關於平等的英語閱讀
『壹』 英語閱讀理解帶譯文
You must have been troubled by when to say "I love you" because it is one of the greatest puzzles in our life.
What if you say it first and your partner doesn’ t love you back? or if they do say. it but you don’t feel they mean it? Being the first to declare your love can be nerver racking(緊張)and risky and can leave you feeling as vulnerable as a turtle with no shell. But is the person who says it first really in a position of weakness? Doesn’ t it pay to hold back, play it cool and wait until the other half has shown their hand fast?
A really good relationship should be about being fair and being equal," says psychologist Sidney Crown. "But love is seldom equal. " All. relationships go through power struggles but, he says, if a love imbalance continues for years, the rot will set in. "That feeling of ’ I’ ve always loved you more’ may be subverted(顛覆,破壞) for a time, but it never goes away completely and it often emerges in squabbling(大聲爭吵). " In love, at least, the silent, withholding type is not always the most powerful. "The strongest one in a relationship is often the person who feels confident enough to talk about their feelings," says ecational psychologist Ingrid Collins. Psychosexual therapist Paula Hall agrees. "The one with the upper hand is often the person who takes the initiative. In fact, the person who says ’ I love you’ first may also be the one who says ’ I’ m bored with you’ first. " Hall believes that much depends on how "I love you" is said and the motivation of the person saying it. "Is it said when they’ re drunk? Is it said. before their partner files off on holiday, and what it really means is ’ Please don’ t be unfaithful to me’ ? By saying ’ I love you’, they really saying’ Do you love me?’ If so, wouldn’t it just be more honest to say mat.Collins agrees that intention is everything. "It’s not what is said, but how it’ s said. What it comes down to is the sincerity of the speaker.”
51. What is the main idea of this passage?
[ A ] The importance of "I love you"
[ B ] The meaning of "I love you"
[ C ] The time of saying "I love you".
[ D ] The place of saying. "I love you"
52. In the first sentence the author means that
[ A ] it is easy to say "I love you"
[ B ] it is hard to say "I love you"
[ C ] we have many troubles in our life
[ D ] people usually do not know when to say "I love you"
53. According to the expert, a good relationship should be
[ A ] fair and equal
[ B ] fair and kind
[ C ] powerful and equal
[ D] confident and fair
54. In the third paragraph, the phrase "with the upper hand" means
[ A ] being low in spirit
[ B ] having only one hand
[ C ] being active
[ D ] being passive
55. What is the most important for you to consider when somebody say "I love you"to you?
[ A ] The intention.
[ B ] The place.
[ C ] The time.
[ D ] The determination.
翻譯及答案:
你一定曾經為何時說“我愛你”而煩惱過,因為這是我們生活中的一大難題。
如果你先說“我愛你”而對方卻不回應,或者對方也這么說但你覺得他或她並非當真,那該怎麼辦?如你先說愛一個人,會讓人緊張,而且也很冒險,它會讓你覺得像沒了硬殼的海龜那樣容易受到傷害。但先說出口的人真的是處於劣勢嗎?隱而不宣,冷靜地等待,讓對方採取主動會更好嗎?
“真正良好的兩性關系應該是合理平等的”,心理學家悉德尼•克朗說,“但愛情很少是平等的。”所有的兩性關系都會有權力的斗爭,但是,他說,如果愛情失去平衡,那麼數年之後就會開始出現問題。“‘我對你的愛更多’的情況暫時不再繼續,但這種感覺卻不會消失,且常常會在爭吵中出現。”至少在愛情上,沉默含蓄的那種類型並不總是最強有力的。“兩性關系中最強大的一方常常是感覺自信能說出自己的'感受的人。”教育心理學家因格瑞•柯林斯說。性心理治療學家波拉•霍爾贊同說,“占上風的常常是採取主動的人。實際上,先說‘我愛你’的人往往也是先說‘我討厭你’的人。”霍爾認為,很大程度上取決於說“我愛你”的方式和說話人的動機。“他們是在喝醉時說的嗎?是在對方乘飛機渡假前說的嗎?而其真正的含義是‘請一定要對我忠誠’?是不是表面上說:‘我愛你’,而真正想說的卻是‘你愛我嗎?’如果這樣,直截了當地說不是更誠實嗎?”考林也認為你的動機決定一切。“重要的不在於說話內容而在於說話的方式。歸根到底是說話人的真誠。”
51.C【解析】這篇文章主要講述的是說“我愛你”的時機,是採取主動還是處於被動,以及說話者的動機。
52.D【解析】“You must have been troubled by when to say ‘I love you’ because it is one of the greatest puzzles in our life.”也就是說人們為何時說“我愛你”而煩惱。
53.A【解析】見第三段的“A really good relationship should be about being fair and being equal”。
54.C【解析】此題是詞義解析,意思是“佔了上風”。
55.A【解析】從第三段末考林的話語中可以分析出來是你的動機決定一切。“重要的不在於說話內容而在於說話的方式。歸根到底是說話人的真誠。”
『貳』 pep小學六年級英語下冊之閱讀理解與答案解析
為了提高同學們的英語閱讀理解能力,今天,小編特意為同學們准備了“pep小學六年級英語下冊之閱讀理解”。今天,小編准備的這份“pep小學六年級英語下冊之閱讀理解”還附有答案哦。快快學習起來吧。
pep小學六年級英語下冊之閱讀理解與答案解析第一部分
One
You must have been troubled by when to say "I love you" because it is one of the greatest puzzles in our life.
What if you say it first and your partner doesn’ t love you back? or if they do say. it but you don’t feel they mean it? Being the first to declare your love can be nerver racking(緊張)and risky and can leave you feeling as vulnerable as a turtle with no shell. But is the person who says it first really in a position of weakness? Doesn’ t it pay to hold back, play it cool and wait until the other half has shown their hand fast?
A really good relationship should be about being fair and being equal," says psychologist Sidney Crown. "But love is seldom equal. " All. relationships go through power struggles but, he says, if a love imbalance continues for years, the rot will set in. "That feeling of ’ I’ ve always loved you more’ may be subverted(顛覆,破壞) for a time, but it never goes away completely and it often emerges in squabbling(大聲爭吵). " In love, at least, the silent, withholding type is not always the most powerful. "The strongest one in a relationship is often the person who feels confident enough to talk about their feelings," says ecational psychologist Ingrid Collins. Psychosexual therapist Paula Hall agrees. "The one with the upper hand is often the person who takes the initiative. In fact, the person who says ’ I love you’ first may also be the one who says ’ I’ m bored with you’ first. " Hall believes that much depends on how "I love you" is said and the motivation of the person saying it. "Is it said when they’ re drunk? Is it said. before their partner files off on holiday, and what it really means is ’ Please don’ t be unfaithful to me’ ? By saying ’ I love you’, they really saying’ Do you love me?’ If so, wouldn’t it just be more honest to say mat.Collins agrees that intention is everything. "It’s not what is said, but how it’ s said. What it comes down to is the sincerity of the speaker.”
51. What is the main idea of this passage?
[ A ] The importance of "I love you"
[ B ] The meaning of "I love you"
[ C ] The time of saying "I love you".
[ D ] The place of saying. "I love you"
52. In the first sentence the author means that
[ A ] it is easy to say "I love you"
[ B ] it is hard to say "I love you"
[ C ] we have many troubles in our life
[ D ] people usually do not know when to say "I love you"
53. According to the expert, a good relationship should be
[ A ] fair and equal
[ B ] fair and kind
[ C ] powerful and equal
[ D] confident and fair
54. In the third paragraph, the phrase "with the upper hand" means
[ A ] being low in spirit
[ B ] having only one hand
[ C ] being active
[ D ] being passive
55. What is the most important for you to consider when somebody say "I love you"to you?
[ A ] The intention.
[ B ] The place.
[ C ] The time.
[ D ] The determination.
pep小學六年級英語下冊之閱讀理解與答案解析第二部分
參考譯文
你一定曾經為何時說“我愛你”而煩惱過,因為這是我們生活中的一大難題。
如果你先說“我愛你”而對方卻不回應,或者對方也這么說但你覺得他或她並非當真,那該怎麼辦?如你先說愛一個人,會讓人緊張,而且也很冒險,它會讓你覺得像沒了硬殼的海龜那樣容易受到傷害。但先說出口的人真的是處於劣勢嗎?隱而不宣,冷靜地等待,讓對方採取主動會更好嗎?
“真正良好的兩性關系應該是合理平等的”,心理學家悉德尼•克朗說,“但愛情很少是平等的。”所有的兩性關系都會有權力的斗爭,但是,他說,如果愛情失去平衡,那麼數年之後就會開始出現問題。“‘我對你的愛更多’的情況暫時不再繼續,但這種感覺卻不會消失,且常常會在爭吵中出現。”至少在愛情上,沉默含蓄的那種類型並不總是最強有力的。“兩性關系中最強大的一方常常是感覺自信能說出自己的感受的人。”教育心理學家因格瑞•柯林斯說。性心理治療學家波拉•霍爾贊同說,“占上風的常常是採取主動的人。實際上,先說‘我愛你’的人往往也是先說‘我討厭你’的人。”霍爾認為,很大程度上取決於說“我愛你”的方式和說話人的動機。“他們是在喝醉時說的嗎?是在對方乘飛機渡假前說的嗎?而其真正的含義是‘請一定要對我忠誠’?是不是表面上說:‘我愛你’,而真正想說的卻是‘你愛我嗎?’如果這樣,直截了當地說不是更誠實嗎?”考林也認為你的動機決定一切。“重要的不在於說話內容而在於說話的方式。歸根到底是說話人的真誠。”
pep小學六年級英語下冊之閱讀理解與答案解析第三部分
答案及解析
51.C【解析】這篇文章主要講述的是說“我愛你”的時機,是採取主動還是處於被動,以及說話者的動機。
52.D【解析】“You must have been troubled by when to say ‘I love you’ because it is one of the greatest puzzles in our life.”也就是說人們為何時說“我愛你”而煩惱。
53.A【解析】見第三段的“A really good relationship should be about being fair and being equal”。
54.C【解析】此題是詞義解析,意思是“佔了上風”。
55.A【解析】從第三段末考林的話語中可以分析出來是你的動機決定一切。“重要的不在於說話內容而在於說話的方式。歸根到底是說話人的真誠。”
好了,pep小學六年級英語下冊之閱讀理解的分享就至此結束了,今天之份pep小學六年級英語下冊之閱讀理解與答案解析,裡面可是包含了非常多考試中的必考知識點呢。所以同學們一定要認真學習,一定會對你的英語學習非常有幫助的。
『叄』 高三英語閱讀理解題及答案
高三英語閱讀理解題及答案
在高三的復習階段中,少不了“練”,下面我給大家准備了高三英語的閱讀理解練習以及答案,大家一起來學習一下吧!
第一篇:
In only two decades Asian Americans have become the fastest growing U.S.minority.As their children began moving up through the nation schools,it became clear that a new class of academic achievers was emerging.Their achievements are reflected in the nation’s best universities,where mathematics,science and engineering departments have taken on a decidedly Asian character.This special liking for mathematics and science is partly explained by the fact that AsianAmerican students who began their ecation abroad arrived in the U.S.with a solid grounding in mathematics but little or no knowledge of English.They are also influenced by the promise of a good job after college.Asians feel there will be less unfair treatment in areas like mathematics and science because they will be judged more objectively.And the return on the investment in ecation is more immediate in something like engineering than with an arts degree.
Most AsianAmerican students owe their success to the influence of parents who are determined that their children take full advantage of what the American ecational system has to offer.An effective measure of parental attention is homework.Asian parents spend more time with their children than American parents do,and it helps.Many researchers also believe there is something in Asian culture that makes success,such as ideals that stress family values and emphasize ecation.
Both explanations for academic success worry Asian Americans because of fears that they feed a typical racial image.Many can remember when Chinese,Japanese and Filipino immigrants were the victims of social isolation(隔離).Indeed,it was not until 1952 that laws were laid down giving all Asian immigrants the right to citizenship.
1.With making outstanding achievements at college,AsianAmerican students ________.
A.feel they are mistreated because of limited knowledge of English
B.are afraid that their academic successes are not recognized
C.still worry about unfair treatment in society for their origin
D.generally feel it a shame to have to depend on their parents
2.What are the major factors that determine the success of Asian Americans?
A.A solid foundation in basic mathematics and Asian culture.
B.Hard work and intelligence.
C.Parents’ help and a limited knowledge of English.
D.Asian culture and the American ecational system.
3.Few Asian American students major in human sciences mainly because ________.
A.their English is not good enough
B.they are afraid they might meet with unfair judgment in these areas
C.there is a wide difference between Asian and Western cultures
D.they know little about American culture and society
4.Why do “both explanations”(Para.3) worry Asian Americans?
A.They are afraid that they appear of typical Asian characteristics.
B.People will think that Asian students rely on their parents for success.
C.Asian Americans will be a threat to other minorities.
D.Americans fear the academic achievements made by Asian Americans.
5.Before 1952 in America,________.
A.Asian Americans could not be academically successful
B.there were few immigrants from East and Southeast Asia
C.immigrants were not equally treated by Asian Americans
D.immigrants from East and Southeast Asia were looked down upon
第二篇:
Have you ever wondered why you sometimes take an almost immediate liking to a person you have just met? We often get the first impression of a people based on the color of a person’s skin or the manner in which he or she dressed. Meaning is conveyed not only by words or verbal languages but also by nonverbal communication systems, such as body behaviors.
Nonverbal communication is important because we use the actions of others to learn about their affective emotional states .Our emotions are reflected in our posture, face, and eyes—be it fear, joy, anger, or sadness—so we can express them without ever saying a word .For this reason, most of us rely heavily on what we learn through our eyes.
Nonverbal communication is significant in human interaction because it is usually responsible for the first impressions. More importantly, those first messages usually influence the perception(感知) of everything else that follows. Even how we select friends and sexual partners is grounded in first impressions with nonverbal communication.
Nonverbal communication is important because it is culture-related. It is based on different beliefs, religions, values and customs in different cultures. When, where, how, and to whom people display his or her specific nonverbal behaviors is greatly affected by culture and context. Culture determines what the appropriate nonverbal behavior is. For example, feelings of friendship exist everywhere but their expression varies. It may be appropriate in some countries for man to embrace each other and for women to hold hands; in other countries these displays of affection may be shocking. Each culture has its own specific interpretation on nonverbal communication. What is acceptable in one culture may be completely unacceptable in another. One culture may determine that snapping fingers to call a waiter is acceptable; another may consider this gesture rude.
1. What is the best title of the passage?
A. Nonverbal communication and first impression
B. Nonverbal communication is culture-related
C. Nonverbal and verbal communication
D. The importance of nonverbal communication
2. We can know a person’s feeling through our eyes because_________.
A. we can see a person’s feeling on his face.
B. a person’s emotions can be reflected through eyes.
C. a person’s feeling can be reflected through his body languages
D. we can see a person’s feeling through his posture
3. Which of the following statements is not True?
A. Meaning can be conveyed both by words and body language.
B. We can use nonverbal communication to learn about a person’s emotional states.
C. We often get the first impression by what a person says.
D. The first impression can affect what we will do in the following.
4. How many reasons are mentioned in the text to show nonverbal communication is important?
A. 2 B. 3 C. 4 D.5
5. What can we conclude from the last paragraph?
A. we can use different ways to express friendship
B. each culture has its own specific interpretation on nonverbal communication
C. snapping fingers to call a waiter is acceptable
D. learning a country’s culture is very important.
>>>>>>參考答案<<<<<<
第一篇:
【解題導語】 在短短二十年的時間里,亞裔美國人就成了增長最快的少數民族。他們的孩子學習成績優異,這可能與他們的家教有關,然而正是這讓家長擔心他們所培養出的典型種族形象會招致社會隔離。
1.解析:細節推斷題。文章第三段第一句明確指出,他們擔心具有典型的種族形象也就是與眾不同。下面又說到亞裔移民以前是社會隔離的犧牲品。因此C項 “仍然擔心社會的不公正對待” 為正確答案。
答案:C
2.解析:細節理解題。亞裔美國人成功的主要因素是數學基礎堅實,亞洲文化歷來重視教育。文章前兩段分析了亞裔學生主要在理工科方面學業突出的原因,即有堅實的'數學基礎和父母的言傳身教。B項也是成功的因素之一,但文章並未提到;C項中 “a limited knowledge of English” 不是主要原因;D項中的 “the American ecational system” 為所有學生提供的機會是均等的,不是亞裔學生成功的根本原因。
答案:A
3.解析:細節理解題。亞裔學生很少主修人文科學是因為擔心會受到不公平對待。根據文章第一段倒數第二句 “Asians feel...like mathematics and science because...more objectively” 可推斷,對人文科學成就的評價帶有主觀因素,因而更容易受到不公正對待。選項A、C、D並不是主要原因。
答案:B
4.解析:從最後一段判斷,亞裔美國學生擔心自己的突出成就會使自己再次成為社會孤立的對象,這是因為他們的成功是按照亞洲人的教育方式以及受到父輩影響所取得的,被深深地打上了亞洲文化特徵的烙印。因此選項A為正確答案。
答案:A
5.解析:細節推斷題。文章最後說,直到1952年政府才頒布法律承認所有亞洲移民的公民資格,才享受平等的待遇。至於說當時亞裔人沒有學術上的成功、當時移民少都是毫無根據的。
答案:D
第二篇:
【答案解析】
1. D
根據第二、三、四段的首句可知本文所講述的主要內容。
2. C
根據文中第二段可知答案。
3. C
根據文中第三段可知C項錯誤。
4. B
文中二、三、四段為原因。
5. B
本段所舉的例子都證明了B項,再則根據本段第一句也可推出答案。
;