當前位置:首頁 » 英語閱讀 » 英語閱讀訓練任務型八年級

英語閱讀訓練任務型八年級

發布時間: 2023-06-26 18:04:49

初中英語任務型閱讀的技巧和方法

初中英語任務型閱讀的技巧和方法

初中英語任務型閱讀的技巧和方法,做這種閱讀題的時候是要有一定的技巧,掌握了這些技巧做這類題目就不是難事了,下面大家就跟隨我一起來看看初中英語任務型閱讀的技巧和方法的相關知識吧,希望對大家能有所幫助。

初中英語任務型閱讀的技巧和方法1

一、考點分析

任務型閱讀是「閱讀理解」的另一種形式,綜合考查學生歸納概括能力和語篇結構理解能力。其內容涉及廣泛,要求學生在閱讀理解的基礎上,完成一項任務或解決一個問題。所以「任務型閱讀」是介於閱讀理解和寫作之間,其任務已不同於閱讀理解中的選擇題或書面表達,而是在理解文字的基礎上,完成相應的圖表或文字練習,從而有效地測試學生用英語「做事」的能力。根據任務類型,常見題型有以下四種:

1、完成表格型

此類任務型閱讀要求我們在理解文本信息的基礎上,根據材料提供的直接信息或由我們推理、提煉後的間接信息完成題目要求的任務。其閱讀內容更貼近學生的生活實際,任務的設置變化多樣,不光有簡單信息的捕捉,而且有閱讀短文,通過對短文信息的歸納,加工處理,運用語言邏輯推理和思維能力來完成表格。

2、回答問題型

此類任務型閱讀要求我們根據短文、表格、圖片或圖文結合的材料回答命題者設定的問題,所設置的任務通過事實或細節的查找就能完成,與普通閱讀理解的解題方法相似,只是題目設計採用了主觀題形式,沒有給出選項,需要我們從材料中尋求信息,以一個完整的句子,或者是其適當的縮略形式作答。從問題所涉及的內容看,考查文本表層理解多於深層理解,其設計的問題多為五W或一般疑問句的細節性問題,而涉及推理判斷、文章主旨、寫作意圖及作者態度、感受等的題目則少之又少。此類題型是學生失分較多的題型之一,要求學生有較扎實的語言基礎和較強的綜合運用英語的能力。

3、句子還原型

還原短文型「閱讀理解」題有兩種形式:即選擇句子還原短文和排列段落還原短文。第一種形式要求考生根據短文內容,從文後所給的句子中選出適當的句子填入短文空白處。第二種形式是給出一篇200~300個詞的短文,要求考生根據短文內容和結構,將順序打亂的段落重新排序,有時首段或尾段的位置已給出。這種題型旨在考查考生對短文整體結構的理解能力,要求考生從短文的篇章結構的層面上把握短文,了解其大概意思和結構,分清句子或段落之間的邏輯關系,然後還原成短文的原貌。

4、多元綜合型

此類任務型閱讀是上述各種題型的綜合,可以給出不同的任務讓學生逐一完成。一般是在問題設計上兼顧了多種類型,既有根據短文設計的問答題和相應的翻譯題、句型轉換等,又有根據內容完成句子,完成這一題型應非常細致,應認真地到原材料中收集有用的信息,並且經過整理輸出信息。在明白題意和文意的基礎上,仔細閱讀後面的題目要求,根據實際情況去完成所要求的任務。

二、解題步驟

1、認真審題,讀懂題意

由於題目要求形式多樣,在同一篇閱讀材料中會要求完成不同的任務,因此解題前要先明確任務,做到心中有數。

2、快速閱讀,掌握大意

在做題時要快速掃視一下文章的大意,然後結合前面的題目的要求,大致明白所要完成的任務。

3、細讀題目,完成任務

在明白題意和文章意思的基礎上,仔細閱讀後面的題目要求,在原文中找出問題題干所包括的`信息部分,這樣就可以快速准確地抓住有效信息,確保答題的准確性。如果是根據英文釋義寫單詞的題,則一定要確保所填的單詞來源於原文,切不可脫離原文,隨意發揮。

4、復讀文章,核實任務

在初步完成所要求的任務以後,學生必須再仔細閱讀所提供的短文,結合題意、文章和文後提供的任務信息、認真核實任務以保證答題正確。

5、注意讀寫結合

任務型閱讀不僅考查學生閱讀理解層面的能力,更加註重考查學生「寫」的能力。若是寫單詞,則要注意拼寫正確,詞形、詞性有無變化,是否需要大寫;若所要完成的是短語或句子成分,則需謹慎對待,依據所給題干分析要完成的是什麼句子成分,需用什麼樣的表達方式,不可簡單草率地將文中信息直接挪用。

總之,任務型閱讀理解不同於傳統的閱讀理解,它介於閱讀理解與寫作之間,教師應該適應新課改的要求,掌握任務型閱讀理解的特點,加強學生任務型閱讀能力的培養。

初中英語任務型閱讀的技巧和方法2

任務型閱讀都有哪些類型

一、常考的題型

任務型閱讀在中考英語試卷中,不同地區考查類型不同,但常考的主要有四種類型。第一種是回答問題型,第二種是完成表格型,第三種是還原短文型,最後一種是綜合型。

我們先來看看問題型,這個類型題,要求同學們根據所給材料回答問題,從問題所涉及的內容上看,題目難度並不是很大,但是同學們失分比較多,主要原因還是語言基礎不夠扎實,或者是答題細節方面不夠准確。

再說一說完成表格類型題,這類題,相對於其他幾個類型來說,能簡單一些,要求我們在理解短文的基礎上,能夠對短文的信息進行歸納,加工處理來完成表格。

對於還原短文型閱讀理解有兩種形式,一種是選擇句子還原短文,另一種是排列段落還原短文。這類題,主要考查同學們對短文整體結構的理解,大家要分清句子與段落之間的邏輯關系。

最後一類是綜合型,主要是對上述各種題型的綜合,在問題設計上兼顧了上面多種類型,所以大家在答這類題的時候,一定要非常細致,要在原材料中,認真的收集有用信息。

二、解題方法和技巧

結合近幾年的中考試題來看,我們會發現,材料後的題目設計並不是很難,但是同學們在實際做題過程中,經常會犯一些小錯誤,導致不必要的失分。因此我們有必要讓同學們掌握一些解題方法。大家在做這類題的時候可以從以下幾點入手:

1、明確閱讀任務

同學們在做題的時候,首先要先閱讀所給的任務,明確任務是什麼,再帶著任務去閱讀,這樣就能做到心中有數,有針對性地去讀,才能提高閱讀效率。

2、讀全文,了解大意

明確任務後,要迅速閱讀全文來了解文章主要內容,以及文章的感情基調、作者的意圖等。因為大家知道在材料後的問題設置中,經常有對文章大意的考查。對於概括大意的題目,需要全篇考慮,這類題目有時可以從文中直接找到答案,但有時需要用自己的話來概括。這類題難度較大,對文章還得再讀一讀,才能總結出來。

除此之外,還經常考查給文章擬標題。這類題目可以通過尋找主題句和高頻詞來完成。主題句往往是首句或尾句,但如果沒有主題句,就可以從短文中去提煉、概括。確定標題同學們必須遵循兩個原則,第一個是標題要有概括性,就是說標題應在最大程度上覆蓋全文,體現文章的中心大意;第二個是標題要醒目,即標題要吸引讀者的注意力。

3、再次閱讀,逐題突破

第一遍泛讀之後,同學們對後面的問題,已經有所了解,然後大家就可以用跳讀的方式來尋找答案。還有一類情況大家要注意,就是要求同學們要解讀深層含義的題。這一類題屬於難度較大的題。在做這一類型題的時候,同學們要捕捉文章中有關的信息,把握文章的內在邏輯關系,立足原文,從字里行間捕捉一些線索,悟出作者想表達的深層含義。

4、通讀全文,仔細檢查

在完成所有任務後,同學們還應結合題目再把全文通讀一遍,認真核實答案,同時必須檢查一下書寫是否規范,句子的時態、人稱、單復數、語態、詞性、主謂搭配等是否正確,這是答題的最後一步,也是很關鍵的一步。

完成上面的答題程序後,我們還要注意下面三點: 第一個是能簡略回答,盡量簡略回答。第二要記住,句子開頭首字母要大寫;標點符號要規范;單詞拼寫要正確無誤,書寫要認真。第三點同學們切記,要對照題目,根據需要對句子的人稱,時態,單復數,主謂搭配等方面進行核對。

② 八年級英語任務型閱讀(只要答案)

解答:
(版66)權her parents
(67)British characters
(68)Achebe's story
(69)this power can be both good and bad
(70)the importance of remembering the past

③ 八年級英語閱讀表達

八年級英語閱讀表達

在訓練過程中,教師加強對學生的指導是提高學生閱讀表達水平的.重要保證。下面是我給大家提供的八年級的英語閱讀表達題及答案,一起來練習一下吧!

第一篇:

任務型閱讀。

Students at Dalian Nationalities University in China have designed a bike washing machine that will wash your clothes while you are riding on it.__1__ And it is made to bring health and convenience to our life by combining(結合)a fixed bike and a washing machine. According to the students who designed the bike,the way it works is quite simple.“ __2__ At the same time,electricity is proced which can be used to power the machine or be stored for future use.”__3__

The idea isn't new,as other designers have tried their best at designing similar machines. __4__ So it will be interesting to see if the “BiWa” will become successful. Much like the Drumi,another small-sized washing machine,the BiWa can fit almost anywhere.5__

將下列句子填入短文中的空白處,使短文完整、連貫。

A. Because of the small size of it,it would certainly take many spin cycles to complete the laundry.

B. The invention is called Bike Washing Machine or BiWa.

C. But both of the two inventions will probably not completely replace(代替)a traditional washing machine.

D. However,none have made it successfully to market.

E. When you ride this bike,the pedaling(踩踏板)moving makes the washing machine work.

第二篇:

Partying if fun. But have you ever been invited to a party by a foreigner? What should you wear? Should you bring anything? If so, what? Don’t worry. Today we are going to give you some tips about partying with foreigners.

First, you should ask if it’s a formal or casual(非正式) party. Then you will know what to wear. It’s as simple as that. At a casual party, it is customary to bring a bottle of wine or some other refreshments (點心). It is not considered polite to bring someone along with you unless you first ask your host. At more formal parties like birthdays, a small gift will be sufficient (足夠). Giving money would cause some embarrassment. Finally, never overstay your welcome. When it’s getting late, it’s time to thank your host for a wonderful evening and say good night.

任務1:根據英文釋義及首字母提示,拼寫單詞.

1.s__________ easy to understand

2.c__________ think about something before making a decision

任務2:同義句轉換,每空一詞.

Then you will konw what to wear.

You will know3.___________ you 4.___________ wear.

任務3:根據短文內容簡答問題.

Is it polite to bring other person who is not invited to the party?

5.________________________________________________________.

>>>>>>參考答案<<<<<<

第一篇:

1B 2E 3D 4A 5C

第二篇:

1.simple 2.consider 3. what 4.should 5.No, it isn’t

;

④ 八年級上冊英語閱讀訓練答案

八年級上冊英語閱讀訓練答案

閱讀最基本的.要求是能從一般性文章中獲取和處理主要信息。下面是我整理的八年級上冊英語閱讀訓練,希望能幫到大家!

八年級上冊英語閱讀訓練【1】

My name is Max. I am twelve years old. I have many friends. Most of them are as old as I. Some are older. Some are younger.

My best friend is Bill. He lives near me. We go to the same school and we are in the same class. Bill helps me with my maths homework. I help him with his English homework..Bill is taller than me. He is quite fat. He doesn’t like sports, so he doesn’t get much exercise. We both have black eyes, but Bill’s hair is longer. I like sports and I play football or go swimming every day. Every Sunday morning Bill and I play computer games. Sometimes I win. Sometimes he wins.

( )6. The main idea(主題) of the text is ________ .

A. Max has many friends B. Max and Bill go to the same school

C. Max and Bill are best friends D. Max and Bill like the same things

( )7. Most of Max’s friends are ________ .

A. twelve years old B. older than Max

C. younger than Max D. thirteen years old

( )8. Max and Bill live _________ .

A. near each other B. in different towns

C. in the same house D. in the school

( )9. Max helps Bill with __________ .

A. his maths homework B. his English homework

C. His sports lessons D. His computer lessons

( )10. Max and Bill both like to___________ .

A.swim B.play football C.play computer games D.play sports

八年級上冊英語閱讀訓練【2】

A man has a cat. He likes her very much. At mealtime the cat sits at the table with him. The man eats with a knife and a fork, but the cat eats from her plate. Sometimes, when she finishes her dish, her master will give her a bit of his food. He shares his meal with her. One day the cat is not at the table at mealtime.

“Ah! Where is my cat?” asks the man..His wife says, “Can’t you eat without her?”

So the meal begins without the cat. Before lunch is over, the cat rushes into the room and jumps into the chair quickly. She has two mice in her mouth, and before anyone can stop her, she drops(扔下) one into her own plate, and the other into her master’s plate.

“Dear me!” cries the woman, “A mouse is in your plate!”

“Hush(安靜)!” says her husband. “This shows that she is a nice cat. She knows what friendship(友誼) is. She wishes me to share her dinner as I often share mine with her.

根據短文內容,判斷正誤,正確(T),錯誤(F)。

( )1. The master loves his cat very much.

( )2. The cat always shares her food with her master.

( )3. One day the cat is not at the table at mealtime.

( )4. The cat hurries(匆忙) home with two mice in her mouth when the master and his wife are having lunch.

( )5. The story tells us the cat also loves her master.

八年級上冊英語閱讀訓練【3】

Once there was a little girl in a village. She spent summers on her grandfather’s farm. The year she was four, she knew some cks. The cks were white with orange feet. They lived in a little wooden house near the road. The little girl liked these cks very much.

Every day they walked down the road to the pond(池塘). The cks went into the water. The little girl sat on the bank(岸) and saw them swimming in the pond. The little talked to the cks and they quacked(嘎嘎叫)back.

Then one day the cks were gone. No one would say anything about them. The little was afraid to ask where they were. One night everyone sat down for dinner. The food looked a little like chicken. The girl didn’t want to eat. Can you guess why?

( )16. The story is mainly about _______.

A. eating chicken B. sitting by the pond

C. living on a farm D. cks and a little girl

( )17. The cks were _____________.

A. yellow and orange B. yellow and white

C. white and orange feet D. white and black

( )18. First the little girl _________.

A. didn’t eat B. sat on the bank

C. walked to the pond D. talked to the cks

( )19. At the end of the story, the cks were probably ______

A. under the water B. on the plate

C. in the wooden house D. swimming in the pond

( )20. The little girl didn’t eat because ______

A. she wanted nice cakes B. the food was cks

C. the food was too hot D. the plate was empty Mr Brown never went to see a dentist,because he was afraid,but then his teeth began aching a lot,and he went to see a dentist.The dentist did a lot of work in his mouth for a long time .On the last day Mr Brown said to him,"How much is all the work going to cost?""Twenty-five dollars,"said the dentist .But he did not ask him for the money.After a month Mr Brown phoned the dentist and said,"You didn't ask me for your work .""Oh,"the dentist answered,"I never ask a gentleman for money .""Then how do you live?"Mr Brown asked ."Most gentlemen pay me quickly."The dentist said."But some don't.I waited for my money for two months,and then I say:That man is not a gentleman,and then ask him my money."

( )1.Which word has the same meaning as "phone"?

A.Call B.Give C.Ask D.Thank

( )2. Mr Brown ( )until his teeth began aching a lot.

A.went to see the doctor B.was notafraid

C.didn't see the dintist D.wanted to see the doctor

( )3.( )cost twenty five dollars

A.The first day's work B.Three day's work

C.One month's work D.All the dentist work

( )4.When did Mr Brown give the dentist a call( )first.

A.A long time ago B.After he gave him the money

B.About thirty days later D.About twenty days later

( )5.The dentist said that he never asked( )first

A.a women for money B.the pool for money

B.a gentleman for money D.peope for much money

八年級上冊英語閱讀訓練【4】

Mr. Lewis was a dance teacher. He was a nice man and always had a lot of students. One year he moved to a new town, and was soon teaching many students in the dance school there, but he decided to move again to a big city. He would have more work there.

When one of his students heard that he was going to leave, she said to him, “The new teacher won’t be as good as you are.” Mr. Lewis was happy when he heard this, but he said, “Oh no. I’m sure he’ll be as good as I am ---- or even better.”The student said, “No. Five teachers have come and gone while I’ve been here, and each new one was worse than the last.”

( )11. ______ came to learn dancing from Mr. Lewis.

A few students B. Few students C. Many students D. No students

( )12. Mr. Lewis wanted to move to a big city because _______

A.he hated the small town

B.he couldn’t make a living in the small town

C.it would be easy for him to have more work in the city

D.it made him spend more money in the town

( )13. The student thought that _______

A. Mr. Lewis was a good teacher B. Mr. Lewis was the best teacher

C. Mr. Lewis was worse than the last D. Mr. Lewis would be worse than the last

( )14. Before Mr. Lewis ______ teachers came to the town to teach dancing

A. three B. four C. five D. six

( )15. From the story we can conclude(推論) that the student wished _____

A. to have a better teacher B. to have a worse teacher

C. to become a dance teacher D. to see the sixth teacher

八年級上冊英語閱讀訓練【5】

(A)

Mr Smith made many tests (作試驗) with different animals and the monkey was the cleverest of all the animals.

One day Mr Smith put a monkey in a room. He also put some small boxes in it. In one of the boxes there was some food. " How long will it take the monkey to find the food? " Mr Smith said to himself. " Let me wait and see. " He left the room and waited outside. Three minutes later, he put his eye to the keyhole (鑰匙眼). What did he see? He saw the eye of the monkey. The monkey was on the other side of the door and looked at Mr Smith through the keyhole.

1. Mr Smith made tests with __________.

A. different animals B. the monkey only

C. all the monkeys D. all of the cleverest animals

2. There was some food in _______ of the small boxes.

A. some B. none

C. one D. each

3. Mr Smith put a monkey and some boxes in a room because he wanted to know___________.

A. how much food monkey could find B. how many boxes the monkey could carry

C. how long it would take the monkey to put its eye to the keyhole

D. how long it would take the monkey to find the food

4. What was the monkey doing when Mr Smith was putting his eye to the keyhole?

A. The monkey was eating food. B. The monkey was looking for food.

C. The monkey was eating on the other side of the door.

D. The monkey was looking at Mr Smith through the keyhole.

5. Mr Smith is a ________.

A. teacher B. scientist (科學家) C. doctor D. farm worker

(B)

Do you need friends? I'm sure your answer is "Yes,of course. Everybody does! " You need friends when you play and when you work. If you have friends, you will feel happy. If you have no friends. you will feel lonely (寂寞的).

Do you know how to make friends? There is only one good way—You make friends by being friendly.

A friendly person is interested in other people. He is always helpful If you want to make friends with a new classmate, you can talk with him, tell him about the other classmates in your class and try your best to be helpful to him.

6. We need friends __________.

A. because we must play with them B. Because we must work with them

C. when we play and when we work D. when we talk with them

7. If we want to make friends, we should __________.

A. be politely to them B. be friendly to them.

C. be afraid of them D. when we talk with them.

8. A friendly person is _________ other people.

A. interested in B. worried about

C. surprised at D. like them

9. If we want to make friends with a new classmate, ___________.

A. we can talk with them B. we must try to help him

C. we can tell him about the other classmates in our class

D. A、B and C

10. Which of the following is true?

A. No one needs friends. B. Everyone needs friends.

C. Only classmates need friends. D. Someone needs friends.

答案:ACDDB CBADB

八年級上冊英語閱讀訓練【6】

In the morning Mr Smith comes into the garden at the back of his house.He sees so much snow in the garden.Mr Smith wants to take his car out,so he asks a man to clean the road from his garage(車庫)to the gate.He says to the man,"Don’t throw any snow on that side.It will damage(損壞)the flowers in my garden,and don’t throw any on the other side for it will damage the wall.And don’t throw any into the street,or the policeman will come. Then he goes out.

When he comes back,the path is clean.there is no snow on the flowers, on the wall or in the street.But when he opens the garage to get his car out,he sees,the garage is full of snow.the snow from the path,and his car is under the snow!

( )6.In the morning Mr Smith finds ______is full of snow.

A.his garden B.his garage C.his house D.his car

( )7.he wants a man to clean the road.He _______ .

A.doesn’t like snow at all B. likes the clean road

C.wants to take his car out of the garage D.often asks the man to do something

( )8.Where does Mr Smith tell the man to throw the snow in the garden?

A.On the flowers B.Into the street C.On the wall D.We don’t know

( )9.He opens the garage________.

A.and takes his car out B.and finds it’s full of snow

C.and finds there is no air in D.and takes snow out

( )10Where is Mr Smith’s car?

A.Under the snow from the road B.in the street

C.Near the road D.in front of his house

答案:C B C // B C // A C D B A

八年級上冊英語閱讀訓練【7】

Most people have flown a kite or have seen one ride and dip(下降) in strong spring wind. Not so many people know that kites were first made in China thousands of years ago. The ancient (古代的) Chinese were making and flying kites even before they were writing.

A long time ago, the Chinese made kites to use in wars. They would fly these war kites in the dark. The kites were fixed (固定) so that they made strange sounds. Men who were at war with them would hear these sounds and run away. They thought those strange sounds were made by gods(神) in the sky.

The ancient Chinese also flew kites to bring good luck and to make their crops(農作物) grow rich and tall. Sometimes they tied long strings (細繩) and hooks (鉤) to their kites. Then they would fly the kites over water, letting the hooks hang down to catch fish.

The Chinese use sticks(樹枝), strings(線) and paper for their kites. Some of these kites look like animals or trees. Others look like birds or houses.

1. The main idea of the first paragraph(段落) is that

A. kites were first made in China

B. most of us have flown or seen a kite

C. the ancient Chinese were making kites before they were writing

D. the ancient Chinese were good at making kites

2. In ancient China kites could be used for ___.

A. catching fish B. helping people fly

C. watering the crops D. helping people walk in the dark

3. The ancient Chinese used kites in wars because the kites ____.

A. could bring good luck B. looked like animals

C. could help them win a war D. could fly high

4. The Chinese usually use ____ for their kites.

A. sticks, strings and grass B. strings, hair and wood

C. paper, strings and sticks D. paper, ropes and hooks

5. What is the best title (題目) of this passage?

A. Lucky Kites. B. Strange Kites. C. Beautiful Kites. D. Chinese Kites.

答案: AACCD

;

⑤ 初二 英語 任務型閱讀

1There was no place it can live in
2If we don't look after our planet well, a day will come when flowers will only be able to grow on the moon.
3一天,一個小復男孩走在這個制星球上,發現了一株紅色的花
4So,the boy entered the spaceship.
5 T

保證質量,歡迎追問

⑥ 八年級英語任務型閱讀技巧

1.對於選擇疑問句回答,直接回答or前後部分,回答時注意冠詞a/an/the和數詞
2.以why提問的,用because+句子回/because of+名詞回答
3.回答中答(除選擇疑問句外)不能把動詞原形放在句首,句子要有主語,可用人稱代詞主格
4.那人物性格時,用形容詞或表示性格特點的句子回答,要在文中著要點
5.注意問題和回答所用的代詞:問you答we,問the writer(不明性別)答he
6.問when…,回答用介詞+時間
7.問how do…(如何…),回答用by+doing或through+sth

以上是我初中階段總結的任務型閱讀的答題方法(我是今年剛剛參加中考的),這些方法還是蠻有效的,但要在平時練習中經常使用才能靈活變通,記住有時要具體題目具體分析呦~

⑦ 八年級英語上冊第八單元測試題及答案(2)

Ⅶ.任務型閱讀(10分)

A school trip

Today we went to Underwater World for our school trip.It took us about 30 minutes to get there by bus.Underwater World is the most famous place in our city,so it attracts a lot of tourists every year.

When we arrived there,we were excited to see all kinds of sea animals,such as sharks,dolphins,seals and sea lions.The colors of these animals blended (相稱) very well with the background,especially the corals (珊瑚).

The sharks in this aquarium attracted most tourists.They swam across the aquarium freely,while smaller fishes had to watch out and fear for their lives.Besides,dolphins are a big attraction,too.We watched a wonderful dolphin show before we left Underwater World.

The school trip was very enjoyable,and we learned a lot from the amazing world of animals.

根據短文內容回答下面的問題。

46.How did the students go for their school trip?

________________________________________________________________________

47.Where did they go?

________________________________________________________________________

48.What did they see there?

________________________________________________________________________

49.How long did it take them to get there?

________________________________________________________________________

50.How did the writer like the school trip?

________________________________________________________________________

Ⅷ.詞彙運用(10分)

A.根據漢語或首字母提示完成單詞。

51.Tomorrow is my cousin's birthday.I'm going to buy a g______ for her.

52.There are many tall trees in our school y______.

53.Did you see any seals at the a______?

54.______(幸好),she was in when I called.

55.It's going to rain.Please take an ______(雨傘) with you.

B.用所給單詞的適當形式填空。

56.I know only one of the ______(visit).How about you?

57.Dick is a basketball fan.He wants to be a ______(play) like Yao Ming.

58.Who ______(win) the first prize in yesterday's singing competition?

59.It's a ______(rain) day today.So you'd better stay at home.

60.Did you have fun ______(camp)?

Ⅸ.補全對話(10分)

Li Ming:Hi,Liu Mei.I went to the Golden Lake with my family ring the Dragon Boat Festival.

Liu Mei:Really?How was your trip?

Li Ming:__61__!The scenery there is very beautiful.

Liu Mei:How did you go there?

Li Ming:__62__.My father drove us there.

Liu Mei:How long did you stay there?

Li Ming:__63__.

Liu Mei:Three days?Fantastic!By the way,do you like the food there?

Li Ming:__64__.It's very delicious.

Liu Mei:You're so lucky.__65__.

Li Ming:I am sure you will.It is really worth visiting.

Ⅹ.書面表達(15分)

假設你是布萊德,請根據下面表格的`活動內容提示,給你的筆友亞瑟寫一封電子郵件,介紹你在北京旅遊時的所見所聞。

Time Activities

Saturday morning Visit the Great Wall

Saturday afternoon Meet Tian Zhen,a famous singer,in the Summer Palace

Sunday morning Go to the aquarium

Sunday afternoon Go to the Gift Shop

人教版八年級英語上冊第八單元測試題答案

Ⅰ. 1 -5 BBACA

Ⅱ.6- 10 ECFBD

Ⅲ. 11-15 BCAAC

Ⅳ. 16-25 BBABB BDABB

Ⅴ. 26-35 CBCDD AADAB

Ⅵ. 36-45 CBCBB BACCC

Ⅶ. 46 By bus.

47 Underwater World.

48 All kinds of sea animals.

49 About 30 minutes.

50 It was very enjoyable.

Ⅷ.

51 gift 52 yard 53 aquarium 54 Luckily 55 umbrella

56 visitors 57 player 58 won 59 rainy 60 camping

Ⅸ. 61.Wonderful/Great62.By car63.Three days64.Yes/Sure65.I hope I can go there one day

Ⅹ.

Dear Arthur,

How was your weekend?Did you have a good time?My we ekend was really wonderful.I went to Beijing with my family.On Saturday morning,we visited the Great Wall.There were many people there.We took some photos.In the afternoon we went to the Summer Palace.At the Summer Palace I met the famous singer Tian Zhen.I got her autograph.On Sunday morning we went to the aquarium.There we saw some sharks and seals and many other sea animals.On Sunday afternoon we went to the Gift Shop and bought a lot of souvenirs.Finally,tired but happy,we came home by train.

Yours,

Brad

⑧ 初二英語任務型閱讀

  1. Somebody 或 Someone

  2. hoped

  3. During

  4. fell

  5. believed

  6. answer

  7. gave

  8. possibly 或 probably

  9. again

  10. pay

  11. 我和狗溜完了步,離開了公園。

  12. I dialed the telephone number on it.

  13. It was brown with short ears.

  14. From a notice falling off the a nearby lamp post.

  15. It's about the author who helped a stranger find his lost dog.

⑨ 八年級英語閱讀訓練

八年級英語閱讀訓練

英語閱靠的就是多練,下面是我收集的八年級英語的閱讀理解的專項練習,大家一起來學習一下吧!

第一篇:18歲以下禁入酒吧

In England (英格蘭人) nobody under eighteen years old is allowed (允許) to drink in a bar (酒吧).

Mr Thompson often went to a bar near his house.But he never took his son, Tom, because he was too young.Then when Tom had his eighteenth birthday, Mr Thompson took him to his usual bar for the first time.They drank for an hour.Tom drank a bit.Then Mr Thompson said to his son,“Now, Tom, I want to teach you a useful(有用的) lesson.How do you know when you’ve had enough(足夠的`)? Well, I’ll tell you.Do you see those two lights(燈) at the end of the bar? When they seem(好象) to become four, you’ve had enough and should(應該) go home.”

“But, Dad,”said Tom,“I can only see one light at the end of the bar.”

1.Young people ______ allowed to drink in a bar until eighteen.

A.is not B.are not C.many D.must

2.When Tom was a child, his father often went to a nearby bar______ taking him.

A.by B.for C.with D.without

3.On Tom’s eighteenth birthday, he drank together with his father in that bar for ______. A.the first time B.once

C.many times D.eighteen times

4.Father wanted to tell his son ______.

A.the time to drink B.something about the light

C.when to stop drinking D.something about the bar

5.In fact (事實上), there ______ at the end of the bar.

A.was one light B.were two lights

C.were three lights D.were four lights

第二篇:森林覆蓋率

In 1620, about half the USA was covered(覆蓋) by forests. Today the forests have almost gone. A lot of good land has gone with them, leaving only sand(沙地). China doesn't want to (抄) the USA's example. We're planting more and more trees. We've built the " Great Green Wall" of trees across northern(北部的) part of our country.The Great Green Wall is 7,000 kilometres long, and between 400 and 1,700 kilometres wide. It will stop the wind from blowing the earth away. It will stop the sand from moving towards the rich farmland(農田) in the south. More "Great Green Walls" are needed. Trees must be grown all over the world. Great Green Walls will make the world better.

根據短文內容,選擇正確答案。

1.In 1620, about ______ the USA was covered by forests.

A.a third B.half C.two thirds D.a fourth

2.A lot of good land has gone with ______.

A.sand B.water C.wind D.forests

3.The Great Green Wall in China is ______ long.

A.7,000 kilometers B.1,700 kilometers

C.7,000 meters D.400 kilometers

4.Trees must be grown in ______.

A.China B.the USA C.some countries D.every part of the world

5.______ will make the world better.

A.The Great Wall B.Tall buildings

C.Great Green Walls D.Flowers and grass

第三篇:單詞意義的轉變

“Cool”is a word with many meanings.Its old meaning is used to express (表達)a temperature that is a little bit cold.As the world has changed,the word has had many different meaning.

“Cool”can be used to express feelings of interest in almost anything.

When you see a famous car in the street,maybe you will say,“It’s cool.”You may think,“He’s so cool,”when you see your favourite footballer.

We all maximize(擴大) the meaning of“cool”.You can use it instead of many words such as “new” or “surprising”.Here’s an interesting story we can use to show the way the word is used.A teacher asked her students to write about the waterfall(瀑布)they had visited.On one student’s paper was just the one sentence(句子),“It’s so cool.Maybe he thought it was the best way to show what he saw and felt.

But the story also shows a scarcity(缺乏)of words.Without “cool”,some people have no words to show the same meaning.So it is quite important to keep some credibility(可信性).Can you think of many other words that make your life as colourful as the word “cool”? I can.And I think they are also very cool.

1.We know that the word“cool has had ________.

A.only one meaning B.no meanings

C.many different meanings D.the same meaning

2.In the passage,the word“express”means“________”.

A.see B.show C.know D.feel

3.If you are _______ something,you may say,“It’s cool.”

A.interested in B.angry about

C.afraid of D.unhappy with

4.The writer takes an example to show he is ________ the way the word is used.

A.pleased with B.strange to

C.worried about D.careful with

5.In the passage,the writer suggests(暗示)that the word “cool”________.

A.can be used instead of many words B.usually means something interesting

C.can make your life colourful D.may not(可能不) be as cool as it seems

>>>>>>參考答案<<<<<<

第一篇:18歲以下禁入酒吧

1.B 2.D 3.A 4.C 5.A

第二篇:森林覆蓋率

1.B 2.D 3.A 4.D 5.C

第三篇:單詞意義的轉變

1.C 2.B 3.A 4.C 5.D

;

⑩ 初二英語任務型閱讀

  1. eyes

  2. always

  3. best

  4. clothes

  5. results

  6. parents

  7. true

  8. warmth

  9. solve

  10. understand

熱點內容
這是你英語怎麼翻譯成英語 發布:2025-09-01 00:17:19 瀏覽:459
認識你很榮幸英語怎麼翻譯 發布:2025-09-01 00:10:42 瀏覽:157
去公園怎麼走英語作文 發布:2025-08-31 23:57:29 瀏覽:75
查表指令英語怎麼說及英文翻譯 發布:2025-08-31 23:51:01 瀏覽:610
新年賀卡怎麼寫英語作文 發布:2025-08-31 23:50:55 瀏覽:607
好想你怎麼翻譯成英語 發布:2025-08-31 23:50:22 瀏覽:860
今年已經下了很多雨英語怎麼翻譯 發布:2025-08-31 23:35:10 瀏覽:628
我會的英語不多英文怎麼翻譯 發布:2025-08-31 23:35:01 瀏覽:55
我們用它的英語怎麼翻譯 發布:2025-08-31 23:33:36 瀏覽:873
怎麼翻譯英語說明書mam 發布:2025-08-31 13:02:38 瀏覽:307