当前位置:首页 » 英语阅读 » 中学生英语阅读组合训练答案

中学生英语阅读组合训练答案

发布时间: 2023-09-18 22:27:54

A. 初中英语阅读理解常见题型及答题技巧

初中英语阅读理解常见题型及答题技巧

中考阅读理解不仅是令很多考生感到头痛的题型,也是最能拉开考生分数差距的题型。曾经就有人用"成也阅读,败也阅读"来形容中考阅读,足可见其重要性。通过对近几年中考试卷的研究发现,中考阅读理解的主要考查方式其实只有两种:主观题型和客观题型。关于这一点我们稍后再做详细介绍。我们先来了解一下中考所考查文章的体裁与内容,通过对近几年中考试卷的总结研究,中考阅读理解对于体裁的考查较多样,多为记叙文、说明文、应用文,有时也会考议论文。总之对于体裁的考查不会太单一。而文章的题材内容也比较丰富,一般会有小故事、日常生活事件、报刊杂志内容、文化习俗、名人轶事等。

首先,我们分析客观题的题目设置。主要有三种形式:一、细节题;二、概括题;三、推测题。那么,什么是细节题呢?就是那些考查文章中有关事情发生的具体细节的题目,如:时间、地点、人物、事件经过、方式、结果等;什么是概括题呢,就是从文章的整体层面上设置的一类综合性题目,如:为文章选择一个恰当的题目、推测本文作者想要表达的中心思想以及写作目的等;最后一种推测题是这几种题型中难度最大的,它需要建立在对整篇文章内容熟悉掌握的基础上,主要出题形式有根据文章的上下文,猜测某一个单词或者短语在该情景中的具体含义,根据所给的部分文章内容,推测文章的结尾等。

了解了客观题的出题规律,接下来就是解题技巧了。

首先,一般题目的出题模式都是一个段落出一道题,因此,同学们做题时可以按照这个思路,一段一段的向下找答案。对于做题前先看题目还是先读文章,这是一个仁者见仁智者见智的问题,同学们可以根据自己的阅读习惯进行选择。如果是先读文章的话,在通读文章的过程中一定要有意识地把一些关键词句用铅笔(tips:一定要用铅笔,而且做完题一定要用橡皮擦掉)勾画下来,以便答题时能迅速准确的找到相应的答案。如果考试时间紧张的话,最好的办法就是先读题,带着问题根据每一段开头的主题句,到相应的`段落中寻找答案。

接下来我们分析主观题的题目设置。主要有两种形式:一、根据课文内容回答问题;二、根据文章内容完成表格,翻译文章中的句子。对于这两种题型,我们应该如何解决呢?首先,有的问题的答案可以直接在文章中找到,但是需要我们足够的细心以及足够的耐心,读文章不能一带而过,一目十行。对于那些需要我们将有关信息重新组合的题目,一定要细心思考,涵盖所有信息。另外,有的问题还需要我们表达自己的观点,切记一定要结合文章的整体内容方向进行总结,再简单明了地表述出来。同学们在做这类题目的时候需要注意以下几点:1.回答不宜多多益善,而要言简意赅,一针见血;2. 无论是英译汉还是汉译英,都要符合各自语言的表达方式以及表达习惯,不能逐字逐句的强翻。

看到这里,也许有的同学会说,这些方法都太晦涩,有没有一些实际可行的从零开始的方法来提高自己的阅读成绩呢?答案是肯定的。同学们只要坚持以下几点,提高阅读能力是绝对没有问题的。

一、多练习。 理论再多再精彩终究不能做对题,"纸上谈兵"永远不如"投入实战重要";

二、要有耐心。 阅读需要耗费大量的时间与精力,同时也需要你有足够的耐心。虽然过程是痛苦的,但只要你坚持下去,终会有苦尽甘来的一天。

三、掌握一定的阅读方法与技巧。 在进行阅读的时候不要逐字读文章,遇到生词就先跳过去。你不认识的单词别人也不一定都认识,而且这个单词很有可能是不会影响那你理解文章的,因为对于那些能够影响文章理解又超出大纲要求的单词,出题人一般都会给出汉语注释的。

四、不论是对于主观题的考查还是客观题的考查,都是建立在对文章内容的理解上的 ,因此,我们在阅读时必须把它看作一个整体,在理解全文大意的前提下有针对性地挖掘一些所需的细节内容。

总而言之,掌握一定的阅读技巧和方法固然重要,但要想在阅读理解这一重要知识板块取得高分,还必须经过坚持不懈的努力。阅读理解需要扎实的语言基础以及熟练的语言能力,而扎实的语言基础来自平时严格的基本功训练,熟练的语言能力来自长期的知识积累以及运用。俗话说:"冰冻三尺,非一日之寒"。只要平时刻苦努力,打下扎实的英语基础知识,再加上科学的解题方法,阅读理解不失分就不再是一个遥不可及的梦想了。

B. 谁有2019年 山西专版初中英语阅读组合训练八年级的答案

作业帮,是由网络知道特别为中小学生打造的,作业问答和话题交流的平台,是网络自己开发的东西。不过作业还是自己做吧,如果实在有不会的先问老师吧。

C. 中学生英语四合一阅读组合训练七年级答案

2006年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛初一年级组试题
http://www.tefl-china.net/Article/ShowArticle.aspArticleID=459

2006年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛初一年级组试题参考答案
http://www.tefl-china.net/Article/ShowArticle.aspArticleID=458

2007年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)初赛初一年级组试题参考答案及评分标准(含听力原文)
http://www.tefl-china.net/images/071118/c1.pdf

D. 初中英语阅读组合训练答案七下

初中英语阅读组合训练答案七下

阅读理解是整个英语试卷中分值最高、分量最重的部分。阅读理解做得如何直接影响考生的英语成绩。下面是我给大家准备的初中的英语阅读组合训练及答案,欢迎大家阅读练习!

第一篇:

Oscar Selby is a 7-year-old boy. He lives in the UK (英国). He is a pupil in a primary school (小学). He is good at math.

He has the top grade (分数) in GCSE math. It is a math exam for secondary students (中学生). He is the youngest person in the UK to get the top grade in this exam.

Now, Oscar has a new job. He is an advisor to a finance minister (财政大臣) in the UK. He has many questions to think about. How to make more jobs? How to stop the banks (银行) from getting so much money? He gives his advice (建议) to the minister.

Oscar also has his own dream job. “I want to be an inventor when I grow up. I will invent a green car. The car doesn’t need fuel (需要燃料),” he says.

阅读短文,选择正确答案。

1. How old will Oscar Selby be next year?

A. 6. B. 7. C. 8. D. 9.

2. What does Oscar Selby do now?

A. He is a primary school pupil.

B. He is a secondary school student.

C. He is a primary school teacher

D. He is a secondary school teacher.

3. What does the underlined word “advisor” mean according to the passage?

A. 徒弟B. 老师C. 咨询D. 顾问

4. Which of the following is NOT true from the passage?

A. Oscar Selby does well in math.

B. Oscar has the best grade in GCSE math.

C. GCSE math is an exam for secondary students.

D. Oscar gives his advice to his teacher.

5. The last paragraph is about _______.

A. Oscar’s dream job B. an inventor C. a green car D. fuel

第二篇:

Mickey Mouse and his good friends Donald Duck and Goofy (高飞) are big fans of kungfu (功夫). They come to the Shaolin Temple (少林寺) in China to learn kungfu.

Bat King is a bad guy. He has super kungfu skills (武艺高超). But he always makes troubles for Shaolin Temple. In Shaolin Temple, the master (师父) is very strict. The training (训练) is very hard. Donald can’t put up with it (忍受不了). He leaves the temple secretly (悄悄地). Goofy always does things in the wrong way.

At the same time, Bat King has a plan. He wants to beat (打败) the people of Shaolin Temple. Mickey and his friends decide to save the temple. They study kungfu hard. They also have lots of adventures (冒险). In these adventures, they make much progress in kungfu.

What adventures do they have? How will they be safe? Will they beat the Bat King and save Shaolin Temple? Find out in the Disney and Children’s Fun story books Kungfu Mickey (《功夫米老鼠》)..

阅读短文,选择正确答案。

1. How is Mickey Mouse’s master?

A. Interesting. B. Worried. C. Strict. D. Lovely.

2. Who wants to beat the people of Shaolin Temple.

A. Mickey Mouse. B. Donald Duck. C. Goofy. D. Bat King.

3. What does the word “progress” mean in Chinese?

A. 功夫 B. 进步C. 技巧D. 武艺

4. Which of the following is TRUE from the passage?

A. Mickey Mouse, Donald Duck and Goofy are big fans of Bat King.

B. Bat King is a good guy and he has super kungfu skills.

C. Mickey and his friends decide to save the temple and study kungfu hard.

D. They have lots of adventures but their kungfu is worse than before.

5. What can we learn from the last paragraph?

A. They have a lot of adventures in Shaolin Temple.

B. They will be safe after their save Shaolin Temple.

C. They will beat the Bat King and save Shaolin Temple.

D. We will find out the answers in the story books Kungfu Mickey.

>>>>>>答案解析<<<<<<

第一篇:

【语篇解读】

奥斯卡塞尔比是一个7岁的男孩。他是英国一所小学的学生。他擅长数学。他曾在GCSE数学考试中获得最高分数。奥斯卡现在是一位英国财政部长的顾问。他有许多问题要思考。他也有自己梦想中的工作就是成为一个发明家,发明一种不需燃料的绿色环保汽车。

【长难句注释】

Now, Oscar has a new job. He is an advisor to a finance minister in the UK. He has many questions to think about. How to make more jobs? How to stop the banks from getting so much money? He gives his advice to the minister.

现在,奥斯卡有一个新的工作。他是一位英国财政部长的顾问。他有许多问题要思考。如何创造更多的就业机会?如何阻止银行获得那么多的钱?他给部长提建议。

1. C 细节理解题 从短文第1段的第1个句子Oscar Selby is a 7-year-old boy. 可知奥斯卡赛尔明年会是8岁了。故选C。

2. A 细节理解题 从短文第1段的第3个句子He is a pupil in a primary school. 可知奥斯卡现在是一个小学生。故选A。

3. D 词义猜测题 从短文第3段的第2个句子He is an advisor to a finance minister in the UK.可知他是一位英国财政部长的顾问。所以 “advisor” 意为“顾问”。故选D。

4. A 推理判断题 从短文第3段的.第6个句子He gives his advice to the minister. 可知他是把他的建议提供给部长,不是给老师。故选A。

5. D 主旨大意题 短文中最后一段主要讲述的是有关于奥斯卡梦想中的工作。故选D。

第二篇:

【语篇解读】

米老鼠和他的好朋友唐老鸭和高飞都是功夫迷。他们来到中国少林寺学习武术。 蝙蝠王是一个坏家伙。他武艺高超,但他总是给少林寺添麻烦。 在少林寺,师父非常严格。训练是非常辛苦的。唐老鸭他们是想尽办法拯救少林寺并努力练功夫。

【长难句注释】

In Shaolin Temple, the master is very strict. The training is very hard. Donald can’t put up with it. He leaves the temple secretly. Goofy always does things in the wrong way.

在少林寺,师父非常严格。训练是非常辛苦的。唐老鸭忍受不了。他悄悄地离开了寺庙。高飞总是在用错误的方式行事。

1. C 细节理解题 从短文第2段的第4个句子In Shaolin Temple, the master is very strict. 可知米老鼠的师父是严格的。故选C。

2. D 细节理解题 从短文第3段的第2个句子He wants to beat the people of Shaolin Temple. 可知是蝙蝠王想要打败少林寺的人们。故选D。

3. B 词义猜测题 从短文第3段的第4、5个句子They study kungfu hard. They also have lots of adventures. 可知米老鼠他们努力练功夫,所以他们在功夫方面取得了很大的进步。故选B。

4. C 推理判断题 从短文第3段的第3、4个句子Mickey and his friends decide to save the temple. They study kungfu hard. 可知米老鼠和他的朋友们决定拯救少林寺并努力练功。故选C。

5. D 推理判断题 从短文的最后一段内容我们可以从故事书《功夫米老鼠》上查找到那些答案。故选D。


;

E. 初中英语阅读组合训练8上答案

初中英语阅读组合训练8上答案

找参考答案对照能及时发现自己有没有作对,分析错在哪里。下面是我整理的七年级上册英语阅读训练答案,欢迎阅读!

七年级上册英语阅读训练(一)

Little Tom down the street calls our dog "The keep dog".Zip is a sheep dog. But when Tom tries to say" Seep", it comes out "keep". And in a way Tom is right. Zip is always bringing things hoem for us to keep! I'll tell you about some of them.

Zip's first present was a shoe. It was made of green silk.

We didn't know how Zip found the shoe. But after a moment Mary, my big sister, told me the shoe had a strange smell. I nodded(点头)and held my nose. "What do you think it is?"

"It smells like something for cleaning. I think someone tried to clean a spot (污点) off the shoe. Then he put it at the door to dry."

"Along came Zip. And good-bye shoe!" I said."We should take it back."

"We can't ".said my sistter.

"Maybe little Tom is right," Mary said. "Maybe Zip is a keep dog!"

1.The writer and Mary didn't know______.

A.what Zip's first present was

B.how Zip carried its first present home

C.who owned Zip's first present

D.what Zip's first present was made of

2.Tom calls Zip "the keep dog"because ______.

A.the dog likes keeping things

B.the dog likes playing with shoes

C.he doesn't know the dog's name

D.he can't pronounce the word "sheep"well

3.What made the shoe strange was ______.

A.its colour B.its smell

C.its size D.that it was a silk one

4.The word "keep"in the last sentence means "_____"

A.keeping things for itself

B.bringing things for other to keep

C.not letting it run about

D.taking care of a small child

5.We can know from the reading that the dog _____.

A. likes to give presents to people

B.has been kept in at the writer's home

C.has brought some trouble

D.likes to be called "the keep dog"

七年级上册英语阅读训练(二)

An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off . The air hostess spoke to her, but the old lady said, “I have never been in a plane before , and I am frightened. I am going to keep this blanket over my head until we are back on the ground again !”

Then the captain came. He said, “Madam, I am the captain of this plane. The weather is fine, there are no clouds in the sky, and everything is going very well. ”But she continued to hide.

So the captain turned and started to go back. Then the old lady looked out from under the blanket with one eye and said, “I am sorry, young man, but I don’t like planes and I am never going to fly again. But I’ll say one thing, ”She continued kindly, “You and your wife keep your plane very clean!”

1. An old lady had _________ .

A. glasses B. a blanket over her head C. a coat D. a basket

2. A. She didn’t want to ________ .

A. take it off B. turn it off C. get on D. talk about it

3. _________ spoke to her .

A. The air hostess B. The man next to her C. her husband D. one of her friends

4. The old lady had never been _________ before .

A. abroad B. home C. in a plane D. in hospital

5. The woman didn’t like planes and she was never going ________ .

A. to fly again B. to travel C. to go abroad D. to go home

七年级上册英语阅读训练(三)

Dick lived in England. One day in January he said to his wife, "I'm going to fly to New York next week because I've got some work there." "Where are you going to stay there?" his wife asked. "I don't know yet." Dick answered. "Please send me your address from there in a telegram (电报)," his wife said. "All right," Dick answered.

He flew to New York on January 31st and found a nice hotel in the center of the city. He put his things in his room and then he sent his wife a telegram. He put the address of his hotel in it.

In the evening he didn't have any work, so he went to a cinema. He came out at nine o'clock and said, "Now I'm going back to my hotel and have a nice dinner."

He found a taxi (出租车) and the driver said, "Where do you want to go?" But Dick didn't remember the name and address of his hotel.

"Which hotel are my things in?" he said, "And what am I going to do tonight?" But the driver of the taxi did not know. So Dick got out and went into a post office. There he sent his wife another telegram, and in it he wrote, "Please send me my address at this post office."

Choose the right answer

1. Dick flew to New York because ___.

A. he went there for a holiday

B. he had work there

C. he went there for sightseeing (观光)

D. his home was there

2. Why did his wife want a telegram from him?

A. Because she didn't know his address yet

B. Because she wanted to go to New York, too

C. Because she might send him another telegram

D. Because she couldn't leave her husband by himself in New York

3. Where did Dick stay in New York?

A. In the center of the city.

B. In a hotel.

C. In a restaurant.

D. At his friend's house.

4. Who would send him the name and address of his hotel?

A. The manager (经理) of his hotel.

B. The police office.

C. The taxi driver.

D. His wife.

5. Which of the following is not true?

A. Dick stayed at a nice hotel in the center of the city.

B. Dick didn't work on the first night of his arrival.

C. Dick forgot to send his wife a telegram.

D. Dick wanted to go back to his hotel in a taxi.

七年级上册英语阅读训练(四)

Bob and Jim once worked in the same factory. One day, Bob lent Jim ten dollars, but then Jim left his work and went to work in another town without paying back the money.

Bob didn't see Jim for a year, and then he knew from another friend that Jim was in another town and staying at a hotel. So he went there to see him late in the evening.

When he got to Jim's room, he saw his shoes near the door. "Well, he must be in," he thought, and knocked again, and said, "I know you are in, Jim. Your shoes are out here."

"I've gone out in my boots," answered Jim.

True or False

1. Bob and Jim once worked in different factories.

2. One day Jim borrowed ten dollars from Bob.

3. Jim paid back the money to Bob and went to work in another town later.

4. Bob hadn't seen Jim for a year when he learned that Jim was in another town.

七年级上册英语阅读训练(五)

I think the most terrible thing in life for my little brother is getting up in the morning. He is almost sick when my mother calls, "Herbert! It's seven o'clock! Get up!"

Herbert answers, "I'm coming!" and goes right back to sleep. I'm not at all like my brother. I don't like to go to bed at night but I don't mind getting up in the morning. I usually wake up before my mother calls me. I jump out of bed and go into the bathroom to take a shower. I get dressed, brush my teeth, comb my hair, and get ready to go downstairs for breakfast as soon as my mother calls.

But not Herbert. He just sleeps. A military band (军乐队) in our bedroom could not wake him up. I call him and say, "Get up! Mum will be up here to pull you out of bed if you don't get up immediately!"

But he just sleeps. After calling a few more times my mother has to come upstairs and pull Herbert out of bed. It's that way every day with my little brother. Perhaps some day he'll learn to get up on time, but I really don't think so.

True or False

1. The most terrible thing in life for my little brother is going to school.

2. I'm not like my brother because I like to go to bed early at night and get up early in the morning.

3. I usually jump out of bed and go into the bathroom for a shower before my mother calls.

4. When mother calls, Herbert doesn't answer and remains in bed.

5. My mother often has to go upstairs and pull Herbert out of bed as he refuses to get up.

6. Sometimes we have to send for a military band to wake Herbert up.

7. The writer thinks some day Herbert will learn to get up on time.


;

F. 求中学生英语四合一阅读组合训练七年级的答案

Since I go to high school, I feel the great pressure. High school is the very important period of my life, because if I study well, I can enter into my the ideal college and have the bight future. So I want to do my best, I don’t want to lag behind. The problem is that I can’t always be the top student, sometimes I will fail the exam. At that time, I need to adjust myself and take easy. The way for me to relax is various. First, I will listen to the music. Hearing the music can smooth my heart, it helps calm down, so I will get out of the annoyance. Second, I like to do some sports, such as jogging, basketball and tennis. Doing these sports also helps me let out my bad emotion and I become energetic again.
自从我上高中,我就感受到了很大的压力。高中是我生命中很重要的阶段,因为如果我学得好,就能进入到理想的大学,有一个光明的前途。因此我想要做到最好,我不想要落后。问题就是我不可能一直都是尖子生,有时候我考试也会失败。在那个时候,我需要调整自己,并且放松。我放松的方法是多样的。第一,我会听音乐。听音乐能让我的心顺畅,也帮助我冷静下来,这样我就能把烦恼抛去。第二,我喜欢做一些运动,比如慢跑,篮球和网球。做这些运动能帮助我释放不好的情绪,再次变得活力四射。

G. 求中学生英语四合一阅读组合训练七年级的答案

It's September and we all come to the new school.It's good to meel my new friend and new weachers.

H. 求助九年级-英语-中学生英语四合一阅读组合训练中考版的答案!

夸我抄吧!答案都整理好了! https://www.kuaiizuoye.com/codesearch/m/bookview?bookId=

I. 初中英语阅读组合训练答案七上赛车手chris翻译

Hello,bos and girls! am Helen Brown.Helen is my first name,Brown is my family name.This my school,Its phone number is 027-6754215.This is my teacher,Mr.Green.He is an Math teacher.This is my backpack.It is a nice bag.It is yellow and red.There be some English books and a pencil case in the backpack .The pencil case is very nice,too.Three pencils and an wraser are in the pencil case.A pen and a pencil sharpener are in the pencil-case,too.This is my ruler.It is red.Look for my ruler,it is 10 meters long.It is interesting.

热点内容
我们喜欢体育活动用英语怎么说 发布:2024-05-23 23:23:01 浏览:894
在上海的一个公园英语怎么翻译 发布:2024-05-23 23:18:58 浏览:49
她喜欢玩积木用英语怎么说 发布:2024-05-23 22:33:48 浏览:671
链路故障英语怎么说及英语单词 发布:2024-05-23 22:08:36 浏览:602
新单词生成记的英语怎么说 发布:2024-05-23 21:57:23 浏览:789
她喜欢拉二胡英语怎么说 发布:2024-05-23 21:55:40 浏览:615
她上七年级了用英语怎么说 发布:2024-05-23 21:55:40 浏览:402
我非常喜欢喝咖啡英语怎么说 发布:2024-05-23 21:45:22 浏览:210
红色英语中文怎么翻译 发布:2024-05-23 21:32:08 浏览:125
国考都要求英语四级吗 发布:2024-05-23 21:26:28 浏览:451