當前位置:首頁 » 英語閱讀 » 重慶英語一診閱讀答案及解析

重慶英語一診閱讀答案及解析

發布時間: 2023-04-27 10:39:35

❶ 求2011年英語高考重慶卷閱讀E篇的答案

2011年普通高等學校招生全國統一考試(重慶卷)
一、聽力(共20小題,每小題1.5分,滿分30分)
1. A 2.B 3.C 4.A 5.B 6.C 7.B 8.C 9.C 10.A
11.A 12.C 13.A 14.B 15.B 16.C 17.B 18.C 19.8:15 20. palace;

二、英語知識運用(共兩節,滿分45分)
第一節 單項填空(共15小題,每小題1分,滿分15題)
21.A 22.B 23.C 24.D 25.D 26.D 27.B 28.C
29.A 30.A 31.C 32.A 33.B 34.C 35.B
第二節 完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)
36.B 37.C 38.D 39.A 40.C 41.B 42.D 43.B 44.D 45.B
46.A 47.C 48.D 49.A 50.D 51.C 52.B 53.A 54.A 55.C
三、閱讀理解(共20小題;每小題2分,滿分40分)
56.B 57.A 58.B 59.D 60.C 61.B 62.A 63.C 64.D 65.C
66.D 67.D 68.A 69.C 70.C 71.B 72.A 73.C 74.A 75.D
四、寫作(共兩節,滿分35分)
第一節 短文改錯(共10小題;每小題1分,滿分10分)
76. foràat 77. hadàhas 78. themàus 79. to 劃掉 80.正確
81. foolishlyàfoolish 82. destroyingàdestroyed 83. to後加the
84. depend後加 on或upon, 85. ifàwhether
第二節 書面表達(滿分25分)
We are leaving school and we decide to give a gift to Mr Li who has taught us for three years. Two suggestions have been provided by our classmates. One is that we may give him an album with photos of all the students in our class. The other suggestion is that a tape in which our best wishes are recorded should be given to him.
In my opinion, we had better buy a album for Mr Li. First, an album is easier to be kept than a tape. A tape may be easily destroyed a few years later and does not work. Second, I think, the photos in the album can easily remind Mr Li of his lovely students and the good days when he got together with us. Third, voice may be changed a lot after many years as to us young students, while faces do not have such great changes. In a word, I suggest .we take photos in time and present them in the album to Mr Li.
2011年普通高等學校招生考試英語試題 (重慶卷)解析
21.A [解析]考查連詞。Unless在句中引導狀語從句,根據主從句句意判斷。
22.B [解析]考查代詞。本題語景表明victor只關心自己,不關心「任何其他人」在干什麼。
23.C [解析]考查交際用語。根據上文「我喜歡滑水,但我今年想試點別的」,下文應關心說話人可能會干什麼,故C項正確。易錯項:D 中國學生交際用語如果只注意客氣、委婉,不注意交際的連貫性和邏輯性,易選擇D項。
24.D [解析]考查動詞短語。Brought about表示「引起,導致,致使」。由主從句句意推測,易錯項B resulted from表示「發生,因…引起,起因於」。考生如對result in/from這兩個短語意思辨析不準確,易選擇D
25.D [解析]考查時態。題中下文有When引導的時間狀語從作為was sitting的參照。「當我要下車時,挨著我坐的那個人坐在上面。坐的動作正在發生。
26.D [解析]考查非謂語動詞。B項為位於動詞,A項無論視為一ed.分詞還是謂語動詞,均不符合題意。C項不定式通常表一定性動作。D項為V-ing分詞作狀語,表經常性,抽象行為。
27.B [解析]考查讓步狀語從句。在as引導的讓步再從句倒裝對,名詞前冠詞應省略。提示:as引導的讓步狀語從句通常將表語或修飾謂語動詞的副詞提前至句首。
28.C [解析]考查時態在語境中的應用。上文與下文前一句均為一般將來時,說明電影未開始,故A、B兩項排除。「到書店」是在看電影之後,更應用將來時態,故D第二空錯誤。注意:高考中常將時態在語境中的運用作為考察重點,考生在具體語境中比較動作發生的先後順序,從而確定答案。
29,A [解析]考查時態。「storm」後的定語從句有明確的時間狀語「last night」,故主語時態應確定為完成時,但D項為將來完成時,顯然與語境不符。B項為過去完成時,但本句強調昨晚發生的風暴對現在的影響,故選擇A
30.A [解析]考查介詞的應用,在某方面遲緩,應用「in」故選項B、D不正確。下文考察「對……耐性」,be patient with為固定短語。
31.C [解析]考查交際用語中省略的應用。實際上,下文省略了「you should」,如補全完整,該句為"you should find out the main idea of each paragraph」。提示:對話中,當對話雙方均明白的不會產生歧義的部分常被省略。
32.A [解析]考查定語從句。1997到2003為一階段時間,故應提前介詞ring。C項關系代詞"whose」應用錯誤,故應選擇A項。
33.B [解析]考查虛擬語氣。根據句意,我對這輛車和緊隨其後的警車的速度不能確定,只能推測。「must have been doing"表肯定至少車速在150公里每小時。易錯點:C項意為本來能……(暗示實際上沒能或沒做)。
34.C [解析]考查連詞。第二句前一分句中的「half a year before」已明確告知時間,故A項排除。由第二句後一分句"only because of this…」可排除B、D兩項。
35.B [解析]考查交際用語。Diana 應為未參加上午的會議致歉。
36.B [解析]由第一段最後一句可知,人與昆蟲有極大「不同」。
37.C [解析]「make every possible efforts」為固定短語。
38.D [解析]由後文蜂後引來大批蜜蜂可知,後者自己常引起別人的注意。
39.A [解析]由後文駕車者出現的麻煩事可知,此處形容詞應填「unfortunate」。「unpleasant」意為不高興的,「hopeless"意為無希望的,均不符合上文意思。
40.C [解析]leaving out」為忽略、遺漏,考生如望文生意,則可能選擇B項。
41.B [解析]四個選項均為方位,前、後、左、右。由46題「following the car"可知,「a strange noise」是由後面傳來。
42.D [解析]駕車熱鬧走出駕駛室來檢查車輪。易錯點: C項「test」強調測試。
43.B [解析]駕車人停車檢查後,沒發現異樣情況,故繼續向倫敦駛去。
44.D [解析]由「Again」可知,「the noise」在他重新駕駛後再次發生。此題可用排除法。A項為「通常的」,B項為「溫柔的、輕輕的」與「became even louder」不符,C項為「實際的、實在的」均不符合上下文。
45.D [解析]奇怪的聲音再次從後面傳來,駕駛人「轉過頭」才能發現到底發生了什麼,故選B項。注意;D項「raising his head」是抬頭,由蜂群從後傳來,駕車者抬頭是發現不了情況的。
46.A [解析]由本段最後「thousands of bees…可知,發出聲音的是蜂群。根據生活常識,成千上萬的蜜蜂在後面,是黑壓壓的一片像雲團一樣。易錯項:D項,有考生腦中的蜜蜂形象是五顏六色的,可能選擇「colorful」。
47.C [解析]前文提及蜂後藏在車中,是因為有成千上萬的蜜蜂在附近。易錯項:D 項,考生如果未注意到「when he stopped…」這句,還會以為蜜蜂在車後盤旋。車停下後,蜜蜂應前後左右圍著車子飛。
48.D.[解析]前文提及駕車人盡可能快的開車,是懼怕緊隨其後的蜂群,所以這一小時的駕駛是非常艱辛的。易錯項:A項,「boring」不能體現駕車者為逃避或甩開蜂群的擔驚受怕的心情。
49.A [解析]由50空後「a customer」可知,駕車者進人的不是博物館、醫院或學校。
50.D [解析]「it was not long before…」此處表明蜂群隨後飛來,速度極快。
51.C [解析]由常識判斷,他的車上有無數的蜜蜂在飛、停歇。故告知他這情況的人應急忙告訴他。選項A、D意思不符合上下文,B項雖意思正確,但不能表現當時情況的緊急性。
52.B [解析]駕車人下車進入賓館,應是車窗關閉,故蜂群只可能密密麻麻的爬在車的表面上。選項A、C均表示某物體的內部「擠滿」或「充滿」。與常識不符。
53.A [解析]此時此情,其他人「建議」車主請人幫助。B項為「要求」,C項為命令」,D項為「請求」,均不符合題意。
54.A [解析]由下文55選項後一句可知。
55.C [解析]蜂王為「不速之客」,意料之外的禮物。
56.B [解析]細節判斷題。由第一段第二句可知。
57.A [解析]細節判斷題。由第四段第一句「To talk,…」。
58.B [解析]細節推理題。由最後一段最後一句可推知。
59.D [解析]細節理解題。由倒數第二段第二句可知。
60.C [解析]細節判斷題。由第三段可知。
61.B [解析]細節推理題。由第一段第三句及最後一段可推斷。
62.A [解析]歸納標題題。由第一段第一、三句可知。
63.C [解析]細節推斷題。全文讀至最後一段第一句「the basic steps necessary for problem solving.…」可知。
64.D [解析]細節理解題。由第二段第二句可知。
65.C [解析]細節推斷題。由第二段第五行「the teacher who developed this program」可知。
66.D [解析]細節推斷題。由第二段第六行「……without fear of blame…」可知。
67.D [解析]細節判斷題。由第二段第一句可知。易錯項:B項原意為去燈塔尋找我們祖先用過的燈具,如果考生不仔細辨析,可能會以為第二段第一句印證了選項B。
68.A [解析]猜測詞義題。由第四段第三排第一詞「isolation「可知該地方是偏僻的。
69.C [解析]細節推理題。由第五段最後一句「the result is view for tired eyes to enjoy」推斷。
70.C [解析]歸納推斷題。由全文可推斷。
71.B [解析]主旨大意題。此文介紹不同人在競爭上人們持不同態度。其餘選項均不能概括全文。
72. A [解析] 細節推斷題。由第一段第二句可知。
73.C [解析]詞義猜測題。文中第三段第二行提到那些人強烈譴責競爭,故下文「the most vocal」指他們中的人,故C項正確。
74.A [解析]歸納判斷題。由文章最後一段倒數第四行「both are based on the mistaken belief that one』s self—respect relies on how well one performs in comparison with others」可知。
75.D [解析]綜合歸納判斷題。作者的態度觀點在第三段已有體現,但最後一句最明顯的表明了作者的態度。
76.for→at [解析]考查動詞短語中介詞的搭配。在教室看鄰座所寫的是不禮貌的,look for為尋找,通常指失去的找回來。
77.had→has [解析]考查時態。此處主從時態應一致。
78.them→us [解析]考查代詞一致。由本句後文「if we have…」「可判斷。
79.to [解析]考查動詞。Allow為及物動詞,後介詞to應省略。
80.√ [解析]考查學生對句子正誤的判斷。
81.foolishly→foolish.[解析]考查形容詞一致。and 連接的兩個形容詞在形式上應該保持一致。
82.destroying→destroyed [解析]考查動詞語態。「much larger values「應被摧毀」。
83.∧the [解析]考查冠詞。「examination system"此處定指下文中的「the only measure」。
84.∧on [解析]考查定語從句中動詞短語的使用。「depend on」為固定短語。
85.if→whether [解析]考查if和whether在表「是否」時用法的區別。if不能與or not連用。

高中英語閱讀理解 解析

高中英語閱讀理解 解析

下面我跟大家分享高中英語閱讀理解題以及答案解析,希望大家喜歡!

第一篇:

It gives me great pleasure today to say a few words in praise of a man we will all miss very much. To be honest, I can't imagine we will do without him when he's gone.

Bill Masters almost single-handed built up our sales force in the Houston area and developed the market position that we enjoy today. In only six years, he has brought the firm from a very low fifth position in the area sales to the point where we now outsell all but one of our competitors. Not only have we got 37 per cent of the market under Bill's leadership; we are increasing our share with each passing month.

As you know, the company has moved Bill to northern California to work his sales magic in one of this company's most competitive(競爭的) areas. But we know that if anyone can do it, Bill Masters can, and I know you all join me in wishing him the best of luck in his new work.

1. The speech was made _______.

A. at a welcome meeting

B. at the opening of a new school term

C. when somebody was leaving

D. when they had a new manager

2. How long did Masters worked there?

A.37 years B. less than 5 years

C. about six years D. since he began to work

3. When Bill started to work in Houston area, he had _______to help him.

A. many people B. nobody

C. about 37 people D. very few people

4. Bill increased the company's sale _______.

A. by 37 per cent every month B. to the second largest in the area

C. to be the fifth largest in the area D. five times as much as before

第二篇:

Harry is eighteen now. He studies in a middle school. His parents like him very much and hope he can become a famous man. So they often tell him to study hard and they do all for him. They call him at six in the morning, after breakfast his father takes him to school in a car and in the afternoon, as soon as the young man comes back, the supper is ready. Of course, he never washes his clothes or goes to buy something in the shops.

Once Harry's father was sent to London on business. He would stay there for half a year. Leaving, he told his wife to take good care of their son. The woman had to get up earlier and did all what her husband did before. And two months later she was so tired that she was ill in bed. Now the young man got into trouble. He couldn't do any housework. He had to do as his mother told him. Even he didn't know where to get on the bus!

Yesterday Harry's mother found his shoes were worn out and told him to buy a new pair in the shop. But he didn't know how to choose. The woman had a sigh and gave him a shoe pattern(鞋樣) and told him to buy a pair of shoes himself. It's Saturday today and Harry doesn't go to school. With a policeman's help, he found a shop. The shopkeeper was friendly to him. The man brought a lot of shoes and asked him to choose. When he was trying on a pair, suddenly he remembered something and took them off. The man was surprised and asked, "What's the matter, young man?"

"I'm sorry, I've left the shoe pattern at home!"

1. _______ always does some housework in the morning.

A. Harry's father B. Harry's mother C. Harry D. Nobody

2. Harry's parents do all instead of him because _______.

A. he's too young B. he has poor health

C. he's busy with his studies D. they hope he spends all time on studies

4. In fact, _______.

A. Harry wanted his mother to buy shoes for him

B. Harry didn't believe himself

C. Harry wouldn't listen to his mother

D. Harry was strong enough to buy shoes for himself

>>>>>>參考答案<<<<<<

第一篇:【答案與解析】本文記述了Bill一生的事業業績,表達了作者對Bill的懷念之情。

1.C。判斷題。從第1段中的say a few words in praise of man we will all miss very much.可判斷出此題的.答案為C。

2. C。細節題。根據第2段第2句In only six years可推知此題答案為C。

3. D。細節題。根據第2段第1句almost single-handed built up our sales force可推知此題答案為D。

4. B。細節題。根據第2段第2句we now outsell all but one of our competitors可推知此題答案為B。

第二篇:【答案與解析】本文講一個只會死讀書的書獃子自理能力很差,連買鞋子這么簡單的事都做不了。

1. A。細節題。根據 The woman had to get up earlier and did all what her husband did before 可以推斷以前是她的丈夫做這些事的,因此應該選擇 A。

2. D。細節題。根據 So they often tell him to study hard and they do all for him可知答案為D。

3. A。推斷題。根據第2段第1句話 Once Harry's father was sent to London on business. He would stay there for half a year 可知答案為 A。

4. B。細節題。根據第2段最後一句 Even he didn't know where go get on the bus 可知答案為 B。

;

初中英語閱讀理解及答案解析

賣雨傘的老人

Yesterday evening, when I went to town with my mother, we met a strange old man. It was raining hard and we had no umbrella(傘). We were trying to get into a taxi when he came up to us. He was carrying a nice umbrella and he said that he would give it to us for only a pound. He had forgotten his wallet, he said, needed taxi-fare(出租汽車費) to go back home. My mother didn’t believe what he had said at first, and asked him a lot of questions. But the old man didn’t get into a taxi. We followed(跟隨) him and found he went into a pub(小酒店) and bought himself a glass of whiskey (威士忌) with the pound. After he drank it, he put on his hat and took up one of the many wet umbrellas there and went off with the new one. Soon after that, he sold it again.

1. The old man sold an umbrella to the writer and her mother.

2. He gave it to them for only a pound because he had forgotten his wallet and needed taxi fare to go back home.

3. The umbrella was worth more than one pound.

4. The old man sold his own umbrella.

5. He was an honest man.

參考答案與解析:

1. A 推理判斷題。雖然文中不可直接找到答案,但由後文的bought himself a glass of whiskey (威士忌) with the pound.中pound前用的是the(那) 和he sold it again中的again(又)可推斷出,作者和他母親買了那個老人的傘。

2. B 事實細節題。由文中所述這個老人收錢後並沒乘taxi回家,而是去pub喝酒可知。

3. A 推理判斷題。他要將傘賣給作者時說for only a pound中的only可以推斷,那把傘不只值1英鎊。

4. B推理判斷題。這個老頭先賣給了作者一把傘,可是他喝酒後又took up one of the many wet umbrellas there,並將其很快賣掉,由此推斷賣的並不是他自己的傘,而是別人的傘。

5. B推理判斷題。這個老人原來說賣傘乘taxi回家,事實上是上pub喝酒,後來又拿別的'雨傘去賣掉,由此可推斷他是不誠實的

為兒童制定法律的益處

In general,laws for children are a good thing.

One hundred years ago in instrial countries, children worked 18 hours a day in a factory at age seven. The factory owner could beat a child who fell asleep or was not fast enough. Both parents and teachers could do the same.

Today, there are many laws about children all over the world. Some people think children must obey rules or they should be punished,others do not agree. The Inuits or Eskimos in Alaska almost never punish their children. The parents don’t hit them. If the children go too far,the parents punish them by making fun of them.

Children in other parts of the world are not as lucky as Eskimo children. American parents can spank(打……臀部) their children at home,but a teacher cannot hit a child in a public school. This is also true in Germany. In contrast(對比), it is against the law for anyone to hit a child in Sweden. Swedish parents cannot spank their children. The children also have a special government official who works for their rights. There is even a plan for children to divorce from their parents though this is not a law yet!

根據短文內容回答下列各問題。

16. How were children treated in instrial countries 100years ago?

________________________________________.

17. What does the author mean by “go too far?”

________________________________________.

18. Can a teacher in Germany hit his students in public school?

________________________________________.

19. What kind of people can beat children in Sweden?

__________________________________________.

20. What does it mean by “a plan for children to divorce from their parents?”

_________________________________________.

參考答案與解析:

【文章大意】通常而言,為兒童制定法律是件好事。100多年前,在工業國家,7歲大的孩子在工廠一天要工作18小時,工廠的老闆可以打小孩,家長和老師們也可以這樣做。今天世界上有很多保護兒童的法律。有些人認為兒童應該遵紀守法,否則就要受到懲罰。其他人則不同,愛斯基摩人從不懲罰兒童。如果孩子們做得太過份了,父母親用開玩笑的方式來懲罰他們。在其他地方則不同,美國的家長可以在家打孩子的屁股,但老師不能在學校打學生。德國跟美國一樣。但在瑞士任何人都不能打孩子,並有專門的政府部門來維護孩子們的權利。

16. They were treated very badly.

17. Do something too much.

18. No, he can’t.

19. None can do that.

20. A plan for ending the children’s relationship with their parents.

怎麼交朋友

Its hard to make friends if you stay at home alone all the time. Get out of the house and do things that will put you in touch with(接觸) other people. It's easier to make friends when you have similar interests.

Don't be afraid to show people what youre really good at. Talk about the things you like and do best. People will be interested in you if there is something interesting about you.

Look at people in the eye when you talk to them. That way, they'll find it easier to talk to you, or people may think you're not interested in them and may stop being in­terested in you.

Be a good listener. Let people talk about themselves before talking about “me, me, me”. Ask lots of questions. Show an interest in their answers.

Try to make friends with the kind of people you really like, respect (尊敬), and admire (羨慕)—not just with those who are easy to meet. Be friendly with a lot of peo­ple. That way, you'll have a bigger group of people to choose from and have more chances for making friends.

1. How can we have more friends, get in touch with other people or stay at home?

2. When Jim talks to people, he always looks right, left, or at the floor. Do you think it's right? Why or why not?

3. Cindy always talks about herself when she talks to other people. What advice (it'80 do you think she needs to follow?

4. What should you do if you want to have more chances for making friends?

5. What's the main idea of the passage?

參考答案與解析:

1. Get in touch with other people.回答選擇問句不能用Yes或No來回答,而是從選項中選擇一項進行回答。本題答案由第1段前兩句可知。

2. No. / I don't think so. Because people may think he's not interest­ed in them. / Because he should look at people in the eye. / Because it's impolite / not polite 可在第3段找到答案。

3. Be a good listener. / Let people talk about them­selves before talking about “her, her, her.” / Listen to other people first 可根據第4段的內容來回答。

4. Be friendly with other (a lot of) people. / Try to make friends with the kind of people you really like, respect and admire—not just with those who are easy to meet. / Get out to meet other people.

5. How to make friends / To make friends / Make friends. / Making friends根據首尾段即可概括出

❹ 高考英語閱讀理解題及答案解析

高考英語閱讀理解題及答案解析

能正確的掌握英語文章信息是我們學習英語的目的之一,也是高考英語重點考察項目之一。為了幫助大家提高自己的閱讀理解能力,我整理了一些高考英語閱讀理解,以供大家練習,希望能對大家有所幫助!

photograph

Are all your photographs good?Be honest with yourself. Aren』t some of your pictures too dark, and others too light?How many times have you thrown away a photo?We, the Fine Photograph Club, can help you. We meet every Wednesday in our comfortable club room in Bridge Street. At 7:30 p.m. a

member of the club or a visitor would give a talk, and then we have coffee. Our members will advise you on all the latest cameras and films. They will help you to develop your films or enlarge your pictures. What does it all cost?Only 5 pounds a year.

Photography is now a big business. Do you know, for instance, that there are 15 million cameras in our country?And that 700 million photographs are taken a year, more than one-third of them in color?Think of the amount of photography in television, the cinema, newspapers, books, advertisements and so on. In modern life people learn a lot from pictures, so photography is more and more important. It is also more complicated and more expensive than it used to be. You may only want to take good photographs of faces and places. If so, we can help you to get better results. You needn』t waste any more money. If you want to learn more about photography and how it is used, join the club please. You won』t be disappointed. Write now to the Secretary, Fine Photograph Club. Bridge Street. 31. The purpose of passage is to _____.

A. show people how to take fine pictures

B. tell people photography is now a big business

C. tell people the club can do many things for you

D. encourage people to join the photograph club

答案為D。此句為測試作者的寫作目的。「呼籲人們都來加入到攝影俱樂部!」這是本文的主要目的。本文的.最後部分也是對全文內容的重點回應。 32. If you want to join the club, you _____.

A. must be good at photography

B. must know about the latest cameras and films

C. must pay a little money a year

D. must be honest with yourself

答案為C。此句為細節題。從短文第一段的最後一句話:five pounds a year中得出答案。

33. You are able to be honest so that you can_____.

A. say if your photos are good or bad

B. tell how much money you waste

C. help the Fine Photograph Club

D. know the latest development in cameras

答案為A。此句為細節推理題。將第一段內容進行綜合分析,可以知道:這是Fine Photograph club所做的宣傳廣告,讓人們知道他們是為了幫助人們提高攝影技術,避免出現浪費現象,而且費用低廉。因此選項A符合短文的內容。

34. The club can give the following service except _____.

A. coffee B. amusement C. advice D. information

答案為B。此句為細節推理題。從短文內容上看,文章中出現了:and then we have coffee(選項A的內容),will advise you on all the latest(選項C的內容)和if you want to learnit is used(選項D的內容),這樣只有選項B的內容在短文中沒有出現了。

35.Which statement of the following is true?

A. If you are a member of Fine Photograph Club, it will cost you only 5 pounds to buy a camera.

B. All the members of Fine Photograph Club can take free photographs of faces and places.

C. More than a third of 700 million color photographs are taken a year.

D. If you write to the photograph club, you will be very good at photographing.

答案為C。細節題。在短文And that 700 million photographs are taken a year,more than one-third Of them in color?中給出了答案。其中的them就是700 million photographs。

business

Most of us know about the Nobel Prize, especially the Nobel Peace Prize, but few of us know anything about the man who set them up. His name was Alfred Nobel. He was a great scientist and inventor himself. Besides, he had a big business. His business may surprise you. He made and sold explosives. His companies even made and sold weapons. Isn』t this something that surprises you? The man who made money from weapons should set up the Peace Prize?

Though Alfred Nobel had a lot of money from weapons, he hated war. He hoped that there would be no war in the world. He was one of the richest in Europe. When he died in 1896, he left behind him a lot of money and his famous will. According to his will, most of his money was placed in a fund. He wanted the interest from the fund to be used as prizes every year. We know them as the Nobel Prizes. The Nobel Prizes are international. Alfred Nobel wanted the winners to be chosen for their work, not the country they came from.

Alfred Nobel had given his whole life to his studies and work and to the benefits of mankind. He made money all by his own efforts, but he left the world share his wealth. His inventions and wealth stay with the world for ever.

36. Alfred』s business was _____.

A. making and selling explosives B. not making and selling weapons

C. making explosives and selling weapons D. making weapons and selling explosives

答案為A。細節題。將這兩句話His business may surprise you. He made and sold explosives.合並在一起理解.就是:他的企業是製造並販賣炸葯的。

37. Nobel wanted to set up the Nobel Peace Prize because _____.

A. he made enough money

B. he hated war

C. he wanted to get more interest from the fund

D. he liked to live in a peaceful world

答案為B。此句為細節推理題。從he hated war.He hoped that there would be no war in the world.這里可以看出Nobel討厭戰爭,因此希望以後不再有戰爭。

38. Nobel Prizes come from _____.

A. all Nobel』s money in the fund

B. all Nobel』s money in his company

C. all the interest from the fund

D. some of the interest in the fund

答案為C。此句為細節推理題。Nobel Prizes的來源在本文中是指:「He wanted the interest from the fund to be used as prizes every year.」也就是他基金中每年的利息。

39. Nobel was a (an) _____ person in the world.

A. interesting B. unselfish C. kind-hearted D. richest

答案為B。此句為細節推理題。從短文最後一段的內容看,Nobel的無私奉獻為世界人民做出了貢獻。因此應該說他是一個無私的人。

40. Which statement of the following is Right according to the passage?

A. Nobel set up his company to sell clothes. B. Most of Nobel』s money was used for the world Wars.

C. Nobel Prizes are only for some people from some special countries.

D. Nobel worked hard in his life and saved lots of money for the world to share. 答案為D。此句為細節推理題。在He made money all by his own efforts.But he left the world share his wealth.這句話中,我們可以看出Nobel將所掙的錢全部留給世界人民去分享(share)。

;

❺ 2022重慶三診(康德卷)各科試卷及答案解析匯總(更新中)

2022年重慶三診(康德卷)在2022年5月12日正式開考,家長和考生們一定很關心考的怎麼樣,待重慶三診(康德卷)考完之後,我將為大家公布本譽宴次考試各科試卷及真題解析,供考生和家長參考,以便估分和定位水平,查漏補缺,為高考全力沖刺瞄準方向。

本次考試主要會考到語文、數學、英語、物理、化學、生物、政治、歷史、地理等9門科目,考試時間從2022年5月12日開考,以下是各門科目的試卷及答案解析,供參考:

同學們如果想要知道自己考試成績所對應的大學院校,可以點擊文章開頭或末尾處的「輸入分數,看能上的大學」,進行唯虛此查看!

1、重慶三診(康德卷)語文試卷及答案解析

https://www.gk100.com/read_60031.htm (考後更新)

2、重慶三診(康德卷)數學試卷及答案解析

https://www.gk100.com/read_60034.htm (考後更新)

3、重慶三診(康德卷)英語試卷及答案解析

https://www.gk100.com/read_60036.htm (考後更新)

4、重慶三診(康德卷)物理指迅試卷及答案解析

https://www.gk100.com/read_60040.htm (考後更新)

5、重慶三診(康德卷)化學試卷及答案解析

https://www.gk100.com/read_60042.htm (考後更新)

6、重慶三診(康德卷)生物試卷及答案解析

https://www.gk100.com/read_60046.htm (考後更新)

7、重慶三診(康德卷)政治試卷及答案解析

https://www.gk100.com/read_60049.htm (考後更新)

8、重慶三診(康德卷)歷史試卷及答案解析

https://www.gk100.com/read_60050.htm (考後更新)

9、重慶三診(康德卷)地理試卷及答案解析

https://www.gk100.com/read_60054.htm (考後更新)

❻ 全部答案匯總|2022年重慶一診(康德卷)

2022重慶一診康德卷將於 1月19日~21日進行,本文將在考試結束後第一時間更新答案。

一診考試在一定程度上能看出高考水平,在一診、二診、三診考試中一診也是最難的一次考試,2022年的重慶高三一診共2套試卷,一是部分主城區學校(渝中區、九龍坡區等)使用的教科室命題;另一套是重慶康德卷,主城其他地區和區縣學校使用。本文將帶來 2022重慶一診康德卷的全科答案!

答案在這里,看御塵到文末有驚喜哦 ↓ ↓ ↓ ↓

2022重慶一診康德卷數學答案(點擊查看)

2022重慶一診康德卷英語答案(點擊查看)

2022重慶一診康德卷物理答案(點擊查看)

2022重慶一診康德卷化學答案(點擊查看)

2022重慶一診康德卷生物答案(點擊查看)

2022重慶一診康德卷政治答案(點擊查看)

2022重慶一診康德卷歷史答案(點擊查看)

2022重慶一診康德卷地理答案(點擊查看)

2022重慶一診康德卷語文答案


一診不僅檢驗高三同學們的復習情況,同時也是定調考,和高考最終成績有一定相關性。通過一診考試可以檢驗高三同學在高考復習中的備考情況,可以最大化診斷自吵舉己的復習情況,為之後升拆碧的模擬考以及最重要的高考做好准備。

❼ 重慶一診各科試卷及答案解析(康德卷)

2022年重慶一診主城區部分學校考康德卷的將於2022年1月19日~21日開考,家長和考生們一定很關心考的怎麼樣,待重慶一診(康德卷螞哪)考完之後,我將為大家公布本次考試各科試卷及真題解析,供考生和家長參考,以便估分和定位水平,查漏補缺,為高考全力沖刺瞄準方向。

本次考試主要會考到語文、數學、英語、物理、化學、生物、政治、歷史、地理等9門科目,考試具體時間是在2022年1月19日~21日,總共考三天,平均每天考三門,以下是各門科目的試卷及答案解析,供參鎮物銷考:

1、 語文試題及答案匯總



2、數學試題及答案匯總


3、英語試題及答案匯總



4、物理試題及答案匯總



5、化學試題及答案匯總



6、生物試題及答案匯總



7、政治試題及答案匯總



8、歷史試題及答案匯總



9、御游地理試題及答案匯總



❽ 高一英語閱讀理解及答案(2)

高一英語閱讀理解及答案

高一英語閱讀理解【4】

A man went to see his doctor one day, because he was suffering from pains in his stomach. After the doctor had examined him carefully, he said to him, “Well, there‟s nothing really wrong with you, I‟m glad to say. Your only trouble is that you worry too much. Do you know, I had a man with the same trouble as you here a few weeks ago, and I gave him the same advice as I am going to give you. He was worried because he couldn‟t pay his tailor‟s bills. I told him not to worry about the bills any more. He took my advice and when he came to see me again two days ago, he told me that he now felt quite all right again. ” “Yes, I know all about that,” answered the patient sadly. “You see, I‟m that man‟s tailor!”

根據以上短文內容判斷正誤,正確的用“T”表示,錯誤的用“F”表示。

1. The tailor went to see his doctor because he has got a headache.

2. There is nothing serious with the tailor.

3. A man with the same trouble as the tailor a few days ago.

4. The doctor gave the man and the tailor the same advice.

5. The tailor was worried because a man couldn‟t pay his bills.

【答案及解析】

1. 選F。根據第1句A man went to see his doctor one day, because he was suffering from pains in his stomach可知本題是錯誤的。

2. 選T。根據…there is no thing really wrong with you (tailor)可知裁縫的身體並沒有什麼大礙,故可判斷此題與短文內容相符。

3. 選F。根據句子Do you know, I had a man with the same trouble as you here a few weeks ago可知本題所敘述的時間與短文內容不一致,因此可判斷此題是錯誤的。

4. 選T。根據…and I gave him the same advice as I am going to give you可知答案。

5. 選T。通讀全文我們可知:上一個病人是擔心他自己不能付錢給他的裁縫,而這個裁縫的病因卻是因為擔心那個人不能付錢給他的。

高一英語閱讀理解【5】

I‟ve loved my mother‟s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of writing must be the more wonderful thing in the world.

Years later, ring her final illness, mother kept different things for my sister and brother. “But the desk,” she‟d said again, “it‟s for Elizabeth. ”

I never saw her angry, never saw her cry. I knew she loved me; she showed it in action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between mother and daughter.

They never happened. And a gulf opened between us. I was “too emotional(易動感情的)”. But she lived “on the surface(表面)”.

As years passed I had my own family. I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive(原諒) me.

I posted the letter and waited for her answer. None came.

My hope turned to disappointment(失望), then little interest and, finally, peace— it seemed that nothing happened. I couldn‟t be sure that the letter had even got to mother. I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.

Now the present of her desk told, as she‟d never been able to, that she was pleased that writing was my chosen work. I cleaned the desk carefully and found some papers inside —a photo of my father and a one-page letter, folded(折疊) and refolded many times.

Give me an answer, my letter asks, in any way you choose. Mother, you always chose the act that speaks louder than words.

根據短文內容,選擇最佳答案。

1. The writer began to love her mother‟s desk ______.

A. after Mother died B. before she became a writer C. when she was a child D. when Mother gave it to her

2. The passage shows that ______.

A. mother was cold on the surface but kind in her heart to her daughter

B. mother was too serious about everything her daughter had done

C. mother cared much about her daughter in words D. mother wrote to her daughter in careful words

3. The word “gulf” in the passage means ______.

A. deep understanding between the old and the young B. different ideas between the mother and the daughter

C. free talks between mother and daughter D. part of the sea going far in land

4. What did mother do with her daughter‟s letter asking forgiveness?

A. She had never received the letter. B. For years, she often talked about the letter.

C. She didn‟t forgive her daughter at all in all her life. D. She read the letter again and again till she died.

5. What‟s the best title of the passage?

A. My letter to Mother B. Mother and Children

C. My mother‟s Desk D. Talks between Mother and Me

【答案及解析】

1. 選C。根據I‟ve loved my mother‟s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. 可知作者當時還是個小孩子,故選C。

2. 選A。由But she lived “on the surface ”. 和全文內容可知,作者的母親表面上很冷漠,但心裡充滿了對作者的愛,正確答案是A。

3. 選B。從I was “too emotional”. But she lived “on the surface”. 可知此詞是指兩人之間不同的看法和觀點,應選B。

4. 選D。根據…a photo of my father and a one-page letter, folded and refolded many times. 可知應選D。

5. 選C。文章的開頭I‟ve loved my mother‟s desk…以及後面的Now the present of her desk told, as she‟d never been able to…可知作者是托物思人,以表達自己對母親的懷念之情,所以最佳標題應是C。

高一英語閱讀理解【6】

One day the famous American scientist Albert Einstein met an old friend of his on a street in New York.

“Mr Einstein,” said the friend, “ it seems that you need to put on a new overcoat. Look, how worn-out it is!”“It doesn‟t matter,” answered Albert Einstein. “No one knows me here in New York.”

Several years later they met in New York again. Einstein had been a world-famous physicist after then but he still wore the same old overcoat.

Once more his friend persuaded him to buy a new one.

“There is no need now,” said Einstein, “Everybody here has known me.”

根據短文內容,回答問題。

1. Where did Albert Einstein met an old friend of his? ___________________________

2. What did the friend want him to buy? ______________________

3. How about Einstein‟s overcoat? ___________________________

4. Did Einstein still wear the same old overcoat when he became a world-famous physicist? ___________________

5. What did Einstein say when the friend persuade once more him to buy a new overcoat? __________________

【答案及解析】

1. On a street in New York。所問的問題是“愛因斯坦在那兒遇見了他的老朋友?”根據One day the famous American scientist Albert Einstein met an old friend of his on a street in New York(一天,在紐約的一條街道上,著名美國科學家愛因斯坦遇見了他的一個老朋友)就能作出上述回答。

2. A new overcoat。所問的問題是 “他的朋友讓他買什麼?” 根據“ it seems that you need to put on a new overcoat. Look, how worn-out it is!”(“你該穿一件新大衣了。看,你的大衣多麼破呀!)就能作出上述回答。

3. Very old。所問的問題是 “愛因斯坦的大衣怎麼樣了?” 根據文章的標題就能作出上述回答。

4. Yes, he did。所問的問題是 “成名之後的愛因斯坦仍然穿同一件破大衣嗎?” 根據Several years later they met in New York again. Einstein had been a world-famous physicist after then but he still wore the same old overcoat. (幾年之後,他們再次在紐約相遇了,這時候的愛因斯坦已經成了世界著名的大科學家。然而,他仍然穿著那件破大衣)就能作出上述回答

5. There is no need now. Everybody here has known me。所問的問題是 “當朋友再次勸愛因斯坦買一件新大衣時,他是怎麼說的?” 根據“There is no need now,” said Einstein, “Everybody here has known me.”(愛因斯坦說:“沒有必要了,這兒的人都知道我了)就能作出上述回答。

;

❾ 高中英語閱讀理解及答案解析

高中英語閱讀理解及答案解析

提高英語閱讀能力,對於學生最實際的方法就是通過做或讀,多接觸英語來增強對英語的感覺,下面是我整理的高中英語閱讀理解,歡迎大家閱讀!

The Best of Friends

The evidence for harmony may not be obvious in some families. But it seems that four out of five young people now get on with their parents, which is the opposite of the popularly-held image(形象)of unhappy teenagers locked in their room after endless family quarrels.

An important new study into teenage attitudes surprisingly shows that their family life is more harmonious than it has ever been in the past.“We were surprised by just how positive today’s young people seem to be about their families,” said one member of the research team. “They’re expected to be rebellious(叛逆的)and selfish, but actually they have other things on their minds: they want a car and material goods, and they worry about whether school is serving them well. There’s more negotiation(商議)and discussion between parents and children, and children expect to take part in the family decision-making process. They don’t want to rock the boat.”

So it seems that this generation of parents is much more likely than parents of 30 years ago to treat their children as friends.“My parents are happy to discuss things with me and willing to listen to me," says 17-year-old Daniel Lazall. “I always tell them when I’m going out clubbing. As long as they know what I’m doing, they’re fine with it.” Susan Crome, who is now 21, agrees. “Looking back on the last 10 years, there was a lot of what you could call negotiation. For example, as long as I’d done all my homework, I could go out on a Saturday night. But I think my grandparents were a lot stricter with my parents than that.”

Maybe this positive view of family life should not be unexpected. It is possible that the idea of teenage rebellion is not rooted in real facts. A researcher comments,“Our surprise that teenagers say they get along well with their parents comes because of a brief period in our social history when teenagers were regarded as different beings. But that idea of rebelling and breaking away from their parents really only happened ring that one time in the 1960s when everyone rebelled. The normal situation throughout history has been a smooth change from helping out with the family business to taking it over.”

67. What is the popular image of teenagers today? A. They worry about school.

B. They dislike living with their parents. C, They have to be locked in to avoid troubles. D. They quarrel a lot with other family members.

68. The study shows that teenagers don’t want to__________ . A. share family responsibility B. cause trouble in their families C. go boating with their family D. make family decisions

69. Compared with parents of 30 years ago, today’s parents__________ . A. go to clubs more often with their children B. are much stricter with their children

C. care less about their children’s life D. give their children more freedom 70. According to the author, teenage rebellion__________ . A. may be a false belief B. is common nowadays

C. existed only in the 1960s D. resulted from changes in families

71. What is the passage mainly about?

A. Negotiation in family. B. Ecation in family. C. Harmony in family. D. Teenage trouble in family.

答案與解析:

67. D解析:這是一道細節判斷題。根據第一段“which is the opposite of the popularly-held image of unhappy teenagers locked in their room after endless family quarrels.”可知(青少年)流行的形象是和父母無休止爭吵完後把自己鎖在屋子裡,所以給人的印象是常常和其他家庭成員爭吵。

68. B解析:這是一道細節判斷題。根據第二段最後一句“They don’t want to rock the boat.”可知孩子們不想製造麻煩。“rock the boat”是搗亂、製造麻煩的意思。

69. D解析:這是一道細節判斷題。根據第三段第一句“So it seems that this generation of parents is much more likely than parents of 30 years ago to treat their children as friends.”和Susan Crome的描述“Looking back on the last 10 years,there was a lot of what you could call negotiation.”可知這一代的父母比起30年前上一代的'父母更善於把孩子當成朋友看待,Susan說有很多事情都可以和她父母商量。也就是說這一代父母給孩子更多自由。

70. A解析:這是一道歸納題。根據最後一段第二句“It is possible that the idea of teenage rebellion is not rooted in real facts.”作者認為青少年的反叛的觀念並不一定來源於事實,所以青少年反叛的觀點不一定正確。

71. C解析:這是一道主旨題。本文主要結束了家庭和睦的問題,比較了這一代父母對待青少年的態度以及和上一代父母的比較,結論是現在的家庭比以往更加和睦

cultural

Not everyone in the world requires the same amount of living space. The amount of space a person needs around him is a cultural difference,not an economic one. Knowing your own psychological (心理的) space needs is important because they strongly affect your choices,including,for example,the number of bedrooms in the home. If you were brought up in a two-child family and both you and your sister or brother had your own bedrooms,the chances are,if you have two children or more,that you also will offer separate bedrooms for them. In America,for example,they train people to want to have their own rooms by giving them their own rooms when they are babies. This is very rare in the world. In many other countries,the baby sleeps in the same bed with his parents or in bed near them.

The space in the home also shows a lot about psychological space needs. Some families gather closer to each other and the size of their house has nothing to do with it. Others have separate little corners where family members go to bed alone.

Although it is true that psychological space needs are not decided by economic reasons,they sometimes have to be changed a little because of economic pressures. It is almost impossible,however,to completely change your psychological space needs.

1. The underlined sentence in Paragraph 1 means " ______ ". A. No two people need exactly the same amount of living space B. The requirements of living space are not always the same

C. The world requires the same amount of living space D. Nobody needs a required amount of living space

2. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Americans are trained to live in large rooms at birth. B. Economic situation decides one's amount of space needs.

C. People in various countries demand different psychological space. D. Knowing your psychological space needs is important, as it affects your future.

( B )

The Red Cross is an international organization which cares for people who are in need of help. A man in Paris hospital who needs blood,a woman in Mexico who was injured in an earthquake,and a family in India that lost their home in a storm may all be aided by the Red Cross.

The Red Cross exists in almost every country around the globe. The world Red Cross organizations are sometimes called the Red Crescent,the Red Mogen David,the Sun,and the Red Lion. All of these agencies (機構) share a common goal of trying to help people in need.

The idea of forming an organization to help the sick and wounded ring a war started with Jean Henri Dunant. In 1859,he observed how people were suffering on a battle field in Italy. He wanted to help all the wounded people regardless of which side they were fighting for. The most important result of his work was an international treaty(條約)called the Geneva Convention. It protects prisoners of war,the sick and wounded, and other citizens ring a war.

The American Red Cross was set up by Clara Barton in 1881. Today the Red Cross in the United States provides a number of services for the public,such as helping people in need,teaching first aid and providing blood.

3. A good title for this selection is ______ . A. People in Need of Help B. Safety and Protection C. The International Red Cross

D. Forming an Organization to Help the Soldiers 4. The underlined word "aided" in Paragraph 1 means " ______ ".

A. needed B. helped C. caught D. protected

答案與解析

1. B。本題考查句子語意理解。劃線的句子意思為:世界上並不是每一個人都需要同樣大的空間。所給的四個選項中,只有選項B與劃線句子的意思一致。

2. B。本題屬於概括文章主旨大意題。

3. C。本題也屬於概括文章主旨大意題。本文主要講述了國際紅十字會的起源和作用。 4. B。根據本文第一句話:The Red Cross is an international organization which cares for people who are in need of help.由此可猜測出該劃線單詞的意思是"幫助"。

Moderation

One should be moderate(適度) in all things. Moderation is always the safest way to do things and a virtue(品質)we should have. Let's take the student life for example. There are some students who study too hard and play too little, while there are others who play too much and study too little. On one hand, it is harmful to his health if he has too few exercises, and on the other hand, it is harmful to his mind if he plays too much.

In the matter of eating, one also should be moderate. Do not eat too much or too little. Too much eating will make you sick, while too little eating will make you weak.

The man of progress is he who neither has too high an opinion of himself nor thinks too poorly of himself. If a man thinks too highly of himself, he is sure to become very proud, but if he has too poor an opinion of himself, he will have no courage to make an advance. Both the conditions above will make you lose your advancing aim. A broadminded man is he who always moves within the orbit (軌道)of reasonableness. Whether in any activities in life, moderation is one of the best ways to enjoy real happiness.

1.―Someone is moderate‖ means ______ .

A.he walks neither too fast nor too slowly

B.he has good characters and good ways to do things

C.he is not only safe but also successful

D.he is either tall or short

2.The writer suggests that a student should ______ .

A.have much more time to study than to play

B.spend most of the time playing different games

C.only study hard without any time to play

D.correctly arrange (安排)his time for study and play

3. Moderate eating means ______ .

A.eating as much food as one can if the food is tasty B.eating food rich of fat

C.eating a proper amount of food D.eating either too much or too little

4.If one wants to be broad-minded, he must ______ .

A.believe in himself B.be full of courage

C.enjoy real happiness

D.do everything that is reasonable

答案:B D C D

;

❿ 康德考試是什麼

您好,康德考試是一種由德國哲學家康德(Immanuel Kant)提出的考試,旨在測試學生對康德哲搏清學思想的理解。康德考試包括基談前兩部分:一部分是哲侍滾學論文,要求學生就某一個哲學問題提出自己的觀點;另一部分是康德哲學思想的答題,要求學生回答一些關於康德哲學思想的問題。康德考試是一種非常有挑戰性的考試,要求學生深入理解康德哲學思想,並能夠清楚地表達自己的觀點。

熱點內容
半開鉸鏈英語怎麼說及英文翻譯 發布:2025-10-20 08:55:17 瀏覽:887
我的信用英語怎麼翻譯 發布:2025-10-20 08:52:05 瀏覽:222
一直遲到用英語怎麼翻譯 發布:2025-10-20 08:50:22 瀏覽:172
英語家鄉作文怎麼寫作文 發布:2025-10-20 08:45:58 瀏覽:742
怎麼解決網路上癮英語作文 發布:2025-10-20 08:36:26 瀏覽:188
旅行的作文用英語怎麼寫 發布:2025-10-20 08:34:57 瀏覽:404
怎麼才能寫好英語四級作文題目 發布:2025-10-20 08:32:25 瀏覽:470
用英語說說你的媽媽作文怎麼寫 發布:2025-10-20 08:28:21 瀏覽:221
怎麼度過春節的英語作文 發布:2025-10-20 08:25:40 瀏覽:93
英語的作用英文作文英語怎麼說 發布:2025-10-20 08:25:31 瀏覽:575