英語四級閱讀真題答案解釋
你好哦~~滬江網上有關於這次12月份四級考試的真題和答案,不妨去看一下哦~~~:)
⑵ 英語四級 閱讀理解 ,求題目及答案解析
四級仔細閱讀答題技巧:
(1) 細節題
在做細節題時,首先應當仔細閱讀題目,弄清題目的具內體要求容,以及所給4個選項,然後在題目或選項中確定關鍵詞,再利用關鍵詞迴文章中定位,找出文章中相對應的細節性句子,與4個選項進行對照,以確定正確答案。
(2) 主旨題
首先要確定文章有無主題句,以及主題句在文章中的位置。文章的主題句通常位於首段或尾段,有時也出現在文章的中間段落。段落的主題句通常位於段首或段尾,有時也在段落的中間。
(3) 推理題
推理題在大學英語四級考試閱讀理解中是比較難的一類試題,切忌主觀臆斷,推理必須基於文章中的具體事實細節。做題時雖不能直接找到答案,但一定要在文中找到推測的依據,進行合理嚴密的推斷。
(4) 觀點態度題
在回答態度類問題時,對文章體裁的考查是一個非常重要的方面。一般來說,在說明文中作者的態度是客觀的(objective)或中立的(neutral);而在議論文中,作者的觀點才會顯得多種多樣。
⑶ 2021年四級真題及答案詳解
2021年四級真題及答案詳解如下:
(三套全)四級聽力答案+四級閱讀答案+四級寫作答案+四級翻譯答案
鏈接:https://pan..com/s/1bFHqjnq3d2YSwvaHJnkDRA
2021年12月18日英語四級真題答案來自:網路網盤提取碼:bfeh復制提取碼跳轉
2021年12月18日英語四級真題答案來自:網路網盤提取碼:bfeh復制提取碼跳轉
提取碼:bfeh
2022年12月英語四級考試時間:12月10日。
大學英語四級考試,即CET-4,College English Test Band 4的縮寫,是由國家教育部高等教育司主持的全國性英語考試。
考試的主要對象是根據教育大綱修完大學英語四級的在校專科生、本科生或研究生。大學英語四、六級標准化考試自1986年末開始籌備,1987年正式實施。
英語四級考試目的是推動大學英語教學大綱的貫徹執行,對大學生的英語能力進行客觀、准確的測量,為提高我國大學英語課程的教學質量服務。國家教育部委託「全國大學英語四、六級考試委員會」(1993年名為「大學英語四、六級標准化考試設計組」)負責設計、組織。
大學英語考試根據理工科本科和文理科本科用的兩個《大學英語教學大綱》,由教育部(原國家教育委員會)高等教育司組織的全國統一的單科性標准化教學考試,分大學英語四級考試(CET-4)和大學英語六級考試(CET-6)兩種。
⑷ 2021年12月英語四級閱讀理解真題解析(卷三)
大學英語四級考試滿分:710。聽力(35%)249分、閱讀(35%)249分、綜合(10%)70分、寫作和翻譯(20%)142分。
12月英語四級閱讀理解真題解析
仔細閱讀:
Have you ever wondered how acceptable it is to hug or touchsomeone ?
46.C)Its absence might suggest a lack of warmth in interpersonal relationships .
47.D)How close the communicator『s relationships are .
48.B) They take touching as a cultural norm in social interactions.
49.A)Men can show friendship in public through physical affection.
50.D)Take other people's preference into consideration .
From climate change to the ongoing pandemic (大流行病) and beyond ,the issues facing today's world are increasingly complex and dynamic .
51.A)It faces problems that are getting more varied and compli-cated.
52.C) People are divided about the nature of interest .
53.D)How a growth mindset of interest can contribute to crossdisciplinarythinking.
54.C) Making innovative procts needs multidisciplinary procts.
55.B) Broadening their interests .
提高四級閱讀理解成績的方法
1、了解文章main idea(主要意思)
做英語閱讀理解就好像做語文閱讀理解時一樣,要知道這篇文章的主旨或者說是中心思想,對文章所講的主旨內容和它的中心思想做到心裡有數。達到一種高度——只要一做英語閱讀理解題,腦子里就要條件反射的蹦出main idea,然後再去閱讀問題和文章。
2、先看問題,再粗讀文章
帶著尋找main idea的思想,先去看一遍問題,把問題中的關鍵詞圈出來,然後再去粗略的讀一遍文章。在讀的時候,不用做到每個單詞都看懂,每句話都能翻譯出來。只要對文章大致上有一個了解就夠了,這樣文章的main idea也就出來了。
要注意的是,在讀到覺得跟所問問題有關聯的句子的時候,可以先用筆把句子勾出來,在上邊標記上有關聯的問題的題號,然後接著往下讀。
3、精讀問題和所標記的句子
讀完通篇的同時,也把跟問題有關的的句子畫出來了,這個時候再去精讀標記的句子,仔細研究問題和跟問題有關的句子,琢磨其意思,盡量做到胸有成竹,然後再回答每一個問題。
⑸ 四級考試英語閱讀理解精選題附答案
閱讀題在英語四級考試中一直佔有相當大的比重,因而加強英語閱讀的訓練尤為重要。下面我為大家帶來四級考試英語閱讀理解精選題,供考生閱讀練習。
四級考試英語閱讀理解精選題***一***
munications technologies are far from equal when it es to conveying the truth. The first study to pare honesty across a range of munication media has fund that people are twice as likely to tell lies in phone conversations as they are in emails. The fact that emails are automatically recorded—and can e back to haunt ***困擾*** you—appears to be the key to the finding.
Jeff Hancock of Cornell University in Ithaca, New York, asked 30 students to keep a munications diary for a week. In it they noted the number of conversations or email exchanges they had lasting more than 10 minutes, and confessed to how many lies they told. Hancock then worked out the number of lies per conversation for each medium. He found that lies made up 14 per cent of emails, 21 per cent of instant messages, 27 per cent of face-to-face interactions and an astonishing 37 per cent of phone calls.
His results to be presented at the conference on human-puter interaction in Vienna, Austria, in April, have surprised psychologists. Some expected emailers to be the biggest liars, reasoning that because deception makes people unfortable, the detachment ***非直接接觸*** of emailing would make it easier to lie. Others expected people to lie more in face-to-face exchanges because we are most practised at that form of munication.
But Hancock says it is also crucial whether a conversation is being recorded and could be reread, and whether it occurs in real time. People appear to be afraid to lie when they know the munication could later be used to hold them to account, he says. This is why fewer lies appear in email than on the phone.
People are also more likely to lie in real time—in a instant message or phone call, say—than if they have time to think of a response, says Hancock. He found many lies are spontaneous ***脫口而出的*** responses to an unexpected demand, such as: 「Do you like my dress?」
Hancock hopes his research will help panies work our the best ways for their employees to municate. For instance, the phone might be the best medium foe sales where employees are encouraged to stretch the truth. But, given his result, work asses *** ent where honesty is a priority, might be best done using email.
57. Hancock』s study focuses on ________.
A*** the consequences of lying in various munications media
B*** the success of munications technologies in conveying ideas
C*** people are less likely to lie in instant messages
D*** people』s honesty levels across a range of munications media
58. Hancock』s research finding surprised those who believed that ________.
A*** people are less likely to lie in instant messages
B*** people are unlikely to lie in face-to-face interactions
C*** people are most likely to lie in email munication
D*** people are twice as likely to lie in phone conversations
59. According to the passage, why are people more likely to tell the truth through certain media of munication?
A*** They are afraid of leaving behind traces of their lies.
B*** They believe that honesty is the best policy.
C*** They tend to be relaxed when using those media.
D*** They are most practised at those forms of munication.
60. According to Hancock the telephone is a preferable medium for promoting sales because ________.
A*** sale *** en can talk directly to their customers
B*** sale *** en may feel less restrained to exaggerate
C*** sale *** en can impress customers as being trustworthy
D*** sale *** en may pass on instant messages effectively
61. It can be inferred from the passage that ________.
A*** honesty should be encouraged in interpersonal munications
B*** more employers will use emails to municate with their employees
C*** suitable media should be chosen for different munication purposes
D*** email is now the dominant medium of munication within a pany
四級考試英語閱讀理解精選題答案
57. D 58. A 59. A 60.B 61. C
四級考試英語閱讀理解精選題***二***
As we have seen, the focus of medical care in our society has been shifting from curing disease to preventing disease—especially in terms of changing our many unhealthy behaviors, such as poor eating habits, *** oking, and failure to exercise. The line of thought involved in this shift can be pursued further. Imagine a person who is about the right weight, but does not eat very nutritious ***有營養的*** foods, who feels OK but exercises only occasionally, who goes to work every day, but is not an outstanding worker, who drinks a few beers at home most nights but does not drive while drunk, and who has no chest pains or abnormal blood counts, but sleeps a lot and often feels tired. This person is not ill. He may not even be at risk for any particular disease. But we can imagine that this person could be a lot healthier.
The field of medicine has not traditionally distinguished between someone who is merely 「not ill」 and someone who is in excellent health and pays attention to the body』s special needs. Both types have simply been called 「well.」 In recent years, however, some health specialists have begun to apply the terms 「well」 and 「wellness」 only to those who are actively striving to maintain and improve their health. People who are well are concerned with nutrition and exercise, and they make a point of monitoring their body』s
condition. Most important, perhaps, people who are well take active responsibility for all matters related to their health. Even people who have a physical disease or handicap ***缺陷*** may be 「well,」 in this new sense, if they make an effort to maintain the best possible health they can in the face of their physical limitations. 「Wellness」 may perhaps best be viewed not as a state that people can achieve, but as an ideal that people can strive for. People who are well are likely to be better able to resist disease and to fight disease when it strikes. And by focusing attention on healthy ways of living, the concept of wellness can have a beneficial impact on the ways in which people face the challenges of daily life.
62. Today medical care is placing more stress on ________.
A*** keeping people in a healthy physical condition
B*** monitoring patients』 body functions
C*** removing people』s bad living habits
D*** ensuring people』s psychological well-being
63. In the first paragraph, people are reminded that ________.
A*** good health is more than not being ill
B*** drinking, even if not to excess, could be harmful
C*** regular health checks are essential to keeping fit
D*** prevention is more difficult than cure
64. Traditionally, a person is considered 「well」 if he ________.
A*** does not have any unhealthy living habits
B*** does not have any physical handicaps
C*** is able to handle his daily routines
D*** is free from any kind of disease
65. According to the author, the true meaning of 「wellness」 is for people ________.
A*** to best satisfy their body』s special needs
B*** to strive to maintain the best possible health
C*** to meet the strictest standards of bodily health
D*** to keep a proper balance between work and leisure
66. According to what the author advocates, which of the following groups of people would be considered healthy?
A*** People who have strong muscles as well as slim figures.
B*** People who are not presently experiencing any symptoms of disease.
C*** People who try to be as possible, regardless of their limitations.
D*** People who can recover from illness even without seeking medical care.
四級考試英語閱讀理解精選題答案
62. C 63. B 64. D 65.B 66. C