brother would hear you earlier because when it’s 11 o’clock here it’s only 8 o’clock in Los Angeles.”

1. Miss Gorgers was teaching her class .

A. how to telephone B. about electricity

C. about time zone(时区) D. about sound

2. Miss Gorgers asked this question because she wanted to know whether .

A. it was easy to phone to Los Angeles

B. her student could hear her from 75 feet away

C. her students had grasped(理解)her lesson

D. sound waves were slower than electricity

3. Tom thought that electricity was .

A. slower than sound waves B. faster than sound waves

C. not so fast as sound waves D. as fast as sound waves

4. Kate thought Tom was wrong because .

A. clocks in Los Angeles showed a different time from those in New York

B. electricity was slower than sound waves

C. Tom was not good at physics at all

D. Tom’s answer had nothing to do with sound waves

5. Whose answer do you think is correct acoording to the law of physics?

A. Tom’s B. Kate’s C. Both A and B D. Neither A nor B

DCBAA

英语阅读题及答案 5

For the past severalyears, the Sunday newspaper supplement Paradehas featured a column called "Ask Marilyn." People are invited to query Marilynvos Savant, who at age 10 had tested at a mental level of someone about 23years old; that gave her an IQ of 228 - the highest score ever recorded. IQtests ask you to complete verbal and visual analogies, to envision paper afterit has been folded and cut, and to dece numerical sequences, among othersimilar tasks. So it is a bit confusing when vos Savant fields such queriesfrom the average Joe (whose IQ is 100) as, What's the difference between loveand fondness? Or what is the nature of luck and coincidence? ①It'snot obvious how the capacity to visualize objects and to figure out numericalpatterns suits one to answer questions that have eluded some of the best poetsand philosophers.

Clearly, intelligenceencompasses more than a score on a test. Just what does it mean to be smart?How much of intelligence can be specified, and how much can we learn about itfrom neurology, genetics, computer science and other fields?

The defining term ofintelligence in humans still seems to be the IQ score, even though IQ tests arenot given as often as they used to be. The test comes primarily in two forms:the Stanford-Binet Intelligence Scale and the Wechsler Intelligence Scales(both come in alt and children's version). Generally costing several hundreddollars, they are usually given only by psychologists, although variations ofthem populate bookstores and the World Wide Web. ②Superhigh scores like vos Savant's are nolonger possible, because scoring is now based on a statistical populationdistribution among age peers, rather than simply dividing the mental age by thechronological age and multiplying by 100. Other standardized tests,such as the Scholastic Assessment Test (SAT) and the Graate Record Exam(GRE), capture the main aspects of IQ tests.

Such standardized testsmay not assess all the important elements necessary to succeed in school and inlife, argues Robert J. Sternberg. In his article "How Intelligent IsIntelligence Testing?", ③Sternberg notes that traditionaltest best assess analytical and verbal skills but fail to measure creativityand practical knowledge, components also critical to problem solving and lifesuccess. Moreover, IQ test do not necessarilypredict so well once populations or situations change. Research has found thatIQ predicted leadership skills when the tests were given under low-stressconditions, but under high-stress conditions, IQ was negatively correlated withleadership - that is, it predicted the opposite. Anyone who has toiled throughSAT will testify that test-taking skill also matters, whether it's knowing whento guess or what questions to skip.

1. Which of the following may be required in anintelligent test?

[A] Answeringphilosophical questions.

[B] Foldingor cutting paper into different shapes.

[C] Tellingthe difference between certain concepts.(D)

[D] Choosingwords or graphs similar to the given ones.

2. What can be inferred about intelligence testingfrom Paragraph 3?

[A] People nolonger use IQ scores as an indicator of intelligence.

[B] Moreversions of IQ tests are now available on the Internet.

[C] The testcontents and formats for alts and children may be different.(C)

[D]Scientists have defined the important elements of human intelligence.

3. People nowadays can no longer achieve IQ scoresas high as vos Savant's because

[A] thescores are obtained through different computational proceres.

[B]creativity rather than analytical skills is emphasized now.

[C] vosSavant's case is an extreme one that will not repeat.(A)

[D] thedefining characteristic of IQ tests has changed.

4. We can conclude from the last paragraph that

[A] testscores may not be reliable indicators of one's ability.

[B] IQ scoresand SAT results are highly correlated.

[C] testinginvolves a lot of guesswork.(A)

[D]traditional test are out of date.

5. What is the author's attitude towards IQ test?

[A]Supportive.

[B]Skeptical.

[C]Impartial.(B)

[D] Biased.

;

Ⅵ 高中英语阅读理解 解析

高中英语阅读理解 解析

下面我跟大家分享高中英语阅读理解题以及答案解析,希望大家喜欢!

第一篇:

It gives me great pleasure today to say a few words in praise of a man we will all miss very much. To be honest, I can't imagine we will do without him when he's gone.

Bill Masters almost single-handed built up our sales force in the Houston area and developed the market position that we enjoy today. In only six years, he has brought the firm from a very low fifth position in the area sales to the point where we now outsell all but one of our competitors. Not only have we got 37 per cent of the market under Bill's leadership; we are increasing our share with each passing month.

As you know, the company has moved Bill to northern California to work his sales magic in one of this company's most competitive(竞争的) areas. But we know that if anyone can do it, Bill Masters can, and I know you all join me in wishing him the best of luck in his new work.

1. The speech was made _______.

A. at a welcome meeting

B. at the opening of a new school term

C. when somebody was leaving

D. when they had a new manager

2. How long did Masters worked there?

A.37 years B. less than 5 years

C. about six years D. since he began to work

3. When Bill started to work in Houston area, he had _______to help him.

A. many people B. nobody

C. about 37 people D. very few people

4. Bill increased the company's sale _______.

A. by 37 per cent every month B. to the second largest in the area

C. to be the fifth largest in the area D. five times as much as before

第二篇:

Harry is eighteen now. He studies in a middle school. His parents like him very much and hope he can become a famous man. So they often tell him to study hard and they do all for him. They call him at six in the morning, after breakfast his father takes him to school in a car and in the afternoon, as soon as the young man comes back, the supper is ready. Of course, he never washes his clothes or goes to buy something in the shops.

Once Harry's father was sent to London on business. He would stay there for half a year. Leaving, he told his wife to take good care of their son. The woman had to get up earlier and did all what her husband did before. And two months later she was so tired that she was ill in bed. Now the young man got into trouble. He couldn't do any housework. He had to do as his mother told him. Even he didn't know where to get on the bus!

Yesterday Harry's mother found his shoes were worn out and told him to buy a new pair in the shop. But he didn't know how to choose. The woman had a sigh and gave him a shoe pattern(鞋样) and told him to buy a pair of shoes himself. It's Saturday today and Harry doesn't go to school. With a policeman's help, he found a shop. The shopkeeper was friendly to him. The man brought a lot of shoes and asked him to choose. When he was trying on a pair, suddenly he remembered something and took them off. The man was surprised and asked, "What's the matter, young man?"

"I'm sorry, I've left the shoe pattern at home!"

1. _______ always does some housework in the morning.

A. Harry's father B. Harry's mother C. Harry D. Nobody

2. Harry's parents do all instead of him because _______.

A. he's too young B. he has poor health

C. he's busy with his studies D. they hope he spends all time on studies

4. In fact, _______.

A. Harry wanted his mother to buy shoes for him

B. Harry didn't believe himself

C. Harry wouldn't listen to his mother

D. Harry was strong enough to buy shoes for himself

>>>>>>参考答案<<<<<<

第一篇:【答案与解析】本文记述了Bill一生的事业业绩,表达了作者对Bill的怀念之情。

1.C。判断题。从第1段中的say a few words in praise of man we will all miss very much.可判断出此题的.答案为C。

2. C。细节题。根据第2段第2句In only six years可推知此题答案为C。

3. D。细节题。根据第2段第1句almost single-handed built up our sales force可推知此题答案为D。

4. B。细节题。根据第2段第2句we now outsell all but one of our competitors可推知此题答案为B。

第二篇:【答案与解析】本文讲一个只会死读书的书呆子自理能力很差,连买鞋子这么简单的事都做不了。

1. A。细节题。根据 The woman had to get up earlier and did all what her husband did before 可以推断以前是她的丈夫做这些事的,因此应该选择 A。

2. D。细节题。根据 So they often tell him to study hard and they do all for him可知答案为D。

3. A。推断题。根据第2段第1句话 Once Harry's father was sent to London on business. He would stay there for half a year 可知答案为 A。

4. B。细节题。根据第2段最后一句 Even he didn't know where go get on the bus 可知答案为 B。

;

四级考试英语阅读理解精选题附答案

阅读题在英语四级考试中一直占有相当大的比重,因而加强英语阅读的训练尤为重要。下面我为大家带来四级考试英语阅读理解精选题,供考生阅读练习。
四级考试英语阅读理解精选题***一***
munications technologies are far from equal when it es to conveying the truth. The first study to pare honesty across a range of munication media has fund that people are twice as likely to tell lies in phone conversations as they are in emails. The fact that emails are automatically recorded—and can e back to haunt ***困扰*** you—appears to be the key to the finding.

Jeff Hancock of Cornell University in Ithaca, New York, asked 30 students to keep a munications diary for a week. In it they noted the number of conversations or email exchanges they had lasting more than 10 minutes, and confessed to how many lies they told. Hancock then worked out the number of lies per conversation for each medium. He found that lies made up 14 per cent of emails, 21 per cent of instant messages, 27 per cent of face-to-face interactions and an astonishing 37 per cent of phone calls.

His results to be presented at the conference on human-puter interaction in Vienna, Austria, in April, have surprised psychologists. Some expected emailers to be the biggest liars, reasoning that because deception makes people unfortable, the detachment ***非直接接触*** of emailing would make it easier to lie. Others expected people to lie more in face-to-face exchanges because we are most practised at that form of munication.

But Hancock says it is also crucial whether a conversation is being recorded and could be reread, and whether it occurs in real time. People appear to be afraid to lie when they know the munication could later be used to hold them to account, he says. This is why fewer lies appear in email than on the phone.

People are also more likely to lie in real time—in a instant message or phone call, say—than if they have time to think of a response, says Hancock. He found many lies are spontaneous ***脱口而出的*** responses to an unexpected demand, such as: “Do you like my dress?”

Hancock hopes his research will help panies work our the best ways for their employees to municate. For instance, the phone might be the best medium foe sales where employees are encouraged to stretch the truth. But, given his result, work asses *** ent where honesty is a priority, might be best done using email.

57. Hancock’s study focuses on ________.

A*** the consequences of lying in various munications media

B*** the success of munications technologies in conveying ideas

C*** people are less likely to lie in instant messages

D*** people’s honesty levels across a range of munications media

58. Hancock’s research finding surprised those who believed that ________.

A*** people are less likely to lie in instant messages

B*** people are unlikely to lie in face-to-face interactions

C*** people are most likely to lie in email munication

D*** people are twice as likely to lie in phone conversations

59. According to the passage, why are people more likely to tell the truth through certain media of munication?

A*** They are afraid of leaving behind traces of their lies.

B*** They believe that honesty is the best policy.

C*** They tend to be relaxed when using those media.

D*** They are most practised at those forms of munication.

60. According to Hancock the telephone is a preferable medium for promoting sales because ________.

A*** sale *** en can talk directly to their customers

B*** sale *** en may feel less restrained to exaggerate

C*** sale *** en can impress customers as being trustworthy

D*** sale *** en may pass on instant messages effectively

61. It can be inferred from the passage that ________.

A*** honesty should be encouraged in interpersonal munications

B*** more employers will use emails to municate with their employees

C*** suitable media should be chosen for different munication purposes

D*** email is now the dominant medium of munication within a pany
四级考试英语阅读理解精选题答案
57. D 58. A 59. A 60.B 61. C
四级考试英语阅读理解精选题***二***
As we have seen, the focus of medical care in our society has been shifting from curing disease to preventing disease—especially in terms of changing our many unhealthy behaviors, such as poor eating habits, *** oking, and failure to exercise. The line of thought involved in this shift can be pursued further. Imagine a person who is about the right weight, but does not eat very nutritious ***有营养的*** foods, who feels OK but exercises only occasionally, who goes to work every day, but is not an outstanding worker, who drinks a few beers at home most nights but does not drive while drunk, and who has no chest pains or abnormal blood counts, but sleeps a lot and often feels tired. This person is not ill. He may not even be at risk for any particular disease. But we can imagine that this person could be a lot healthier.

The field of medicine has not traditionally distinguished between someone who is merely “not ill” and someone who is in excellent health and pays attention to the body’s special needs. Both types have simply been called “well.” In recent years, however, some health specialists have begun to apply the terms “well” and “wellness” only to those who are actively striving to maintain and improve their health. People who are well are concerned with nutrition and exercise, and they make a point of monitoring their body’s

condition. Most important, perhaps, people who are well take active responsibility for all matters related to their health. Even people who have a physical disease or handicap ***缺陷*** may be “well,” in this new sense, if they make an effort to maintain the best possible health they can in the face of their physical limitations. “Wellness” may perhaps best be viewed not as a state that people can achieve, but as an ideal that people can strive for. People who are well are likely to be better able to resist disease and to fight disease when it strikes. And by focusing attention on healthy ways of living, the concept of wellness can have a beneficial impact on the ways in which people face the challenges of daily life.

62. Today medical care is placing more stress on ________.

A*** keeping people in a healthy physical condition

B*** monitoring patients’ body functions

C*** removing people’s bad living habits

D*** ensuring people’s psychological well-being

63. In the first paragraph, people are reminded that ________.

A*** good health is more than not being ill

B*** drinking, even if not to excess, could be harmful

C*** regular health checks are essential to keeping fit

D*** prevention is more difficult than cure

64. Traditionally, a person is considered “well” if he ________.

A*** does not have any unhealthy living habits

B*** does not have any physical handicaps

C*** is able to handle his daily routines

D*** is free from any kind of disease

65. According to the author, the true meaning of “wellness” is for people ________.

A*** to best satisfy their body’s special needs

B*** to strive to maintain the best possible health

C*** to meet the strictest standards of bodily health

D*** to keep a proper balance between work and leisure

66. According to what the author advocates, which of the following groups of people would be considered healthy?

A*** People who have strong muscles as well as slim figures.

B*** People who are not presently experiencing any symptoms of disease.

C*** People who try to be as possible, regardless of their limitations.

D*** People who can recover from illness even without seeking medical care.
四级考试英语阅读理解精选题答案
62. C 63. B 64. D 65.B 66. C

Ⅷ 高考英语阅读理解题

英语的阅读理解题在考试里占据着半壁江山。下面是我网络整理的高考英语阅读理解题以供大家学习。

高考英语阅读理解题(一)

Most rain forests lie close to the equator(赤道), where the climate is often mild and there are long hours of sunshine. The warmth of the land heats the air above, causing it to rise and tiny drops of water to fall as rain. The rainfall can reach at least 98 inches a year. This wet, warm world with plenty of sunlight is perfect for plants to grow, so the trees grow fast with green leaves all the year round. The trees themselves also have an effect on the climate. They gather water from the soil and pass it out into the air through their leaves. The wet air then forms clouds, which hang over the treetops like smoke. These clouds protect the forest from the daytime heat and night-time cold of nearby deserts, keeping temperatures fit for plant growth.

Rain forests slightly farther away from the equator remain just as warm, but they have a dry season of three months or more when little rain falls. Tree leaves fall ring this dry season and new leaves grow when the wet season or monsoon(雨季) begins. Thus these areas are known as the "monsoon forest".

Another type of rain forest grows on tropical mountains. It is often called the "cloud forest" because clouds often hang over the trees like fog.

The rain forest is the ideal place for the growth of many different trees. Most of them depend on animals to eat their fruits and spread their seeds. When the fruits are eaten, the seeds inside them go undamaged through animals' stomachs and are passed out in their droppings. The seeds lying on the forest floor then grow into new trees.

64. The climate of the rain forests near the equator is ______.

A. mild, wet and windy B. hot, rainy and foggy C. hot, wet and cloudy D. warm, wet and sunny

65. We can learn from the passage that ______.

A. tree leaves are green all the time in the monsoon forest

B. there is a dry season in the cloud forest on tropical mountains

C. clouds help the plants in the rain forests near the deserts to grow

D. the formation of climate in the rain forest has little to do with the trees

66. According to the passage, ______ play the most important role in the spreading of seeds.

A. animals B. droppings C. fruits D. winds

67. This passage is most likely to be found in _______.

A. a travel guide B. a story book C. a technical report D. a geographical book

高考英语阅读理解题(二)

Danielle Steel, America's sweetheart, is one of the hardest working women in the book business. Unlike other proctive authors who write one book at a time, she can work on up to five. Her research time before writing takes at least three years. Once she has fully studied her subjects, ready to dive into a book, she can spend twenty hours nonstop at her desk.

Danielle Steel comes from New York and was sent to France for her ecation. After graation, she worked in the public relations and advertising instries. Later she started a job as a writer which she was best fit for. Her achievements are unbelievable: 390 million copies of books in print, nearly fifty New York Times best-selling novels, and a series of "Max and Martha" picture books for children to help them deal with the real-life problems of death, new babies and new schools. Her 1998 book about the death of her son shot to the top of the New York Times best-selling list as soon as it came out. Twenty-eight of her books have been made into films. She is listed in the Guinness Book of World Records for one of her books being the Times best-seller for 381 weeks straight.

Not content with a big house, a loving family, and a view of the Golden Gate Bridge, Danielle Steel considers her readers to be the most important resource(资源) and has kept in touch with them by e-mail. While she is often compared to the heroines(女主人公) of her own invention, her life is undoubtedly much quieter. But, if she does have anything in common with them, it is her strength of will and her inimitable(独特的) style. There is only one Danielle Steel.

60. Danielle Steel is different from other writers in that ____.

A. she can write several books at the same time

B. she often does some research before writing a book

C. she is one of the most popular American women writers

D. she can keep writing for quite a long time without a break

61. Children who have read "Max and Martha" picture books may know ______.

A. how to deal with affairs at school

B. what to do if Max and Martha die

C. what to do when new babies are born into their families

D. how to solve the difficult problems in their writing classes

62. One of Danielle Steel's achievements is that ______.

A. some TV plays were based on her books B. her picture books attracted a lot of young men

C. one of her books became a best-seller in 1998 D. she wrote the Guinness Book of World Records

63. We can learn from the passage that Danielle Steel _____.

A. lives an exciting life B. values her readers a lot

C. writes about quiet women D. is pleased with her achievements

Ⅸ 考研阅读理解练习哪本书好 知乎

考研对于很多的大学生来说很重要,研究生能够为以后的工作增加一个筹码,能够学到更都多的知识,能够在知名的教授亲自授教下镀镀金。但是对于考研学生来说,英语成绩很重要。那就要求考生能够较强的英语阅读能力。对于英语阅读方面有欠缺的考生来讲,找到一本合适的考研英语阅读练习用书对能否得到好的成绩非常关键,但是目前市面上考研英语阅读练习用书那么多,还有各种各样的推荐,怎么从中选择呢?
目前比较常见的考研英语阅读练习用书推荐:
吴永鳞的《考研英语必备精读100篇荟萃》
石春祯的《考研英语阅读220篇》
胡敏《考研英语阅读理解精读200篇》
《阅读基础90篇》英语水平低于49分
马德高主编的《2013星火考研英语阅读精选120篇》
马德高主编的《2013星火考研英语阅读精选120篇》
考研英语阅读题源 经济学家分册(第2版)
以上是比较常见的英语阅读练习用书,就不太了解的考生来讲,选择此类复习材料时要注意:考研用书阅读文章的来源是哪里?想要购买的阅读复习材料的出版单位是什么?这两点在考生选择用书时一定要谨慎对待。
考研英语阅读练习选阅读理解的书,考生首先要看的就是这本书文章的篇数的多少,接下来要看的就是书籍的内容,主要包括文章源、文章包含那几个方面,再者就要看作者或者编者的知名度了。一般来讲,新东方编著出版的复习材料都还是挺不错的。

热点内容
一些女孩在跳舞用英语怎么翻译 发布:2025-08-29 21:32:13 浏览:800
个人群组英语怎么说及的英文翻译 发布:2025-08-29 21:31:56 浏览:206
作文积累本用英语怎么说 发布:2025-08-29 21:11:40 浏览:201
电话的使用英文作文英语怎么说 发布:2025-08-29 21:11:37 浏览:389
用英语介绍动物日记怎么写作文 发布:2025-08-29 21:09:16 浏览:999
阅读的重要性的英语作文怎么写 发布:2025-08-29 21:03:38 浏览:991
植树节英语作文怎么写 发布:2025-08-29 21:01:06 浏览:484
电影怎么样的英语作文 发布:2025-08-29 20:58:55 浏览:604
被蛇咬了怎么急救英语作文 发布:2025-08-29 20:58:54 浏览:677
怎么听英语作文 发布:2025-08-29 20:46:39 浏览:951