小题1:about 350,000
小题2:Google music, Bai MP3
小题3:by artist, song name and by criteria
小题4:Google music
小题5:How to learn English by listening to English songs.
3. 任务型阅读答题技巧初中英语
初中英语任务型阅读答题技巧如下:

技巧二:找到关键词。要先画出问题中的关键词,并在文章中找到该关键词及所在的语句。画出之后在文章中会找到该关键词所在的语句,答案就在该语句中,该题便迎刃而解了。
技巧三:写出答案。写答案时要注意大小写和标点符号。
4. 七年级上册英语阅读理解题或任务型阅读题
中考英语任务型英语阅读理解题解题技巧
[摘 要]
[关键词] 任务型阅读理解 失分分析 解题技巧
初中英语新课标倡导任务型的教学模式,让学生通过体验、实践、参与、合作、交流和探究等方式,学习和使用英语,完成学习任务,促进语言实际运用能力的提高。中考英语任务型阅读就是在遵循“课程标准”基础上,根据任务型教学设计而成的一种新题型。该题型要求学生在阅读理解的基础上,去完成一项任务或解决一个问题,它主要考查学生根据所提供语言信息具体解决实际问题的能力,即考查学生运用语言“做事”的能力;同时还注重考查学生的阅读理解、书面表达、归纳概括、分析理解、逻辑推理及社会生活知识的综合运用能力。
任务型阅读理解题题型丰富,近年来考查形式大致如下:回答问题型、判断正误型、阅读填空型、阅读排序型、阅读改写句子型、看图推断型。试题既可以按照其中一种形式出现,也可以混合出现。读写结合,既增加了试题的难度和区分度,又有效的促进英语学习朝着实用性方向发展,符合了新课改的要求。
考查近几年的中考英语任务型阅读理解试题后不难发现,阅读内容难度整体适中,易于理解,题目设计既不是很直接呈现答案,也不增添解题的弯度。但实际操作解题过程中,却很容易犯这样或那样的错误,从而导致了很多不必要的失分。因此,我们有必要让学生对任务型阅读有较全面的了解,熟练掌握任务型阅读的解题技巧。下面,笔者将结合学生答题常见错误进一步具体深入解析。
一、明确任务,关注题后要求
实例一:
(2009山东泰安)阅读下面的短文,并完成短文后的任务。
Waste can be seen everywhere in the school. Some students ask for more food than they can eat and others often forget to turn off the lights when they leave the classroom. They say they can afford these things. But I don’t agree with them.
Waste can bring a lot of problems. Although China is rich in some resources (资源), we are short of others, for example, fresh water. It is reported that we will have no coal or oil to use in 100 years. So if we go on wasting our resources, what can we use in the future and where can we move? Think about it. (3) I think we should say no to the students who waste things every day. Everybody should stop wasting as soon as possible.
In our everyday life, we can do many things to prevent (阻止) waste from happening, for example, turn off the water taps when we finish washing, turn off the lights when we leave the classroom, try not to order more food than we need, and so on. Little by little, everything will be changed. (4) Waste can be stopped one day, if we do our best.
任务1:根据要求答题。(请注意问题后的词数要求)
1. List the wastes mentioned in the first passage: (within 15 words)
_________________________________________________________________
2. What problems can waste bring? (within 20 words)
(1) ______________________________________________________________
(2) ______________________________________________________________
任务2:将短文中划线的句子翻译成汉语。
3. ______________________________________________________________
4. ______________________________________________________________
任务3:请给短文拟一个适当的标题:(within 5 words)
5. ______________________________________________________________
【答案】1. ask for more food,forget to turn off the lights
2. (1) We’ll be short of resources.(fresh water, coal or oil.)
(2) We’ll have nothing to use and nowhere to move./What can we use in the future and where can we move?
3. 我认为我们应该对那些天天浪费东西的学生说不。
4. 如果我们都尽力的话,将来有一天浪费就不会发生了。
5. Stop wasting/No more wasting
分析:这道中考题形式多样,在同一道题中出现了收集并整理信息、回答问题、翻译句子、拟标题等多项任务。因此,在未读材料之前,应仔细阅读所给任务,做到心中有数,避免答非所问,从而有效的提高做题的效率和准确率。另外,仔细阅读后不难发现,任务1和任务3题后还有额外的附加要求(within 15 words,within 20 words,within 5 words),考生稍加马虎,答题字数就容易超出警戒线!如多于任务一的作答,考生很易写上: Some students ask for more food than they can eat and others often forget to turn off the lights when they leave the classroom.(共24词)
二、)对照原文,作答适当修改
(2009甘肃兰州)
…….At the same time, if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended(冒犯). ……
任务2. When you find you make a mistake in the chat room, what should you do?
_____________________________________________________________________
此题考生容易直接抄写原句,而忘记应将人称适当调整,答为:if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended..
附答案:I should correct myself and apologize to those that I have offended.
任务型阅读理解不但考查学生阅读理解的能力,还考查学生写的能力,所谓读写结合。所以在写的过程中就应特别注意书写规范:单词的首字母是否应大写,单词拼写无误,单词的词形、词性,句子的语法准确,时态语态正确,固定搭配等等。在翻译句子时尤其要慎重,结合语境,反复斟酌,努力做到万无一失。
下面是一道满分为10分的试题, 每题2分。
Do you think about your parents? “ Yes, of course.” You may answer, “ I buy a present for my mother on Mother’s Day. And I give my father a present on Father’s Day.?
Then what about the other days of a year? Always remember to think about your parents. Not just on some important days.
I have a friend. She lives alone. Her parents live in another city.
One day I went to see her. We had a nice chat. Then she wanted to make a call. She dialed( 拨打电话) the number, but then put the phone down. After ten seconds, she dialed the number again. “ Hi, mom…”
Later I asked, “ Why did you dial the number twice?”
She smiled, “ My parents are old. They can’t be quick to answer a call. (1)I always do so when I call them. I just want to give them enough time.”
My friend is a good girl. She is always thinking about her parents. You also want to be a good child, right? (2)why,her, learn ,So , not, from?
1. How should we really think about our parents?
答案一:Not just on some important days.
分析:回答不完整,不能完全覆盖答题的信息。 不能得分。
答案二:To always remember to think about your parents.
分析:问题是对方式状语提问,而答句则以目的状语形式出现,尽管意思表达明白,但只能得1分。因此,回答句子一定要依据问句的形式和内容答题。
答案三:We should remember to think about your parents.
分析:回归语境不难发现,答句漏掉一个关键词:always.只能得一分。
2. Why did the girl dial the phone number twice?
答案:Her parents are old. They can’t be quick to answer a call. She just wants to give them enough time.
分析:问题是一般过去时态,答句也必须在原文的基础上适当调整。这样的作答只能得一分。
3. What do you think of the girl?
答案:She is a good girl and care about her parents.
分析:答句是一个并列句,care 应使用第三人称单数形式,给一分。
4. 将文中划线的句子(1)译成汉语。
答案一:我总是这样做,当我打电话给他们时。
分析:答案不符合汉语正常语序,给一分。
答案二:当我打电话给他们时,我经常这样做。
分析:答案未将单词always准确译出, 扣0.5分。
答案三:当我打给他们时,我总是这样做。
分析:答案过于口语化,表达不清晰,给1分。
5. 将文中划线部分(2)连成一句话。
答案:So, why not learn from her.
分析:答句句末应为问号,扣0.5分。
5. 如何解任务型阅读中的信息转换题
信息转换题顾名思义是难以从文章中直接地获得,而要依据文章中话语的含义进行反复地推敲才能获取,这是任务型阅读的难点之一,也是学生极易失分的地方。许多学生仅仅局限于从文章话语中去妄加推测,常常死搬硬套地直接从文章中找出相应的词汇填入后面的表格中,其结果必然会导致失误。如何才能正确地填词,本文在此将学生练习中出现的一些信息转换的形式加以归纳和比较,使学生能明确应如何依据文章中的表达内容去进行合理的转换。
一、相同意义短语间的转换
在英语中有时常常会碰到一些短语的表达,而这些短语又可以用其他的形式去替换,因此在解题时应首先吃透原文中短语的意思,并对照表格中的结构进行合理的转换,以确保填词的正确性。
1. When doing the financial transaction for the sale, insist on a cash payment, or cashers check.
to a cash payment or cashers check when doing financial transaction.
该句中的关键短语insist on意为“坚持”的意思,而表格中所提供的结构则是另外的形式,因此要明确哪一个短语可以替换insist on,由表格中空格后的介词to可知此处应填“Stick”,从而与上句构成意义上的一致。
2. The use of these resources cannot go on indefinitely—we would run out.
The use of these resources cant be replaced and they would be up.
原文论述了自然资源不可再生,我们将会用完。句中的关键短语为run out,而表格中却换用其他表达形式,由空格后所提供给的词汇up和前面的be可以判断该词应填“used”, 与文章中的run out异曲同工。
3. Another concern is that as medical expenses increase with age, the demands of the growing aged population will eventually lead to medical schemes to face bankruptcy.
The demands of the growing aged population will eventually in the bankruptcy of medical schemes.
对照表格的设计可以看出原文中的关键词为lead to,与之意义相近的短语有contribute to, result in或动词cause等。从表格后的空格所提供的词汇in可以判断此处应填“result”才能与原文中的意义对等。
4. Finally, an important step to ensure a bright future for all is to do away with negative stereotypes that see valuable members of society only as pensioners or patients.
People should get of negative stereotypes that see valuable members of society only as pensioners or patients.
阅读原文的句子可以知晓,其关键的短语是do away with意为“废除”的意思。而表格的设计则是以get开始,并与后面的介词of构成了固定的短语,由此可以确定此空格应填“rid”才能与原句的意思一脉相承。
通过上述的几例可以看出,在英语中有许多的短语在意义上常常可以替换使用,而命题者也常常会把一些意义相近的短语呈现于任务型阅读的设计中。因此在复习时学生应将某些意义相近的短语进行归纳才能有备无患。如:make use of与take advantage of;take part in与participate in;be made up of与 consist of 等这些短语中的advantage,participate,consist等词都是命题者在设计时常考虑的词汇。
6. 英语任务型阅读
近几年在各地中考英语试题中,又出现一种新题型——务型阅读。它是根据任务型教学设计而成的,它是介于阅读理解与书面表达之间的一种题型。它要求学生在阅读文章后能对文章中某些细节做到准确把握或对整篇文章进行提炼概括,是一种读写结合的题型。这种题型既考查学生的阅读理解能力,也考查学生的分析问题、解决问题的能力,还考查学生运用英语语言将有关内容以文字形式正确地表达出来的能力。
纵观近几年的中考试题,不难发现阅读材料难度整体适中,材料后的题目设计难度并不很大,但是学生在实际做题过程中,经常会犯一些错误,导致不必要的失分。因此我们有必要让同学们掌握一些解题方法。完成任务型阅读的过程就是:阅读(信息输入)→判断、分析、概括、推理(信息加工与处理)→答题(信息输出)。具体说来,任务型阅读的解题策略包括以下四个方面:
一、 确阅读任务
任务型阅读一般提供一段或几段阅读材料,在材料后设置5 个任务,做题时我们应先阅读所给的任务,明确任务是什么,再带着任务去阅读材料,这样就能做到心中有数,有针对性的去读,并能提高阅读效率。
二、 读全文,了解大意
明确任务后,应迅速阅读全文来了解文章主要内容,以及文章的感情基调、作者的意图、态度倾向。在材料后的问题设置中,经常有对文章大意的考查。对于概括大意的题目,需要通篇考虑,对要点加以归纳概括,这类题目有时可以从文中找到答案,但有时需要用自己的话来概括。这类题,属于难度较大的题,对文章还得再读一读,才能总结出来。除此之外,还经常考查“给文章拟一个标题”。这类题目可以通过寻找主题句和高频词来完成。根据英文写作的特点,主题句往往是首句或结尾句,但当没有主题句时,则应从全文中全面、简练地去提炼、概括。文章的标题可以是单词、短语,也可以是句子,但不管是什么,确定标题必须遵循以下两个原则:① 概括性原则,即标题应在最大程度上覆盖全文,体现文章的中心大意。② 醒目性原则,即标题必须力求吸引读者的注意力。
三、 读细节,逐题攻克
(一) 寻找细节,从原文中找答案
在经过第二步泛读全文之后,对于材料后面问题的细节考查题,在文章中所处的大体位置有所了解。然后就可以采用“跳读”的方式来寻找细节在原文中的对应,跳读的目的就是为细节寻找答案。如阅读填空或填表题,这种题目要求学生通过阅读材料,获取相关信息,以填写词语或补全句子的方式完成表格或图表。还有一些题目是对文章细节的直接设问,答案通常可以从原文中找到。从各地中考题看来,是有相当比例的此类题目。
(二) 精读细节,理解深层含义
任务型阅读,也是阅读理解的一种题型,不仅考查学生直接获取信息的能力,还可考查学生通过已知信息进行推理,研究细节的暗示,推敲作者的态度,理解文章的寓义。因此,这就要求考生要具备通过已知信息进行判断推理能力和透过字面意思解读深层含义能力,这一类型题在阅读测试中属于难度较大的题目。在做这一类型的题目时,考生应在理解全文的基础上,捕捉文章中有关的信息,精读特定细节及周围的句子来帮助理解。做这一类型的题时,还需注意:① 把握文章的内在逻辑关系,以文章提供的事实和观点为依据,立足原文,推断未知。不能主观臆造,凭空想象,随意揣测,更不能以自己的观点代替作者的观点。② 在理解全文的基础上,吃透文章的字面意思,从字里行间捕捉一些线索,对文章的表面意思进行挖掘加工,悟出作者的深层含义或弦外之音。
我们可以通过以上三种方法来答题,还需要注意一下“答题要求”
① 在答题时,总的原则就是:能简略回答,尽量简略回答。
② 书写要规范。句子开头首字母要大写;标点符号要规范,并能正确使用;单词拼写要正确无误;单词书写要认真。这些方面也要引起考生注意,力争避免不必要的失分。
③ 作出适当调整。在回答时,同学们应对照题目,根据需要对句子的人称、单复数、时态、语态、词性、主谓搭配等作出适当的调整。
四、 通读全文,仔细检查
在完成所有任务后,同学们还应结合题目再把全文通读一遍,认真核实答案,同时还应检查一下书写的规范性及句子的人称、单复数、时态、语态、词性、主谓搭配等,这是答题的最后一步,同样也很关键。因此,同学们平时应养成做完题后仔细检查的好习惯。
总之,同学们要想出色的完成任务型阅读题,不仅需要在考场上运用各种解题技巧,而且还需要在平时课内外加大阅读的训练量、扩充词汇量。要知道:理解能力的提高绝非一日之功。
7. 中考英语动态:中考英语 4步解答“任务型阅读”
近几年的全国中考英语试题中的“阅读理解”题的命题形式呈多样化趋势,尤其是任务型阅读这一新题型的加入使得“阅读理解”题的难度有所增加,本市从去年正式把任务型阅读引入到中考试卷中。
一、任务型阅读的形式
1.判断正误型
这类题型考查学生的分析、理解、应用、归纳和判断能力,根据文章内容对所给题干判断正误。这类题型的题干与原文差别很小,如不细心或理解稍有偏颇就会判断错误。
2.回答问题型
此类题型是对文章的理解能力和对语言的组织能力的考查。要求学生通过对文章的理解,用简洁的语言,用自己所拥有的英语知识对所提问题进行回答。此类题型是近年来各省市中考题的热点题型之一,也是学生失分较多的题型之一,要求学生有较扎实的语言基础和较强的综合运用英语的能力。
3.阅读填空型
这种题目要求考生通过阅读材料,获取相关信息,以填写词语或补全句子的方式完成表格或图表,这种题目中所填的词或词组往往具有很高的概括性和准确性,因此,考生必须认真阅读材料,尽可能地从短文中找到所要填写的内容,必要时也需进行适当修改。
4.阅读选择型
这种选择题和四选一的题目不同,可以选择句子或图片,回答相关的问题,做题时可以从易到难,抓住关键词,逐项排除,最后确定答案。
5.阅读改写句子型
这种题目要求在阅读材料的基础上,根据命题要求,改写文中画线的句子,或将文中的某一个句子译成英语等。
6.阅读排序型
可以是给段落排序,也可以是给插图排序。这种题目要求考生对所读材料要充分全面理解,在内心能勾画出话题发生地时间、发展的情节及连贯性,才能准确应答。
7.其他
短文改写,根据短文完 成表格或根据表格完成短文,根据释义写出文中出现的单词,或要求学生阅读一段文字,并根据文中所提供的信息画出示意图,如:路径、空间位置的设计图、物体形状图等,考查学生运用语言去做事的能力。
二、任务型阅读的解题步骤
步骤1.明确任务。由 于题目要求形式多样,在同一篇阅读材料中会要求完成不同的任务,因此解题前要先明确任务,做到心中有数。
步骤2.一一对应,紧扣原文。 即在原文中找出问题题干所包括的信息部分,这样就可以快速准确地抓住有效信息,确保答题的准确性。如果是根据英文释义写单词的题,则一定要确保所填的单词来源于原文,切不可脱离原文,随意发挥。
步骤3.注意读写结合。 任务型阅读不仅考查学生阅读理解层面的能力,更加注重考查学生“写”的能力。若是写单词,则要注意拼写正确,词形、词性有无变化,是否需要大写;若所要完成的是短语或句子成分,则需谨慎对待,依据所给题干分析要完成的是什么句子成分,需用什么样的表达方式,不可简单草率地将文中信息直接挪用。
步骤4.认真检查。 完成任务后要重新审视材料,检查所做的答案是否复合要求,同时语言要精练准确。
三、任务型阅读实例分析
2007年天津市中考英语试题:
阅读下面短文,根据短文内容,按照事件发生的先后顺序排序(开始句和结尾句序号已给出)
When Julia Somberg eats her favorite food, she feels bad. She knows that chocolate can have a lot fat and sugar. But Julia says she loves chocolate so much---once she starts eating it, she can’t stop.
Julia isn’t the only one who loves chocolate. It is a favorite food for people all over the world. People prefer chocolate over ice cream, cake, and cookies.
The idea of eating chocolate didn’t begin until the 19th century. Before that, people drank chocolate. The habit began in Central American where the Aztecs drank bowls of chocolate to stay watchful. When the liquid(液体) chocolate was brought to Spain in the 1500s, people thought it was medicine because it had a medicine taste. In fact, the people who made chocolate into drinks were doctors.
Then people discovered that mixing chocolate with sugar made a wonderful drink. King Ferdinand of Spain loved this drink so much that he put out an order: anyone who talked about chocolate outside the court(法庭)would be killed. For about 100 years, chocolate was a secret in Spain.
Finally, people found out about chocolate, and it became a popular drink in Europe. Later, the Swiss mixed milk and chocolate. Today, most Americans prefer milk chocolate, while most Europeans prefer dark chocolate.
New research shows that chocolate is actually good for us.“Chocolate has different kinds of vitamins,” says a researcher in France. “It has more than 300 different chemicals. One chemical works on the part of the brain(大脑) that feels pleasure. People who feel good when they eat chocolate are actually healthier. Feeling pleasure is important for health and can protect against illness.” “Good chocolate doesn’t have much fat or sugar. You can enjoy it if you eat a little at a time!” says Tara Berish, another chocolate lover.
76.______Doctors made chocolate into drinks.
__1__ The Aztecs drank chocolate to stay watchful.
77._______Chocolate was a secret in Spain for 100 years.
78._______Liquid chocolate was brought to Spain from central American.
79._______Sugar was mixed with chocolate to make a sweet drink.
___7___Research has shown that chocolate is good for us.
80.________The Swiss put milk into the chocolate mixture.
分析:这是阅读排序型,76-80题的五个句子的内容出现在第三段至第五段,76题对应文章第三段的最后一句话“In fact,the people who made chocolate into drinks were doctors.”;77题对应第四段的最后一句话“For about 100 years, chocolate was a secret in Spain.”;78题对应第三段的第三、四句话“The habit began in Central American where the Aztecs drank bowls of chocolate to stay watchful. When the liquid(液体)chocolate was brought to Spain in the 1500s,”;79题对应第四段的第一句话“Then people discovered that mixing chocolate with sugar made a wonderful drink”;80题对应第五段的第二句话“Later, the Swiss mixed milk and chocolate.”找出这五道题在原文中的对应语句就可以顺利地排列出正常语序。
答案:76~80
3,1,5,2,4,7,6(包含已给出的1和7的答案
《中考英语 4步解答“任务型阅读” 》由留学英语组我整理(www.liuxue86.com)
8. 初一英语任务性阅读题20篇
Mr Chen living next door to us has a habit(习惯) of drinking. The best present to him, of course, is wine(酒). Now his eldest son brought him a bottle of Mao Tai. He was glad and drank it up, then wrote “105” on the corner of the trademark(商标)with a pencil, meaning he had already drunk 105 bottles of the famous wine. Two days later, a stranger came and offered(打算) to pay 5 yuan for the empty Mao Tai bottle. Mr Chen was pleased and sold it. Several days later, his second son brought him another bottle of Mao Tai. While he was examining and enjoying it, he suddenly found “105” ——the very mark(记号)on it.
6. The story is mainly about .
A. two sons of Chen’s B. the best wine
C. Mr Chen’s habit D. an empty bottle of Mao Tai
7. The story sells us that the stranger was a man who .
A. collected(收集)empty bottles B. proced famous wine
C. was a maker of wine D. was a cheat
8. Mr Chen sold his empty Mao Tai bottle because .
A. he had already drunk the Mao Tai up
B. he knew his second son would bring him another
C. the price offered was high enough
D. he hoped the bottle could be used again
9. When examining and enjoying the wine sent by his second son, Mr Chen found that .
A. the wine was mixed with water B. the wine was nice
C. the wine had exceeded(超过)the time limit(限制)
D. his second son had been cheated(欺骗)
10. According to the story, who should learn a lesson? .
A. The stranger B. Mr Chen and his second son
C. Mr Chen’s eldest son D. No one
6
D. an empty bottle of Mao Tai
都是说关于茅台酒瓶子
7.
B. proced famous wine
8.
B. he knew his second son would bring him another
9.我不确定
10.
A. The stranger
The Farmer, His Horse, and His son
Once there was an old farmer, with a horse which was almost as old as himself.
He set out one morning with his son to sell the horse before it died. Father
and son walked, because the farmer did not want the horse to be too tired.
They met two men on the road who said, "Why are you walking, farmer? You have
a horse, It's a long way to market(市场). "The farmer know that this was true,
so he rode on the horse, while his son walked.
Then they met two old women, "What are you doing up there, farmer? Can't you
see how tired boy is?" So the farmer got down, and his son rode instead.\$
Next, three old men stopped them, one said, "Why are you walking, farmer?
Get up, It's too hot for an old man like you to walk today," So the farmer got
up behind his son, and they rode on.
Some time later, a young woman passed them, "Why aren't you walking?" she
asked, "It isn't far to the market. Give your poor horse a rest."
So the farmer, and his son, got down once again. It is a fact that you cannot
please all the people all the time.
1. The farmer wanted to sell the horse ____.
A. before it was dead
B. before it become too tired
C. before it market was over
D. before it was as old as he was
#A
2. The two men on the road ____.
A. asked how far it was to the market
B. said they thought the horse looked very tired
C. asked why the farmer was not riding on his horse
D. told the farmer's son to get off the horse and walk
#C
3. The two old women said it was wrong for ____.
A. the farmer to ride such a tired horse
B. the farmer to ride while his young son walked
C. the boy to ride instead of his father
D. only one person to ride such a long way
#D
4. The farmer got up behind his son because ____.
A. the old man said it was too hot for him to walk
B. the three old men stopped them on the road
C. he did not know why he was walking
D. his son could not ride the horse by himself
#A
回答者: 北欧神话~ - 见习魔法师 三级 2009-1-16 19:37
检举Yuanxiao
吃元宵,话元宵
The 15th day of the 1st lunar month is the Chinese Lantern Festival. The first lunar month is called Yuan-month in China, and in the ancient times people called night Xiao. Meanwhile, the 15th day is the first night to see a full moon. So the day is also called Yuanxiao Festival in China. According to the Chinese tradition, at the very beginning of a new year, when there is a bright full moon hanging in the sky, there should be thousands of colorful lanterns hung out for people to appreciate. At this time, people will try to solve the puzzles on the lanterns and get all their families united in the joyful atmosphere.
Besides entertainment and beautiful lanterns, another important part of the Lantern Festival, is eating small mpling (面团) balls made of glutinous rice flour (糯米粉) . We call these balls Yuanxiao of Tangyuan. Obviously, they get the name from the festival itself. It is said that the custom of eating Yuanxiao originated ring the Eastern Jin Dynasty in the fourth century, then became popular ring the Tang and Song periods.
The fillings inside the mplings or Yuanxiao are either sweet or salty. Sweet fillings are made of sugar, walnuts (胡桃), sesame (芝麻), osmanthus flowers (桂花), rose petals, sweetened tangerine peel (甜橙皮), bean paste (豆沙), or jujube paste (枣泥) . A single ingredient (成分) or any combination can be used as the filling. The salty variety is filled with minced (切碎的) meat, vegetables or a mixture.
The way to make Yuanxiao also varies between northern and southern China. The usual method followed in southern provinces is to shape the dough (生面团) of rice flour into balls, make a hole, insert the filling, then close the hole and smooth out the mpling by rolling it between your hands. In North China, sweet or non-meat stuffing is the usual ingredient. The fillings are pressed into hardened cores, dipped lightly in water and rolled in a flat basket containing dry glutinous rice flour. A layer (层) of the flour sticks to the filling, which is then again dipped in water and rolled a second time in the rice flour. And so it goes, like rolling a snowball, until the mpling is the desired size.
The custom of eating Yuanxiao mplings remains. This tradition encourages both old and new stores to promote their Yuanxiao procts. They all try their best to improve the taste and quality of the mplings to attract more customers
回答者: 我发二代 - 试用期 一级 2009-1-17 15:32
检举七年级上学期内容的哦:
I am a girl.My English name is Linda.I am eleven years old.I have eight subjects at school.They are Chinese,math,English,P.E.,music,art,science and history.
My favorite subject is Chinese.I think it is interesting.I also like English.But it's a little difficult for me.I can speak only a little English.History is interesting ,too.I like it.Math is difficult.Mr Wang is our math teacher.He is very strict.I'm usually tired after his class.But I work hard.I think I can study it well.
⒈Linda is ______.(A)
A.11 B.12 C.13
⒉Linda has ______subjects at school.(C)
A.six B.seven C.eight
⒊Linda's favorite subject is ______.(A)
A.Chinese B.English C.math
⒋Linda thinks English is ______.(C)
A.difficult B.interesting C.a little difficult
⒌______ is NOT true.(B)
A.Linda can speak a little English.
B.Mr Wang is Linda's history teacher.
C.Linda thinks she can study math well.
9. 举一个例子英语任务型阅读
给你两个例子 请采纳 祝好!
任务型阅读中的题型主要包括原词重现,固定搭配,词性转换,提炼概括四大类,四种题型难度指数依次上升,
任务型阅读的做题顺序应为四步走:
第一步:观察题干,预测所填词的词性;
第二步:根据定位词快速定位到原文;
第三步:理解定位词出现原句之意 ;
第四步:填出答案所需之词。
(1) “原词重现”
原词重现题是四大题型中最容易得分的。学生要善于迅速定位,将准确答案锁定。
第75题 :Conscientious employees at the lower levels give outstanding ______.
首先观察题干,题干中outstanding 是形容词。我们在做题时要善于预测:形容词后通常跟名词,所以此处应该填的是一个名词,且单复均可。这时我们就可以对应到原文第二段第三行It is particularly important for outstanding performance in jobs at the lower levels of an organization,刚好我们发现了定位词outstanding,另外根据搭配,确定空内应填名词,所以此题填performance(s)。
第77题:Possible _____with conscientiousness
此题中空格出现在形容词possible 后,此处应该是一个名词,且为名词复数,因为题目方框中列举的例子不止1点。然后继续找回原文。文章第五段第一句,But conscientiousness in the absence of social skills can lead to problems。可见答案为problems. 这是个段落标题题。做这样的题目的解题思路是,重读段首和段末。主旨常在转折后面,果然,在but 后,problems 作为段落主题词出现了。
第78题:Employers’ evaluations of the work of conscientious people can be _____ .
同样先观察题干,题干中can be 后面所填词应该为一个形容词。然后此题只需要定位到文中第四段的第三行: Their reputation for dependability influences managers’ evaluations of their work, giving them higher evaluations than objective measures of their performance would predict.因此此处应该是:higher(subjective/unfair/unjust/prejudiced).
第80题:Conscientiousness can ____ creativity, especially in professions calling for imagination.
此题空格在情态动词can 和名词 creativity 之间,应该填动词,且为动词原形,然后迅速定位原文。定位到原文的最后一段第一行,When conscientiousness takes the form of living up to expectations, it can discourage creativity.可知答案可以为discourage.
(2) 固定搭配
第71题:Conscientious people are very ____ with themselves.
此处考察be ….with 的固定搭配。定位原文第一段第一句:The everyday signs of conscientiousness (认真尽责)—being punctual, careful in doing work, self-discipline…,self-discipline就是自律,对自己严格要求,be strict with,所以此处的答案应该为strict 。
(3) 词性转换
词性转化题在任务型阅读中属于中等题,要求学生具有非常扎实的语法基本功,高考任务型阅读中常见的词性转化方式有:
1.名词和动词之间的相互转换
2.名词、动词和形容词之间的相互转换(如:第72题)
3.动词及其分词(现在分词和过去分词)之间的相互转换,(如:第74题)
第72题 :Conscientious people are very ______to others.
预测 : 填形容词,并且有可能是考 be … to sb. 这样一个固定搭配。
定位原文:根据 very, others, 以及72空是第二道题定位到第一段they follow rules, help out and are concerned about the people they work with. 因为the people they work with 和other people 是一种明显的同意替换。
理解句意:他们遵守规矩,帮助别人,关心同事。所以对于别人来说,认真的人应该是热心帮助人的或者是对别人很好的。
填预测所需答案:热心帮助人或者是对别人很好的形容词是 helpful (有动词help转换而来)或 good 。
第74题:Conscientious keeps an organization ______ smoothly.
预测:填V-ing 形式,为什么呢?根据keep sth/sb. doing, 这一个短语,且smoothly是副词,副词应修饰动词。
定位原文:根据keep, organization, smoothly 定位到 第一段第三句话: The everyday signs of conscientiousness (认真尽责)—being punctual, careful in doing work, self-disciplined, and scrupulous (一丝不苟的) in attending to responsibilities—are typical characteristics of the model organizational citizen, the people who keep things running as they should.
理解句意:第一段第三句话理解出来是他们使得事情运营得很好,74空应该是认真的人使得机构运营得很好。该空填运营得的动词,用run (operate/ go/function/work )
填预测所需答案:把以上动词变成ing 之后是running(operating/ going/functioning/working )
(4)提炼概括
提炼概括一般属于难题,高考毕竟是选拔性的考试,这两种题型的设置则容易使我们区分不同层次的考生,今年的任务型阅读中有两题要求考生有比较强的语言敏感度,俗称语感。学生的语感以及句子/段落意群的概括能力需不断夯实 。
第73题:____ of conscientiousness
这是个段落标题题,与第77题:Possible _____with conscientiousness相对应。可以定位到原文第二自然段第一行Conscientiousness is a key to success in any field,意思是认真是在任何领域取得成功的关键,可见conscientiousness 是非常重要的,起着关键的作用,可以填important, significant 这类的词。在填此空时需要注意下词性,____of conscientiousness,这里需要一个名词,所以应该填 Roles/ Importance/ Significance.
第76题: Conscientious employees are less likely to be ____ .
此处的空格在be之后,应该填一个形容词或动词的被动形式。可以定位到原文第三段第二行,Conscientiousness also offers a buffer (缓冲) against the threat of job loss in today’s constantly changing market, because employees with this quality are among the most valued. 和For the sales representatives, their level of conscientiousness mattered almost as much as their sales in determining who stayed on.,意思是认真的人在持续变化的市场中,不容易失业,最受重视,能够保住现在的工作,因此认真的员工被炒鱿鱼的机会很少,得知此处应该填被解雇的,失业的。应该填fired(dismissed/jobless). 这道题稍微有点难度,需要根据定位词找到原文所在句子,根据句意理解填写本空。
第79题: Conscientious people without social skills tent to have ____ relationship with their fellow workers .
此题空格在动词have 和名词 relationship之间,应该填形容词,然后迅速定位原文。定位到原文的第五段最后一句:Factory workers in Great Britain and the United States who were extremely conscientious, for example, tended to criticize co-workers even about failures that seemed unimportant to those they criticized, which damaged their relationships.可知没有社交技巧,只知道认真工作的人,和他们的同事的关系会不大好。因此,本空应该填damaged/poor(tense/bad).
总之,此篇任务型阅读Quiet conscientiousness 为议论文体裁,探讨认真负责对工作的利与弊的影响。文章段落清晰,全文分六段,第1段总领引出工作认真负责之人的特点,下面5段分开论述其利弊。标准的总分结构,而且题目提供的板块框架清晰易懂,但是题目还是有一定难度的。
----
示例1
请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入最恰当的单词。
Traveling on the Information Superhighway
In the early 1990s, few people outside of governments and universities had ever heard the term Internet. The World Wide Web was in its infancy(初期). Back then if you said to someone, “Send me an e-mail with directions to your house,” all you would have received is a puzzled look. Technology has come a long way since those days. Today, the Internet connects millions of computers around the globe, making a worldwide exchange of information possible.
The Internet is often called the “information superhighway”. That’s because vast amounts of information travel over it. If you searched the word grasshopper, for instance, you would have thousands of sites to look at. Some sites would give information on these insects. Other sites would be companies with “grasshopper” in their names. Still other sites might want to sell you books about grasshoppers.
In addition to information, the Internet also offers one of the greatest inventions in communication: electronic mail, or e-mail for short. E-mail is the brainchild of a shrewd(精明的)man named Ray Tomlinson. He developed the program and sent himself the first e-mail in 1971. He isn’t sure, but he thinks his first message was QWERTYUIOP (the top row of letters on a keyboard ). As a result of Tomlinson’s invention of e-mail, the way in which the world communicates has changed.
Thanks to e-mail, you can communicate with a student in London and find out how his weather experiment is going. E-mail has also changed the speed with which we exchange information. In minutes, you can contact another person who shares your love of kites or stamps. Your aunt and uncle can send you pictures of their new puppy without ever leaving their home. If you are sick and cannot attend school, your teacher can e-mail you the assignments you have missed. You can even send e-mail to a grasshopper expert and ask questions for a research paper.
However, there is one big disadvantage when you use e-mail. Unlike a letter you send through the mail, e-mail is NOT private. It can be reviewed by anyone with access to your receiver’s computer. Your receiver could also forward it to other people -- so be careful. Do not say anything in an e-mail that you wouldn’t say in front of a crowd!
Type 1
The Internet
The Internet offers information to us.
The Internet enables us to(1)_____
in a new way.
Thanks to (3)____ , we can keep in touch with others wherever we are.
We can
(2) information throughout the world, because the Internet can connect millions of computers.
It has also enabled us to exchange information at
(5) speed than traditional communicative methods. Within a short time, it lets us (6) another person who has interest in (7)___. Besides, it helps us to send information without leaving home.
The Internet is often called the “information superhighway ”, because vast amounts of information travel over it.
It has changed the (4)
of talking. Through it, we can talk with our students in London about the weather experiment.
(8) the disadvantage, we should be (9)___when using it, because it may not be (10)___ if someone has access to our receivers’ computer.
【参考答案】
1. communicate 2. exchange 3. e-mail
4. way 5. higher 6. contact 7. common 8. Despite 9. careful 10. private