高考英语阅读理解生活类
1. 高三的英语阅读理解
高三的英语阅读理解
以下是我跟大家分享的高三英语的阅读理解练习以及答案,希望大家喜欢!
第一篇:
A little under one-third of U.S. families have no Internet access and do not plan to get it, with most of the holdouts seeing little use for it in their lives, according to a survey released on Friday.
Park Associates, a Dallas-based technology market research firm, said 29 percent of U.S. families, or 31 million homes, do not have Internet access and do not intend to subscribe(预订)to an Internet service over the next 12 months. The second annual National Technology Scan concted by Park found that the main reason why potential customers say they do not subscribe to the Internet is because of the low value to their daily lives rather than concerns over cost.
Forty-four percent of these families say they are not interested in anything on the Internet, versus just 22 percent who say they cannot afford a computer or the cost of Internet service, the survey showed. The answer “I’m not sure how to use the Internet” came from 17 percent of participants who do not subscribe. The response “I do all my e-commerce shopping and YouTube-watching at work” was cited by 14 percent of Internet-access users. Three percent said the Internet doesn’t reach their homes.
The study found U.S. broadband adoption grew to 52 percent over 2006, up from 42 percent in 2005. Roughly half of new subscribers converted(转变)from slower-speed, dial-up Internet access while the other half of families had no prior access.
“The instry continues to chip(击破)away at the core of non-subscribers, but has a long way to go,” said John Barrett, director of research at Parks Associates. “Entertainment applications will be the key. If anything will pull in the holdouts, it’s going to be applications that make the Internet more similar to pay-TV,” he predicted.
1. What does the underlined word “holdouts” in the first paragraph most probably mean?
A. some American families
B. those who hold out one’s opinions
C. those who have been surveyed
D. those who still haven’t access to the Internet currently
2. Many potential customers refuse to subscribe to the Internet mainly because _________.
A. they show too much concern about the cost B. they can find little value of it
C. they do most YouTube-watching at work D. the Internet doesn’t reach their homes
3. From the passage we can infer that ________.
A. It is not an easy job to transform those holdouts into the Internet users
B. people will adopt dial-up Internet access no more
C. many Americans enjoy doing e-commerce shopping at home
D. more than half of the population are using the Internet in 2005
4. According to John Barrett, what is the key to attracting more U.S. families to broadband service?
A. making the Internet look more similar to TV set
B. applying the Internet more to entertainment
C. providing more pay-TV programs
D. chipping away at the core of non-subscribers
5. Which is the best title for the passage?
A. Web develops with technology B. The present situation of web
C. Many Americans see little point to web D. It is urgent to promote web service
第二篇:
Something in chocolate could be used to stop coughs and lead to more effective medicines, say UK researchers.
Their study found that theobromine, found in cocoa, was nearly a third more effective in stopping coughs than codeine, which was considered the best cough medicine at present.
The Imperial College London researchers who published their results online said the discovery could lead to more effective cough treatment. “While coughing is not necessarily harmful(有害的) it can have a major effect on the quality of life, and this discovery could be a huge step forward in treating this problem,” said Professor Peter Barnes.
Ten healthy volunteers(志愿者) were given theobromine, codeine or placebo, a pill that contains no medicine, ring the experiment. Neither the volunteers nor the researchers knew who received which pill. The researchers then measured levels of capsaicin, which is used in research to cause coughing and as a sign of how well the medicine are stopping coughs.
The team found that, when the volunteers were given theobromine, the capsaicin need to proce a cough was around a third higher than in the placebo group. When they were given codeine they need only slightly higher levers of capsaicin to cause a cough compared with the placebo.
The researchers said that theobromine worked by keeping down a verve activity(神经活动), which cause coughing. They also found that unlike some standard cough treatments, theobromine caused no side effects such as sleepiness.
1. According to Professor Barnes, theobromine ______.
A. cannot be as effective as codeine
B. can be harmful to people’s health
C. cannot be separated from chocolate
D. can be a more effective cure for coughs
2. What was used in the experiment to cause coughing?
A. Theobromine. B. Codeine. C. Capsaicin. D. Placebo.
3. We learn from the text that volunteers in the experiment _____.
A. were patients with bad coughs
B. were divided into the three groups
C. received standard treatments
D. suffered little side effects
4. Which of the following would be the best title for the text?
A. Codeine: A New Medicine B. Chocolate May Cure Coughs
C. Cough Treatment: A Hard Case D. Theobromine Can Cause Coughs
>>>>>>参考答案<<<<<<
第一篇:
1. D 根据前文one third of the U.S. families have no Internet access and do not plan to get it 可知
2. B 由第二段……found the main reason potential customers say they do not subscribe to the Internet is because of the low value to their daily lives they recognize……可知
3. A 从最后一段第一句可知
4. B 由最后一段“Entertainment applications will be the key”一句可知
5. C 从文章的写作逻辑可知作者主要在谈目前还有三分之一的美国家庭没有网络服务,而B答案太宽泛
第二篇:
这是一篇科普性读物。选材于医学的某一方面的.研究――对巧克力中theobromine(可可碱)独特的治疗咳嗽的功效的对比研究,证明theobromine(可可碱)是未来有效的治疗咳嗽的良药。
1 D。推理判断题。从第二段的Their study found that theobromine, found in cocoa, was nearly a third more effective in stopping coughs than codeine, which was considered the best cough medicine at present. 可看出theobromine比codeine更有效,判断A项错误。既然它用来止咳,改善人们的生活质量,所以B项错误。在第一段提到了heobromine是从chocolate里提炼出来的,所以C项错误。故正确答案是D项。
2 C。细节理解题。A、B、D三项中的物品是用来做实验的物品。在文章第四段最后一句The researchers then measured levels of capsaicin, which is used in research to cause coughing and as a sign of how well the medicine are stopping coughs. 可知Capsaicin(辣椒素)用来引起咳嗽和作为这些药物如何止咳的依据。
3 B。推理判断题。从第四段首句Ten healthy volunteers(志愿者) were given theobromine, codeine or placebo, a pill that contains no medicine, ring the experiment. 可知实验中每组人吃一种所给的物品才能看出止咳的效果,故需要三组志愿者。
4 B。归纳主旨题。本文主要介绍chocolate中含有的一种成分Theobromine能有很好的止咳效果,所以该题的正确答案为B
;2. 2019年高考英语全国1卷 - 阅读理解D
During the rosy years of elementary school, I enjoyed sharing my dolls and jokes, which allowed me to keep my high social status. I was the queen of the playground. Then came my tweens and teens, and mean girls and cool kids. They rose in the ranks not by being friendly but by smoking cigarettes, breaking rules and playing jokes on others, among whom I soon found myself.
在小学的美好时光里,我喜欢和别人分享我的玩具、笑话,这让我保持了很高的社会地位。我是操场上的女王,然后是我十几岁的同伴,刻薄的女孩和酷酷的男孩。他们提高地位不是因为友好,而是因为抽烟、违反校规和开别人的玩笑,我很快旅隐发现自己也是其中之一。
Popularity is a well-explored subject in social psychology. Mitch Prinstein, a professor of clinical psychology sorts the popular into two categories: the likable and the status seekers. The likables’ plays-well-with-others qualities strengthen schoolyard friendships, jump-start interpersonal skills and, when tapped early, are employed ever after in life and work. Then there’s the kind of popularity that appears in adolescence: status born of power and even dishonorable behavior.
受欢迎是社会心理学中一个被广泛探讨的课题。临床心理学教授米奇·普林斯坦把受欢拆局厅迎的人分为腊粗两类:讨人喜欢的人和追求地位的人。讨人喜欢的人善于与人相处,这加强了校园友谊,提高了人际交往能力,而且很早就被发掘出来为生活和工作服务。然后是那种青春期流行的:权力,甚至是不光彩的行为导致的地位。
Enviable as the cool kids may have seemed, Dr. Prinstein’s studies show unpleasant consequences. Those who were highest in status in high school, as well as those least liked in elementary school, are “most likely to engage in dangerous and risky behavior.”
普林斯坦博士的研究显示,尽管这些酷酷的孩子看起来令人羡慕,但结果却不令人满意。那些在高中地位最高的人,以及那些在小学最不受欢迎的人,“最有可能参与危险和冒险的行为。”
In one study, Dr. Prinstein examined the two types of popularity in 235 adolescents, scoring the least liked, the most liked and the highest in status based on student surveys. “We found that the least well-liked teens had become more aggressive over time toward their classmates. But so had those who were high in status. It clearly showed that while likability can lead to healthy adjustment, high status has just the opposite effect on us."
在一项研究中,普林斯坦博士对235名青少年的两种受欢迎程度进行了调查,根据学生调查得出最不受欢迎、最受欢迎和地位最高的分数。 “我们发现,最不受欢迎的青少年随着时间的推移对他们的同学变得更具攻击性。但那些地位很高的人也是如此。这清楚地表明,虽然讨人喜欢可以带来有益的调整,但地位高对我们的影响恰恰相反。”
Dr. Prinstein has also found that the qualities that made the neighbors want you on a play date-sharing, kindness, openness — carry over to later years and make you better able to relate and connect with others.
普林斯坦博士还发现,愿意和你成为同伴的特质——分享、友善、开放——会延续到以后,让你更好地与他人建立关系和联系。
In analyzing his and other research,Dr. Prinstein came to another conclusion: Not only is likability related to positive life outcomes, but it is also responsible for those outcomes, too. "Being liked creates opportunities for learning and for new kinds of life experiences that help somebody gain an advantage, ” he said.
在分析他和其他研究的过程中,普林斯坦博士得出了另一个结论:讨人喜欢不仅与积极的生活结果有关,而且还导致了这些结果。“讨人喜欢会为学习和新的生活体验创造机会,帮助人们获得优势”,他说。
3. 2021年高考英语全国卷1 - 阅读理解A
Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel. The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around $25 a night, and for that, you’ll often get to stay in a central location with security and comfort.
对于旅行者来说,罗马很贵,这就是许多人选择住旅社的原因。罗马的旅社单人间每晚25美元左右,因此,你通常可以住在安全舒适的市中心。
Yellow Hostel
If I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. It’s one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. It’s affordable, and it’s got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, it’s close to the main train station.
如果一定要让我就罗马的住宿做一个推荐的话,那就是Yellow Hostel。这是本市评级最好的旅社之一,这是有充分理由的。价格实惠,气氛活跃又不太吵闹。另外还有一好处,离火车总站很近。
Hostel Alessandro Palace
If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. There’s also an area on the rooftop for hanging out with other travelers ring the summer.
如果你喜欢社交型旅社,这就是罗马最好的。Hostel Alessandro Palace
很有意思,工作人员为客人举办很多酒吧活动,比如免费拍照、泡吧和卡拉OK。屋顶上还有一片区域,夏天可以和其他旅行者一起闲逛。
Youth Station Hostel
If you’re looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too; it doesn’t charge city tax; it has both air conditioning and a heater for the rooms; it also has free Wi-Fi in every room.
如果你想找一家干净而又现代化的旅社,没有比Youth Station更好的了。它提供漂亮的家具和床,另外:不收城市税;房间里有空调和暖气;每个房间都有免费Wi-Fi。
Hotel and Hostel Des Artistes
Hotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and it’s close to all of the city’s main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.
Hotel and Hostel Des Artistes距离市中心车站仅10分钟的步行路程,距离城市所有主要景点都很近。工作人员友好且乐于助人,在您到达时为您提供城市地图,并在您需要时提供建议。不过,使用Wi-Fi需要支付2欧元一天。
4. 2019年青海高考英语试卷答案解析及点评(WORD文字版)
第Ⅰ卷
第一部分听力(共两节,满分30分)略
第二部分阅读理解(共两节,满分40分)
A
.’tfit..Irealizedthisadaylater,-fivedollarslessthanIhadpaid.onssignedoffforthenight.Fortunately,Ididn’tgetanychannelsshowingall-.
(静电)noise.Forsomereason,,.Graally,,andtogetridofit,.,.(肌肉)shakingmyset.
,.,anditstoppedworkingaltogether.Mytriptotherepairshopcostme$62,andthesitisworkingwellnow,butIkeepexpectingmoretrouble.
21.?
A..
B.Hecouldn’treturnitwhenitwasbroken.
C..
D..
22.“signedoff”inparagraph1?
A.endedalltheirprograms
B.providedfewerchannels
C.changedtocommercials
D.showedall-nightmovies
23.?
A.Byshakingandhittingit
B.Byturningitonandoff
C.Byswitchingchannels
D.Byhavingitrepaired
24.?
A.Curious
B.Anxious
C.Cautious
D.Humorous
【答案】
21.C
22.A
23.D
24.D
22.A词义推测题。根据后一句,幸运的是,我不用整晚上看电影了,否则我不能睡觉了,故选A。
23.D细节理解题。根据文章最后一段,可知作者修电视机花了62美元,故选D。
24.D推理判断题。根据开头说:没有电视节目就可以睡觉,中间还说晃动电视来锻炼肌肉,可知作者语调幽默。故选D。
考点:故事类短文阅读
B
.undsorkeepthemoff...
.,forpeopleareoftenlessself-conscious(难为情)whenthey’reinpoorlylitplaces–.Ifyourhomedoesn’thaveenoughwindowlight,.
Mindthecolors..Inonestudy,edroom.,.Sowhenit’stimetorepaint,goblue.
Don’tforgettheclock–ortheradio.(卡路里).Beginkeepingtrackofthetime,.Andwhileyou’reatit,actuallysitdowntoeat.Ifyouneedsomehelpslowingdown,turningonrelaxingmusic..
Downsizethedishes..-inchplateinsteadofa10-inchplate.,totalintake(摄入)jumpsby14percent.Andwe’,wideglassthanatall,skinnyglass.
25.____.
A.theirhomecomforts
B.theirbodyshape
C.housebuying
D.healthydiets
26.____.
A.digestfoodbetter
B.recefoodintake
C.burnmorecalories
D.regaintheirappetites
27.?
A.Eatquickly.
B.Playfastmusic
C.Usesmallerspoons
D.Turndownthelights
28.?
A.IsYourHouseMakingYouFat?
B.WaysofServingDinner
C.EffectsofSelf-Consciousness
D.IsYourHomeEnvironmentRelaxing?
【答案】
25.B
26.B
27.C
28.A
26.B细节理解题。根据第三段第二句话inonestudy,......可知在蓝色的房间内人吃的相对较少。
27.C推理判断题。最后一段介绍,要想少吃,要用小碗小勺,前面介绍说到,吃得快,房间暗会增加饮食,放舒缓的音乐有助于减少饮食的速度和进食量。故选C。
28.A主旨大意题。根据开头的后文可知,本文就房间的布置给那些想减肥的人士提了一些建议。所以选A可以更好地概括全文。
考点:科普类短文阅读
C
(间隔年)beforegoingtouniversity.Itusedtobethe“yearoff”betweenschoolanniversity.Thegap-yearphenomenonoriginated(起源).
Thisyear,25,heirentryuntilnextyear,legeAdmissionsService(UCAS).
Thatisarecord14.7%.ecation.“Studentswhotakeawell-,andcomplete,theirchosencourse.,”hesaid.
Butnoteveryoneishappy.OwainJames,(NUS),–.“£15,000indebt.supporttheirstudyforthedegree.NUSstatisticsshowthatover40%%ringvacatingperiods,”hesaid.
29.?
A.Itisflexibleinlength.
B.Itisatimeforrelaxation
C.Itisincreasinglypopular
D.Itisrequiredbyuniversities
30.AccordingtoTonyHiggins.studentstakingagapyear____.
A.
B.
C.
D.
31.-yearphenomenon?
A.He’spuzzled
B.He’sworried
C.He’ssurprised
D.He’sannoyed
32.?
A.Attendadditionalcourses.
B.Makeplansforthenewterm
C.Earnmoneyfortheirecation
D.Preparefortheirgraatestudies
【答案】
29.C
30.A
31.B
32.C
30.A细节理解题。由人名定位到短文第三段。第三段在说它的优点,有间隔年之后再去上大学,会让人更成熟有责任感,对大学的学习有帮助。故选A。
考点:社会社会类短文阅读
D
ChooseYourOne-Day-Tours!
TourA-Bath&Stonehenge:-£37until26Marchand£39thereafter.
Visitthecitywithover2,000yearsofhistoryandBathAbbey,,Stonehengeisoneoftheworld',000years.
TourB-Oxford&'sChurchTowerandAnneHathaway's-£32until12Marchand£36thereafter
Oxford:IncludesaguidedtourofEngland'.Lookoverthe"cityofdreamingspires(尖顶)"fromStMary’sChurchTower.Stratford:.
TourC-WindsorCastle&-£34until11Marchand£37thereafter.
,HenryVILL'sfavoritepalace.FreetimetovisitWindsorCastle(entrancefeesnotincluded).With500yearsofhistory,..,whichincludethefamousmaze(迷宫)whereitiseasytogetlost!
TourD--£33until18Marchand£37thereafter.
,thefamousuniversitytown,andthegardensofthe18thcentury.
33.’soldestuniversitycity?
A.TourA
B.TourB
C.TourC
D.TourD
34.?
A.WindsorCastle&HamptonCourt
B.Oxford&Stratford
C.Bath&Stonehenge
D.Cambridge
35.?
A.
B.Itusedtobeawell-knownmaze
C.ItistheoldestpalaceinBritain
D.Itisaworld-famouscastle
【答案】
33.B
34.D
35.A
34.D细节理解题。根据每一部分的价格介绍:TourA到3月17日为£37,TourB为£36,TourC为£37,TourD为£33,故选D。
35.A细节理解题。根据判断答案为A。
考点:广告类短文阅读。
第二节((共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
,.36,buythebest-fittingrunningshoesyoucanfind.,.,walkinthemforafewdaystodouble-checkthefit.37.Asalways,youshouldstretch(伸展).
Duringthefirstweek,donotthinkaboutdistance,.38,itiswisetotakeadayofftorest.Butringthenextweek,.39.Aftertwoweeks,starttimingyourself.40.,.
A.Aftersixdays
B.Foragoodmarathonrunner
C.Beforeyoubeginyourtraining
D.Witheachday,
E.Iftheystillfeelgood,youcanbeginrunninginthem
F.
G.
【答案】
36.C
37.E
38.A
39.D
40.G
37.E考查对上下文的理解。上文提到:穿着鞋走走路以确保合适,下文提到跑。所以这里应该说如果穿着的感觉很好,就可以跑了。故选E。
38.A考查对上下文的理解。上文提到练习的第一周怎么做,下文提到第二周,所以这里应该是练习一周后稍做休息,一周是6天,故选A。
39.D考查对上下文的理解。这里在讨论逐渐加长跑步的距离,每天增加一定的距离才合理,故选D。
40.G考查对上下文的理解。最后是提速。在规定的距离内如何训练自己跑得快。这样才能参加比赛。故选G。
考点:生活类短文阅读。
第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
?School?Afriend?Atutor?Theseareall41placesoflearning..Ihadthe43
ofseeingthisfirsthandona44.
.,..Throughthefirsttwogames,.Asaparent,,50stilldefeated.
.Whenthey52fortheirSundaygame,theywere53different.Theyhadbeguntointegrate(融合)..
heteam.Ithinkitisageneralprinciple.59isthebestteacher.,,.
41.A.publicB.traditionalC.officialD.special
42.A.passesB.worksC.liesD.ends
43.A.dreamB.ideaC.habitD.chance
44.A.tripB.holidayC.weekendD.square
45.A.wonB.enteredC.organizedD.watched
46.A.painfulB.strangeC.commonD.practical
47.A.lessB.poorlyC.newlyD.better
48.A.fansB.tutorsC.classD.team
49.A.imaginedB.hatedC.avoidedD.missed
50.A.ifB.orC.butD.as
51.A.girlsB.parentsC.coachesD.viewers
52.A.dressedB.showepC.madeupD.planned
53.A.slightlyB.hardlyC.basicallyD.completely
54.A.seenB.knownC.heardD.read
55.A.stylesB.trainingC.gameD.rules
56.A.evenB.stillC.seldomD.again
57.A.confusedB.struckC.remindedD.warned
58.A.touchingB.thinkingC.encouragingD.learning
59.A.ExperienceB.IndependenceC.CuriosityD.Interest
60.A.harmfultoB.mixedwithC.differentfromD.appliedto
【答案】
41.B
42.C
43.D
44.C
45.B
46.A
47.D
48.D
49.B
50.C
51.A
52.B
53.D
54.A
55.C
56.A
57.B
58.D
59.A
60.C
42.C考查动词以及对语境的理解。A.passes传递;B.works起作用;C.lies在于;D.ends结束。本句应该分析句子结构:thelearning后是定语从句youreallywant,所以这里所填的是做谓语的动词。真正想要的学习却不在上述的这些地方,在其他的地方。故选C。
43.D考查名词以及对语境的理解。A.dream梦想;B.idea想法;C.habit习惯;D.chance机会。我有机会看到了这样的学习。
44.C考查名词以及对语境的理解。A.trip旅行;B.holiday假期;C.weekend周末;D.square广场。从下文的周六的比赛会很艰苦和.可知,是周末发生的事。
45.B考查动词以及对语境的理解。A.won赢;B.entered进入;C.organized组织;D.watched观看。从下文可知,女儿所在的足球队打得好所以进入了锦标赛。
46.A考查形容词以及对语境的理解。A.painful痛苦的;B.strange奇怪的;C.common普通的;D.practical实用的。由语境可知,对手比作者女儿的队bettertrained,可以推断这将是一场痛苦的比赛。
47.D考查副词以及对语境的理解。A.less少于;B.poorly差的;C.newly新的;D.better更好的。根据常识可知,进入锦标赛的一般都是训练更好的队伍。
48.D考查名词以及对语境的理解。A.fans粉丝;B.tutors教练;C.class班;D.team队。根据上下文可知,是女儿所在的足球队没进球得分。
49.B考查动词以及对语境的理解。A.imagined想象;B.hated不喜欢;C.avoided避免;D.missed想念,错过。作为家长,一般都不会喜欢看自己的孩子尽力了,又要输。
50.C考查连词以及对语境的理解。A.if如果;B.or或者;C.but但是;D.as因为。根据上文可知,没进球,自己的孩子尽力了却要输,这是作为家长所不愿意看到的。
51.A考查名词以及对语境的理解。A.girls女孩;B.parents家长;C.coaches教练;D.viewers观众。本文一直在说女儿,当然应该是说女孩子们的变化。
52.B考查动词以及对语境的理解。A.dressed给……穿衣服;B.showep出现;C.madeup编造;D.planned计划。从下文可知,周日和周六的表现完全不同。
53.D考查副词以及对语境的理解。A.slightly轻微地;B.hardly几乎不;C.basically基本地;D.completely完全地;根据后面文章可知,这些孩子们表现和之前完全不同,completely符合语境。
54.A考查动词以及对语境的理解。A.seen看;B.known知道;C.heard听到;D.read读。她们把她们所看到的球队的打法运用到自己的比赛中。
55.C考查名词以及对语境的理解。A.styles风格;B.training训练;C.game比赛;D.rules规则。她们把前一天在赛场上看到的打法和团队精神运用到自己的赛场上。所以才和以前不同。
59.A考查名词以及对语境的理解。A.Experience经历;B.Independence独立;C.Curiosity好奇;D.Interest兴趣。结合全文的意思可知,经历是最好的老师。
60.C考查动词以及对语境的理解。A.harmfulto对……有伤害;B.mixedwith混合;C.differentfrom不同;D.appliedto应用于。亲身体验得到的东西和在学校里学到的可能不同,但是更有个性有意义。
考点:教育类短文阅读。
第Ⅱ卷
第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题,每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Theadobedwellings(土坯房)61(build)architectsandengineers.Inadditiontotheirsimplebeauty,(able)to“aircondition”ahousewithout64(use)electricequipment.(slow)ringcoolnights,thuswarmingthehouse.Whenanewdaybreaks,(cool)thehouseringthehotday;67thesametime,theywarmupagainforthenight.Thiscycle68(go)dayafterday:ffset(抵消)fortheoutsidetemperatures.As69(nature)architects,hecycleworkonmostdays.
【答案】
61.built
62.the
63.ability
64.using
65.slowly
66.tocool
67.at
68.goes
69.natural
70.how
64.using介词without后接动名词use去掉字母e再加-ing。
65.slowly用slow的副词形式slowly修饰动词giveout.
66.tocool形容词加enough后接不定式。
67.atatthesametime是固定词组。
68.goes根据上下文,此处用一般现在时态。这种循环日复一日。
69.natural形容词做定语修饰名词architects。
70.how根据句意,应用how修饰形容词thick,连接宾语从句。
考点:语法填空。
第四部分写作(共两节,满分35分)
第二节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词作斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Oneday,.Itwasverycrowded.Tonysawatoyonashopwindow..Afterlooksatthetoyforsometime,.Tonywasscaredandbeguntocry..Fiveminuteslater,Tonysawparents.Momsaid,“Hownicetoseeyouagain!DadandIwereterribleworried.”.
【答案】
71.parent改为parents
72.on改为in
73.very去掉
74.looks改为looking
75.where改为that或者去掉where
76.begun改为began
77.telling改为told
78.a改为the
79.saw后加his
80.terrible改为terribly
【解析】
试题分析:本文讲述了小男孩Tony和父母上街购物,街上人多,Tony没有告诉父母就独自进了一家商店,结果和父母走散,后来在街上又得以相见的故事。
本篇文章来源于[中大网校http://www.wangxiao.cn]转载请注明出处;原文链接地址:http://www.wangxiao.cn/gk/99627314964.html
5. 高考英语阅读理解题型及解题技巧
高考英语阅读理解题型及解题技巧如下:
1、题型分类:主旨大意题,答题技巧:阅读理解文章多是议论文和说明文,这两种文体的结构可归纳为:提出问题——论述问题——得出结论或者阐明观点。对于这类文章,抓主题句是快速掌握文章大意的主要方法。
2、细节理解题,答题技巧:可直接找到相关细节,但需经过计算方可找到答案。
3、推理判断题,答题技巧:推断题是考查大家透过文章表面的文字信息进行分析、综合、归纳等逻辑推理的能力。推理和判断必须以事实为依据,切莫主观臆断。
4、词义猜测题,答题技巧:通过因果关系猜词通过因果关系猜词。专业老师在线权威答疑 zy.offercoming.com
6. 高考英语阅读理解训练题及参考答案
2017高考英语阅读理解训练题及参考答案
高考英语阅读理解文章材料题材新颖,包括故事、传记、人物、传说、生活常识、社会文化、天文、史地、科普知识、政治、经济及名人逸事等。体裁也不一,有记叙文、说明文、议论文、应用文等。为了帮助大家熟悉各种材料,我整理了一些高考英语阅读理解题,希望能帮到大家!
高考英语阅读理解题【1】
A nobleman and a merchant once met in an inn. For their lunch they both ordered soup. When it was brought, the nobleman took a spoonful, but the soup was so hot that he burned his mouth and tears came to his eyes, The merchant asked him why he was weeping. The nobleman was ashamed to admit (承认) that he had burned his mouth and answered, “Sir, I once had a brother who committed a great crime (犯罪), for which he was hanged. I was thinking of his death, and that made me weep.” The merchant believed this story and began to eat his soup. He too burned his mouth, so that he had tears in his eyes. The nobleman noticed it and asked the merchant, “Sir, why do you weep?” The merchant, who now saw that the nobleman had deceived (欺骗) him, answered, “My lord(=master), I am weeping because you were not hanged together with your brother.”
1. This story teaches us ______.
A. not to eat in inns B. not to eat soup that is too hot
C.to cry when we burn our mouth D. not to believe everything you hear
2. The nobleman did not tell the truth because he ______.
A. was a nobleman felt ashamed C. was in an inn D. was angry
3. The nobleman should have ______.
A. smiled with joy B. shouted with laughter
C. told the truth D. scolded the waiter
4. It is probable that the nobleman ______.
A. had no brother who was hanged B. had a very good brother
C. knew the soup was too hot D. had never eaten soup
5. The merchant’s answer showed that be ______.
A. was very happy B. believed the nobleman
C. was angry with the nobleman D. had kind heart
高考英语阅读理解题【2】
In a very real sense, people who have read good literature have lived more than people who cannot or will not read. To have read Gulliver’s Travels is to have had the experience of listening to Jonathan Swift, of learning about man’s inhumanity (残酷) to man. To read Huckleberry Finn is to feel what it is like to drift (漂流) down the Mississippi River on a raft (木排). To have read Byron is to have suffered his rebellions with him and to have enjoyed his nose—thumbing at (对……的蔑视) society. To have read Native Son is to know how it feels to be frustrated (受挫折) in the particular way in which Blacks in Chicago are frustrated. This is effective communication (交流). It enables us to feel how others felt about life, even if they lived thousands of miles away and centuries age. It is not true that “We have only one life to live.” If we read, we can live as many more lives and as many kinds of lives as we wish.
1. The sentence “People who have read good literature have lived more than people who cannot or will not read” suggests that ______.
A. reading stimulates(激发) a desire to travel
B. reading broadens(扩大) a person’s experience
C. people who read much live longer
D. people who read are more relaxed
2. The author implies that good literature ______.
A. must deal with social problems B. must teach a lesson
C. is varied in subject and in content (内容) D. is always exciting and heart--warming
3. According to the author, reading good literature ______.
A. proces new income B. is quite useless
C. satisfies the curious D. opens new worlds to us(眼界)
4. The underlined word effective in this passage means ______.
A. actual B. striking C. existing D. having an effect
高考英语阅读理解题【3】
When I lived in Spain, some Spanish friends of mine decided to visit England by car. Before they left, they asked me for advice about how to find accommodation (住所). I suggested that they should stay at ‘bed and breakfast’ houses, because this kind of accommodation gives a foreign visitor a good chance to speak English with the family. My friends listened to my advice, but they came back with some funny stories.
“We didn’t stay at bed and breakfast houses,” they said, “because we found that most families were away on holiday.”
I thought this was strange. Finally I understood what had happened. My friends spoke little English, and they thought ‘VACANCIES’ meant ‘holidays’, because the Spanish word for ‘holidays” is ‘vacaciones’. So they did not go to house where the sign outside said ‘VACANCLES’, which in English means there are free rooms. Then my friends went to house where the sign said ‘NO VACANCLES’, because they thought this meant the people who owned the house were not away on holiday. But they found that these houses were all full. As a result, they stayed at hotels!
We laughed about this and about mistakes my friends made in reading other signs. In Spanish, the word ‘DIVERSION’ means fun. In English, it means that workmen are repairing the road, and that you must take a different road. When my friends saw the word ‘DIVERSION’ on a road sign, they thought they were going to have fun. Instead, the road ended in a large hold.
English people have problems too when they learn foreign languages. Once in Paris. when someone offered me some more. coffee, I said ‘Thank you’ in French. I meant that I would like some more, However , to my surprise the coffee pot was taken away! Later I found out that ‘Thank you’ in French means ‘Mo, thank you.’
1. My Spanish friends wanted advice about ______.
A. learning English B. finding places to stay in England
C. driving their car on English roads D. going to England by car
2. I suggested that they stay at bed and breakfast houses because ______.
A. they would be able to practise their English
B. it would be much cheaper than staying in hotels
C. it would be convenient for them to have dinner
D. there would be no problem about finding accommodation there
3. “NO VACANCIES” in English means ______.
A. no free rooms B. free rooms C. not away on holiday D. holidays
4. If you see a road sign that says ‘Diversion’, you will ______.
A. fall into a hole
B. have a lot of fun and enjoy yourself
C. find that the road is blocked by crowds of people
D. have to take a different road
5. When someone offered me more coffee and I said ‘Thank you’ in French, I ______.
A didn’t really want any more coffee B. wanted them to take the coffee pot away
C. really wanted some more coffee D. wanted to express my politeness
6. I was surprised when the coffee pot was taken away because I ______.
A. hadn’t finished drinking my coffee B. was expecting another cup of coffee
C. meant that I didn’t want any more D. was never misunderstood
参考答案:
1D 2 B 3 C 4 A 5 C
1B 2 C 3 D 4 D
1B 2 A 3 A 4 D 5 C 6 B
;7. 求助,我极需高考英语阅读社会生活类环保类文章的特点及应以策略,帮帮我啊
题型分析及应对策略
1.主旨类
(1) What is the main idea (subject) of this passage ?
(2) What does this passage mainly (primarily)concerned ?
(3) The main theme of this passage is ___________.
(4) The main point of the passage is__________.
(5) Which of the following is the best title for the passage ?
(6) The title that best expresses the theme of the passage is ___________.
(7) On which of the following subject would the passage most likely be found in a textbook ?
(8) The purpose of the writer in writing this passage _________.
(9) Which of the following best describes the passage as a whole ?
应对策略:
跳读(skimming)文章的开头、结尾及段落的首句和尾句。主旨应该是宏观的,但有不能失之空泛。
2.态度类
(1) What’s the writer’s attitude to …?
(2) What’s the tone of the passage?
(3) The author’s view is _______
(4) The writer’s attitude of .this passage is apparently _________.
(5) The author suggests that _________
(6) According to author __________
应对策略:
有的文章观点明确,基调清楚,这时跳读(skimming)文章的开头、结尾及段落的首句和尾句。而另一些则需要阅读时对某些细节仔细琢磨。尤其应注意有些表明作者观点词汇,如形容词、副词等。
3.细节类
(1) Which of the following is NOT true according to the information in the passage?
(2) Which of the following is mentioned in the passage?
(3) What is the example of . . . as described in the passage?
(4) The author mentions all of the following except . . .
(5) The reason for . . .is . . .
(6) The author states that . . .
(7) According to the passage, when (where, why, how, who, etc. ) ...
应对策略:
寻读(scanning)出现关键词的相应段落,四个答案中相同的词即为关键词。仔细对比答案与文中相应细节。
4.推理类
(1)The writer implies but not directly states that__________.
(2) It can be inferred from the passage that_________.
(3) The author strongly suggests that__________ .
(4) It can be concluded from the passage that________.
(5) The passage is intended to__________ .
(6) The writer indicates that__________ .
应对策略:
推理类题,可能是针对文章整体也可能是针对某个细节。
如果是前者,跳读(skimming)文章的开头、结尾及段落的首句和尾句。即可得出答案。
如果是后者,寻读(scanning)相应段落并仔细研读相应细节。
4.词汇类
(1) According to the author ,the word "…"means_______.
(2) Which of the following is nearest in meaning to "…"?
(3) The term ".."in paragraph… can be best replaced by ….
(4) What’s the meaning of "…"in line …of paragraph….?
(5) As used in the line …, the word "…"refers to _______.
应对策略:
寻读(scanning)定位相关词的出处。根据上下文与词的构造来猜测。最好将四个选项带回文中,看看哪一个最合适。即使不是生词,也应当作生词来猜。
5.指代类
(1) What does “it” refers to in Line 2, Paragraph 5?
(2 )What does “they” satnd for in Line 3, Paragraph 2?
(3) What does “their” satnd for in Line 3, Paragraph 2?
(4) What does “its” refer to in Line 3, Paragraph 2?
应对策略:
寻读(scanning),定位相关代词的出处,离它最近且单复数一致的名词即是。注意英语中“they”既可指代人也可指代物。
8. 2019年高考英语北京卷 - 阅读理解D
By the end of the century,if not sooner,the world's oceans will be bluer and greener thanks to a warming climate,according to a new study.
根据一项新的研究,到本世纪末,如果没有更早的话,由于气候变暖,世界海洋将变得更蓝更绿。
At the heart of the phenomenon lie tiny marine microorganisms called phytoplankton. Because of the way light reflects off the organisms,these phytoplankton create colourful patterns at the ocean surface. Ocean colour varies from green to blue,depending on the type and concentration of phytoplankton. Climate change will fuel the growth of phytoplankton in some areas,while recing it in other spots,leading to changes in the ocean's appearance.
这种现象的核心是被称为浮游植物的海洋微生物。由于光从生物体反射的方式,这些浮游植物在海洋表面形成了五颜六色的图案。海洋的颜色从绿色到蓝色不等,这取决于浮游植物的种类和浓度。气候变化将在某些地区助长浮游植物的生长,而在其他地区则会相反,这导致了海洋外观的变化。
Phytoplankton live at the ocean surface,where they pull carbon dioxide into the ocean while giving off oxygen. When these organisms die,they bury carbon in the deep ocean,an important process that helps to regulate the global climate. But phytoplankton are vulnerable to the ocean's warming trend. Warming changes key characteristics of the ocean and can affect phytoplankton growth,since they need not only sunlight and carbon dioxide to grow,but also nutrients.
浮游植物生活在海洋表面,在那里它们将二氧化碳吸入海洋,同时释放氧气。当这些生物死亡时,碳就会埋在深海中,这是一个有助于调节全球气候的重要过程。但浮游植物很容易受到海洋变暖趋势的影响。变暖改变了海洋的主要特征,并可能影响浮游植物的生长,因为它们的生长不仅需要阳光和二氧化碳,还需要营养物质。
Stephanie Dutkiewicz,a scientist in MIT's Center for Global Change Science,built a climate model that projects changes to the oceans throughout the century. In a world that warms up by 3℃,it found that multiple changes to the colour of the oceans would occur. The model projects that currently blue areas with little phytoplankton could become even bluer. But in some waters,such as those of the Arctic,a warming will make conditions riper for phytoplankton,and these areas will turn greener. “Not only are the quantities of phytoplankton in the ocean changing. ”she said,“but the type of phytoplankton is changing. ”
麻省理工学院全球变化科学中心的科学家斯蒂芬妮·杜特凯维奇建立了一个气候模型,预测整个世纪海洋的变化。在一个温度升高3℃的世界里,会发现海洋的颜色发生多重变化。该模型预测,目前几乎没有浮游植物的蓝色区域可能会变得更蓝。但在一些水域,如北极水域,变暖将使浮游植物生长条件更加成熟,这些地区将变得更加绿色。”不只是海洋中浮游植物的数量在变化,”她说,“浮游植物的种类也正在改变。”
9. 2020年高考英语全国卷2 - 阅读理解D
I have a special place in my heart for libraries. I have for as long as I can remember. I was always an enthusiastic reader, sometimes reading up to three books a day as a child. Stories were like air to me and while other kids played ball or went to parties, I lived out adventures through the books I checked out from the library,
图书馆在我心中的地位很特殊,从我记事起就是这样。我一直是一个热心的读者,小时候每天看三本书。故事对我来说就像空气一样不可或缺,当其他孩子打球或参加派对时,我在从图书馆借来的书中体验冒险,
My first job was working at the Ukiah Library when I was 16 years old. It was a dream job and I did everything from shelving books to reading to the children for story time.
我的第一份工作是在Ukiah图书馆工作,当时我16岁。这份工作梦寐以求,从上架书籍到给孩子们读故事,我做了所有的事情。
As I grew older and became a mother, the library took on a new place and an added meaning in my life. I had several children, and books were our main source of entertainment. It was a big deal for us to load up and go to the local library, where my kids could pick out books to read or books they wanted me to read to them.
长大后成为一名母亲,图书馆在我的生活中占据了一个新的位置,增加了意义。我有几个孩子,书籍是我们的主要快乐来源。对我们来说,带上食物去当地的图书馆是件大事,我的孩子们可以在那里挑选要读的书或者想让我读给他们听的书。
I always read, using different voices, as though I were acting out the stories with my voice and they loved it! It was a special time to bond with my children and it filled them with the wonderment of books.
我总是用不同的声音阅读,就好像我在用自己的声音表演故事,他们喜欢这样!这是一个与我的孩子们建立联系的特殊时刻,让他们感受到书的奇妙。
Now, I see my children taking their children to the library and I love that the excitement of going to the library lives on from generation to generation.
现在,我看到我的孩子们带着他们的孩子去图书馆,我喜欢去图书馆的兴奋感代代相传。
As a novelist, I've found a new relationship with libraries. I encourage readers to go to their local library when they can't afford to purchase a book. I see libraries as a safe haven for readers and writers, a bridge that helps put together a reader with a book. Libraries, in their own way, help fight book piracy and I think all writers should support libraries in a significant way when they can. Encourage readers to use the library. Share library announcements on your social media. Frequent them and talk about them when you can.
作为一名小说家,我与图书馆建立了新的关系。我鼓励读者在买不起书的时候去当地的图书馆。我把图书馆看成是读者和作家的避风港,这是一座桥梁,帮助读者和书相连接。图书馆以自己的方式帮助打击图书盗版,我认为所有的作家都应该在可能的情况下大力支持图书馆。鼓励读者使用图书馆,在社交媒体上共享图书馆公告,经常使用它们,并在可能的时候谈论它们。
10. 高考英语阅读专题训练
高考英语阅读专题训练
在日常学习和工作生活中,我们都可能会接触到试题,借助试题可以检测考试者对某方面知识或技能的掌握程度。一份好的试题都具备什么特点呢?以下是我收集整理的高考英语阅读专题训练,仅供参考,欢迎大家阅读。
高考英语阅读专题训练 篇1
Today I’ll be talking about the invention of the camera and photography. The camera is often thought to be a modern invention, but as early as 1727, a German physicist discovered that light darkens silver salt. Used as a camera, a big box was set up, and a small hole was cut in one side to let the light in; he made temporary pictures on the salt. Silver salt is still the base of the photographic film today. Then a French scientist made the first permanent (永久的`) picture by using a special piece of metal which was covered with silver salt. A photograph he made in 1826 still exists.
The painter De Gear improved the process (制作法) by covering the metal also with placing the common salt which we can eat. This was in 1839, the official date of beginning of photographs. But the problem was the printing of the photographs. And it wasn’t until other scientists developed the kind of photographic paper we now use that good prints were possible and photography became truly modern. In the 1870’s, Matthew Bradey was able to take his famous pictures in American Civil War. In the 20’s of this century, Georges Mann of the United States simplified film developing (冲洗), and Dr Edward Lane invented the so—called ‘Instant Camera’ which uses self—developing film. If we say photography came into existence in 1839, it follows that it took more than 100 years for the camera to reach its present condition of technical refinement(密度).
1. What discovery was the basis of photography?
A. Light darkens silver salt. B. Light darkens natural salt.
C. Light darkens silver. D. Light darkens self--developing film
2. How was the first permanent picture made?
A. By making use of special paper. B. By adding common salt to silver salt.
C. By giving a slight colour to the silver salt. D. By using a special piece of metal.
3. What does the speaker regard as the official date of beginning of photography?
A. 1727 B. 1826 C. 1839 D. 1870
4. According to the speaker why is Matthew Bradey remembered today?
A. He was a soldier. B. He took war photographs.
C. He painted portraits. D. He designed a portable camera.
5. What did Doctor Edward Lane invent?
A. A cheap process of developing film at home.
B. A new kind of film.
C. An automatic printer.
D. An ‘instant camera’ that develops its own film.
高考英语阅读专题训练 篇2
The fiddler crab (蟹) is a living clock. It indicates(=shows) the time of day by the colour of its skin, which is dark by day and pale by night. The crab’s changing colour follows a regular twenty—four hour plan that exactly matches the daily rhythm (节奏) of the sun.
Does the crab actually keep time, or does its skin simply answer to the sun’s rays, changing colour according to the amount of light strikes it? To find out, biologists kept crabs in a dark room for two months. Even without daylight, the crab’s skin colour continued to change exactly on time.
This characteristic (特性) probably developed graally in answer to the daily rising and setting of the sun, to help protect the crab from sunlight and enemies. After millions of years it has become completely regulated (受控制) inside the living body of the crab.
The biologists noticed that once each day the colour of the fiddler crab is especially dark, and that each day this happens fifty minutes later than on the day before. From this they discovered that each crab follows not only the rhythm of the sun but also that of the tides (潮水). The crab’s period of greatest darkening is exactly the time of low tide on the beach where it was cought!
1. The fiddler crab is like a clock because it changes colour ______.
A in a regular 24—hour rhythm B. in answer to the sun’s rays
C. at low tide D. every fifty minutes
2. The crab’s changing colour ______.
A. tells the crab what time it is B. protects the crab from the sunlight and enemies
C. keeps the crab warm D. is of no real use
3. When the fiddler crabs were kept in the dark , they ______.
A. did not change colour B. changed colour more quickly
C. changed colour more slowly D. changed colour on the same timetable
4. The crab’s colour—changing ability was probably developed ______.
A. in the process of evolution (进化) B. over millions of years
C. by the work of biologists D. both A and B
5. The best title for this selection would be ______.
A. The Sun and the Tides B. Discoveries in Biology
C. A scientific Study D. A Living Clock
高考英语阅读专题训练 篇3
Everyone knows what a needle is. Of course there are needles and needles, Needles for sewing machines, needles for injection(注射), you name it. But few people think of the wonder a needle works in the hands of those who practice acupuncture(针刺疗法).
During the past ten years of so, I have been suffering from terrible headache. It seems to be getting from bad to worse these days . Last night I got a sudden pain in my head. It was so terrible that I could hardly bear(忍受)it. Although I swallowed all kinds of pain-killers(止痛药), I didn’t feel any better, It seemed that there was nothing I could do but phone for a doctor.
One of our neighbours happened to be with us. He was not a doctor, but he timidly(胆怯地) offered his help, saying “Do you mind if I tried acupuncture on you? These needles may possibly do you some good.” I agreed. In a moment, he had taken out a few needles from his purse. Without a moment’s delay, he fixed a few needles into the skin on my head here and there, Before long, I felt thoroughly relieved(缓解疼痛).
Just then, the doctor sped through my house and said, “Where is our patient?”
“Sorry, Doctor, You are too late, It’s killed!” I answered in delight.
It’s miracle , isn’t it?
1. The underlined word name in the first paragraph means to
A. give a name to the needles B. name as many kinds of needle as you can think of
C. call the needles by the name of needles D. say the name of a needle
2. The underlined phrase from bad to worse in the second paragraph refers to the man’s
A. character B. life C. headache D. health
3. Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A. the neighbour fixed needles on his own head
B. The neighbour is a kind-hearted person.
C. The man’s pain was killed before the doctor arrived
D. Soon after the acupuncture, the man was completely recovered.
4. The sentences” You are too late. It’s killed .” mean that
A. the pain was killed because the doctor came late
B. the man was killed because the doctor came too late
C. before the doctor came the man’s headache was already cured
D. it was too late and the man had gone way
5. The passage tells us that .
A. everyone knows that acupuncture is a miracle
B. the neighbour wanted to use acupuncture on every patient
C. the effect of acupuncture on the man was unbelievable
D. the patient did not believe in acupuncture
参考答案:
1A 2 D 3 C 4 B 5 D
1A 2 B 3 D 4 D 5 D
1B 2 C 3 A 4 C 5 C
拓展:高考英语的阅读题
The Guidance Department (教导处) at Burrville High School has a staff (职员) of eleven. Most of their work is done with the students. But the staff sees a lot of parents, too.
“Parent meetings form a clear monthly pattern,” says Mildred Foreman, Guidance Director. “This pattern stays much the same from year to year. The busy months are October, March and May.”
September starts rather slowly. Few parents come in, Most of these want to discuss the scheles (日程安排). October brings many behaviour (行为) problems. Some parents are called in. Others come by themselves. Things quiet down in November December is a quiet month. “It’s the holiday,” Ms Foreman says. “People want to come in, I know , but they decide to wait until after New Year’s Day.”
Report cards go home just before Christmas holidays. Bad marks bring parents in as school reopens. This happens again in March, another report card month. May is always the year’s busiest month. That’s when parents realize that their children might be held back (留级). They come in to see if anything can be done before things are decided in June.
1. “Most of their work is done with the students” means ______.
A. they have most of their work done by the students
B. most of their work is getting rid of their students
C. most of their work is dealing with the students
D. their work is mostly done together with the students
2. In the sentence “The staff sees a lot of parents too.” the word “see” can be replaced with “_____”.
A. notice B. understand C. arrange D. meet
3. From the diagram(图表), we know that the total of their meetings in April is ______ as many
as that in December.
A. twice B. a quarter C. half D. two-thirds
4. In March, each of the staff working in the Guidance Department has to interview (会见)
about ______ parents.
;