英語閱讀與選擇
⑴ 英語完型選擇和閱讀理解到底該怎麼練!!!
看課外英語來閱讀,語源感出來完型就簡單多了。看閱讀也會快。
攻閱讀的方法是精讀。分析每句結構,段落邏輯組織。你會有文章感,做題不知答案都能感受到正誤。所以,多加練習,功夫深就不會失望。
之所以現在還會寒心,是因為量變未到質變,過程艱辛吧、
⑵ 英語閱讀理解,四道選擇題
我每次都是先做選詞填空,結果到最後翻譯題根本做不完。每次都被自己坑死,希望這次能夠過
⑶ 做英語閱讀理解和單項選擇的技巧有哪些
遇到閱讀理解,首先要快速通讀一下整個文章,了解文章大概意思。在這個過程中不要過於糾結中間遇到的生詞或者不理解的句子。重在快速通讀,了解概況。
通讀一遍後,快速回到後邊的題目,根據題目內容,有針對的回到文章中與題目相關的段落,尋找答案。此時要重點研究相關的段落。
遇到答案比較模糊似是而非時候,可以採用排除法,把明顯不符合的答案去掉,把文章中沒有出現過的選項去掉,最後確定最接近的答案。
有很多題目則是可以從文章中找到原句的,這種題目一定不要錯過。還有些題目會通過不同的時態差別來迷惑人,這點也要注意。
有些題目在題幹上留有陷阱,比如讓你找不符合項,你選了符合項就可惜了。所以,看題也要仔細。
6
平時也可多做模擬試題,做的多了,各種出題套路就了解了。
⑷ 英語選擇閱讀
cc
⑸ 做英語閱讀理解有什麼技巧和方法
提高英語閱讀理解,需要平時多加練習,英語閱讀理解每天至少練習一篇。版
英語閱讀理權解能力簡單的說就是:通過快速的閱讀文章、材料,快速的提取段落、文章的脈絡和重點,促進整理歸納分析,提高做題效率。快速閱讀是一種高效的閱讀方法,其原理在於激活「眼、腦」的潛能,培養和提高閱讀速度、整體感知、歸納理解、注意力集中等方面的能力,對應於閱讀理解方面的幫助很大。快速閱讀的練習可以參考:精英特全腦速讀記憶。掌握快速閱讀後,可以快速的對文章的關鍵信息進行提取,提高做題效率和准確性,同時可節約大量的時間,做到游刃有餘。
做英語閱讀理解的時候要注意:閱讀時不要逐字逐句的翻譯,也不要一句話反復閱讀,即閱讀時碰到一時不理解的句子就一遍一遍地沉浸在閱讀那個句子當中,反復琢磨。其實完全沒有必要,因為要選對答案並不意味著對原文的每個句子都要讀懂,抓住一些重點句子就夠了,正確的做法是,以理解整個段落和整篇文章為主,在涵蓋出題點的句子上用心捉摸。
⑹ 閱讀理解與選擇填空(英語)
Yesterday evening, when I went to town 45 my mother, we met a strange old man.
It was raining 46 and we had no umbrella. We were trying to 47 a taxi when he came up to us. He was carrying a nice umbrella and he said that he would give 48 for only a pound. He had forgotten his wallet, he said he needed taxi to go back home. My mother didn't believe what he had said at first, and 49 him a lot of questions. But she finally believed the man and gave him the pound. She was happy to 50 a good umbrella for so little. But the old man didn't get into a taxi. We walked 51 him and found he went into a pub and bought himself a glass of 52 with the pound. After he drank it, he 53 his hat and took up one of the many wet umbrellas there and went off with the new one.
Soon after that, he 54 it again.
1. A. in B. near C. with D. by( )
答案:
2. A. hard B. big C. heavy D. small( )
答案:A
3. A. get out of B. get into C. get up D. get off( )
答案:B
4. A. it us B. it to us C. us it D. us to it( )
答案:B
5. A. showed B. asked C. lent D. borrowed( )
答案:B
6. A. have B. buy C. see D. make( )
答案:B
7. A. with B. for C. before D. after ( )
答案:D
8. A. orange B. tea C. coffee D. whiskey( )
答案:D
9. A. put on B. took off C. put up D. put down( )
答案:A
10. A. lost B. dropped C. sold D. wore( )
答案:C
A young officer was at a railway station. On his way home, he wanted to telephone his mother to tell her the time of his train, so that she could meet him at the station in her car. He looked in all his pockets, but found that he did not have the right money for the telephone, so he went outside and looked around for someone to help him.
At last an old soldier came by, and the young officer stopped him and said, "Have you got change for ten pence?"
"Wait a moment, " the old soldier answered, beginning to put his hand in his pocket, "I'll see whether I can help you. "
"Don't you know how to speak to an officer?" the young man said angrily. "Now let's start again. Have you got change for ten pence?"
"No, sir, " the old soldier answered quickly.
根據短文內容, 選擇正確答案(10分)
60. The young officer wanted to telephone his mother to tell her _________. ( )
A. that he was going to visit her
B. when his train would leave
C. when his train would arrive
D. that he was now at the railway station
答案:C
61. He looked around for help because he _________. ( )
A. didn't have coins for the phone call
B. had no money to make the phone call
C. didn't have the local money
D. wanted to change money
答案:D
62. The old soldier _________. ( )
A. was glad to help him
B. didn't know if he had coins
C. didn't want to help him
D. was angry
答案:B
63. The young officer was angry because he thought the old soldier _________. ( )
A. didn't know how to speak to him
B. didn't want to help him
C. didn't answer him correctly
D. was not friendly to him
答案:A
64. The old soldier in the story was_________. ( )
A. clever B. stupid
C. polite D. friendly
答案:A
8. I'm short, __D______my sister is tall.
A. then B. so C. or D. but
9. -____D____? -No, I have a headache.
A. How are you B. Are you okay C. What is you D. What's the matter
10. Linda has_____D___.
A. long blond hair B. a long blond hairs C. long blond hairs D. a long blond hair
11. I put milk and sugar ____C____ porridge.
A. of B. for C. to D. on
12. Danny likes milk and eggs ____C____ supper.
A. to B. for C. with D. in
13. -Would you like some bread, Danny? - _____A___.
A. Yes, please B. Yes, I would like C. No, I would not D. No, I don't
14. - Thank you for the delicious food. - _____C___.
A. Oh, sorry. I am happy B. Here you are
C. You are welcome D. Don't thank me
15. What ___D_____ you like for breakfast?
A. take B. have C. are D. would
16. - Do you like vegetables? - ____C____.
A. Yes, I don't B. No, I like C. Yes, I do D. No, I do
17. I can see ____B____ maps. ________ maps are new.
A. some; Some B. some; The C. the; The D. the; No
18. I have fifteen apples, _____D___ he has fifteen,too.
A. and B. but C. or D. /
19. _____B___ China, people think vegetables________ delicious.
A. On; are B. In; are C. At; is D. In; is
20. I have lunch. ___B_____ I go to the school library.
A. And B. Then C. Or D. But
⑺ 英語閱讀的重要性及怎樣選擇合適的課外書
學習英語更是如此,需要有「堅持不懈、持之以恆」的精神.每天練一練,進內步看得見! 你知道閱讀對學習英容語的重要性嗎? 閱讀是學習語言的基礎,沒有閱讀就沒有知識的輸入和積累;同時,閱讀技能也是語言能力的集中體現,只有讀得懂,語言能力才能提升。因此,我們要非常重視閱讀能力的培養。 首先,培養閱讀習慣和興趣是提高英語閱讀能力的基礎,習慣好、興趣搞,學習英語就能持之以恆。 其次,掌握閱讀技巧和方法是提高英語閱讀能力的捷徑。在初學階段,我們堅持每天進行一定的量的練習,同時選擇適合惡魔水平、趣味性強的閱讀材料,將為我們提高閱讀能力打下良好的基礎。 那麼,如何選擇適合自己的輔導書呢? 初學階段,閱讀的主要側重點是閱讀興趣、閱讀習慣的培養,以及閱讀技巧和方法的適當訓練。因此,要選擇難度適當,材料新鮮、有趣、內容貼切生活,題材豐富,訓練得當的閱讀書本。 入門階段,以對話、小短文、小童話、幽默小故事等為內容,重點培養學生的精讀能力。通過聯系使得學生掌握一些英語閱讀的簡單技巧。 日積月累,形成良好的語言基礎,掌握閱讀的方法和策略,高分英語,不是夢想!
⑻ 英語作文:廣泛性閱讀與選擇性閱讀的好與壞
To read extensively or to read intensively
Faced with so many worthy books, every one is faced with the option of reading method. Some think that we should read extensively. It is their conviction that, reading extensively could easily enlarge knowledge, widen interests and enrich lives. On the other hand, with the sharp increase in information today, we are not allowed to read word by word. It seems an impossible mission to accomplish digesting carefully every material. Therefore, what we need nowadays is to read extensively.
However, some people, on the contrary, hold the opposite point of view. In their eyes, we benefit much more from reading intensively. Only by following every word are we able to comprehend the hidden meanings. Besides, without intensive reading, we are likely to miss a good many wonderful expressions, thoughtful words and even truths. Thus, they suggest chewing a book mouth by mouth rather than simply swallowing it at a time.
As far as I am concerned, we ought to learn to read extensively as well as intensively. It is not often possible, to read in merely one way. Instead of trying to read every line and word in newspapers and magazine, we'd better summarize the main idea. And when it comes to literature, art, science articles and others like these; it is wise to read them intensively.
⑼ 英語閱讀理解選擇1-6
回答和翻譯如下:
C.完形填空:
1.D 2.B 3.C 4.B 5.C 6.D
我們知道在我們每天的生活中,樹是有用的。他們帶來了許多事情,像是木頭,橡皮,葯物和許多別的東西。它們也能夠告訴我們很多關於我們的氣候方面的事情。如果你爬上一棵樹的樹枝,你能夠看見數百年的樹的年輪,它有著更多的圈圈,當氣候變干,或者,非常冷的時候,樹不能夠成長的變得厚很多。如果圈常常變薄。當它是時候,並且,圈圈變溫暖了,它會變得更薄。如果圈圈是突然變得厚了,這圈圈就會隨著氣候突然有所變化。如果我們看見一顆樹上的圈圈,我們能夠學習到關於氣候突然的變化方面的知識。如果我們看見一棵樹上有圈圈,我們能夠學習到關於一百多年的氣候的歷史,我們能夠知道看見,今天的氣候在什麼時候會變化。
樹的圈圈是重要的,不只是證明了關於歷史方面的學習,而且,還有關於歷史上的男人所經歷過的一些事情的學習。許多的世紀以前,這兒住著許多的人,什麼是來自於新墨西哥的。但是,現在,你能夠能夠在沙灘上面找到它們的足跡-沒有樹木,並且,沒有人。那麼,到底發生了什麼事情了呢?科學家從死亡的樹上的圈圈上面發現了問題。他們找到人們不得不離開的原因,因為,他們把所有的樹都砍了 ,用來生火,並且,製造建築。當所有的樹都消失的時候,他們不得不搬家了。
⑽ 初中英語閱讀理解與完形填空哪本好
哈佛英語,難度來適中,每天都自安排了適量任務,做一篇閱讀或完型就會配置一些小的語法練習,各方面都可以訓練到,按年級劃分,每天留10-15分鍾就可以完成,其中不乏一些佳篇。
如果水平較高,可以選擇星火英語,但是量相對之下就比較大,放在周末完成更合適,裡面的文章完全可以用作拔高水平來練,甚至範文來讀,剛開始會很困難,但是一兩周後適應了,效果會更好。