英語閱讀考題源
Ⅰ 雅思閱讀出題源網站有哪些
雅思閱讀的出題源都扒出來了!這樣精讀+泛讀不上8分都難
在備考雅思閱讀,有一件比刷題更重要的事:做閱讀積累。不管是精讀還是泛讀,長時間保持一定強度的訓練可以提升我們的英語閱讀能力。
然而,很多同學在做閱讀積累時都覺得起效太慢,如何把做閱讀和雅思考試聯系得更緊密?
很簡單,泛讀時從雅思題源里找文章就好了!這里我們為大家扒來了雅思閱讀真題題源,從這些文章里做積累,說不定下次考試分分鍾遇到原文。
精讀+泛讀,拿下8分指日可待。
精讀
我一直相信一種說法:精讀10篇劍橋真題文章,你的成績就可以在7.5以上。當然,前提是你得「走心+方向正確」。
(提醒!精讀之前,務必掐著時間做題,劍橋文章有限珍貴,不能上來直接精讀,不要浪費掐時間的機會。)
配合文章第一部分的說的精讀訓練,了解這些雅思文章出處之後對大家平時進行泛讀訓練具有很好的指導作用,將精讀和泛讀結合,相信拿下8分指日可待。
Ⅱ 英語閱讀7選5試題及答案
答案詳解
41.【解析】[B]從試題前後的語義邏輯關系來看,試題前面的一段話表明的信息是Although some of these animals were ancestors of kinds living today, others are now extinct, that is, they have no descendants alive now(盡管這些動物是某些活到現在的物種的祖先,但有的動物卻滅絕了,也就是說它們現在已經沒有子孫後代活在這個世界上)。試題的後面的句子表明的信息是 Very occasionally the rocks show impression of skin, so that, apart from color, we can build up a reasonably accurate picture of an animal that died millions of years ago(有時候這些石頭可以將它們的外表展現出來,這樣,除了顏色我們就可以對那些數百年前死掉的生物形成一個比較准確的印象)。從語義關系裡看,前文中說動物滅絕了,暗含的意思是我們不可能得到這些動物的任何信息,而後面的句子說我們可以對這些動物形成准確的印象,因此,前後文形成了明顯的對比關系,四個選項中能夠表達這種關系的,只有選項[B]。
本題還可以採用詞彙的復現來確定正確答案,從試題後面的句子Very occasionally the rocks show impression of skin來看,rocks的前面使用了定冠詞the修飾,這表明rocks在前文中一定出現過,但我們考察第一段時發現,第一段中並沒有出現關於rocks的內容,因此可以確定,關於rocks的內容一定出現在要填入的試題中。選項[B] Nevertheless, we know a great deal about many of them because their bones and shells have been preserved in the rocks as fossils. From them we can tell their size and shape, how they walked, the kind of food they ate中出現了動物的骨骼被保存在the rocks中,變成化石的論述,由此可以判斷選項[B]是正確答案。
42.【解析】[F]本題出現在一個段落的首句,從答題策略來看,應當重點看後文的敘述,後文中water重復了兩遍,說明這一信息是本段落的重點信息。同時這一信息很可能會在下上文中,即我們要填入的信息中出現復現詞或同現詞。對比選項,選項[F]中出現了lake,stream,river,sea等同類詞彙,因此可以判斷這一選項為正確答案。本題最大的干擾項為[G],因為[G]項一開始就有how fossils ate preserved與下文Nearly all of the fossils that we know were preserved in rocks…所表達的內容從形式上來看似乎是吻合的;但是[G]項後面講的是動物遺體上的有機組織(organism)可能轉達化成幾種形式而本題空白處後面的內容則告訴人們Nearly all of the fossils that we know were preserved in rocks formed by water action(岩石中幾乎所有的化石都是由於水作用而被保存下來),語義上主要說明泥沙對於化石保存下來所起的作用,因此兩者在語義的銜接上是不連貫的。
43.【解析】[E]本題選擇的特徵詞是「also」。「also」表並列關系,語義上對前文進行補充和說明,這就證明本題前面的句子中應當與also後的crablike creatures(類似螃蟹的生物)相並列的內容,或者出現了有關「類似螃蟹的生物」的描述的信息。比較選項可以發現,選項[E]中出現的信息Later forms are more complex, and among these are the sealilies, relations of the starfishes, which had long arms and were attached by a long stalk to the sea bed, or to rocks描述了一些生物具有「類似螃蟹的信息」: had long arms and were attached by a long stalk to the sea bed, or to rock(有長腕且通過長柄附著於海床或岩石上)。因此,選項 [E]是正確答案。
44.【解析】[A] 下文一開始就出現了指示代詞these,這說明試題前面的句子表明了一類事物,也就是說,試題部分應該有「some, several, many」或類似的詞,對比答案只能是選項[A] The shellfish have a long history in the rock and many different kinds are known.裡面出現了many different kinds of,這個短語和後面的指示代詞these形成了對應關系。
45.【解析】[C]從文章的整體結構看,這里需要一個內容的「高潮」:前面幾段講的都是動物不斷的進化過程,而下文中表示時間的短語「About 75 million years ago the Age of Reptiles was over」 很可能向我們傳達了這樣一個信息:文章對地球上動物進化過程的描寫很有可能是按照時間順序的,因此本題所在的段落和下面的段落很可能存在時間上的延續關系,即本題所在的段落很可能會提到比75 million years ago更早的時間。通過對比選項可知選項[C]中的兩個表示時間的短語375 million years和150 million years和下一個段落中提到的時間狀語具有了延續性,是正確答案。
此外,還可以採用詞彙復現法解答本題。試題後面一句話About 75 million years ago the Age of Reptiles was over and most of the groups died out中的reptile在本題前的文章中從沒有提到,在下文中又沒有作為新信息,因而作為正確答案的選項中一定有這個詞,只有[C]項中有「The amphibians gave rise to the reptiles for nearly 150 million years these were the principal forms of life on land, in the sea, and in the sea ,and in the air」。所以正確答案只能是[C]。
Ⅲ 考研英語的閱讀題源都有哪些
碩士研究生教育按照培養目標的不同,分為學術型研究生和專業學位研究生版。學術型研權究生的培養目標是高層次學術研究型專門人才,專業學位研究生的培養目標是具有扎實理論基礎,並適應特定行業或職業實際工作需要的應用型高層次專門人才。具有較強的解決實際問題的能力,能夠承擔專業技術或管理工作,具有良好的職業素養的高層次應用型專門人才。
從2010年開始,全國碩士研究生入學考試的英語試卷分為了英語(一)和英語(二)。
英語(一)即原研究生入學統考「英語」,所有學術型碩士研究生(十三大門類,110個一級學科)和部分專業型碩士(法律碩士、臨床醫學碩士、口腔醫學碩士、建築學碩士、護理碩士、漢語國際教育碩士、公共衛生碩士等)必考英語(一)。
英語(二)主要是為高等院校和科研院所招收不考英語(一)的專業學位碩士研究生而設置的具有選拔性質的統考科目。
Ⅳ 考研英語題源分析,題目來自於哪裡
2016年考研英語一閱讀文章來源,按考試卷文章順序為:
1.2015年4月5日《The Christian Science Monitor》
2.2014年11月15日《衛報》
3.2015年7月23日《經濟學人》
4.2015年3月26日《華爾街日報》
Ⅳ 英語閱讀理解高考題
我覺得樓主可以自己去買份去年的高考試卷來練練手,對於看得懂的人來說【或許我應該說注重細節的人】,做英語可以盡量避免錯誤
Ⅵ 求英語閱讀理解題的英語文章與題目,題目要20個
Once there were five beggars(乞丐). One was English, one Turkish(土耳其人), one Greek(希臘人), one was an Arab(阿拉伯人) and one was Persian(波斯人). One day they met and decided to stay together, sharing(分享) what they had and helping each other in times of trouble.
Soon a man passed them in the street and gave them a coin(硬幣). They talked about what to do with it. At last they decided to buy something to eat.
「Let』s buy some grapes(葡萄)!」 said the Englishman..
but the Turk wanted 「uzum」,the Arab 「aneb」,the Greek 「stafelea」, and the Persian insisted on(堅持) 「angur」.They did not understand each other』s language very well. Soon they were quarrelling(爭吵) and even fighting.
While they were fighting about how to spend the money, a stranger came along. He knew all five languages. He asked them why they were fighting. After they told him, he said.
「Give me your coin. I will buy what you wish.」
He was soon back with a bunch(串)of grapes. Each beggar was happy, as each had what he had wanted.
根據短文,選擇正確答案。
( )1.Why did the beggars decide to stay together?
A.They felt lonely.
B.They were good friends.
C.They came from the same country.
D.They hoped they could help each other in times of trouble.
( )2.What did the Arab want to buy?
A.apples B.pears C.grapes D.bananas
( )3.Why were they fighting?
A.They were not friendly.
B.They did not know they wanted the same thing.
C.They each wanted to buy something different.
D.The Englishman took the coin.
( )4.What made the beggars happy at last?
A.They found they each wanted the same things.
B.They learned to speak the same language.
C.Each received something different.
D.They met the stranger.
( )5.If people ,there would often be no need to fight.
A.could speak English everywhere.
B.know five languages
C.could underestand each other
D.had what they had wanted
Ⅶ 考研英語閱讀及翻譯題的來源
一、2009年考研英語文章出處 摘選自《2011年考研英語大逆轉》
1.完形填空 紐約時報(The New York Times) The Cost of Smarts
www.nytimes.com/2008/05/07/opinion/07wed4.html
2.閱讀第一篇 紐約時報(The New York Times) Can You Become a Creature of New Habits?
www.nytimes.com/2008/05/07/opinion/07wed4.html
3.閱讀第二篇 科學美國人(Scientific American) Who』』s Your Daddy? The Answer May Be at the Drugstore
www.sciam.com/article.cfm?id=who-is-your-daddy-the-answer-may-be-at-the-drugstore
4.閱讀第三篇 麥肯錫季刊(The Mckinsey Quarterly) Ecating global workers
www.mckinseyquarterly.com/Ecating_global_workers_1375
5..新題型
encarta.msn.com/encyclopedia_761561730_6/Culture.html
二、2010年考研英語閱讀及翻譯題的來源
2010年知識運用試題來源:
考研英語完型填空部分,使用了2009年6月6日 Economist 《經濟學人》雜志上的一篇文章,文章主要內容,是對社會學上一個經典的理論:霍桑效應的批判和反思。文章難度適中。命題專家在出題的時候也進行了一定程度的改寫。
http://blog.sina.com.cn/s/blog_569c4e040100dmkj.html questioning the Hawthorne effect 或Light work; Questioning the Hawthorne effect,June 6, 2009
2010年考研英語閱讀真題出處:
第二篇閱讀文章
http://www.businessweek.com/magazine/content/08_09/b4073068471067.htm
第三篇閱讀文章:
Harvard_Business_Review200702,標題是:The Accidental Influentials
第四篇閱讀文章
Accounting rules are under attack. Standard-setters should defend them. Politicians and banks should back off. Economist Staff - The Economist《經濟學人》雜志,April 10, 2009
新題型試題的來源:
http://jobfunctions.bnet.com/abstract.aspx?docid=104383,A Wholesale Shift in European Groceries
2010年翻譯真題出處:
原文選自李奧帕德的《沙郡歲月:李奧帕德的自然沉思》,本書是環保生態的經典著作,中譯本由吳美真翻譯,中國社會科學出版社出版。
給2011年參加考研的學生的幾點建議:
1.打好基礎,從文章的改寫情況和考試命題趨勢來看,考研對於大綱詞彙要求還是很嚴格的,所以在准備考試之初就要背好單詞,突破單詞關。
2.選擇較新的輔導材料和語言素材,從最近幾年的考試來看,考研閱讀理解部分的文章和 考題的風格緊扣時代的節奏,主題很鮮明突出。因此選擇合適的考研閱讀素材來加強閱讀顯得非常重要。
三、2010年1月MBA翻譯題的來源:摘選自《決勝MBA英語高級篇》
原文是來自一份雜志,叫「experience life」,出題人做了部分改動,原文和改動的文章如下:
Sustainability has become something of a buzzword(出題人把這個單詞改為popular word) these days, but to Ted Ning, the concept will always have personal meaning. Having enred a painful period of unsustainability in his own life made it clear to him that sustainability-oriented values must be expressed through everyday action and choice.
Ning, director of LOHAS (Lifestyles of Health and Sustainability), the Boulder, Colo.–based information clearinghouse on sustainable living, recalls spending a tumultuous(出題人把這個詞改為了confusing) year in the late 』90s selling insurance. He』d been through the dot-com boom and bust(出題人似乎把這個詞改為burst了) and, desperate for a job, signed on with a Boulder agency.
It didn』t go well. 「It was a really bad move because that』s not my passion,」 says Ning, whose ambivalence about the job translated, predictably, into a lack of sales. 「I was miserable. I had so much anxiety that I would pull alongside of the highway and vomit, or wake up in the middle of the night and stare at the ceiling. I had no money and needed the job. Everyone said, 『Just wait, you』ll turn the corner, give it some time.』」
Ning stuck it out for a year because he simply didn』t know what else to do, but felt his happiness and health suffer as a result. He eventually quit and stumbled upon LOHAS in a help-wanted ad for a data analyst. 「I didn』t know what LOHAS was,」 he says, 「but it sounded kinda neat.」 It turned out to be a better fit than he could have ever imagined.
At the time, the LOHAS organization did little more than host a small annual conference in Boulder. It was a forum where progressive-minded companies could gather to compare notes on how to reach a values-driven segment of consumers — the LOHAS market — who seemed attracted to procts and services that mirrored their interest in health, environmental stewardship, social justice, personal development and sustainable living.
In contrast with his disastrous foray into the insurance business, Ning』s new job felt like coming home. Growing up in the foothills of the Rockies outside of Denver, he』d developed a love of the outdoors and a respect for the earth, while his parents provided a model of social activism — the family traveled widely, and at one point his parents created and operated a nonprofit that offered microcredit loans to small businesses in Vietnam and Guatemala. He has three adopted sisters from Vietnam and Korea. He studied international relations and Chinese at Colorado University and slipped easily into the Boulder lifestyle — commuting by bike, eating organics, buying local and the rest — though he stopped short of the patchouli-and-dreadlocks phase embraced by many of his peers. (He opted instead for the university』s ski team and, after graating, wound up coaching the Japanese development team ring the Nagano Olympics in 1998.)
From his ground-level job, Ning moved quickly up the ranks in the organization, becoming its executive director in 2006. 「When I got the job, LOHAS was a sleepy conference in Boulder,」 says Ning. Today, the forum is booming, the organization is expanding and the market is evolving. Ning has more than grown into the position he stumbled on in the want ads. 「I don』t consider this a job. It is really more of a calling.」
Ning, 41, coordinates the conference and oversees the organization』s annual journal and Web site (www.lohas.com), while compiling research on trends and opportunities for businesses. He also travels the country promoting — and explaining — the LOHAS concept and the burgeoning market it represents.
First identified by sociologist Paul Ray in the mid-1990s as 「cultural creatives,」 the U.S. market segment that embraces LOHAS today has grown to about 41 million consumers, or roughly 19 percent of American alts. But those LOHAS consumers are powerfully influencing the attitudes and behaviors of others (witness the rise of interest in yoga, all-natural procts, simplicity and hybrid vehicles). Which is why LOHAS-related procts now generate an estimated $209 billion annually.
「Over the last two years a green tidal wave has come over us,」 says Ning. Riding that wave, says Ning, is not about jumping on a trend bandwagon. It』s connecting with — and acting on — a set of shared, instrinsic values. 「People know what is authentic. You can』t preach this lifestyle and not live it,」 he says. He and his wife, Jenifer, live in a solar-powered home, raise organic vegetables in their backyard and drive a car that gets 48 miles to the gallon. He even buys carbon offsets to negate the global warming impact of his cell phone.
Ning emphasizes that there are many different ways of 「living LOHAS.」 Ultimately, it』s really about finding a way of life that makes sense and feels good — now and for the long haul. 「People are looking internally,」 he says, 「asking themselves, 『What really makes me happy?』 Is it the fact that I can go out and buy that giant flat-screen TV, or is it that I can have a quiet evening with my family just hanging out and playing a game of Scrabble?」
For Ning, it』s a no-brainer. He』ll take Scrabble every time.
Ⅷ 英語四六級考試題目的來源有哪些
英語四六級考試題目的來源主要來自紐約時報,經濟學家,泰晤士報等全球主流媒體報刊的文章,其出題范圍涵蓋歷史哲學,科技,娛樂等多方面。
The New York Times《紐約時報》,The Atlantic《大西洋月刊》,TIME《時代》,The Economist《經濟學人》,Washington Post《華盛頓郵報》,The Wall Street Journal《華爾街日報》,Smithsonianmag 美國《史密森尼》雜志等等。
大西洋月刊(The Atlantic):主攻領域為政治、文學、教育、科學與藝術,很多著名作家會在該雜志上發表自己對於政治、教育等領域重大事件的評論,在四六級和考研中一般不會涉及政治領域的文章,但教育類的出現率極高。
美國國家公共電台(NPR):美國收視率最高的電台之一,電台節目內容主要是新聞及綜述,很多知識分子、政界和商界人士都會選擇收聽該廣播電台,以利用碎片時間了解日常新聞。
仔細閱讀部分要求考生閱讀三篇短文。兩篇為多項選擇題型的短文理解測試,每篇長度為300—350詞。一篇為選詞填空或簡答題。選詞填空篇章長度為200—250詞,簡答題篇章長度為300—350詞。
Ⅸ 考研英語的閱讀主要來源於哪些外刊
來源一般是英美比較主流的報刊雜志,比如《經濟學家》、《新聞周刊》、《紐約時報》、《時代周刊》。
從2012年1月28日開始,英國《經濟學人》雜志開辟了新的中國專欄,為有關中國的文章提供更多的版面。為了配合新專欄的開辟,2012年1月28日出版的《經濟學人》雜志封面文章也是關於中國的,討論了中國經濟的發展模式及其轉型。
而在新開辟的專欄內,安排了六篇關於中國政治、經濟、社會等方面的文章,包括雲南的煙草與咖啡種植業、政府在經濟生活中的角色、房地產行業等等。
(9)英語閱讀考題源擴展閱讀:
考試范圍
1、 語法知識
考生應能熟練地運用基本的語法知識。
本大綱沒有專門列出對語法知識的具體要求,其目的是鼓勵考生用聽、說、讀、寫的實踐代替單純的語法知識學習,以求考生在交際中更准確、自如地運用語法知識。
2、詞彙
除掌握詞彙的基本含義外,考生還應掌握詞彙之間的詞義關系,如同義詞、近義詞、反義詞等;掌握詞彙之間的搭配關系,如動詞與介詞、形容詞與介詞、形容詞與名詞等;掌握詞彙生成的基本知識,如詞源、詞根、詞綴等。
英語語言的演化是一個世界范圍內的動態發展過程,它受到科技發展和社會進步的影響。這意味著需要對本大綱詞彙表不斷進行研究和定期的修訂。
此外,全國碩士研究生入學英語統一考試是為非英語專業考生設置的。考慮到交際的需要,考生還應自行掌握與本人工作或專業相關的詞彙,以及涉及個人好惡、生活習慣和宗教信仰等方面的詞彙。
Ⅹ 哪裡有英語閱讀試題(一問一答形式的)題和答案
Is there a strange high up in the word's tallest mountains? If so,is it a bigger bear? Is it a monkey? Or is it a kind of man?
No one knows. This mystery has puzzled the wrld for years.
In 1887, a mountain climber fpund large footprints in the snow. heylooked like the footprints of a very large man. But men don't walk without shoes in the snow!
I 1906, another climbers saw more than footprints. Far off, he saw a very large animal standing on two legs. As he watched, it ran very quickly.
fifteen years later, newspaper, had new stories about the "something". A mountainclimbers said he had seen the "snow man" walk slowly across the snow, far below him, He said is looked like a very large man.
From then on, more nd more people had stories to tell. But not until 1951 did a mountainclimber bring back pictures of large footprints. His pictures showed clearlythat the Snowman walked on two legs, so it was not a bear or a monkey. Could it be an ape man? The mystery grew!and the mystery keeps growing. Someday we may find out just what it is that makesthe large footprints
( )1 The pasage is about-____
A some mountain climbers B some sterange animals
C some large footprints D the mystery of the Snowman
( )2 Why were people interested in footprints ?
A They were footprints of a large bear
B they looked like the footprints of a large man
C they were found in the snow
D They were found in the world's tallest mountains
3The pictures of large footprints were taken by a mountain climber in ___
A 1887 B 1906 C 1921 D 1951
( )4Why did the mystery grow when a mountain climber brought back pictures of large footprints?
A they were fooeprints of an ape man
B they were footprints of a snow man
C The picture showed clearly how the Snowman walked
D The pictures showed cleayly how an ape man walked on two legs
5 Since a mountain climber first found the large footprints in the snow, the mystery of the snowman has puzzled the world for____ years
A one hundred and fourteen B ninety -five
C eighty D fifity