科技英語課後閱讀答案
㈠ 高考英語閱讀理解答案
高考英語閱讀理解答案
新的高中英語教學大綱明確規定:"側重提高閱讀能力"。縱觀近幾年的高考英語試題,我們不難看出,閱讀理解能力是高考考查的重點,自始至終占著主導地位,並且有逐年增加的趨勢。可以毫不誇張地說,做好閱讀理解題,是獲得高考英語高分的關鍵!
第一篇:
Since the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Brain-computer interface (BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.
Recently, two researchers, Jose Millan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic School in Lausanne, Switzerland, demonstrated (展示) a small robotic wheelchair directed by a person's thoughts.
In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.
“Our brain has billions of nerve cells. These send signals through the spinal cord (脊髓) to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles.” Tavella says. “Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.”
The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp (頭皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain.
Prof. Millan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this wheelchair.”
He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time.
1.BCI is a technology that can ________.
A. help to update computer systems
B. link the human brain with computers
C. help the disabled to recover
D. control a person's thoughts
2.How did Tavella operate the wheelchair in the laboratory?
A. By controlling his muscles.
B. By talking to the machine.
C. By moving his hand.
D. By using his mind.
3.Which of the following shows the path of the signals described in Paragraph 5?
A. scalp→computer→cap→wheelchair
B. computer→cap→scalp→wheelchair
C. scalp→cap→computer→wheelchair
D. cap→computer→scalp→wheelchair
4.The team will test with real patients to ________.
A. make profits from them
B. prove the technology useful to them
C. make them live longer
D. learn about their physical condition
5.Which of the following would be the best title for the text?
A. Switzerland, the BCI Research Center
B. New Findings About How the Human Brain Works
C. BCI Could Mean More Freedom for the Disabled
D. Robotic Vehicles Could Help to Cure Brain Injuries
第二篇:
Homestay provides English language students with the opportunity to speak English outside the classroom and the experience of being part of a British home.
What to Expect
The host will provide accommodation and meals.Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week.You will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and mental health.
Accommodation Zones
Homestays are located in London mainly in Zones 2, 3 and 4 of the transport system.Most hosts do not live in the town centre as much of central London is commercial and not residential(居住的) .Zones 3 and 4 often offer larger accommodation in a less crowded area.It is very convenient to travel in London by Underground.
Meal Plans Available
◇Continental Breakfast
◇Breakfast and Dinner
◇Breakfast, Packed Lunch and Dinner
It's important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast.Your accommodation includes Continental Breakfast which normally consists of fruit juice,cereal (穀物類食品), bread and tea or coffee.Cheese, fruit and cold meat are not normally part of a Continental Breakfast in England.Dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by dessert, fruit and coffee.
Friends
If you wish to invite a friend over to visit, you must first ask your host's permission.You have no right to entertain friends in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy.
SelfCatering Accommodation in Private Homes
Accommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room.This kind of accommodation offers an independent lifestyle and is more suitable for the long-stay student.However, it does not provide the same family atmosphere as an ordinary homestay and may not benefit those who need to practise English at home quite as much.
1.The passage is probably written for ________.
A.hosts willing to receive foreign students
B.foreigners hoping to build British culture
C.travellers planning to visit families in London
D.English learners applying to live in English homes
2.Which of the following will the host provide?
A.Room cleaning.
B.Medical care.
C.Free transport.
D.Physical training.
3.What can be inferred from Paragraph 3?
A.Zone 4 is more crowded than Zone 2.
B.The business centre of London is in Zone 1.
C.Hosts dislike travelling to the city centre.
D.Accommodation in the city centre is not provided.
4.According to the passage, what does Continental Breakfast include?
A.Dessert and coffee.
B.Fruit and vegetables.
C.Bread and fruit juice.
D.Cereal and cold meat.
5.Why do some people choose self-catering accommodation?
A.To experience a warmer family atmosphere.
B.To enrich their knowledge of English.
C.To entertain friends as they like.
D.To enjoy much more freedom.
>>>>>>答案與解析<<<<<<
第一篇:
1.B細節理解題。根據第一段可知,自20世紀70年代以來,科學家一直尋找途徑能將人腦與電腦相連。BCI技術能幫助殘疾人向機器發送指令。故此處B項正確。而C項只是部分正確,雖然能幫助殘疾人,但卻不能幫他們康復。
2.D細節理解題。根據第三段可知Tavella只是思考動他的左右手就能操作這個輪椅。甚至當他觀察這台機器時就能進行交流,也能用他的思想指導機器人工作。因此機器人是在人腦的思想支配下進行工作的。故D項正確。
3.C細節理解題。根據第五段可知,首先研究人員為用戶設計一種特殊的帽子,它會捕捉頭皮發出的信號並將其傳給電腦。電腦將這些信號進行分析翻譯,給監控下的機器人輪椅發出指令。機器人輪椅裝有兩部攝像頭能識別信號路徑中的物體,從而幫助電腦對人腦的指令作出反應。故此處C項正確。
4.B推理判斷題。根據最後一段第二句“One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from”可知,在患者身上進行實驗是他們團隊工作的一個目標,旨在證明這項技術對他們有益。故正確答案選B項。
5.C主旨大意題。本文為科技說明文,開篇點題。介紹科學家研究的這項新技術BCI,對殘疾人大有裨益。故正確答案為C項。
第二篇:
1.D主旨大意題。由第一段第一句可知,Homestay為學習英語的學生提供在課堂外說英語的機會和成為英國家庭成員的體驗。再結合文章的內容可推知這篇文章不是為願意接受英國學生的主人寫的,也不是為那些希望建設英國文化的外國人以及計劃參觀倫敦家庭的參觀者寫的。大概是為那些申請在英國人家中居住的英語學習者寫的。
2.A細節理解題。由第二段第二句可知A項的敘述符合題意。主人能夠提供的東西主要在第二段進行論述,該段並沒有告訴讀者主人將為入住者提供醫療護理、免費交通和身體訓練。
3.B推理判斷題。由第三段倒數第二句可知Zone 3和Zone 4不像Zone 2那麼擁擠,由此排除A項;第二句只說明人們不喜歡居住在市中心,並沒有說人們不去市中心,由此排除C項;本段只是提到市中心擁擠,並沒有說到居住在市中心的'家庭不為學生提供食宿,由此排除D項。
4.C細節理解題。由第四段中的Continental Breakfast which normally consists of fruit juice,cereal,bread and tea or coffee可知,A項、B項和D項的敘述是錯誤,只有C項中的Bread and fruit juice是裡面的內容。故選C項。
5.D細節理解題。由最後一段第二句中的This kind of accommodation offers an independent lifestyle可知Self-Catering Accommodation 能夠為住宿者提供更多的自由,這與D項的敘述一致。A項、B項和C項的內容均沒有在最後一段提及,故排除。
;㈡ 談閱讀理解科技英語的技巧|高中英語閱讀理解100篇
摘 要:英語教學中常會遇到科技英語文章,本文主要談及了在時行科技英語文章閱讀時常見的問題及解決辦法。關鍵詞:科技英語 閱讀理解技巧中圖分類號:G420 文獻標識碼:A 文章編號:1672-3791(2012)06(a)-0168-01
在英語教學中常會遇到科技英語文章,科技英語包含大量事實信息,因此學生即要從課文中獲取信息又要透徹地理解課文。這就需要學生知識量要大,也要有方法。學生在閱讀時會遇到跡知以下幾點問題。
(1)詞義的理解在閱讀材料時一個棘手的問題就是遇到生詞,下面就談三個方法幫助學生理解。
1)查詞典,這是最好的途徑,因為查詞典能找到詞彙的精確含義,但教師必須教學生如何更有效地使用詞典,查出生詞的准確意思。這種方法的不足之處是攏亂閱讀的連續性。
2)利用構詞法破解,看看基本的詞干,或前綴,後綴的基本含義猜出生詞的大致含義。
3)根據上下文的線索找出含義,文法是從生詞周圍的詞,片語、短詞或標點符號中找,有四類。①定義:術語在文章中很容易被下定義。②經驗:利用學生的經驗來猜想詞義。③對姿桐消照:當兩個詞對比時,其中一個詞是已知的話,另一個詞就容易得如了。④推斷:足夠的線索有助於猜出生詞詞義。
以上三種理解詞義的方法很重要,要鼓勵學生分析詞彙,利用上下文線索獲取生詞詞義,後兩種方法行不通時,就需要了。
(2)句子的理解方法當學輪晌生閱讀科技文章時,可能每個詞都認識,但整個句卻理解不通,特別是長句和復雜的句子,因此影響理解,以下是四種:1)句子分析:當遇不理解的句子時首先要拆解句子。識別出句型,找出主導動詞,中心主語(不包含修飾語),如果動詞後面跟賓語或補語時,必須找到中心賓語、補語。2)標點認識線索:象詞彙一樣,標點符號也能表達作者的思想,因此學生要通曉標點的含義及用法,用這些知識來判斷詞彙及全句的含義。3)認識相應詞語:科技文章中常用相應詞語,為了避免重復,這些相應詞語包括人稱代詞,指示代名詞,和名詞method,technique,process等等。4)認知信號語:句子中的信號語是一個詞或短語在句子與句子之間,段落與段落之間起一個承上啟下的橋梁作用,學生會有時沒認識到這些詞語的重要性,結果閱讀理解文章時就出現了困難,因此要徹底弄清這些詞語表示或指示的含義。以下就是常見到的信號語。
①表附加的and,as well as,and also,besides,apart from,in addition to,moreover,furthermore。②表因果關系的accordingly,hence,e to,as a result,so , therefore,thus,as a consequence,so that,with the result that,because of,owing to,in view of,on account of。③表條件的if,when,unless,provided。④表對照的but,though,although,still,yet,despite,even though,in contrast。⑤表假設的possibly,probably,perhaps。⑥表對比的like,unlike,likewise,in the same way,in the same manner,similarly。⑦表強調的above all,particularly,especially,in particular。⑧表順序的in the beginning,first,later,then,next,later on,eventually,ultimately。⑨表舉例的for example,that is,namely,such as。
(3)段落分析學生們有時每句話能理解,但段落大意卻說不清楚,這是因為對段落結構不太了解,因此必須弄清段落結構及給出的信息,有四種方法有助於理解段落的含義。
1)找論題目:學生要弄清段落是關於什麼內容,很可能一句話或一個詞彙就概括了本段的內容,那麼這句話或這個詞彙被稱為論題,論題簡潔准確。
2)找主題思想,如果一個段落沒有主要的論題句,學生必須學會自己組織語言來描述段落大意。
3)找主要例證:學生要學會找到既能體現主題思想的例證,也應知道這些例證的作用,例證有許多種。①下定義例證:這些例證通過分類來展開主題思想,學生就掌握這種分類類型,信號詞如下:as follows,furthermore,moreover,also,and,either…or,neither…nor,in addition,first,second,next,the other,another。②解釋例證:這種例證展開主題思想是通過解釋和描述,一般說來是說明程度大小,形式、性能和功能等。③舉例例證:這種例證是通過事實例證,信號詞如下:that is,for example, for instance,such as,include。④對例證:這種例證是通過比較物體或概念的異同,信號詞如下:like,unlike,similarly,in the same way,in the same manner,likewise。⑤因果例證:通過因果關系展開主題思想,信號詞如下if,in consequence,consequently,so,as a result,therefore,for this reason,thus,since,because,accordingly,hence,the cause,the effect,the result,that is why。⑥再陳述例證:通過另一種方式重復論證闡述主題思想,信號詞:in other words,that is,in conclusion,in brief,in short,etc。
4)找次要例證:學生要學會找次要例證來補充加強主要論證:
㈢ 求科初中技類英語閱讀題!!!!!!!!
At the beginning of last century, medical scientists made an interesting discovery that we are built of not just of flesh and blood but also of time. They were able to show that we all have a 「body clock」 __31__ us, which controls the __32__ and fall of our body energies, making us different from one day from the next.
The __33__ of the 「body clock」 should not be too surprising since the lives of most living things are controlled by the 24-hour night-and-day cycle(周期). We feel __34__and fall asleep at night and become __35__ and energetic ring the day. If the 24-hour cycle is disturbed, most people will experience unpleasant feeling. For example, people who are not__36__ to working at night can find that lack of sleep causes them to perform badly at work..
Besides the __37__ cycle of sleeping and waking, we also have other cycles which __38__ longer than one day. Most of us would __39__ that we feel good on some days and not so good on __40__; sometimes our ideas seem to flow and at other times, they just do not exist.
31. A. inside B. around C. between D. on
32. A. movement B. supply C. use D. rise
33.A. invention B. problem C. story D. idea
34.A. hungry B. tired C. dreamy D. happy
35.A. sad B. excited C. lively D. sleepy
36. A. made B. allowed C. expected D. used
37.A. daily B. weekly C. monthly D. yearly
38.A. live B. last C. stay D. keep
39. A. agree B. believe C. realize D. understand
40.A. other B. the other C. others D. another
Japan has a new craze: the virtual pet」 Tamagocchi. The new object of consumer desire is the latest in high-tech — an electronic bird creature, the size of an egg that has been sold everywhere and is now only available on the streets at more than 20 times its original (原來的)price of 11,980 yen or $16.
You can feed it, stroke (撫摸) it, carry it in your pocket and even take it to the bathroom—all with a push of a button. But be aware of that if you don』t take care of your Tamagocchi—Japanese word for 「lovely egg」— your pet will die before your eyes and before its time.
The Tamagocchi starts life as a bird-like image on the screen of an egg-shaped key-ring device. It changes from a chick to a fully grown alt in around 10 days. However, the owner must feed, clean and calm the digital(數字的) creature by pushing the proper buttons to prevent it from dying from neglect(忽視). The owner may choose to feed the creature digital sweets and enjoy its sound of delight by pressing buttons in response to the creature』s movements.
41. What』s the meaning of 「 the latest in high-tech」 according to the passage?
A. A bird creature fed by a child.
B. A bird creature controlled by electricity.
C. A bird creature controlled by electron.
D. A bird creature fed with sweets.
42. What is the present price of Tamagocchi?
A. About 180 dollars B. 60 dollars C. About 320 dollars D. 1,200 dollars
43. Which of the following statements is NOT true about Tamagochi?
A. It can grow up in around 10 days.
B. It has to be fed, cleaned and calmed in case it might die.
C. It can proce a sound of delight.
D. It can be bought everywhere now.
44. What is the best title for the passage?
A. A New Type of Pet.
B. Take Good Care of the Tamagocchi.
C. The Popularity of the Tamagocchi in Japan.
D. A Newly Found Bird—the Tamagocchi.
Some scientists say that animals in the ocean are increasingly threatened(威脅)by noise pollution caused by human beings..
The noise that affects(影響) sea creatures comes from a number of human activities. It is caused mainly by instrial underwater explosions(爆炸), ocean drilling, and ship engines. Such noises are added to natural sounds include the breaking of ice fields, underwater earthquakes, and sounds made by animals themselves.
Decibels (分貝 measured in water are different those measure on land. A noise of one hundred and twenty decibels on land causes pain to human ears. In water, a decibels level of one hundred and ninety-five would have the same effect.
Some scientists have proposed(提議)setting a noise limit of one hundred and twenty decibels in oceans. They have observed that noises at that level can frighten and confuse whales(鯨魚).
A team of American and Canadian scientists discovered that louder noises can seriously injure some animals. The research team found that powerful underwater explosion were causing whales in the area to lose their hearing. This seriously affected the whales』 ability to exchange information and find their way. Some of the whales even died. The explosion had caused their ears to bleed(流血)and become infected(感染).
Many researchers whose work depends on ocean sounds object to(反對) to a limit of one hundred and twenty decibels. They say such a limit would mean an end to important instrial and scientific research.
Scientists do not know how much and what kind of noises are harmful to ocean animals. However, many scientists suspect(認為,懷疑) that noise is a greater danger than they believed. They want to prevent noises from harming creatures in the ocean.
52.According to the passage , which of the following is increasingly dangerous to sea creatures?
A. The man-made noises.
B. The noises made by themselves.
C. The sound of earthquakes.
D. The sound of the ice- breaking.
53. Which of the following is discussed in the third paragraph?
A. Different places with different types of noises.
B. The very human ears sensitive to all types of noises.
C. The same noise measured differently on land and in the ocean.
D. The animal』s reaction(反應) to noises.
54. As to the influence (影響)of noises on whales, which of the following statements is true?
A. They are deaf to noises.
B. Noises at a certain level may hurt them.
C. They are easily confused by noises.
D. Noises will limit their ability to reproce.
55. According to the passage, what will scientists most probably do in the future?
A. They will try their best to decrease(減小)noise.
B. They will work hard to cut down noise pollution.
C. They will study the effect of different noises.
D. They will protect animals from harmful noises.
第一個答案 ADDBC DABAC
第二個答案 CCDA
第三個答案 CACBD
絕對正確.
㈣ 英語閱讀理解
六、文化類
(1)
A characteristic of American culture that has become almost a tradition is to respect the self-made man — the man who has risen to the top through his own efforts, usually beginning by working with his hands. While the leader in business or instry or the college professor occupies a higher social position and commands greater respect in the community than the common laborer or even the skilled factory worker, he may take pains to point out that his father started life in America as a farmer or laborer of some sort.
This attitude toward manual(體力的) labor is now still seen in many aspects of American life. One is invited to dinner at a home that is not only comfortably but even luxuriously (豪華地) furnished and in which there is every evidence of the fact that the family has been able to afford foreign travel, expensive hobbies, and college ecation for the children; yet the hostess probably will cook the dinner herself, will serve it herself and will wash dishes afterward, furthermore the dinner will not consist merely of something quickly and easily assembled from contents of various cans and a cake or a pie bought at the nearby bakery. On the contrary, the hostess usually takes pride in careful preparation of special dishes. A professional man may talk about washing the car, digging in his flowerbeds, painting the house. His wife may even help with these things, just as he often helps her with the dishwashing. The son who is away at college may wait on table and wash dishes for his living, or ring the summer he may work with a construction gang on a highway in order to pay for his ecation.
1. From paragraph 1, we can know that in America _________.
A. people tend to have a high opinion of the self-made man
B. people can always rise to the top through their won efforts
C. college professors win great respect from common workers
C. people feel painful to mention their fathers as labors.
2. According to the passage, the hostess cooks dinner herself mainly because _________.
A. servants in American are hard to get B. she takes pride in what she can do herself
C. she can hardly afford servants D. It is easy to prepare a meal with canned food
3. The expression 「 wait on table」 in the second paragraph means 「_________」.
A. work in a furniture shop B. keep accounts for a bar
C. wait to lay the table D. serve customers in a restaurant
4. Which of the following may serve as the best title of the passage?
A. A Respectable Self-made Family B. American Attitude toward Manual Labor
C. Characteristics of American Culture D. The Development of Manual Labor
【答案解析】本文介紹了崇尚自我奮斗,尊重體力勞動的美國文化。
1. A。細節題。 根據 A characteristic of American culture that has become almost a tradition is to respect the self-made made 我們可以了解到,「崇尚自我奮斗」是美國文化的特點。
2. B。推斷題。根據This attitude toward manual(體力的) labor is now still seen in many aspects of American life.(在美國生活的方方面面,尊重體力勞動態度的現象仍然隨處可見),可以推斷女主人親自下廚,是因為她以能做這樣的體力活而自豪。
3. D。詞義猜測題。wait on table 意為「服務顧客」,注意其後的 washing dishes 也有一定的暗示意義,故答案為 D。
4. B。主旨題。縱觀全文,文章主要講了美國崇尚自我奮斗,尊重體力勞動的文化習慣。故答案為B。
(2)
A child who has once been pleased with a tale likes, as a rule, to have it retold in almost the same words, but this should not lead parents to treat printed fairy stories as formal texts. It is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can proce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better.
A charge made against fairy tales is that they harm the child by frightening him or making him sad thinking. To prove the latter, one would have to show in a controlled experiment that children who have read fairy stories were more often sorry for cruelty than those who had not. As to fears, there are, I think, some cases of children being dangerously terrified by some fairy story. Often, however, this arises(出現) from the child having heard the story once. Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.
There are also people who object to fairy stories on the grounds that they are not objectively true, that giants, witches, two-headed dragons, magic carpets, etc. do not exist; and that, instead of being fond of the strange side in fairy tales, the child should be taught to learn the reality by studying history. I find such people, I must say so peculiar(奇怪的) that I do not know how to argue with them. If their case were sound, the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girl-friend.
No fairy story ever declared to be a description of the real world and no clever child has ever believed that it was.
1. The author considers that a fairy story is more effective when it is _______.
A. repeated without any change B. treated as a joke
C. made some changes by the parent D. set in the present
2. According to the passage, great fear can take place in a child when the story is _______.
A. in a realistic setting B. heard for the first time
C. repeated too often D. told in a different way
3. The advantage claimed(提出) for repeating fairy stories to young children is that it _______.
A. makes them less fearful
B. develops their power of memory
C. makes them believe there is nothing to be afraid of
D. encourages them not to have strange beliefs
4. The author』s mention of sticks and telephones is meant to suggest that _______.
A. fairy stories are still being made up
B. there is some misunderstanding about fairy tales
C. people try to modernize old fairy stories
D. there is more concern for children's fears nowadays
5. One of the reasons why some people are not in favor of fairy tales is that _______.
A. they are full of imagination
B. they just make up the stories which are far from the truth
C. they are not interesting
D. they make teachers of history difficult to teach
(1—5 CBABB)
【答案解析】本文為論說文,作者駁斥了對神話故事的種種指責和誤解。
1. C。細節題。根據 It is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can proce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better. 可推知此題答案為C。
2. B。細節題。根據 this arises(出現) from the child having heard the story once. 可推知此題答案為B。
3. A。細節題。根據Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.可以得出此答案。
4. B。推斷題。有些人認為神話不現實,都是教孩子一些不存在的東西,會對孩子有不好的影響。作者用虛擬語氣作了一個假設,如果這些觀點站得住腳的話,可能會出現這樣的情況:the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girl-friend. 可見持這種觀點的人實際上是對神話的一種誤解。
5. B。推斷題。根據 …not objectively true, do not exist可知有些人不贊成神話故事的原因是這些故事是編出來的,遠離現實。故選B。
(3)
The number of speakers of English in Shakespeare』s time is estimated(估計) to have been about five million. Today it is estimated that some 260 million people speak it as a native language, mainly in the United States, Canada, Great Britain, Ireland, South Africa, Australia and New Zealand. In addition to the standard varieties of English found in these areas, there are a great many regional and social varieties of the language as well as various levels of usage that are employed both in its spoken and written forms.
In fact, it is impossible to estimate the number of people in the world who have acquired an adequate(足夠的) working knowledge of English in addition to their own languages. The purpose for English learning and the situations in which such learning takes place are so varied that it is difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate working knowledge for each situation.
The main reason for the widespread demand for English is its present-day importance as a world language. Besides serving the indefinite needs of its native speakers, English is a language in which some of important works in science, technology, and other fields are being proced, and not always by native speakers. It is widely used for such purposes as meteorological and airport communications, international conferences, and the spread of information over the radio and television networks of many nations. It is a language of wider communication for a number of developing countries, especially former British colonies. Many of these countries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government, commerce, instry, law and ecation as well as for international communication and for entrance to the scientific and technological developments in the West.
1. What would be the best title for this passage?
A. The Difficulties of Learning English B. International Communications
C. The Standard Varieties of English D. English as a World Language
2. Which of the following statements is NOT true?
A. Some 260 million people in the world have an adequate working knowledge of English.
B. There are some 260 million native speakers of English in the world.
C. It is almost impossible to estimate the number of people with an adequate working knowledge of English.
D. People learn English for a variety of reasons.
3. According to the passage, what is the main reason for the widespread use of English?
A. It was popular ring Shakespeare』s time.
B. It is used in former British colonies.
C. It serves the needs of its native speakers.
D. It is a world language that is used for international communication.
4. What forms an adequate working knowledge of English?
A. The ability to read a newspaper. B. It is difficult to judge because it differs for each situation.
C. Being a multilingual. D. Being a native speaker.
5. What type of developing countries would be most likely to use English?
A. Those geographically close to the United States.
B. Those interested in the culture of the United States.
C. Former colonies of Great Britain.
D. Countries where international conferences are held.
【答案與解析】本文介紹了英語的發展變化情況,說明了英語最後成為世界語言的原因及英語在當代社會中的重要性。
1.D。主旨題。根據第3段第1句及全文的內容:英語在各個國家的各個領域的應用,可推知此題的答案為 D。
2.A。細節題。根據文章第1段中第2句及第2段的第1句的描述可推知此題的答案為A。
3.D。推斷題。根據文章最後一段的描述,英語在世界不同領域、不同的地區的使用,可推知此題的答案為D。
4.B。細節題。根據文章第2段最後一句可推知此題答案為B。
5.C。細節題。根據文章最後一段倒數第2句可推知此題答案為C。
(4)
「If there is one thing I』m sure about, it is that in a hundred years from now we will still be reading newspapers. It is not that newspapers are a necessity. Even now some people get most of their news from television or radio. Many buy a paper only on Saturday or Sunday. But for most people reading a newspaper has become a habit passed down from generation to generation.
The nature of what is news may change. What basically makes news is what affects our lives — the big political stories, the coverage of the wars, earthquakes and other disasters, will continue much the same. I think there will be more coverage of scientific research, though. It』s already happening in areas that may directly affect our lives, like genetic(基因) engineering. In the future, I think there will be more coverage of scientific explanations of why we feel as we do — as we develop a better understanding of how the brain operates and what our feelings really are.
It』s quite possible that in the next century newspapers will be transmitted(傳送) electronically from Fleet Street and printed out in our own home. In fact, I』m pretty sure that how it will happen in the future. You will probably be able to choose from a menu, making up your own newspaper by picking out the things you want to read — sports and international news, etc.
I think people have got it wrong when they talk about competition between the different media(媒體). They actually feed off each other. Some people once foresaw that television would kill off newspapers, but that hasn』t happened. What is read on the printed page lasts longer than pictures on a screen or sound lost in the air. And as for the Internet, it』s never really pleasant to read something just on a screen.
1. What is the best title for the passage?
A. The Best Way to Get News B. The Changes of Media
C. Make Your Own Newspaper D. The Future of Newspaper
2. In the writer』s opinion, in the future, _______.
A. more big political affairs, wars and disasters will make news
B. newspapers will not be printed in publishing houses any longer
C. newspapers will cover more scientific research
D. more and more people will watch TV
3. What will probably be on in the newspaper made by yourself?
A. Sports and international news. B. A menu of important news.
C. The most important news. D. What you are interested in.
4. From the passage, we can infer _______.
A. newspapers will win the competition among the different media
B. newspapers will stay with us together with other media
C. television will take the place of newspaper
D. the writer believe some media will die out
5. The phrase 「feed off」 in the last paragraph means _______.
A. depend on B. compete with C. fight with D. kill off
(1—5 DCDBA)
【答案與解析】本文提出報紙這一新聞媒體在近百年內不會消失的觀點並分析了其原因。
1. D。主旨題。從文章第1句:一百年後人們仍要讀報,到後面文章講到報紙跟人們生活的關系,報紙的形式和內容,可歸納出此題的答案為D。
2. C。細節題。根據文章第2段I think there will be more coverage of scientific research, though.可推知此題答案為C。
3. D。推斷題。從文章第3段最後一句You will probably be able to choose from a menu, making up your own newspaper by picking out the things you want to read… 可推知此題答案為D。
4. B。細節題。根據文章第1段第3句Even now some people get most of their news from television or radio. Many buy a paper only on Saturday or Sunday可推知此題答案為B。
5. A。詞義猜測題。作者上一句說人們錯誤地認為各各種不同的媒體相互競爭,而下一句作者又說 They actually feed off each other(注意句中 actually 一詞),再結合所給的四個選項,可知選A為合適。
㈤ 科技英語基礎閱讀答案龔玲莉
先把書本吃透,再做題
不會的要多看,學會答題
技巧,這個看答案是學不到
的,因為不是自己主動想的
希望能幫到你,請採納正確答案.
㈥ 科技英語閱讀習題翻譯,幫忙翻譯一下,謝謝。急。
你等我,要花點時間。
1、數學也許不是新事物了,但達欽是個享內受發現過程的人,她與其容他6名數學專家共同鑽研。
2、如果包裹里的物品有私人信件,應該密封起來。
3、新研究表明,腦區更傾向於符號表示而非數字表達。
4、這樣做,一個基於平等範例的理想模型建立起來,與中性模型相比,反映了未來教育系統在法案生效前已經存在於世。
5、這豈不是公然與愛恩斯坦的定律「信號的速度比光速慢」相矛盾嗎?
6、順序結構最大的優勢在於刻錄是以邏輯指令保存的,大概序列到結構的記錄通常需要列印和軟拷貝報告。
7、用數學形式描述二人零和博弈的游戲並不難,決定最佳策略和對弈價值的計算也簡單。
8、我們目前所知的證據,需要整個數學領域中關於未知「費馬時間定理」取得進展。
9、威廉補充"一所請求形式推理課程的高中"已被「消化」掉,不再是基礎證明。
10、完全飛機所有權的概念將逐漸在傳統貿易結構中佔有重要地位,傳統貿易結構已無法抑制其在科技經濟上的拓展。